GUNUNG BUJANG MELAKA YG MENGERIKAN

Isu-isu & gossip berkaitan dengan aktiviti luar

Moderator: kambinggurun

Lin Abu Bakar
Pendaki Gunung
Posts: 23
Joined: 04 Apr 2012, 16:40

Re: GUNUNG BUJANG MELAKA YG MENGERIKAN

Post by Lin Abu Bakar » 05 Apr 2012, 10:00

Salam...
Sy salah seorg yg ikut trip BM last week and FYI sy adalah salah seorg peserta pompan yg tk dpt tempat tido kt kemsite tu..and in fact i am newbie too for this activity as well tp frankly and honestly speaking sy tak ambik hati langsung pasal hal tu..mmg kak lily ade tanya & jerit kat peserta tnye ade tpt kosong lg tak utk kiteorg tp there were no respond from the rest of them. Dlm hal ni peserta yg terlalu pentingkan diri sendiri and tak nak berkongsi dgn org lain disebabkan they had already set on their mind yg "Oh I have paid RM 80 why should I share". But we were lucky when there were participants whom willing to share their fly with us. So sy rasa dlm hal ni tk blh nk 100% salahkan gogo. Sepatutnye team work tu kena ade kat semua peserta. Gogo tk perlu nk jerit2 utk mintak tlg masak kt dapur, kemas dll. Well Mr Beirut, as you mentioned you always go for climbing trip so i think you should know really well kan..in every hiking/climbing activity , ape yang penting kerjasama (pinjam lagu wonderpet jap) . For example, mase sebelum nk turun dr kem tu kak lily ade bgtau utk ambik sorang satu beg plastik utk kutip sampah tp sapa pun tkde yg dngar (atau buat2 tk dngar ke...tak tau le kan)
Anyway to Mr Beirut, everyone makes mistake and we are always do. There are solutions on how to overcome in every errands. I think you should confront to kak lily while you were in the bus and when she were doing the post moterm..this is NOT the smart way..INDEED! The Phrase of "Makan tanggung, berak canggung" is strictly not appropriate for this kind of trip..lain la klu u pegi trip HONEYMOON..RM 80 bukan la jumlah yg besar sgt..klu u nk ungkit pasal makanan, kak lily dah msk byk makanan and lauk mase kt atas tu..lgpun kita kt dlm hutan..so klu u nk makan sedap..u hiking je la kat hotel..all will be inclusive.
Finally to Kak lily..jgn putus asa. Take it positively and do not give up. Anggap ni semua cabaran and cuba baiki apa yg terkurang tu..I think tak semua org berpikiran mcm Mr Beirut..
Last but not least..to Mr Beirut pls accept my apologize if i had offended you with my comment. walaupun i tak tau u yg mana satu among the 61 line up but I still glad that we've been given a opportunity to climb the Bujang Melaka together...
Sama2 la kita belajar dr kesilapan

User avatar
matsaiko
Senator Gunung
Posts: 2786
Joined: 22 Dec 2005, 16:52
Location: GOMBAK Territory

Re: GUNUNG BUJANG MELAKA YG MENGERIKAN

Post by matsaiko » 05 Apr 2012, 10:07

hai Lin ..welcome to GO..i like ur atitude..nak ikut abang naik gunung tak? :lidah:
To Conquer Without Risk Is To Triumph Without Glory
www.azreenismail.com

Lin Abu Bakar
Pendaki Gunung
Posts: 23
Joined: 04 Apr 2012, 16:40

Re: GUNUNG BUJANG MELAKA YG MENGERIKAN

Post by Lin Abu Bakar » 05 Apr 2012, 10:17

gunung mane bang?
klu kena dgn hari/time...blh je

mintobe
Pendaki Tegar
Posts: 280
Joined: 04 Jun 2006, 10:49
Location: Celah Batu
Contact:

Re: GUNUNG BUJANG MELAKA YG MENGERIKAN

Post by mintobe » 05 Apr 2012, 10:19

hai Lin ..welcome to GO..i like ur atitude..nak ikut abang naik gunung tak? :lidah:

I nk ikut u blh x abg matsaiko.... muhahahahahaa... :lidah:

User avatar
matsaiko
Senator Gunung
Posts: 2786
Joined: 22 Dec 2005, 16:52
Location: GOMBAK Territory

Re: GUNUNG BUJANG MELAKA YG MENGERIKAN

Post by matsaiko » 05 Apr 2012, 10:32

gunung mane bang?
klu kena dgn hari/time...blh je
kite pegi acare light2 aje..takyahla ramai2 ...nanti tak dpt tmpt tido lagi hehe
I nk ikut u blh x abg matsaiko.... muhahahahahaa... :lidah:
demi kotal route ...boleee boleee :lol:
To Conquer Without Risk Is To Triumph Without Glory
www.azreenismail.com

