Gunung Ledang ditutup?...

Isu-isu & gossip berkaitan dengan aktiviti luar

Moderator: kambinggurun

Post Reply
Farid McGuire
Pendaki Gunung
Posts: 128
Joined: 03 May 2006, 11:05
Contact:

Gunung Ledang ditutup?...

Post by Farid McGuire »

saya mendengar khabar gunung ini ditutup kerana ada kerja pembinaan dilakukan di puncak.. betul ke?..

Lt.Cmdr. Kamal Ariffin
Kerabat Gunung
Posts: 1318
Joined: 12 Jan 2006, 11:43
Location: Gunung Bawah Laut
Contact:

Re: Gunung Ledang ditutup?...

Post by Lt.Cmdr. Kamal Ariffin »

Ada satu jalan baru dibuat dari Telekom ke Bukit Botak - Bukan jalan beso sangat cuma jalan untuk mengangkut barang lebih baik sikit dari trek balak. Semalam masih ada 2 Excuvator berwarna biru dan kuning berada di trek tersebut.
Sebarang binaan dikawasan tanah tinggi dan bercerun melebihi 45% perlu mendapat kelulusan, tapi agaknya pembinaan adalah dibuat oleh pihak yang melebihi kuasa dan perundangan.
Maaf ya..............

Farid McGuire
Pendaki Gunung
Posts: 128
Joined: 03 May 2006, 11:05
Contact:

Re: Gunung Ledang ditutup?...

Post by Farid McGuire »

jadi betul lah ye perkhabaran itu... emmm...

terima kasih Chieftain Lanun...

frostice
Pendaki Terlampau
Posts: 701
Joined: 09 Jan 2006, 10:43
Location: Middle Earth
Contact:

Re: Gunung Ledang ditutup?...

Post by frostice »

Last check, ditutup kerana jadi "Military Area".. nak tergelak pun ada. Apa citer hutan rekreasi buat military area.. he he
Katanya boleh daki sampai Bukit Botak sahaja, puncak tak leh access.

TAPI klu nak naik, kena buat day trip. No camping2 kat atas gunung.
So far dengarnya mcm tu lar.
~Ain't No Mountain Too High~
KP Hiker's Club

Lt.Cmdr. Kamal Ariffin
Kerabat Gunung
Posts: 1318
Joined: 12 Jan 2006, 11:43
Location: Gunung Bawah Laut
Contact:

Re: Gunung Ledang ditutup?...

Post by Lt.Cmdr. Kamal Ariffin »

Sedap gak bunyinya tu Military area sebab atas tu bukan ada kem tentera atau radar tentera.
Kalau macam Bukit Jugra ditulis Milatary Area tu logicnya ada Thomson Radar dan setahu saya Gunung Ledang tidak termasuk sebagai tempat Latihan Komando.
Cuma yang saya lihat dari Udara macam ada pembinaan di atas tu h :keke:
Dari maklumat perisikan ada Boss Military kat atas tuuuuuuuuuuuuuuuuu dari kawan kawan di 22 Komando Kuala Kubu Bharu.

User avatar
pulut_itam
Pendaki Gunung
Posts: 193
Joined: 30 Dec 2005, 10:06

Re: Gunung Ledang ditutup?...

Post by pulut_itam »

Apakebenda buat kat atas tuu.....hmm..musykil!!!
Pulut a.k.a pitam

UnderAge
Pendaki Gunung
Posts: 145
Joined: 16 Jan 2006, 11:45

Re: Gunung Ledang ditutup?...

Post by UnderAge »

mgkin depa nak wat tmpat main paintball kot kat puncak tu ... tu sbb ada renovation...mana la tau kan...heheheeh
::: SuCCESS :::

User avatar
aliph
Pendaki Gunung
Posts: 167
Joined: 16 Feb 2011, 15:28

Re: Gunung Ledang ditutup?...

Post by aliph »

ntah ke paintball ntah ke wall nak di pacaknyer
9W2 VCR
MARES
'BeTtEr To LiGhT A MuTiArA HiTaM ThAn To CuRsE A DaRkNeSs'

Farid McGuire
Pendaki Gunung
Posts: 128
Joined: 03 May 2006, 11:05
Contact:

Re: Gunung Ledang ditutup?...

