MINTA INFO - GUNUNG GERAH & GUNUNG BIEH, PERAK.

Ruangan data dan info gunung terkini berhubung denai dan rintis sebagai rujukan Pendaki

Moderator: bEkamBinG

Post Reply
User avatar
angahbelantara
Pendaki Gunung
Posts: 71
Joined: 05 Dec 2005, 18:53
Location: celah pokok
Contact:

MINTA INFO - GUNUNG GERAH & GUNUNG BIEH, PERAK.

Post by angahbelantara »

Assalamualaikum & Salam sejahtera....

Mintak tolong pada kwn2 yg tahu..
INFO tentang Gunung Gerah..& Gunung Bieh kat Perak sana nun...
klu boleh pada sape yg tau :
-nak amik guide mane?
-sape yg boleh guide?
-kos?
-contoh tentatif perjalanan?
-brape kapasiti peserta yg boleh henjut utk gi gunung ni?
-brape hari maksimum?

atau apa shj yg berkaitan dgn Gunung ni...
STK

angahbelantara
'KEMBALIKAN ALAM KE ASALNYA...'

User avatar
Rob
Pendaki Sondol
Posts: 467
Joined: 07 Dec 2005, 03:05
Location: blakang skali

Post by Rob »

Angah..
firstly aku nak tahu ko nak naik bila ke gunung ni?
kalau lambat lagi.. ko tunggu laa info bebudak OGKL..
sebab diorang akan kesana minggu depan (27/1)..
pastu boleh mintak log tebaru dari diorang..

-nak amik guide mane?
guide mana lagi.. guide kat sana laaa.. (kg lelar @ kg Tampoi a.k.a kg Rantau)

-sapa yg boleh guide?
ramai.. tapi kalau next week, payah sikit laa.. ramai guide masuk utan.

-kos?
sampai sana nanti, dah dapat guide pastu baru nego harga..
tak silap aku gerah sahaja RM70 sehari (sorang guide),
tapi kalau masuk Bieh.. aku tak pasti,
last aku gi gerah & bieh dulu RM100 sehari (sorang guide)..

-contoh tentatif perjalanan?
macam aku cakap tadi.. ko tunggu bebudak OGKL balik..
sure ko boleh dpt yg terkini..
ko pun bukan orang lain dgn diorang..
cam kluarga sendiri gak.. :P

- brape kapasiti peserta yg boleh henjut utk gi gunung ni?
15 - 20 orang tu kira ok laa..
pasai campsite kat peak gerah tu comel sangat..

-brape hari maksimum?
7 hari.. :twisted:
Ya ALLAH.. limpahkanlah kesabaran kepada kami,
dan matikan kami dalam keadaan islam.. (Al-A'raaf: 126)

User avatar
biNGai
Kerabat Gunung
Posts: 3216
Joined: 19 Dec 2005, 13:18

Post by biNGai »

errr nih gerah sama bieh ko nak buat recce gak ke bang ? :P
M.A.L.A.S - Copyright © 2003-2009. All rights reserved.
"Demi langit beserta seluruh binaannya, Demi bumi serta yang ada di hamparannya, Demi jiwa dan seluruh penyempurnaannya.."

betterman
Pemegang Amanah GO
Posts: 2828
Joined: 04 Dec 2005, 08:39
Location: Bawah beirut
Contact:

Post by betterman »

umai citer lah skek gerah ke bieh amik masa baper lama????
Getting to the summit is optional, getting down is mandatory...

User avatar
angahbelantara
Pendaki Gunung
Posts: 71
Joined: 05 Dec 2005, 18:53
Location: celah pokok
Contact:

Post by angahbelantara »

Assalamualaikum...TQ

ROB - OGKL nak gi sana ke?alamak...kena polow le ni....jom ROB

BRO ngai - Recce Bieh?ikut leh le bang...jln pun tak tau..mcmana nak recce....buleh sawan bang...

ADA LAGI INFO.....SILE LE....

angahbelantara
'KEMBALIKAN ALAM KE ASALNYA...'

umai
Pendaki Gunung
Posts: 50
Joined: 05 Dec 2005, 09:25

Post by umai »

bett... aku tak penah sampai bieh. itu hari lalu lereng je sebab hari dah delay... terus shoot ke puncak gerah. tapi dari info... dr puncak gerah ke puncak bieh tak sampai 1 hari pun... pe pun.. cuba confirm ngan org yg penah sampai.