Lin Abu Bakar
Pendaki Gunung
Posts: 23
Joined: 04 Apr 2012, 16:40

Re: GUNUNG BUJANG MELAKA YG MENGERIKAN

Post by Lin Abu Bakar » 05 Apr 2012, 10:46

gunung mane bang?
klu kena dgn hari/time...blh je
kite pegi acare light2 aje..takyahla ramai2 ...nanti tak dpt tmpt tido lagi hehe
I nk ikut u blh x abg matsaiko.... muhahahahahaa... :lidah:
demi kotal route ...boleee boleee :lol:
hahaha..kelako..kelako

User avatar
pgurlz
Pendaki Sondol
Posts: 423
Joined: 06 Jun 2006, 13:40
Location: just nearby
Contact:

Re: GUNUNG BUJANG MELAKA YG MENGERIKAN

Post by pgurlz » 05 Apr 2012, 10:52

hi Lyn... selamat berkenalan... chewahhh
Mlm tue time masak2 ada tanya Lyn ngan Embun tido kat mana sbb klu xda, kat tempat aku boleh lagek sumbat walaupun dasarnyew aku pun menumpang fly Am Kedah, korunk cakap maybe kat dapur tue jugak lerr.. xtau plak korunk tak tidur ctue.. Aperpun jgn serik2, lenkali kita lepak kat trek sesama lagek eks..(btw, ko kutip balik tak getah rambut ko tue... :lidah: )

Abg mat,
Dulu masa saya belajar dengan abg mat: bayar full payment, pikul sama2, buat rumah sama2, masak sama2, bekpes n lunch tapau sdn bhd.. mmg dah harap maklum ttg sumer tue.. tapi skang dah lain, klu bayar full payment maknanyew skali ngan khidmat chef skali.. tau2 makanan dah siap. So, biler gogo dengan didikan lain, peserta dengan didikan lain... agak haru ler jadiknyew 8)

sekadar pandangan peribadi...
se-simple yg boleh

mintobe
Pendaki Tegar
Posts: 280
Joined: 04 Jun 2006, 10:49
Location: Celah Batu
Contact:

Re: GUNUNG BUJANG MELAKA YG MENGERIKAN

Post by mintobe » 05 Apr 2012, 11:15

I nk ikut u blh x abg matsaiko.... muhahahahahaa... :lidah:
demi kotal route ...boleee boleee :lol:[/quote]

shhhhhhhh.... :tembak:

Lin Abu Bakar
Pendaki Gunung
Posts: 23
Joined: 04 Apr 2012, 16:40

Re: GUNUNG BUJANG MELAKA YG MENGERIKAN

Post by Lin Abu Bakar » 05 Apr 2012, 11:17

hello kak ..slmt berkenalan jgk..
mase tu mmg tk tau lg nk tido mane..jadiknye bile akak tnye belasah je la jawab tido kt dapor..
actually sy pun tk tau sy tido kt fly sape mase tu..maklumla dah mlm tp kira sy tido 1st class jgk tau sbb kt tepi sy ada kayu besor..so sesekali sy terpeluk kayu tu..(teringat bantal peluk kt rumah) hehehe

dont worry kak...sy tk rasa serik pun ..sonok lagi ade ..klu ade trip lain lagi insya allah nk ikut (klu bersesuaian dgn time/hari la...)
pasal getah rambut tu..takpe la..sy halalkan kt gunung tu...hehheeh :mrgreen:

User avatar
KomunisUtara
Pendaki Gunung
Posts: 174
Joined: 26 May 2008, 11:02
Location: Kat mana ehh?
Contact:

Re: GUNUNG BUJANG MELAKA YG MENGERIKAN

Post by KomunisUtara » 05 Apr 2012, 11:55

tahniah lin, inilah ciri pendaki gunung sebenar yg kita cari2 dalam kalangan pendaki gunung baru sekarang yg rata-ratanya berkelompok sebagai pelancong gunung.
~Hati Gunung,Jiwa Hutan,Nafsu Meredah~
-_-Dare To Dreams,Dare To Challenge-_-

User avatar
soulfly
Kerabat Gunung
Posts: 1147
Joined: 18 Mar 2008, 15:57
Location: SENTUL

Re: GUNUNG BUJANG MELAKA YG MENGERIKAN

Post by soulfly » 05 Apr 2012, 12:01

hai lin...jom datting nak? ekeke
lama sangat...

User avatar
biNGai
Kerabat Gunung
Posts: 3216
Joined: 19 Dec 2005, 13:18

Re: GUNUNG BUJANG MELAKA YG MENGERIKAN

Post by biNGai » 05 Apr 2012, 12:06

bla laaa pegi kotal route tk hajaakkkkk :kah:


aku rasa dak beirut nih tk penah masuk sekaut laaa..tk 'akeelaaa, kami buat abes baeekkkkk' ponnnnn..

hi lin..jom la polo ai naik gunung ujung bulan nih..jgn ikot matsaiko, dia skang in open relation-ship :kah:
M.A.L.A.S - Copyright © 2003-2009. All rights reserved.
"Demi langit beserta seluruh binaannya, Demi bumi serta yang ada di hamparannya, Demi jiwa dan seluruh penyempurnaannya.."

