GUNUNG BUJANG MELAKA YG MENGERIKAN

Isu-isu & gossip berkaitan dengan aktiviti luar

Moderator: kambinggurun

Lin Abu Bakar
Pendaki Gunung
Posts: 23
Joined: 04 Apr 2012, 16:40

Re: GUNUNG BUJANG MELAKA YG MENGERIKAN

Post by Lin Abu Bakar »

Freelance wrote:
Lin Abu Bakar wrote:
nizran wrote:bagus le cenggitu, saya dulu pun cenggitu jee... manjat ikut orang2 tua, ikut klik2 sendiri.. terbaca iklan mereka di dalam suratkhabar... main terjah join... first jumpa zam (pgurlz)... trip g berkelah ngan abang matsaiko... lepas beranikan diri join trip orang pergi solo, lepas tu langsung takde problem ikut trip orang lain solo juga... mula buat kawan, belajar, bla bla bla.... (adalah tempoh yang sangat membahagiakan)

btul bang...mmg sonok & membahagiakan :D
lin akak dulu pun mcm tu gak.. semua bermula dari solo .. dulu lagi teruk tau..tak ramai group pendaki2 gng.. dulu g solo barang2 kt haversack pun solo.. makanan pun solo.. dulu akak pikul dari ration sampai ler khemah sendiri..masak pun sendiri tau..ahaks!!! dulu internet tak fofular lagi.. so tak kenal ler geng2 gunung ni.. so bila solo bertemu semua pendaki2 solo.. maka ration solo jadi group ..maka leh makan untuk seminggu..hahaha!!! maka jadi ler satu group.. ahaks ..
sy kena byk belaja dgn akak ni..hrp akak tk kedekut ilmu utk share dgn lin ye :mrgreen:
ahad ni klu tkde ape2 sy nk naik jerai...nk join ke? :P

User avatar
mizi
Kerabat Gunung
Posts: 1308
Joined: 17 Jul 2006, 15:22
Location: perlis
Contact:

Re: GUNUNG BUJANG MELAKA YG MENGERIKAN

Post by mizi »

Lin Abu Bakar wrote:
Freelance wrote:
Lin Abu Bakar wrote:
nizran wrote:bagus le cenggitu, saya dulu pun cenggitu jee... manjat ikut orang2 tua, ikut klik2 sendiri.. terbaca iklan mereka di dalam suratkhabar... main terjah join... first jumpa zam (pgurlz)... trip g berkelah ngan abang matsaiko... lepas beranikan diri join trip orang pergi solo, lepas tu langsung takde problem ikut trip orang lain solo juga... mula buat kawan, belajar, bla bla bla.... (adalah tempoh yang sangat membahagiakan)

btul bang...mmg sonok & membahagiakan :D
lin akak dulu pun mcm tu gak.. semua bermula dari solo .. dulu lagi teruk tau..tak ramai group pendaki2 gng.. dulu g solo barang2 kt haversack pun solo.. makanan pun solo.. dulu akak pikul dari ration sampai ler khemah sendiri..masak pun sendiri tau..ahaks!!! dulu internet tak fofular lagi.. so tak kenal ler geng2 gunung ni.. so bila solo bertemu semua pendaki2 solo.. maka ration solo jadi group ..maka leh makan untuk seminggu..hahaha!!! maka jadi ler satu group.. ahaks ..
sy kena byk belaja dgn akak ni..hrp akak tk kedekut ilmu utk share dgn lin ye :mrgreen:
ahad ni klu tkde ape2 sy nk naik jerai...nk join ke? :P
x asher pom jerai..dekat jew ngan umah i...i rela pikul retion suma taw..you jln bw beg kecik udah...samat kenal.. :lol:
climb long trail
p11at

Freelance
Senator Gunung
Posts: 1355
Joined: 06 Dec 2005, 13:16
Location: Kuala Lumpur

Re: GUNUNG BUJANG MELAKA YG MENGERIKAN

Post by Freelance »

Ada hikmahnya.. kalo tak GO tak meriah... orang lama masuk kembali dalam GO... ahaks!!! ada lagi tu...tak ingat password dah..ahaks!!! :lidah:

Lin Abu Bakar
Pendaki Gunung
Posts: 23
Joined: 04 Apr 2012, 16:40

Re: GUNUNG BUJANG MELAKA YG MENGERIKAN

Post by Lin Abu Bakar »

mizi wrote:
Lin Abu Bakar wrote:
Freelance wrote:
Lin Abu Bakar wrote:
nizran wrote:bagus le cenggitu, saya dulu pun cenggitu jee... manjat ikut orang2 tua, ikut klik2 sendiri.. terbaca iklan mereka di dalam suratkhabar... main terjah join... first jumpa zam (pgurlz)... trip g berkelah ngan abang matsaiko... lepas beranikan diri join trip orang pergi solo, lepas tu langsung takde problem ikut trip orang lain solo juga... mula buat kawan, belajar, bla bla bla.... (adalah tempoh yang sangat membahagiakan)

btul bang...mmg sonok & membahagiakan :D
lin akak dulu pun mcm tu gak.. semua bermula dari solo .. dulu lagi teruk tau..tak ramai group pendaki2 gng.. dulu g solo barang2 kt haversack pun solo.. makanan pun solo.. dulu akak pikul dari ration sampai ler khemah sendiri..masak pun sendiri tau..ahaks!!! dulu internet tak fofular lagi.. so tak kenal ler geng2 gunung ni.. so bila solo bertemu semua pendaki2 solo.. maka ration solo jadi group ..maka leh makan untuk seminggu..hahaha!!! maka jadi ler satu group.. ahaks ..
sy kena byk belaja dgn akak ni..hrp akak tk kedekut ilmu utk share dgn lin ye :mrgreen:
ahad ni klu tkde ape2 sy nk naik jerai...nk join ke? :P
x asher pom jerai..dekat jew ngan umah i...i rela pikul retion suma taw..you jln bw beg kecik udah...samat kenal.. :lol:
salam kenal jgk... :D
so on ye ahad ni..kita santai kat jerai :lol:

