Sukarelawan SAR warga Gunung

Isu-isu & gossip berkaitan dengan aktiviti luar

Moderator: kambinggurun

User avatar
rembau
Pemegang Amanah GO
Posts: 1394
Joined: 06 Dec 2005, 08:41

Sukarelawan SAR warga Gunung

Post by rembau » 18 Feb 2009, 22:17

Pihak sukerelawan sedang mengatur team C ke operasi menyelamat...

Team A sudah dihantar dan team B akan menyusul bagi penyediaan cominication tower

Kami menghargai kepada sesiapa yang sudi menyumbang kepakaran / tenaga dlm SAR ini...

sebarang persoalan boleh menghubungi pihak pentadbiran GO....

Kami juga memerlukan kelengkapan gadjet....sekian harap maklum..
Dan Kami jadikan di bumi gunung-ganang yang menetapnya, supaya bumi itu tidak menggegar mereka; dan Kami jadikan di celah-celahnya jalan-jalan laluan, supaya mereka mendapat petunjuk.(Surah Al-Anbiyaa':31)

Lt.Cmdr. Kamal Ariffin
Kerabat Gunung
Posts: 1318
Joined: 12 Jan 2006, 11:43
Location: Gunung Bawah Laut
Contact:

Re: Sukarelawan SAR warga Gunung

Post by Lt.Cmdr. Kamal Ariffin » 19 Feb 2009, 08:40

Bila Team C ni akan gerak.
Anggaran kekuatan dan pengangkutan yang ada.
Tersahut juga untuk mencari sahabat saya yang ilang tu. Kita bagai saudara walau kekadang tidak senada

kabusgunung
Skuad GPS GO
Posts: 737
Joined: 19 Jan 2006, 20:31

Re: Sukarelawan SAR warga Gunung

Post by kabusgunung » 19 Feb 2009, 09:18

harap2 hasan dapat jumper dlm ari nih gakkk...
team C baik gerak pada ari sabtu....
tunggu berita dari team A dan B.... baru team C masuk...

Lt.Cmdr. Kamal Ariffin
Kerabat Gunung
Posts: 1318
Joined: 12 Jan 2006, 11:43
Location: Gunung Bawah Laut
Contact:

Re: Sukarelawan SAR warga Gunung

Post by Lt.Cmdr. Kamal Ariffin » 19 Feb 2009, 10:04

Betul tu Mawi
Tapi Gua Musang tu jauh. Jadi kita gerak dari KL Jumaat malam ke. Kita keja kan (periuk nasik jaga gak)
Aku dah bincang dengan boss isi borang cuti kosong untuk minggu depan. Jadi kalau sampai senin kita tak balik borang coti dah isi.....

User avatar
pulut_itam
Pendaki Gunung
Posts: 193
Joined: 30 Dec 2005, 10:06

Re: Sukarelawan SAR warga Gunung

Post by pulut_itam » 19 Feb 2009, 14:09

macam terpanggil pulak nak masuk rescue TEAM C .... hmm macam mana?

User avatar
rembau
Pemegang Amanah GO
Posts: 1394
Joined: 06 Dec 2005, 08:41

Re: Sukarelawan SAR warga Gunung

Post by rembau » 23 Feb 2009, 11:25

Bilik gerakan sukarelawan berpusat di balai polis loging diwakili oleh Jenal/ ROB/ Rembau / Dan Wakil Dilantik memerlukan TENAGA BARU & KEKUATAN BARU SUKARELAWAN

Terima kasih atas sukarelawan yang bertugas terutama di medan SAR. Makluman 5 pasukan telah ditubuhkan dan kekuatan sukarelawan semakin kecil disebabkan komitmen masing-masing.

Diharap pada mereka yang berminat boleh menghubungi mereka atau datang terus ke bilik gerakan. Surat pelepasan daripada pegawai operasi atau balai polis gua musang juga dikeluarkan bagi mereka yang bekerja.