Lin Abu Bakar
Pendaki Gunung
Posts: 23
Joined: 04 Apr 2012, 16:40

Re: GUNUNG BUJANG MELAKA YG MENGERIKAN

Post by Lin Abu Bakar » 05 Apr 2012, 12:12

tahniah lin, inilah ciri pendaki gunung sebenar yg kita cari2 dalam kalangan pendaki gunung baru sekarang yg rata-ratanya berkelompok sebagai pelancong gunung.
Tq bang...sy budak baru belajar je..klu salah tlg tunjuk kan :lol:

Lin Abu Bakar
Pendaki Gunung
Posts: 23
Joined: 04 Apr 2012, 16:40

Re: GUNUNG BUJANG MELAKA YG MENGERIKAN

Post by Lin Abu Bakar » 05 Apr 2012, 12:14

bla laaa pegi kotal route tk hajaakkkkk :kah:


aku rasa dak beirut nih tk penah masuk sekaut laaa..tk 'akeelaaa, kami buat abes baeekkkkk' ponnnnn..

hi lin..jom la polo ai naik gunung ujung bulan nih..jgn ikot matsaiko, dia skang in open relation-ship :kah:
Helo bang...gunung mana nk p tu? tgk la klu mase/hari sesuai..insya allah ok je

User avatar
biNGai
Kerabat Gunung
Posts: 3216
Joined: 19 Dec 2005, 13:18

Re: GUNUNG BUJANG MELAKA YG MENGERIKAN

Post by biNGai » 05 Apr 2012, 12:16

kite gi sabah bahhhh..6 hari, macam2 gunung kite bole naeekk..aaauuummm


(aahhh pdulik laa mao cakap aku cam bebudak ke hape..janji aku tk pkai kerrimor lagi daa..hahahaha)
M.A.L.A.S - Copyright © 2003-2009. All rights reserved.
"Demi langit beserta seluruh binaannya, Demi bumi serta yang ada di hamparannya, Demi jiwa dan seluruh penyempurnaannya.."

Lin Abu Bakar
Pendaki Gunung
Posts: 23
Joined: 04 Apr 2012, 16:40

Re: GUNUNG BUJANG MELAKA YG MENGERIKAN

Post by Lin Abu Bakar » 05 Apr 2012, 12:32

hai lin...jom datting nak? ekeke
yuk!! yuk!! :mrgreen:

Lin Abu Bakar
Pendaki Gunung
Posts: 23
Joined: 04 Apr 2012, 16:40

Re: GUNUNG BUJANG MELAKA YG MENGERIKAN

Post by Lin Abu Bakar » 05 Apr 2012, 12:40

kite gi sabah bahhhh..6 hari, macam2 gunung kite bole naeekk..aaauuummm

menarik tp lain kali kot..sbb la ni bajet & cuti tak m'izinkan le...


(aahhh pdulik laa mao cakap aku cam bebudak ke hape..janji aku tk pkai kerrimor lagi daa..hahahaha)

kabusgunung
Skuad GPS GO
Posts: 737
Joined: 19 Jan 2006, 20:31

Re: GUNUNG BUJANG MELAKA YG MENGERIKAN

Post by kabusgunung » 05 Apr 2012, 12:59

lin...jom naik land rover

betterman
Pemegang Amanah GO
Posts: 2828
Joined: 04 Dec 2005, 08:39
Location: Bawah beirut
Contact:

Re: GUNUNG BUJANG MELAKA YG MENGERIKAN

Post by betterman » 05 Apr 2012, 13:25

Lepas nie ko try buat trip 62 orang pulak lily... hehehe. mmg seronok buat trip orang ramai2 cenggini. nak-nak kalau ramai beginner fuhh mmg best melayan.

aku mmg respek la orang berani buat open trip bawak orang2 tak kenal nie.
Getting to the summit is optional, getting down is mandatory...

User avatar
soulfly
Kerabat Gunung
Posts: 1147
Joined: 18 Mar 2008, 15:57
Location: SENTUL

Re: GUNUNG BUJANG MELAKA YG MENGERIKAN

Post by soulfly » 05 Apr 2012, 13:58

hai lin...jom datting nak? ekeke
yuk!! yuk!! :mrgreen:
petang ni erk kita datting ekeke :minum:
lama sangat...