Post by Farid McGuire »

21 Cdo memang buat test kat Gunung Ledang... tapi setakat panjat lepas tu turun... bukan training tembak-tembak kat situ...

pencinta alam
Pendaki Gunung
Posts: 3
Joined: 05 Dec 2010, 20:08

Re: Gunung Ledang ditutup?...

Post by pencinta alam »

cerita yang saya dapat dari org sekitar sana kerja2 pembinaan di atas sana dibawah arahan istana .....x tau la betul ker tidak...(xkan la nk wat jambatan emas)..hehehhe

User avatar
roket*
Pendaki Gunung
Posts: 181
Joined: 22 Sep 2009, 02:16
Location: KL-JB

Re: Gunung Ledang ditutup?...

Post by roket* »

last time hiking (awal tahun 2011 kalau tak silap, lupa dah tua) memang ada khabar angin kerja-kerja pembinaan istana akan dijalankan di kawasan Gunung Ledang, kemungkinan itu adalah kerja tersebut.
there is no such thing as failure, it is only a success* delay
-MARCcrewz-

Lt.Cmdr. Kamal Ariffin
Kerabat Gunung
Posts: 1318
Joined: 12 Jan 2006, 11:43
Location: Gunung Bawah Laut
Contact:

Re: Gunung Ledang ditutup?...

Post by Lt.Cmdr. Kamal Ariffin »

Aku dengan Jenal nak pegi minggu depan buat Route baru ke Puncak Mahligai
Nanti kita tengok dia Up load gambau baru pembinaan tu

UnderAge
Pendaki Gunung
Posts: 145
Joined: 16 Jan 2006, 11:45

Re: Gunung Ledang ditutup?...

Post by UnderAge »

:: first and last aku pi tahun 1994 .... lama dah tak pi sana ...langsung tak tau camna bentuk perubahan yg ada kat sana...
::: SuCCESS :::

User avatar
JeNaL
Pentadbiran
Posts: 1758
Joined: 27 Mar 2007, 16:07
Location: sri kembangan
Contact:

Re: Gunung Ledang ditutup?...

Post by JeNaL »

abg kamal ledang tunda ke sept... byk spekulasi atas tu..hehehe kena tutup mulut
--· ··- -· ··- -· --· --- -· ·-·· ·· -· ·
W a r i s a n K h a z a n a h P e r g u n u n g a n
·--- · -· ·- ·-··
Pentadbir GunungOnline
9W2WZL
http://jenal.multiply.com

Lt.Cmdr. Kamal Ariffin
Kerabat Gunung
Posts: 1318
Joined: 12 Jan 2006, 11:43
Location: Gunung Bawah Laut
Contact:

Re: Gunung Ledang ditutup?...

Post by Lt.Cmdr. Kamal Ariffin »

Tutup Molot nanti kena ISA
Aku masih penjawat awam dan tertakluk pada Akta Rahsia Resmi.
Akta Sumpah Taat Setia Yang Di Pertuan Agong
Tapi gigi aku dah gongak jad suara tu bocor gak walaupun mulut tertutup.

User avatar
azlinazaini
Pendaki Gunung
Posts: 61
Joined: 20 Feb 2009, 10:35
Location: kl
Contact:

Re: Gunung Ledang ditutup?...

Post by azlinazaini »

kih2 lawak betul statement abg LANUN....

User avatar
rainmaker
Pendaki Tegar
Posts: 282
Joined: 24 May 2010, 13:18
Location: Setapak, KL
Contact:

Re: Gunung Ledang ditutup?...

Post by rainmaker »

dorg pasang jambatan emas kot
You tell me we can start the rain, You tell me that we all can change, You tell me we can find something to wash the tears away.

ImageImageImage

User avatar
cengitu
Pendaki Gunung
Posts: 99
Joined: 05 Sep 2007, 11:13

Re: Gunung Ledang ditutup?...

Post by cengitu »

Mcm kat puncak gunung telapak burok la...ada pemancar je tapi Wataniah ada jaga kat situ for security...
www.kembara.net
mhg.mymalaya.com
9W2RML

Post Reply