NOTE: SILA SEMAK PELEPASAN MAJIKAN BERHUBUNG SURAT PELEPASAN INI DENGAN MAJIKAN TERUTAMA SWASTA.

NOTE: SUKARELAWAN HENDAKLAH SIHAT, CERGAS DAN BERSEDIA SERTA BERILMU UNTU KERJA S.A.R
Dan Kami jadikan di bumi gunung-ganang yang menetapnya, supaya bumi itu tidak menggegar mereka; dan Kami jadikan di celah-celahnya jalan-jalan laluan, supaya mereka mendapat petunjuk.(Surah Al-Anbiyaa':31)

nazryst
Pendaki Terlampau
Posts: 650
Joined: 16 Feb 2006, 12:17
Location: Natural Geography
Contact:

Re: Sukarelawan SAR warga Gunung

Post by nazryst » 23 Feb 2009, 11:42

Calling calling....

Kepada sesiapa yang nak menyertai team C.... aku nak masuk malam ni.... hari selasa dah ada di Lojing... transport pakai aku punya kereta.... terhad kepada 3 orang.... calling aku 017-2654195 (nazry)... kalau boleh malam ni aku gerak....

sila ambil perhatian

Lt.Cmdr. Kamal Ariffin
Kerabat Gunung
Posts: 1318
Joined: 12 Jan 2006, 11:43
Location: Gunung Bawah Laut
Contact:

Re: Sukarelawan SAR warga Gunung

Post by Lt.Cmdr. Kamal Ariffin » 23 Feb 2009, 11:54

Bro Rembau
Surat Pelepasan tu belum di Fax lagi ke pejabat pejabat yang dinyatakan.
Saya dah cek pagi baru kejap ni.

User avatar
pulut_itam
Pendaki Gunung
Posts: 193
Joined: 30 Dec 2005, 10:06

Re: Sukarelawan SAR warga Gunung

Post by pulut_itam » 23 Feb 2009, 17:51

Maaf tak dapat nak masuk TEAM C....

tp doa untuk mereka yg memberi bantuan serta Keselamatan Hassan dan kawan-kawan lain tak putus.
teruskan usaha....

User avatar
rembau
Pemegang Amanah GO
Posts: 1394
Joined: 06 Dec 2005, 08:41

Re: Sukarelawan SAR warga Gunung

Post by rembau » 24 Feb 2009, 09:18

Bilik gerakan sukarelawan berpusat di balai polis loging diwakili oleh Jenal/ ROB/ Rembau / Dan Wakil Dilantik memerlukan TENAGA BARU & KEKUATAN BARU SUKARELAWAN

Terima kasih atas sukarelawan yang bertugas terutama di medan SAR. Makluman 5 pasukan telah ditubuhkan dan kekuatan sukarelawan semakin kecil disebabkan komitmen masing-masing.

Diharap pada mereka yang berminat boleh menghubungi mereka atau datang terus ke bilik gerakan. Surat pelepasan daripada pegawai operasi atau balai polis gua musang juga dikeluarkan bagi mereka yang bekerja.

NOTE: SILA SEMAK PELEPASAN MAJIKAN BERHUBUNG SURAT PELEPASAN INI DENGAN MAJIKAN TERUTAMA SWASTA.

NOTE: SUKARELAWAN HENDAKLAH SIHAT, CERGAS DAN BERSEDIA SERTA BERILMU UNTU KERJA S.A.R
HARAP MAKLUM: SURAT PELEPASAN HANYA DIKELUARKAN BAGI MEREKA YANG MELAPOR DIRI SEBAGAI SUKARELAWAN SAR DI PUSAT GERAKAN, BALAI POLIS LOGING, JAJAHAN GUA MUSANG. SILA BERHUBUNG DENGAN WAKIL SAR WARGA GUNUNG DISANA UNTUK PROSES PENDAFTARAN SUKARELAWAN
Dan Kami jadikan di bumi gunung-ganang yang menetapnya, supaya bumi itu tidak menggegar mereka; dan Kami jadikan di celah-celahnya jalan-jalan laluan, supaya mereka mendapat petunjuk.(Surah Al-Anbiyaa':31)

pr oli
Pendaki Tegar
Posts: 287
Joined: 12 Dec 2008, 04:34
Location: Lembah kelang
Contact:

Re: Sukarelawan SAR warga Gunung

Post by pr oli » 24 Feb 2009, 15:47

rembau...
surat pelepasan ni sesuai/layak ke utk kakitagn swasta...

