dengar ada kawan kita sesat kat yong yap?

Isu-isu & gossip berkaitan dengan aktiviti luar

Moderator: kambinggurun

Locked
User avatar
biNGai
Kerabat Gunung
Posts: 3216
Joined: 19 Dec 2005, 13:18

Re: dengar ada kawan kita sesat kat yong yap?

Post by biNGai »

is solar ;

jejak ade..tapi adalah lbeh afdal kite zip mulot kite dari bercerita..maklum lerr musim kenduri kendara skang nih, byk lauk lakk kalo nk tambah2 nasik :wink:


ida ;

yu tamo turun lagi ke? bole la ai jadik co-pilot satria blue yu :lidah:
M.A.L.A.S - Copyright © 2003-2009. All rights reserved.
"Demi langit beserta seluruh binaannya, Demi bumi serta yang ada di hamparannya, Demi jiwa dan seluruh penyempurnaannya.."

User avatar
mizi
Kerabat Gunung
Posts: 1308
Joined: 17 Jul 2006, 15:22
Location: perlis
Contact:

Re: dengar ada kawan kita sesat kat yong yap?

Post by mizi »

biNGai wrote:Romeo Quebec 6..gud blojob macam tu :keke:

Memulakan operasi pada hari selasa (24/02/09) 0900 Hrs hingga Jumaat (27/02/09) 1700 Hrs di Golf Romeo (Rahsia).... sehingga ke check point Ujang & Bingai mengesan sedikit kemungkinan kewujudan mangsa... Berita hampa dan tipis di kawasan yang telah ditetap kan.


pssttt..apa ni petik nama gua? Gua runner advance base camp ABC-LP-advance base camp ABC je laa..psstt lagi, bla laa gi 4 steps tak hajaakkk
:kah:

smoga asan berada dibawah lindunganNya senantiasa..amin!


err ada sesapa naik tgh minggu nih?
aku akan trn mlm ni dan akan naik pd selasa jika ada team...
climb long trail
p11at

givency_KL
Pendaki Tegar
Posts: 238
Joined: 19 Feb 2008, 17:50
Location: Universal Studio, LA
Contact:

Re: dengar ada kawan kita sesat kat yong yap?

Post by givency_KL »

biNGai wrote: ida ;

yu tamo turun lagi ke? bole la ai jadik co-pilot satria blue yu :lidah:
co-pilot? bukan pilot? takpe la ngai...abg pilot dah offer nak fly dari sg besi ke lojing...ahaks..
WaLaUpuN SuDah MeNcApAi AwAn, JaNgAn LuPa rUmPuT HiJaU Di BuMi

User avatar
solaris
Pendaki Tegar
Posts: 258
Joined: 10 Mar 2008, 17:47
Location: Kuala Lumpur
Contact:

Re: dengar ada kawan kita sesat kat yong yap?

Post by solaris »

bro ngai..


dalam maksud tuh... :lidah:

peja
Pendaki Gunung
Posts: 2
Joined: 23 Feb 2009, 00:16

Re: dengar ada kawan kita sesat kat yong yap?

Post by peja »

btol tu bro...
ida skrng xleh pilot... len y ckp len y pham... :lidah:

givency_KL
Pendaki Tegar
Posts: 238
Joined: 19 Feb 2008, 17:50
Location: Universal Studio, LA
Contact:

Re: dengar ada kawan kita sesat kat yong yap?

Post by givency_KL »

peja wrote:btol tu bro...
ida skrng xleh pilot... len y ckp len y pham... :lidah:
amende la ko sembang ni...

** ngan ngai, buat tak tahu je...sendiri faham sudah...
WaLaUpuN SuDah MeNcApAi AwAn, JaNgAn LuPa rUmPuT HiJaU Di BuMi

User avatar
nadir
Ahli Kehormat GO
Posts: 1586
Joined: 05 Dec 2005, 16:30
Location: Penang Darul Mamak
Contact:

Re: dengar ada kawan kita sesat kat yong yap?