Lin Abu Bakar
Pendaki Gunung
Posts: 23
Joined: 04 Apr 2012, 16:40

Re: GUNUNG BUJANG MELAKA YG MENGERIKAN

Post by Lin Abu Bakar » 05 Apr 2012, 14:24

hai lin...jom datting nak? ekeke
yuk!! yuk!! :mrgreen:
petang ni erk kita datting ekeke :minum:
orait ! :D

User avatar
matsaiko
Senator Gunung
Posts: 2786
Joined: 22 Dec 2005, 16:52
Location: GOMBAK Territory

Re: GUNUNG BUJANG MELAKA YG MENGERIKAN

Post by matsaiko » 05 Apr 2012, 15:01

lin: jgn ikut bingai..status dia 'married' :kah:
To Conquer Without Risk Is To Triumph Without Glory
www.azreenismail.com

Lin Abu Bakar
Pendaki Gunung
Posts: 23
Joined: 04 Apr 2012, 16:40

Re: GUNUNG BUJANG MELAKA YG MENGERIKAN

Post by Lin Abu Bakar » 05 Apr 2012, 15:11

[quote="matsaiko"]lin: jgn ikut bingai..status dia 'married' :kah:[/quote

:keke:

Freelance
Senator Gunung
Posts: 1355
Joined: 06 Dec 2005, 13:16
Location: Kuala Lumpur

Re: GUNUNG BUJANG MELAKA YG MENGERIKAN

Post by Freelance » 05 Apr 2012, 18:01

Lin ..jangan layan depa tu.. semua married ..ahaks!!! ada bujang 3 lagi ..ahaks!!!

mintobe
Pendaki Tegar
Posts: 280
Joined: 04 Jun 2006, 10:49
Location: Celah Batu
Contact:

Re: GUNUNG BUJANG MELAKA YG MENGERIKAN

Post by mintobe » 05 Apr 2012, 19:27

Lin ..jangan layan depa tu.. semua married ..ahaks!!! ada bujang 3 lagi ..ahaks!!!

depa tu mmg cam tu... bujang tiga bila dlm hutan je lily... :keke:

mintobe
Pendaki Tegar
Posts: 280
Joined: 04 Jun 2006, 10:49
Location: Celah Batu
Contact:

Re: GUNUNG BUJANG MELAKA YG MENGERIKAN

Post by mintobe » 05 Apr 2012, 19:30

bla laaa pegi kotal route tk hajaakkkkk :kah:


aku rasa dak beirut nih tk penah masuk sekaut laaa..tk 'akeelaaa, kami buat abes baeekkkkk' ponnnnn..

hi lin..jom la polo ai naik gunung ujung bulan nih..jgn ikot matsaiko, dia skang in open relation-ship :kah:
Helo bang...gunung mana nk p tu? tgk la klu mase/hari sesuai..insya allah ok je
blah la...dok sayat-sayat x ajak....... :lidah:

ajon
Pendaki Tegar
Posts: 267
Joined: 19 Dec 2005, 12:08
Location: kl
Contact:

Re: GUNUNG BUJANG MELAKA YG MENGERIKAN

Post by ajon » 05 Apr 2012, 23:44

ramai sangat...memang susah nak puas kan hati semua org...

ari tu rasa nak join gak trip ni....tapi tu la,,aku lebih suka masak sendiri2, ration sendiri2...sebab aku makan kuat

Freelance
Senator Gunung
Posts: 1355
Joined: 06 Dec 2005, 13:16
Location: Kuala Lumpur

Re: GUNUNG BUJANG MELAKA YG MENGERIKAN

Post by Freelance » 06 Apr 2012, 00:36

ramai sangat...memang susah nak puas kan hati semua org...

ari tu rasa nak join gak trip ni....tapi tu la,,aku lebih suka masak sendiri2, ration sendiri2...sebab aku makan kuat
ajon... ada pilihan.. sapa nak ration sendiri silakan...ahaks!!!

User avatar
nizran
Pendaki Tegar
Posts: 205
Joined: 22 Aug 2006, 01:52
Location: belakang pokok..
Contact:

Re: GUNUNG BUJANG MELAKA YG MENGERIKAN

Post by nizran » 06 Apr 2012, 08:45

kepada lin abu bakar, jangan ikut abang matsaiko... dia .... hish... diaaa.... :evil: :evil: astargfirullah......

wallawei... lama tak masuk G.O.. dimaklumkan akan isu panas sebegini, terus masuk.. dan mengamati lawak2 karangan otai otai... kesiannya...

untuk pengetahuan kawan2 yg otai2 gunung G89, suka saya ingatkan , berpuluh kali kak lily buat trip, rasanya kurang sangat problem nye.. mungkin kerana lama tak mengendalikan, mungkin juga ramai yang mengikut trip kak lily kali nie tidak berkualiti sangat bak kata abang2 tu, satu jari tuding orang lain, satu jari tuding diri sendiri...

mengikut pengamatan saya dalam topik nie, ISU INI SEPATUTNYA DAH SETTLE! kalau dah settle dalam bas dah laa.. kasi ungkit ape hal? tak puas hati kalu, settlekan puas2 masa dalam bas tu, atau setidaknya PM sama kak lily cerite direct laa.. aku kenal sangat ngan kak lily nie, dia mmg lebih gentle dan boleh deal one - by one JAUH LEBIH BAIK DARI DENGAN JANTAN2 power konon.. percayalah.. boleh rujuk projek gng besar - cabang 3.