Lt.Cmdr. Kamal Ariffin
Kerabat Gunung
Posts: 1318
Joined: 12 Jan 2006, 11:43
Location: Gunung Bawah Laut
Contact:

Re: Sukarelawan SAR warga Gunung

Post by Lt.Cmdr. Kamal Ariffin » 24 Feb 2009, 16:38

Surat tu cuma menyokong permohonan. Kelulusan bergantong pada budi bicara Boss anda.
Even kalau Gov Officer pun cam tu. Baiknya cakap dulu dengan Boss anda dan Surat tu boleh menyokong aje yang anda keluar bukan nak ponteng tapi membantu pihak polis mencari Orang Hilang. Tapi surat tu power habis sebab dah sain Ketua Polis tu dah cukup kuat.

shukry
Pendaki Gunung
Posts: 29
Joined: 20 Feb 2009, 17:37

Re: Sukarelawan SAR warga Gunung

Post by shukry » 24 Feb 2009, 18:06

** off topik. berminat mahu join SAR tapi langsung tiada pengalaman. fiit tu tatau nak kata la. InsyaAllah kot.
kalo buka kepada orang baru untuk join smbil belajar sila la bagitahu

leh tahu apa perkembangan terbaru mengenai SAR. ada jumpa tanda/jejak terbaru tak??

afishah
Pendaki Gunung
Posts: 40
Joined: 24 Apr 2006, 21:18
Location: Kulim Kedah & Shah Alam

Re: Sukarelawan SAR warga Gunung

Post by afishah » 25 Feb 2009, 01:49

Salam,
Rembau.
Kalau aqu nk join ( SAR ) aku masuk ikut mana?
1 ) Lojing @ Kuala Mu...........????
2 ) Surat pelepasan tu ke regstr dulu ke @ macam mana ( nak apply A/L )
3 ) Apa peralatan yg perlu di bawa ( jika perlu )
4 ) Tempoh masa utk sukarelawan SAR.. berapa lama dlm satu kumpulan? 3 hari @ 1 minggu @ lebih?
5 ) Kalau x de aral melentang aku nk masuk pd 27/02/09 - 02/03/09 ( Jumaat - Isnin )
6 ) Transport aku xde coz naik k/api je.
[ tp kalau ada member nk turun sekali bw kereta sdiri, leh tumpang ( 50-50 ) ]

thanks co-operation!

COMBAT-KHK

H/P: 016-393 4334 / 013-247 9142
email: diver.combat@gmail.com @ sa-chemstore@sehmy.com
Fax : 03 - 5191 3642
Attn: ARIFF BADLISHAH ARIFFIN ( I/C: 700914-06-5183 )
Last edited by afishah on 26 Feb 2009, 21:06, edited 1 time in total.

Lt.Cmdr. Kamal Ariffin
Kerabat Gunung
Posts: 1318
Joined: 12 Jan 2006, 11:43
Location: Gunung Bawah Laut
Contact:

Re: Sukarelawan SAR warga Gunung

Post by Lt.Cmdr. Kamal Ariffin » 25 Feb 2009, 09:24

Combat

1. Lojing
2. Surat Pelepasan akan dikeluarkan kepada anggota SAR yang mendaftar di Balai Polis Lojing sahaja
3. Peralatan yang biasa digunakan untuk mendaki gunung siap dengan ration.
4. 4 hari
5. Buleh gak
6. Naik bas buleh gak ke Ipoh or Cameron dan cari Private Sapu ke Balai Polis Lojing. SAR berpusat di perkarangan Balai Polis.
7. Akupun cadang nak masuk antara tempoh tersebut. Kereta aku Accord Lama he he he

User avatar
am
Pendaki Sondol
Posts: 459
Joined: 12 Dec 2005, 19:41
Location: Somban, NSDK
Contact:

Re: Sukarelawan SAR warga Gunung

Post by am » 25 Feb 2009, 09:49

am dan 'rokok' dah sedia untuk bertolak ke lojing.. hari ini (dpt surat pelepasan, bos obml kata ON!!)