User avatar
Rob
Pendaki Sondol
Posts: 467
Joined: 07 Dec 2005, 03:05
Location: blakang skali

Post by Rob »

ROB - OGKL nak gi sana ke?alamak...kena polow le ni....jom ROB
hehe.. sorry bang, aku tak dpt laa nak join..
aku dah isi borang ikut trip ke disneyland masa tu.. :lol:
Ya ALLAH.. limpahkanlah kesabaran kepada kami,
dan matikan kami dalam keadaan islam.. (Al-A'raaf: 126)

pekatu
Pendaki Tegar
Posts: 293
Joined: 05 Dec 2005, 11:19
Location: last waterpoint

Post by pekatu »

Rob ,lu mau g disneyland ker.. itu tempat lu panggil disney yer hehe....
Itu hari TT pun lu cakap trip makan hanginn... :twisted:
Lain tarak , tapi itu baju trip kalo tamo jual sama aku...cantik siott...
weit jumpa kat dalam utan pagi sabtu nih.

User avatar
Rob
Pendaki Sondol
Posts: 467
Joined: 07 Dec 2005, 03:05
Location: blakang skali

Post by Rob »

hehehe.. bang pekatu nih!!
noti laa... auuuwww :twisted:
ok bro.. nanti kita sewang sama kat sana.. wuarghhaha..

pssstttt bro pekatu.. itu cikgu kasi angkut laa..
nanti ada gak tukang potong2 bawangg.. :lol:
hehehehehe
Ya ALLAH.. limpahkanlah kesabaran kepada kami,
dan matikan kami dalam keadaan islam.. (Al-A'raaf: 126)

pekatu
Pendaki Tegar
Posts: 293
Joined: 05 Dec 2005, 11:19
Location: last waterpoint

Post by pekatu »

Rob , itu hilux suda full la... tapi itu cikgu aku bagi sampai ari ni kot2 dia mau menyelit last2 minit bule adjust lagi.
X mo la kasi dia potong bawang , tapi kasi job teman aku mandi jer :twisted: ...
Sampai ipoh roger la nanti , lu punya hp kasi tanam kat puncak gerah nanti la orait :evil:

User avatar
biNGai
Kerabat Gunung
Posts: 3216
Joined: 19 Dec 2005, 13:18

Post by biNGai »

psstt..kalo itu cikgu tamo ikut korang, suh la dia kontek aku..hilux aku abelebel enitaim 8)
M.A.L.A.S - Copyright © 2003-2009. All rights reserved.
"Demi langit beserta seluruh binaannya, Demi bumi serta yang ada di hamparannya, Demi jiwa dan seluruh penyempurnaannya.."

User avatar
Rob
Pendaki Sondol
Posts: 467
Joined: 07 Dec 2005, 03:05
Location: blakang skali

Post by Rob »

lu punya hp kasi tanam kat puncak gerah nanti la orait
hehehehe.. sorry la bro pekatu, 2 / 3 hari lagi aku gi laa sambar yg baru..
itupun kalo ada rezeki lebih.. hehe
pepun aku radio hang bila sampai ipoh nanti..

abg nai.. nak tanya, kg lerlar ada kedai topup tak??
hotlink ke, celcom ke.. ada tak?
kedai yg mana satu eh??
hehehe :lol:
Ya ALLAH.. limpahkanlah kesabaran kepada kami,
dan matikan kami dalam keadaan islam.. (Al-A'raaf: 126)

pekatu
Pendaki Tegar
Posts: 293
Joined: 05 Dec 2005, 11:19
Location: last waterpoint

Post by pekatu »

Ngaiz , lu betul mau pikul itu cikgu naik ini minggu... dia punya coti ngam2 sama dgn itu trip...ada main radio ker :P ..
Nanti aku suruh dia kontek ko...bawa naik gunung jer jgn bawa ke 1st garden lak :twisted: :twisted:

User avatar
poncho
Senator Gunung
Posts: 1890
Joined: 05 Dec 2005, 15:59
Location: southern
Contact:

Post by poncho »

alahaiii..sape lah cikgu comel yg dok kena tolak-tarik neh???Image
if a tree falls in the woods... do all the other trees laugh at it?

Image Mounthopper

User avatar
biNGai
Kerabat Gunung
Posts: 3216
Joined: 19 Dec 2005, 13:18

Post by biNGai »

fizi ;

1st garden port tak bes ler..bawak gi POLO le baru masyuk keh keh keh



rob ;

kalo tak salah umah kat lenweng tuh ade pablik phone laa..ko try la riki



poncho ;

itu cekgu bkan ko yg empunye..abg naaiiii yg punya..ahahahaha :P
M.A.L.A.S - Copyright © 2003-2009. All rights reserved.
"Demi langit beserta seluruh binaannya, Demi bumi serta yang ada di hamparannya, Demi jiwa dan seluruh penyempurnaannya.."

User avatar
bEkamBinG
Ahli Kehormat GO
Posts: 232
Joined: 07 Jan 2006, 19:25

emmmm

Post by bEkamBinG »

nak ikut leeehhh....

pekatu
Pendaki Tegar
Posts: 293
Joined: 05 Dec 2005, 11:19
Location: last waterpoint

Post by pekatu »

Adik , ikut depa yerr... mesti jumpa tengah jalan gak nanti...
Poncho , itu cikgu konpem ikut ngai :lol: mau kasi memo sama itu eija nabila gak :twisted:

betterman
Pemegang Amanah GO
Posts: 2828
Joined: 04 Dec 2005, 08:39
Location: Bawah beirut
Contact:

Post by betterman »

che'gu nor ke yang korang maksudkan nie???
Getting to the summit is optional, getting down is mandatory...