Kak lily pula, mungkin akibat dari sudah lama tidak mengendalikan , lebih2 lagi dengan beberapa isu kehidupan sebelum nie, sebelum nie saya perhatikan pastinya ada AJK lantikan company utk trip, takkan mereka tak perform.. mesti mereka kene marah ngan Zam.... sebab zam aje yg gemar buat kek coklat guna mess tin..

tengok tajuk... Gng Bujang Melaka yg mengerikan... dei... apparaaa... menarik perhatian yee.. macam masuk pengakap sekolah laa.. sekolah tu cuma batu kayu cermin, tar pen dakwat etc.. yang buat pengakap sekolah tu gempak gila adalah ahli pengakap tu, cikgu takde pape hasil de...

kalau pengajaran dan perbincangan untuk mencapai DAN MENYUSUN SATU BENTUK SKEMA MODUL PERSIAPAN DAN PERANCANGAN DALAM MENJADI PENGANJUR BAGI GOGO, MAKA BUKA SATU TOPIK, KENALPASTI APA PERLU, DAN APA TAK PERLU, BAGAIMANA MENAMBAHBAIK MENGIKUT TRIP DAN GUNUNG YANG TERTENTU.. setakat nak tembak mana-mana individu lepas kes settle, LEPAS TU DENGAN HARAPAN ORANG MAU PANDANG LU.. aku rasa kurang laa.. memandangkan aku yakin kak lily bukanlah seorang wali Allah maka logik juga dia melakukan kesilapan sekali sekala, sebab aku tak pernah tak kenyang kalau ikut trip dia sebelum ni... mmg sapa buruk lantak ikut le trip kak lily... konfem kenyang... perihal perkara2 remeh yang lain pada aku adalah lebih kepada kualiti mana-mana individu yg lain dalam menghadapi dan menyelesaikan sesuatu masalah apabila masalah tersebut itu wujud, selesaikan pada waktu itu juga, rancabngkan cara yg lebih baik pada masa hadapan.. boleh rujuk bilik darjah..

aku rasa lawak sangat bila baca hal2 dalam nie... ada berpuluh lagi trip yang lagi teruk aku tau pernah berlaku.. semua relax je..
mane satu belakang pokok???
Image

User avatar
nizran
Pendaki Tegar
Posts: 205
Joined: 22 Aug 2006, 01:52
Location: belakang pokok..
Contact:

Re: GUNUNG BUJANG MELAKA YG MENGERIKAN

Post by nizran » 06 Apr 2012, 09:28

Lepas nie ko try buat trip 62 orang pulak lily... hehehe. mmg seronok buat trip orang ramai2 cenggini. nak-nak kalau ramai beginner fuhh mmg best melayan.

aku mmg respek la orang berani buat open trip bawak orang2 tak kenal nie.

bab nie, suka saya membuat tambahan laa kak lily,,, alang2 ada teguran secara terus kepada akak dalam topik nie, maka saya juga nak membuat teguran secara direct.. bukan apa, sesuai dengan topik nie, dan bagi mewujudkan win-win situation utk pedoman..

1. utk projek pendakian yang terbuka kepada peserta2 yang tidak diketahui tahap kualiti mereka, maka adalah lebih baik akan memilih gunung yang lebih sesuai, yang ada campsite yang cukup luas, mudah dan lelain, kemudian bolehlah observe kualiti peserta utk program akan datang..

2. Untuk penyusunan ajk, boleh la kakak ikut balik cara lama, iaitu menjemput kawan2 yang boleh membantu menjalankan tugas2 AJK yang sepatutnya.

3. perihal 80 henggget tu, lain kali akak buat le yuran 150 hengget sekepala... sebab bukan hape. kalau trip 80 hengget siap transport, makan, guide bagai, gi la cari trip lain yg lagi murah..

yang nie utk umum...

sayugianya suka saya ingatkan bukan lah saya saje2 nak harek kat sini pepagi ni, tapi apabila membaca tajuk topik , dan aduan2 kualiti rendah yang dilakukan apabila perkara dah settle dan dah ada permohonan maaf, udah laa...

berikut adalah AJK cadangan utk kak lily panggil..




kalau pengadu adalah budak pengakap... maka meh sini saya revise pembelajaran lama...

seperti yang saya dah tulis dalam topik2 lama..