User avatar
pgurlz
Pendaki Sondol
Posts: 423
Joined: 06 Jun 2006, 13:40
Location: just nearby
Contact:

Re: Sukarelawan SAR warga Gunung

Post by pgurlz » 25 Feb 2009, 14:41

SMS yang aku terima dari Jenal. Kepada yg nak jadik sukarelawan misi SAR Yong Yap. Antara info yang kami perlu tahu

1 - Nama dan tempat (so leh tau korunk gerak dari mana)

2 - Berapa orang nak pergi (klu yang dalam group)

3 - Bila nak masuk, dari bila sampai bila

4 - Pernah masuk kat kawasan yang terlibat atau tidak...

Sekian. Harap Maklum

Lagong
Pendaki Gunung
Posts: 9
Joined: 01 Oct 2008, 19:48
Location: Kuala Lumpur

Re: Sukarelawan SAR warga Gunung

Post by Lagong » 25 Feb 2009, 17:33

Selamat perjalanan anda semua.
Usaha lain macamana..?? Mungkin ada dikalangan GO members yg punya kelebihan
berinteraksi dgn cara tradisional. Maaf, ini sekadar pandangan saja.

Sy mendoakan kwn2 semua dpt melaksanakan tugas dgn baik dan dilindungi sepanjang
perjalanan SAR di Lojing.

User avatar
nizran
Pendaki Tegar
Posts: 205
Joined: 22 Aug 2006, 01:52
Location: belakang pokok..
Contact:

Re: Sukarelawan SAR warga Gunung

Post by nizran » 25 Feb 2009, 17:48

[quote="Lagong"]Selamat perjalanan anda semua.
Usaha lain macamana..?? Mungkin ada dikalangan GO members yg punya kelebihan
berinteraksi dgn cara tradisional. Maaf, ini sekadar pandangan saja.

Sy mendoakan kwn2 semua dpt melaksanakan tugas dgn baik dan dilindungi sepanjang
perjalanan SAR di Lojing.[/quote]

utk pengetahuan, pelbagai usaha secara tradisional telah dilakukan dan usaha ini masih diteruskan, kepada sesiapa yg mempunyai cara yg lain, detail mengenai asan boleh didapati di forum ini, dan harap dapat teruskan dan panjangkan lagi usaha seperti sedemikian dengan cara masing2.

User avatar
maclan
Pendaki Tegar
Posts: 256
Joined: 15 Jan 2007, 17:39
Location: Kaki Gunung
Contact:

Re: Sukarelawan SAR warga Gunung

Post by maclan » 25 Feb 2009, 19:10

nak sangat join same2 membantu mencari...

tp apakan daya..minggu exam plak minggu ni....

User avatar
Ajis_AJ
Pendaki Gunung
Posts: 79
Joined: 17 Apr 2006, 19:19

Re: Sukarelawan SAR warga Gunung

Post by Ajis_AJ » 26 Feb 2009, 16:43

insyallah............. jumaat ni, mlm haku turun lojing...

Along-X
Pendaki Tegar
Posts: 266
Joined: 28 Jan 2008, 14:38

Re: Sukarelawan SAR warga Gunung

Post by Along-X » 26 Feb 2009, 18:28

Saya akan turut serta untuk ke lojing pada jumaat malam...
danbalik pada hari ahad...
saya masalah dalam mengambil cuti kerana semua staff cuti dibekukan sehingga hujung bulan 3..
saya akan cuba mengambil cuti, jika berjaya saya akanturun padang...