Post by nadir »

maaf semua, sejak balik harituh, senyap aja....

hati nak ke cameron lagi, berkampung sana pun elok.... tapi apakan daya, aku pun ada tanggungjawab.....

InsyaAllah , kalau kerje dapat disettlekan, nanti saya gi balik ke cameron.

Semoga Hassan Selamat
Ahmad Nadir Askandar
http://www.outdoordynamics.com.my - Buy outdoor gear online - free delivery !
Join us at FaceBook! - http://www.facebook.com/group.php?gid=340358030429

Along-X
Pendaki Tegar
Posts: 266
Joined: 28 Jan 2008, 14:38

Re: dengar ada kawan kita sesat kat yong yap?

Post by Along-X »

nadir wrote:maaf semua, sejak balik harituh, senyap aja....

hati nak ke cameron lagi, berkampung sana pun elok.... tapi apakan daya, aku pun ada tanggungjawab.....

InsyaAllah , kalau kerje dapat disettlekan, nanti saya gi balik ke cameron.

Semoga Hassan Selamat

sama la kita nadir
ikutkanhati mmg nak join SAR
tapi sebab kerja n cuti tak approved even leh wat surat pelepasan pun
company aku tak dulik semua tu
nak plak awal tahun order banyak...
kishirosan.multiply.com
<b>X-TREKKER</b>
Mencari Rahsia Alam

User avatar
solaris
Pendaki Tegar
Posts: 258
Joined: 10 Mar 2008, 17:47
Location: Kuala Lumpur
Contact:

Re: dengar ada kawan kita sesat kat yong yap?

Post by solaris »

givency_KL wrote:
peja wrote:btol tu bro...
ida skrng xleh pilot... len y ckp len y pham... :lidah:
amende la ko sembang ni...

** ngan ngai, buat tak tahu je...sendiri faham sudah...

bro lu kena tibai la ahak2 :tembak:

peja
Pendaki Gunung
Posts: 2
Joined: 23 Feb 2009, 00:16

Re: dengar ada kawan kita sesat kat yong yap?

Post by peja »

sabar je la nk kna tibai pn.. :lol:
ape y penting sama2 kita doakan moga Hassan dibukakan pintu jalan keluar oleh Allah s.w.t

User avatar
maclan
Pendaki Tegar
Posts: 256
Joined: 15 Jan 2007, 17:39
Location: Kaki Gunung
Contact:

Re: dengar ada kawan kita sesat kat yong yap?

Post by maclan »

Ape yang penting....

Kerjasama... :keke:
http://www.kerex.multiply.com
outdoor in everywhere...

Image

akie_4914
Pendaki Gunung
Posts: 37
Joined: 24 Jan 2008, 04:05
Location: Batu Pahat, Johor
Contact:

Re: dengar ada kawan kita sesat kat yong yap?

Post by akie_4914 »

soalan cepumas..

brape bykkah tmpat terpencil (tinggi dan lembab), ada punca air kat area sane?

erm...

tq
akiera

-=[ RuFFHiKeR ]=-
Pendaki Tegar
Posts: 225
Joined: 15 Dec 2005, 00:53

Re: dengar ada kawan kita sesat kat yong yap?

Post by -=[ RuFFHiKeR ]=- »

Huihhh.. Dh 8 page...

Spekulasi pn dh mcm2.. Nyampah lak aku baca..

Pada reporter2 sambilan yg baru nk naik kt dlm nih.. Aku taktaw la tujuan korang ape, nk glemer ke, ape ke..
Tlg la weh.. klu tak konpem berita yg korang terima tuh atau takat dgr citer dari orang, takpun takat dpt SMS dari org yg ntah sape2 tuh.. takyah la nk posting report korang dlm nih mcm nk tunjuk korang ni taw sgt2 keadaan kt sana tuh..