Penggiat rekreasi adalah seorang pengakap yang sejati mengikut kaca mata abdul baden powell.. (leh rujuk scouting for boys). Oleh yang demikian, para pendaki juga secara automatik adalah seorang pengakap.. Mengikut B.P. dia kata, seorang pengakap adalah seorang yang mampu mewujudkan SATU SUASANA YANG SELESA BAGI DIRINYA WALAUPUN BERADA DALAM SITUASI YANG SUKAR, SUSAH, LECEH ETC. oleh yang demikian, ini juga menunjukkan bahawa kualiti seorang pengakap itu adalah mewujudkan satu suasana selesa bagi dirinya di lokasi sukar pada waktu tersebut, kalau ini tidak dapat dilakukan, maka bukanlah seorang pengakap = penggiat rekreasi = pendaki gunung yang sejati ataupun cukup syaratnya. yang dimaksudkan dengan selesa ini adalah selesa dari segi segala bidang, pakaian, tempat berehat, tempat memasak, jumlah makanan, etc... dan ending nya adalah be prepared.. ini utk kak lily juga... be prepared..

utk LIN... ni pesanan..

nak ikut OTAI ringan janji ada porter.. ikut abang matsyai...
nak ikut OTAI gadget... ikut abang nadir...
nak ikut OTAI MAKI HAMUN 3 LORI ... ikut laaa Abg Kamal..
nak ikut OTAI bukak KELAs... ikut la abang ORGA...
nak ikut abang pembelajaran dan kefahaman.. ikut la abang rembau...
nak ikut abang buku log.. adik perempuan aku guna... ikut la abg bett..
nak ikut OTAI power BERENANG.. ikut la ABG BUDIN....
nak ikut otai johor, ikut le PONCHO
otai terengganu, ikut le hangar 18,
otai perak... ikut leee encik sos... bla bla bla bla bla... caboooooot
mane satu belakang pokok???
Image

Lin Abu Bakar
Pendaki Gunung
Posts: 23
Joined: 04 Apr 2012, 16:40

Re: GUNUNG BUJANG MELAKA YG MENGERIKAN

Post by Lin Abu Bakar » 06 Apr 2012, 09:51

Lin ..jangan layan depa tu.. semua married ..ahaks!!! ada bujang 3 lagi ..ahaks!!!
hehe...lin rela pilih Bujang Melaka kak... :kah:

anyway depa semua ni lawak2 gak kak...ok la..boleh jadik penglipur lara :P

Lin Abu Bakar
Pendaki Gunung
Posts: 23
Joined: 04 Apr 2012, 16:40

Re: GUNUNG BUJANG MELAKA YG MENGERIKAN

Post by Lin Abu Bakar » 06 Apr 2012, 09:58

Lepas nie ko try buat trip 62 orang pulak lily... hehehe. mmg seronok buat trip orang ramai2 cenggini. nak-nak kalau ramai beginner fuhh mmg best melayan.

aku mmg respek la orang berani buat open trip bawak orang2 tak kenal nie.

bab nie, suka saya membuat tambahan laa kak lily,,, alang2 ada teguran secara terus kepada akak dalam topik nie, maka saya juga nak membuat teguran secara direct.. bukan apa, sesuai dengan topik nie, dan bagi mewujudkan win-win situation utk pedoman..

1. utk projek pendakian yang terbuka kepada peserta2 yang tidak diketahui tahap kualiti mereka, maka adalah lebih baik akan memilih gunung yang lebih sesuai, yang ada campsite yang cukup luas, mudah dan lelain, kemudian bolehlah observe kualiti peserta utk program akan datang..

2. Untuk penyusunan ajk, boleh la kakak ikut balik cara lama, iaitu menjemput kawan2 yang boleh membantu menjalankan tugas2 AJK yang sepatutnya.

3. perihal 80 henggget tu, lain kali akak buat le yuran 150 hengget sekepala... sebab bukan hape. kalau trip 80 hengget siap transport, makan, guide bagai, gi la cari trip lain yg lagi murah..

yang nie utk umum...

sayugianya suka saya ingatkan bukan lah saya saje2 nak harek kat sini pepagi ni, tapi apabila membaca tajuk topik , dan aduan2 kualiti rendah yang dilakukan apabila perkara dah settle dan dah ada permohonan maaf, udah laa...

berikut adalah AJK cadangan utk kak lily panggil..




kalau pengadu adalah budak pengakap... maka meh sini saya revise pembelajaran lama...

seperti yang saya dah tulis dalam topik2 lama..