User avatar
JeNaL
Pentadbiran
Posts: 1758
Joined: 27 Mar 2007, 16:07
Location: sri kembangan
Contact:

Re: Sukarelawan SAR warga Gunung

Post by JeNaL » 26 Feb 2009, 20:33

Selamat perjalanan anda semua.
Usaha lain macamana..?? Mungkin ada dikalangan GO members yg punya kelebihan
berinteraksi dgn cara tradisional. Maaf, ini sekadar pandangan saja.

Sy mendoakan kwn2 semua dpt melaksanakan tugas dgn baik dan dilindungi sepanjang
perjalanan SAR di Lojing.

terima kasih lagong atas peringatan...
--· ··- -· ··- -· --· --- -· ·-·· ·· -· ·
W a r i s a n K h a z a n a h P e r g u n u n g a n
·--- · -· ·- ·-··
Pentadbir GunungOnline
9W2WZL
http://jenal.multiply.com

afishah
Pendaki Gunung
Posts: 40
Joined: 24 Apr 2006, 21:18
Location: Kulim Kedah & Shah Alam

Re: Sukarelawan SAR warga Gunung

Post by afishah » 26 Feb 2009, 21:14

[quote="Lt.Cmdr. Kamal Ariffin"]Combat

1. Lojing
2. Surat Pelepasan akan dikeluarkan kepada anggota SAR yang mendaftar di Balai Polis Lojing sahaja
3. Peralatan yang biasa digunakan untuk mendaki gunung siap dengan ration.
4. 4 hari
5. Buleh gak
6. Naik bas buleh gak ke Ipoh or Cameron dan cari Private Sapu ke Balai Polis Lojing. SAR berpusat di perkarangan Balai Polis.
7. Akupun cadang nak masuk antara tempoh tersebut. Kereta aku Accord Lama he he he[/quote]


Ok, Thks . Bro!

Last Call, aku g naik bas dari Shah Alam - Ipoh - Cameron & cari private Sapu - Balai Polis Lojing.
Start hari Sabtu pagi sampai Selasa ( 28 Feb-02 Mac 09 )
Sekian, terima Kasih

Thanks, Co-operation.

User avatar
kulatpusu
Pendaki Gunung
Posts: 27
Joined: 15 May 2008, 10:00
Contact:

Re: Sukarelawan SAR warga Gunung

Post by kulatpusu » 26 Feb 2009, 22:37

Assalamualaikum,
saya akan turun ke loging bagi menyertai SAR, akan lapor kat Balai Polis Loging malam besok, kalau boleh tlg dapatkan surat pelepasan untuk saya, pada hari isnin dan selasa,
9W2KCR

putri gng tahan
Pendaki Gunung
Posts: 2
Joined: 20 Feb 2009, 12:37
Location: jay bee
Contact:

Re: Sukarelawan SAR warga Gunung

Post by putri gng tahan » 26 Feb 2009, 23:20

kami mengharapkan brita gembira dr sukarelawan SAR..
semoga korang temui hassan segera

User avatar
JeNaL
Pentadbiran
Posts: 1758
Joined: 27 Mar 2007, 16:07
Location: sri kembangan
Contact:

Re: Sukarelawan SAR warga Gunung

Post by JeNaL » 27 Feb 2009, 09:46

kami mengharapkan brita gembira dr sukarelawan SAR..
semoga korang temui hassan segera
terima kasih ....

semoga pengalaman anda boleh dikongsi bersama oleh kami bagi melancarkan operasi SAR.

mungkin anda mempunyai sedikit sebanyak pendapat
--· ··- -· ··- -· --· --- -· ·-·· ·· -· ·
W a r i s a n K h a z a n a h P e r g u n u n g a n
·--- · -· ·- ·-··
Pentadbir GunungOnline
9W2WZL
http://jenal.multiply.com

Lagong
Pendaki Gunung
Posts: 9
Joined: 01 Oct 2008, 19:48
Location: Kuala Lumpur

Re: Sukarelawan SAR warga Gunung

Post by Lagong » 27 Feb 2009, 10:56

Rakan2 SAR..
Dalam pada korang sibuk dlm membantu SAR ni, harap korang juga harus jaga kondisi kesihatan serta endurance diri sendiri. Pastikan basic individual needs mencukupi. Aku tabik rakan2 yg tak putus putus membantu dah hampir 12 hari.