Sekian terima kasih.. :evil:

pr oli
Pendaki Tegar
Posts: 287
Joined: 12 Dec 2008, 04:34
Location: Lembah kelang
Contact:

Re: dengar ada kawan kita sesat kat yong yap?

Post by pr oli »

-=[ RuFFHiKeR ]=- wrote:Huihhh.. Dh 8 page...

Spekulasi pn dh mcm2.. Nyampah lak aku baca..

Pada reporter2 sambilan yg baru nk naik kt dlm nih.. Aku taktaw la tujuan korang ape, nk glemer ke, ape ke..
Tlg la weh.. klu tak konpem berita yg korang terima tuh atau takat dgr citer dari orang, takpun takat dpt SMS dari org yg ntah sape2 tuh.. takyah la nk posting report korang dlm nih mcm nk tunjuk korang ni taw sgt2 keadaan kt sana tuh..

Sekian terima kasih.. :evil:
sy setuju ngan bro ni....
citer dah mcm2 yg kuar....
lg bgus kalu kiter diam jerk....
tunggu masalah ni setel dulu....
pastu tgk betul x andaian korang tu.....
berdoa ke..wat solat hajat ke...bg derma ke...tlg sar team ke...
sy rs tu yg paling bgus skang ni...
- peace no war-
9W2OAT

User avatar
elliassack2000
Pendaki Gunung
Posts: 12
Joined: 23 Oct 2008, 00:34

Re: dengar ada kawan kita sesat kat yong yap?

Post by elliassack2000 »

pr oli wrote:
-=[ RuFFHiKeR ]=- wrote:Huihhh.. Dh 8 page...

Spekulasi pn dh mcm2.. Nyampah lak aku baca..

Pada reporter2 sambilan yg baru nk naik kt dlm nih.. Aku taktaw la tujuan korang ape, nk glemer ke, ape ke..
Tlg la weh.. klu tak konpem berita yg korang terima tuh atau takat dgr citer dari orang, takpun takat dpt SMS dari org yg ntah sape2 tuh.. takyah la nk posting report korang dlm nih mcm nk tunjuk korang ni taw sgt2 keadaan kt sana tuh..

Sekian terima kasih.. :evil:
sy setuju ngan bro ni....
citer dah mcm2 yg kuar....
lg bgus kalu kiter diam jerk....
tunggu masalah ni setel dulu....
pastu tgk betul x andaian korang tu.....
berdoa ke..wat solat hajat ke...bg derma ke...tlg sar team ke...
sy rs tu yg paling bgus skang ni...
OOOO...ada pelapor berita palsu roper2nyeerr....
kalo karut sila betulkan.
Kalo sekadar menyatakan pendapat atau rasa prihatin gua rasa takder salahnyer... Ini kan forum. Plik ker kalo sampai 8 page kat cni?

Laporkanlah situasi yang tepat & benar...
Sebab semua orang gundah gulana....
Yang mengundang rasa menyampah disini ialah posting2 mengarut yang menjadi sembang 'ala chatroom' sesama sendiri n tak berkaitan dgn topik.

nazryst
Pendaki Terlampau
Posts: 650
Joined: 16 Feb 2006, 12:17
Location: Natural Geography
Contact:

Re: dengar ada kawan kita sesat kat yong yap?

Post by nazryst »

Relax abang ngaiii ku sayang..... cehhh lu bukak track 4 step waterfall lepas tu tak tutup balik... alih alih lu tak tau menda.... wahhhh manyak hensem wooo.... pasal ida tu.. hehehe RQ6 tertipu banggg... ingat kan kat agas ada ida ....ghopernya aiwa.... aiwa pun aiwa laa janji tak pakai periuk kera buat modal.....

Pada pr oli dan ruffhiker..... takper bawak bertenang.... pada kawan kawan yang membantu dari jauh dan membuat spekulasi tu boleh terus kan..... tapi lebih indah sekiranya dapat melihat pemandangan serta situasi di Kem Lojing, Agas, Bubu dan sbg di sana... Para para Rescue organizer memang memerlukan tenaga anda dalam berbagai bentuk...