Penggiat rekreasi adalah seorang pengakap yang sejati mengikut kaca mata abdul baden powell.. (leh rujuk scouting for boys). Oleh yang demikian, para pendaki juga secara automatik adalah seorang pengakap.. Mengikut B.P. dia kata, seorang pengakap adalah seorang yang mampu mewujudkan SATU SUASANA YANG SELESA BAGI DIRINYA WALAUPUN BERADA DALAM SITUASI YANG SUKAR, SUSAH, LECEH ETC. oleh yang demikian, ini juga menunjukkan bahawa kualiti seorang pengakap itu adalah mewujudkan satu suasana selesa bagi dirinya di lokasi sukar pada waktu tersebut, kalau ini tidak dapat dilakukan, maka bukanlah seorang pengakap = penggiat rekreasi = pendaki gunung yang sejati ataupun cukup syaratnya. yang dimaksudkan dengan selesa ini adalah selesa dari segi segala bidang, pakaian, tempat berehat, tempat memasak, jumlah makanan, etc... dan ending nya adalah be prepared.. ini utk kak lily juga... be prepared..

utk LIN... ni pesanan..

nak ikut OTAI ringan janji ada porter.. ikut abang matsyai...
nak ikut OTAI gadget... ikut abang nadir...
nak ikut OTAI MAKI HAMUN 3 LORI ... ikut laaa Abg Kamal..
nak ikut OTAI bukak KELAs... ikut la abang ORGA...
nak ikut abang pembelajaran dan kefahaman.. ikut la abang rembau...
nak ikut abang buku log.. adik perempuan aku guna... ikut la abg bett..
nak ikut OTAI power BERENANG.. ikut la ABG BUDIN....
nak ikut otai johor, ikut le PONCHO
otai terengganu, ikut le hangar 18,
otai perak... ikut leee encik sos... bla bla bla bla bla... caboooooot
Salam..
Thanks bang for the advices.. :D
Tp since im new lin pun tk kenal sgt abg2 yg abg mentioned semua tu..heheh
tp harap2 satu hari nanti boleh la kenal2

User avatar
nizran
Pendaki Tegar
Posts: 205
Joined: 22 Aug 2006, 01:52
Location: belakang pokok..
Contact:

Re: GUNUNG BUJANG MELAKA YG MENGERIKAN

Post by nizran » 06 Apr 2012, 10:14

maaf dual post...

Lin, saya gembira membaca post anda memandangkan anda nampak jauh lebih matang, saya nasihatkan Lin rujuk pada topik2 di bilik darjah atau topik2 lama demi meningkat keilmuan pendakian dan rekreasi. Saya gembira apabila Lin menunjukkan reaksi positif dan tidak merengek akibat musibah yg melanda.. tahniah kepada diri anda , tahniah akibat mempunyai kualiti kendiri yang bagus... Lin juga menunjukkan contoh, para pendaki baru tidak juga bermaksud mereka mempunyai kualiti rendah, kalau Lin , teruskan bidang ini, saya yakin, Lin juga bakal menjadi pengganti OTAI2 wanita kita, seperti kak reen, kak Lily, kak yus, kak naza, kak zam, dan ramai lagi ...

abang kambinggurun, saya terbuat dual post akibat tenet yg sangkut2, mohon didelete...
mane satu belakang pokok???
Image

Lin Abu Bakar
Pendaki Gunung
Posts: 23
Joined: 04 Apr 2012, 16:40

Re: GUNUNG BUJANG MELAKA YG MENGERIKAN

Post by Lin Abu Bakar » 06 Apr 2012, 11:03

maaf dual post...

Lin, saya gembira membaca post anda memandangkan anda nampak jauh lebih matang, saya nasihatkan Lin rujuk pada topik2 di bilik darjah atau topik2 lama demi meningkat keilmuan pendakian dan rekreasi. Saya gembira apabila Lin menunjukkan reaksi positif dan tidak merengek akibat musibah yg melanda.. tahniah kepada diri anda , tahniah akibat mempunyai kualiti kendiri yang bagus... Lin juga menunjukkan contoh, para pendaki baru tidak juga bermaksud mereka mempunyai kualiti rendah, kalau Lin , teruskan bidang ini, saya yakin, Lin juga bakal menjadi pengganti OTAI2 wanita kita, seperti kak reen, kak Lily, kak yus, kak naza, kak zam, dan ramai lagi ...

abang kambinggurun, saya terbuat dual post akibat tenet yg sangkut2, mohon didelete...
Abg Nizran,
Thanks atas comment & nasihat positive abg..Insya allah sy cuba utk baiki apa yg kurang.
well..sy tkde la slalu sgt mendaki ni..cuma bila ada masa terluang je..itu pun sy p yg dekat2 dgn rumah..slalunye sy hike Bkt Bendera / Mt. Jerai je

Trip dgn Kak Lily ni was the 1st trip I joined and i was all alone by myself..tkde member. Dh smpai sana baru kenal2 & cari member baru and Alhamdulillah byk yg baik2 & peramah. A trip that so worth to join :D