Semgo berita gembira bakal disusuli..Insyallah..!

User avatar
JeNaL
Pentadbiran
Posts: 1758
Joined: 27 Mar 2007, 16:07
Location: sri kembangan
Contact:

Re: Sukarelawan SAR warga Gunung

Post by JeNaL » 27 Feb 2009, 12:01

1. kalu ada group nak buat V1 dan V2 pun dialu-alukan.

2. pasal buat masa sekarang operasi hanya tertumpu pada puncak yong yap ke kem agas, kuala mu ke puncak yong yap dan tok nenek bubu ke puncak yong yap.

3. mana la tau mangsa dah terlepas ke simpang nak ke V2.

4. untuk makluman anda trek v2 kali terakhir digunakan pada 12hb feb oleh team poncho.

5. karang ni team ponco RQ5 sedang meninjau ke kachang

6. so kalau ada kesan tapak songsang dr junction menghala ke tok nenek sebelum kachang... kemungkinan mangsa ada menggunakan trek ini....

7. walaubagaimanapun sila dapatkan maklumat lanjut dari saya dahulu sebelum anda bertindak munggunakan V1 dan V2 ini.

8. lagi satu, mana-mana group nak tinjau area kuala mu juga kami alu-alukan terutama melawan arus menghalu hulu sg mu. kemungkinan ini juga besar. pasal hulu sg mu dan cabang rantingnya boleh sampai area gate air yong yap dan bubu

harap maklum
--· ··- -· ··- -· --· --- -· ·-·· ·· -· ·
W a r i s a n K h a z a n a h P e r g u n u n g a n
·--- · -· ·- ·-··
Pentadbir GunungOnline
9W2WZL
http://jenal.multiply.com

User avatar
mizi
Kerabat Gunung
Posts: 1308
Joined: 17 Jul 2006, 15:22
Location: perlis
Contact:

Re: Sukarelawan SAR warga Gunung

Post by mizi » 27 Feb 2009, 12:03

kalu ada group nak buat V1 dan V2 pun dialu-alukan.
set team yg nk ke v1 atau v2 jenal...aku bule joint mgu dpn
climb long trail
p11at

azlanhuzaifah
Pendaki Gunung
Posts: 125
Joined: 16 Feb 2009, 16:49

Re: Sukarelawan SAR warga Gunung

Post by azlanhuzaifah » 27 Feb 2009, 12:07

maclan: ko melaka kat MMu ke UTEM?

User avatar
JeNaL
Pentadbiran
Posts: 1758
Joined: 27 Mar 2007, 16:07
Location: sri kembangan
Contact:

Re: Sukarelawan SAR warga Gunung

Post by JeNaL » 27 Feb 2009, 12:09

1. kalu ada group nak buat V1 dan V2 pun dialu-alukan.

2. pasal buat masa sekarang operasi hanya tertumpu pada puncak yong yap ke kem agas, kuala mu ke puncak yong yap dan tok nenek bubu ke puncak yong yap.

3. mana la tau mangsa dah terlepas ke simpang nak ke V2.

4. untuk makluman anda trek v2 kali terakhir digunakan pada 12hb feb oleh team poncho.

5. karang ni team ponco RQ5 sedang meninjau ke kachang

6. so kalau ada kesan tapak songsang dr junction menghala ke tok nenek sebelum kachang... kemungkinan mangsa ada menggunakan trek ini....

7. walaubagaimanapun sila dapatkan maklumat lanjut dari saya dahulu sebelum anda bertindak munggunakan V1 dan V2 ini.