User avatar
poncho
Senator Gunung
Posts: 1890
Joined: 05 Dec 2005, 15:59
Location: southern
Contact:

Post by poncho »

pekatu wrote:Adik , ikut depa yerr... mesti jumpa tengah jalan gak nanti...
Poncho , itu cikgu konpem ikut ngai :lol: mau kasi memo sama itu eija nabila gak :twisted:
a'ah, balik dari ipoh je terus kena bom taruk weh!!! Image
if a tree falls in the woods... do all the other trees laugh at it?

Image Mounthopper

User avatar
angahbelantara
Pendaki Gunung
Posts: 71
Joined: 05 Dec 2005, 18:53
Location: celah pokok
Contact:

Post by angahbelantara »

A'kum.....salam sejahtera....

Saya baru je balik dari Gunung Gerah-Bieh ni....ikut program OGKL
pergggggghhhhhh......mantap gila...memang best....
GUNUNG "O"...memang mantap....Tahniah buat pserta yg join dan
Geng MDC yg berjaya sampai kat puncak Gerah......
Tunggu laporan penuh tentang perjalanan XPDC ni...

TQSM

angahbelantara
' KEMBALIKAN ALAM KE ASALNYA...'

User avatar
poncho
Senator Gunung
Posts: 1890
Joined: 05 Dec 2005, 15:59
Location: southern
Contact:

Post by poncho »

tahniah buat yg berjaya sampai..bravo! tabik kat korang :wink:
if a tree falls in the woods... do all the other trees laugh at it?

Image Mounthopper

User avatar
Rob
Pendaki Sondol
Posts: 467
Joined: 07 Dec 2005, 03:05
Location: blakang skali

Post by Rob »

yaaaa.. thaniah thaniahhhh.. bravo bravoo..
tunggu laa xpdc akan dtg.. gua ada mission baruu :twisted:
tungguuuuuu..
Ya ALLAH.. limpahkanlah kesabaran kepada kami,
dan matikan kami dalam keadaan islam.. (Al-A'raaf: 126)

User avatar
biNGai
Kerabat Gunung
Posts: 3216
Joined: 19 Dec 2005, 13:18

Post by biNGai »

yaa tahniah gak psal berjaya meninggalkan sampah di kemsait..


psstt lawa misai :oops:
M.A.L.A.S - Copyright © 2003-2009. All rights reserved.
"Demi langit beserta seluruh binaannya, Demi bumi serta yang ada di hamparannya, Demi jiwa dan seluruh penyempurnaannya.."

User avatar
Rob
Pendaki Sondol
Posts: 467
Joined: 07 Dec 2005, 03:05
Location: blakang skali

Post by Rob »

wakakakaka..
misai omar rojik.. mesti laa lawa... :lol:

hahahahaha
Ya ALLAH.. limpahkanlah kesabaran kepada kami,
dan matikan kami dalam keadaan islam.. (Al-A'raaf: 126)

User avatar
biNGai
Kerabat Gunung
Posts: 3216
Joined: 19 Dec 2005, 13:18

Post by biNGai »

psst rob

tuh misai ka tanglung ?
M.A.L.A.S - Copyright © 2003-2009. All rights reserved.
"Demi langit beserta seluruh binaannya, Demi bumi serta yang ada di hamparannya, Demi jiwa dan seluruh penyempurnaannya.."

User avatar
Rob
Pendaki Sondol
Posts: 467
Joined: 07 Dec 2005, 03:05
Location: blakang skali

Post by Rob »

wakakakakakakak..

pssstttt.. abg nai..
tanglung kut.. lebat semacam jekkk..
tergoda i.. auuuwwww..
hahahahahah :D
Ya ALLAH.. limpahkanlah kesabaran kepada kami,
dan matikan kami dalam keadaan islam.. (Al-A'raaf: 126)

User avatar
biNGai
Kerabat Gunung
Posts: 3216
Joined: 19 Dec 2005, 13:18

Post by biNGai »

rob ;

anda pastikah itu misai ? ataupun bulu idong yg terlbeh trim ?


wakakakakakaka kah kah kah kah :twisted:
M.A.L.A.S - Copyright © 2003-2009. All rights reserved.
"Demi langit beserta seluruh binaannya, Demi bumi serta yang ada di hamparannya, Demi jiwa dan seluruh penyempurnaannya.."

DewaGunung
Pendaki Gunung
Posts: 27
Joined: 06 Feb 2006, 13:49
Contact:

Post by DewaGunung »

arap misai jer tebal tapi otak nipis aper lobang dol :lol:

Post Reply