TAK SEMESTINYA ANDA ADALAH PENDAKI HEBAT PERLU MENCARI HASAN DI KAWASAN YONG YAP..... DAPAT MEMBANTU DALAM MENYEDIAKAN RANSUM MAKANAN DI LOJING DAH CUKUP BERMAKNA BUAT RAKAN RAKAN..... INGATLAH.... MEREKA YANG MENCARI HASAN DAN MENDAKI DI YONG YAP BOLEH DIKATAKAN ADALAH MEREKA MEREKA YANG SAMA... MENGAMBIL MASA 1 KE 2 HARI BEREHAT DAN MENERUSKAN MENJEJAKI HASAN... TOLONGG PERTIMBANG DAN BERTIMBANG RASA SESAMA KITA.... TAK PERLU PERTIKAIKAN SIAPA LEBIH DAN KURANG.... SEKADAR IKHLAS DAN SUMBANG LAH ATAS KEMAMPUAN YANG MAMPU...

Kami memerlukan maklumat dan mereka mereka tak kira pengalaman setinggi gunung atau serendah rendah.... semua maklumat harus diterima pakai dengan waktu puncak yang kronik.. semakin lama hasan didalam hutan, semakin tak bertenaga hasan, dan semakin sukar kita nak mengesan jejak hasan....

Keadaan di Lojing pada Isnin 2/3/2009.... pada jam 1230 hrs... aku berjumpa dgn gang mamak RQ4 yang selamat turun dari yong yap dan agas... seterusnya mereka berangkat pulang ke KL.... Di Lojing hanya tinggal 6 orang diketuai oleh Rob, dibantu oleh Arman, Botak (Sarjan Udara Sayap Berdarah), Castello, Hensem dan YL yang membantu dalam menyediakan makanan kepada JPA3, PGA dan Rakan GO.... C_S Goh dan uncle sampai dan menunggu 4WD utk ke agas... aku punch out dari Lojing jam 1600 Hrs.... Gang Abe_G ada di tok nenek.... harap mendapat berita +ve dari beliau....

Hari ni ada kemungkinan besar Bubu Relay Station dan beberapa cawangan akan stand down buat sementara waktu (sumber maklumat dari Rob)... Harap bersabar dan terus berdoa...

Itu sahaja.... Tanggo Kilo...

givency_KL
Pendaki Tegar
Posts: 238
Joined: 19 Feb 2008, 17:50
Location: Universal Studio, LA
Contact:

Re: dengar ada kawan kita sesat kat yong yap?

Post by givency_KL »

setuju dengan ko la, nazryst..memasing yang tak dapat pergi menyumbang tenaga kat lojing dan juga ke gunung tu, menunggu update tentang asan ni. semua orang risau...so takat gurau senda di forum ni, apa la salahnya...

harap-harap ada lagi kekawan yang boleh menyumbangkan tenaga mengikut masing-masing punya kemampuan dan cuti. Semoga asan selamat.Aminnnn....
WaLaUpuN SuDah MeNcApAi AwAn, JaNgAn LuPa rUmPuT HiJaU Di BuMi

User avatar
JeNaL
Pentadbiran
Posts: 1758
Joined: 27 Mar 2007, 16:07
Location: sri kembangan
Contact:

Re: dengar ada kawan kita sesat kat yong yap?

Post by JeNaL »

berjela panjang ni sampai ada yg tak suka.....tak pe aku konci kat sini dan kita sambung kat topik baru....
--· ··- -· ··- -· --· --- -· ·-·· ·· -· ·
W a r i s a n K h a z a n a h P e r g u n u n g a n
·--- · -· ·- ·-··
Pentadbir GunungOnline
9W2WZL
http://jenal.multiply.com

Locked