Klu next time kak lily ade buat trip lagi & bersesuaian dgn schedule sy..I'll definitely join. Hrp2 kak lily akan buat trip naik ledang...mmg itu yg sy teringin sgt nk naik .... boleh ye kak Lily :lol:

User avatar
nizran
Pendaki Tegar
Posts: 205
Joined: 22 Aug 2006, 01:52
Location: belakang pokok..
Contact:

Re: GUNUNG BUJANG MELAKA YG MENGERIKAN

Post by nizran » 06 Apr 2012, 11:13

bagus le cenggitu, saya dulu pun cenggitu jee... manjat ikut orang2 tua, ikut klik2 sendiri.. terbaca iklan mereka di dalam suratkhabar... main terjah join... first jumpa zam (pgurlz)... trip g berkelah ngan abang matsaiko... lepas beranikan diri join trip orang pergi solo, lepas tu langsung takde problem ikut trip orang lain solo juga... mula buat kawan, belajar, bla bla bla.... (adalah tempoh yang sangat membahagiakan)
mane satu belakang pokok???
Image

User avatar
JeNaL
Pentadbiran
Posts: 1758
Joined: 27 Mar 2007, 16:07
Location: sri kembangan
Contact:

Re: GUNUNG BUJANG MELAKA YG MENGERIKAN

Post by JeNaL » 06 Apr 2012, 11:16

asik gosip jer... ni sape yg naik bujang melaka... masalah sampah ada lagi ker...
--· ··- -· ··- -· --· --- -· ·-·· ·· -· ·
W a r i s a n K h a z a n a h P e r g u n u n g a n
·--- · -· ·- ·-··
Pentadbir GunungOnline
9W2WZL
http://jenal.multiply.com

User avatar
matsaiko
Senator Gunung
Posts: 2786
Joined: 22 Dec 2005, 16:52
Location: GOMBAK Territory

Re: GUNUNG BUJANG MELAKA YG MENGERIKAN

Post by matsaiko » 06 Apr 2012, 11:28

hai abam nizran...nak cubit bleh? :lidah:
To Conquer Without Risk Is To Triumph Without Glory
www.azreenismail.com

Lin Abu Bakar
Pendaki Gunung
Posts: 23
Joined: 04 Apr 2012, 16:40

Re: GUNUNG BUJANG MELAKA YG MENGERIKAN

Post by Lin Abu Bakar » 06 Apr 2012, 11:45

asik gosip jer... ni sape yg naik bujang melaka... masalah sampah ada lagi ker...
takde dah bang...kiteorg dh bwk turun semua..insya allah tkde sampah dah kot kat atas tu yg kiteorg tgl kan.. :mrgreen:

Lin Abu Bakar
Pendaki Gunung
Posts: 23
Joined: 04 Apr 2012, 16:40

Re: GUNUNG BUJANG MELAKA YG MENGERIKAN

Post by Lin Abu Bakar » 06 Apr 2012, 11:49

bagus le cenggitu, saya dulu pun cenggitu jee... manjat ikut orang2 tua, ikut klik2 sendiri.. terbaca iklan mereka di dalam suratkhabar... main terjah join... first jumpa zam (pgurlz)... trip g berkelah ngan abang matsaiko... lepas beranikan diri join trip orang pergi solo, lepas tu langsung takde problem ikut trip orang lain solo juga... mula buat kawan, belajar, bla bla bla.... (adalah tempoh yang sangat membahagiakan)

btul bang...mmg sonok & membahagiakan :D

Freelance
Senator Gunung
Posts: 1355
Joined: 06 Dec 2005, 13:16
Location: Kuala Lumpur

Re: GUNUNG BUJANG MELAKA YG MENGERIKAN

Post by Freelance » 06 Apr 2012, 11:57

bagus le cenggitu, saya dulu pun cenggitu jee... manjat ikut orang2 tua, ikut klik2 sendiri.. terbaca iklan mereka di dalam suratkhabar... main terjah join... first jumpa zam (pgurlz)... trip g berkelah ngan abang matsaiko... lepas beranikan diri join trip orang pergi solo, lepas tu langsung takde problem ikut trip orang lain solo juga... mula buat kawan, belajar, bla bla bla.... (adalah tempoh yang sangat membahagiakan)

btul bang...mmg sonok & membahagiakan :D
lin akak dulu pun mcm tu gak.. semua bermula dari solo .. dulu lagi teruk tau..tak ramai group pendaki2 gng.. dulu g solo barang2 kt haversack pun solo.. makanan pun solo.. dulu akak pikul dari ration sampai ler khemah sendiri..masak pun sendiri tau..ahaks!!! dulu internet tak fofular lagi.. so tak kenal ler geng2 gunung ni.. so bila solo bertemu semua pendaki2 solo.. maka ration solo jadi group ..maka leh makan untuk seminggu..hahaha!!! maka jadi ler satu group.. ahaks ..

Locked