8. lagi satu, mana-mana group nak tinjau area kuala mu juga kami alu-alukan terutama melawan arus menghalu hulu sg mu. kemungkinan ini juga besar. pasal hulu sg mu dan cabang rantingnya boleh sampai area gate air yong yap dan bubu

harap maklum
sikit tambahan update
--· ··- -· ··- -· --· --- -· ·-·· ·· -· ·
W a r i s a n K h a z a n a h P e r g u n u n g a n
·--- · -· ·- ·-··
Pentadbir GunungOnline
9W2WZL
http://jenal.multiply.com

User avatar
JeNaL
Pentadbiran
Posts: 1758
Joined: 27 Mar 2007, 16:07
Location: sri kembangan
Contact:

Re: Sukarelawan SAR warga Gunung

Post by JeNaL » 27 Feb 2009, 12:11

kalu ada group nak buat V1 dan V2 pun dialu-alukan.
set team yg nk ke v1 atau v2 jenal...aku bule joint mgu dpn
mizi.... ko kan otai.... buat la team.... jgn lupa cari team radio dan gps nanti boleh kasi update info roger ke relay bubu.... boleh sampai ke?
--· ··- -· ··- -· --· --- -· ·-·· ·· -· ·
W a r i s a n K h a z a n a h P e r g u n u n g a n
·--- · -· ·- ·-··
Pentadbir GunungOnline
9W2WZL
http://jenal.multiply.com

User avatar
mizi
Kerabat Gunung
Posts: 1308
Joined: 17 Jul 2006, 15:22
Location: perlis
Contact:

Re: Sukarelawan SAR warga Gunung

Post by mizi » 27 Feb 2009, 12:12

1. kalu ada group nak buat V1 dan V2 pun dialu-alukan.

2. pasal buat masa sekarang operasi hanya tertumpu pada puncak yong yap ke kem agas, kuala mu ke puncak yong yap dan tok nenek bubu ke puncak yong yap.

3. mana la tau mangsa dah terlepas ke simpang nak ke V2.

4. untuk makluman anda trek v2 kali terakhir digunakan pada 12hb feb oleh team poncho.

5. karang ni team ponco RQ5 sedang meninjau ke kachang

6. so kalau ada kesan tapak songsang dr junction menghala ke tok nenek sebelum kachang... kemungkinan mangsa ada menggunakan trek ini....

7. walaubagaimanapun sila dapatkan maklumat lanjut dari saya dahulu sebelum anda bertindak munggunakan V1 dan V2 ini.

8. lagi satu, mana-mana group nak tinjau area kuala mu juga kami alu-alukan terutama melawan arus menghalu hulu sg mu. kemungkinan ini juga besar. pasal hulu sg mu dan cabang rantingnya boleh sampai area gate air yong yap dan bubu

harap maklum
sikit tambahan update
ok jenal papaon aku akan p lojing dulu...tgk cmna keadaan dan pendapat korang nnt..
climb long trail
p11at

User avatar
mizi
Kerabat Gunung
Posts: 1308
Joined: 17 Jul 2006, 15:22
Location: perlis
Contact:

Re: Sukarelawan SAR warga Gunung

Post by mizi » 27 Feb 2009, 12:16

kalu ada group nak buat V1 dan V2 pun dialu-alukan.
set team yg nk ke v1 atau v2 jenal...aku bule joint mgu dpn
mizi.... ko kan otai.... buat la team.... jgn lupa cari team radio dan gps nanti boleh kasi update info roger ke relay bubu.... boleh sampai ke?
mana da otai jenal...dlm keadaan mcm ni baik kita bersatu dan menyelesaikan masalah...aku kesorangan lani..klu ada kenkawan nk polo leh la..radio ngan gps x da masalah..aku ada
climb long trail
p11at

User avatar
JeNaL
Pentadbiran
Posts: 1758
Joined: 27 Mar 2007, 16:07
Location: sri kembangan
Contact:

Re: Sukarelawan SAR warga Gunung

Post by JeNaL » 27 Feb 2009, 13:26

dari rembau punya calculation

Gerakan
1. Permatang Yong Yap - Perlukan 6 org min dgn pusingan rondaan 4h3m(min)
2. Kem agas ada dua team - setaip team perlukan 6 orang
3. Guide PGA & Polis - sekurangnya 2 Org

Statik
1. Relay Station Bubu (sekurang 2 org dgn min 4h3m)
2. Relay Station Agas (seorang min)
3. Quatermster kem agas (2 orang min)
4. Quartermaster loging (2 orang min)
5. Gerakan - 1 org relay CC loging & 1org pencatat

Note:
Perlukan mereka yang mahir trek ke YongYAp via Tuk Nenek @ Kem agas
Keperluan logisktik...motocross kalau ada...(ini untuk persediaan awal)
--· ··- -· ··- -· --· --- -· ·-·· ·· -· ·
W a r i s a n K h a z a n a h P e r g u n u n g a n
·--- · -· ·- ·-··
Pentadbir GunungOnline
9W2WZL
http://jenal.multiply.com

masyitah
Pendaki Gunung
Posts: 5
Joined: 27 Feb 2009, 19:57

Re: Sukarelawan SAR warga Gunung

Post by masyitah » 27 Feb 2009, 20:11

Salam,

Saya adik kepada Hassan Ayat ingin mengucapkan berbanyak terima kasih kepada anda semua.Kami sekeluarga sgt terharu dan sgt2 berterima kasih atas bantuan dan sokongan anda, the volunteers.Walaupun tak berapa mengenali, anda sanggup bersusah payah membantu dalam apa cara sekali pun.

Pertolongan anda tidak mampu kami balas.
Semoga Tuhan membalas jasa anda semua.

Terima kasih.

User avatar
rakangunungpenang
Pendaki Gunung
Posts: 190
Joined: 31 Jan 2008, 12:20
Location: Butterworth
Contact:

Re: Sukarelawan SAR warga Gunung

Post by rakangunungpenang » 27 Feb 2009, 21:43

insyaallah kami semua warga GO sentiasa berdoa dan membantu setakat mana yang kami mampu untuk abng mu si hassan.....kita berdoa agar pasukan2 penyelamat serta rakan2 gunung dapat membantu sessi menyelamat dan mencari abng mu si hassan.

yaallah kau berikanlah kekuatan dan kesabaran kepada keluarga hassan dan tabah menghadapi saat2 macm ni...yaallah kau selamatkanlah hassan.amin

insyaallah jika aku free aku akan bersama2 dgn rakan2 gunung yang lain akan turun kepadang..insyaallah.

zan rakangunungpenang
019-5240104&017-5798895

User avatar
Pendekarlaut7
Pendaki Gunung
Posts: 15
Joined: 21 Feb 2009, 19:12
Location: Shah Alam

Re: Sukarelawan SAR warga Gunung

Post by Pendekarlaut7 » 28 Feb 2009, 11:37

Akum,

Perlepasn dari Bos (Westports) baru dapat. Baru tadi call Rob kat sana utk confirmkan lagi sekali schedule volunteer disana. Malam esk lepas magrib saya dan Leha akan bertolak ke Loging. Klau takde halangan isnin pagi kami akn ikut serta utk masuk mencari Asan. Klau sesiapa nak kirim barang untuk team SAR sana boleh la pass kat kami kalau area S.Alam 012-3407423 (AJ) atau area Port Klang 012-6107516 (Cik Leha).....

User avatar
JeNaL
Pentadbiran
Posts: 1758
Joined: 27 Mar 2007, 16:07
Location: sri kembangan
Contact:

Re: Sukarelawan SAR warga Gunung

Post by JeNaL » 28 Feb 2009, 11:40

mana mana kumpulan yang ingin masuk ikut kuala mu di alu-alukan. tapi sila maklum kepada rob atau saya untuk plan pergerakkan....
--· ··- -· ··- -· --· --- -· ·-·· ·· -· ·
W a r i s a n K h a z a n a h P e r g u n u n g a n
·--- · -· ·- ·-··
Pentadbir GunungOnline
9W2WZL
http://jenal.multiply.com

Post Reply