User avatar
mizi
Kerabat Gunung
Posts: 1308
Joined: 17 Jul 2006, 15:22
Location: perlis
Contact:

Re: GUNUNG BUJANG MELAKA YG MENGERIKAN

Post by mizi »

Lin Abu Bakar wrote:
mizi wrote:
Lin Abu Bakar wrote:
Freelance wrote:
Lin Abu Bakar wrote:
nizran wrote:bagus le cenggitu, saya dulu pun cenggitu jee... manjat ikut orang2 tua, ikut klik2 sendiri.. terbaca iklan mereka di dalam suratkhabar... main terjah join... first jumpa zam (pgurlz)... trip g berkelah ngan abang matsaiko... lepas beranikan diri join trip orang pergi solo, lepas tu langsung takde problem ikut trip orang lain solo juga... mula buat kawan, belajar, bla bla bla.... (adalah tempoh yang sangat membahagiakan)

btul bang...mmg sonok & membahagiakan :D
lin akak dulu pun mcm tu gak.. semua bermula dari solo .. dulu lagi teruk tau..tak ramai group pendaki2 gng.. dulu g solo barang2 kt haversack pun solo.. makanan pun solo.. dulu akak pikul dari ration sampai ler khemah sendiri..masak pun sendiri tau..ahaks!!! dulu internet tak fofular lagi.. so tak kenal ler geng2 gunung ni.. so bila solo bertemu semua pendaki2 solo.. maka ration solo jadi group ..maka leh makan untuk seminggu..hahaha!!! maka jadi ler satu group.. ahaks ..
sy kena byk belaja dgn akak ni..hrp akak tk kedekut ilmu utk share dgn lin ye :mrgreen:
ahad ni klu tkde ape2 sy nk naik jerai...nk join ke? :P
x asher pom jerai..dekat jew ngan umah i...i rela pikul retion suma taw..you jln bw beg kecik udah...samat kenal.. :lol:
salam kenal jgk... :D
so on ye ahad ni..kita santai kat jerai :lol:
naek keta ke mendaki...alor matsaiko ngan ngai x dpt polo lak lin ni..tetiba lak i yg dpt treking ngan lin...aluuuuuu enebodi jeles takk????hahhaha....aaa lin da byk kali sgt la jerai tuu..bejalan kaki,bebasikal..bekereta...x tough la hahaha..pepom nnt kita g yg best sikit nohhh...add me fb..mizi-belantik haha
climb long trail
p11at

Freelance
Senator Gunung
Posts: 1355
Joined: 06 Dec 2005, 13:16
Location: Kuala Lumpur

Re: GUNUNG BUJANG MELAKA YG MENGERIKAN

Post by Freelance »

nizran wrote:kepada lin abu bakar, jangan ikut abang matsaiko... dia .... hish... diaaa.... :evil: :evil: astargfirullah......

wallawei... lama tak masuk G.O.. dimaklumkan akan isu panas sebegini, terus masuk.. dan mengamati lawak2 karangan otai otai... kesiannya...

untuk pengetahuan kawan2 yg otai2 gunung G89, suka saya ingatkan , berpuluh kali kak lily buat trip, rasanya kurang sangat problem nye.. mungkin kerana lama tak mengendalikan, mungkin juga ramai yang mengikut trip kak lily kali nie tidak berkualiti sangat bak kata abang2 tu, satu jari tuding orang lain, satu jari tuding diri sendiri...

mengikut pengamatan saya dalam topik nie, ISU INI SEPATUTNYA DAH SETTLE! kalau dah settle dalam bas dah laa.. kasi ungkit ape hal? tak puas hati kalu, settlekan puas2 masa dalam bas tu, atau setidaknya PM sama kak lily cerite direct laa.. aku kenal sangat ngan kak lily nie, dia mmg lebih gentle dan boleh deal one - by one JAUH LEBIH BAIK DARI DENGAN JANTAN2 power konon.. percayalah.. boleh rujuk projek gng besar - cabang 3.

Kak lily pula, mungkin akibat dari sudah lama tidak mengendalikan , lebih2 lagi dengan beberapa isu kehidupan sebelum nie, sebelum nie saya perhatikan pastinya ada AJK lantikan company utk trip, takkan mereka tak perform.. mesti mereka kene marah ngan Zam.... sebab zam aje yg gemar buat kek coklat guna mess tin..

tengok tajuk... Gng Bujang Melaka yg mengerikan... dei... apparaaa... menarik perhatian yee.. macam masuk pengakap sekolah laa.. sekolah tu cuma batu kayu cermin, tar pen dakwat etc.. yang buat pengakap sekolah tu gempak gila adalah ahli pengakap tu, cikgu takde pape hasil de...

kalau pengajaran dan perbincangan untuk mencapai DAN MENYUSUN SATU BENTUK SKEMA MODUL PERSIAPAN DAN PERANCANGAN DALAM MENJADI PENGANJUR BAGI GOGO, MAKA BUKA SATU TOPIK, KENALPASTI APA PERLU, DAN APA TAK PERLU, BAGAIMANA MENAMBAHBAIK MENGIKUT TRIP DAN GUNUNG YANG TERTENTU.. setakat nak tembak mana-mana individu lepas kes settle, LEPAS TU DENGAN HARAPAN ORANG MAU PANDANG LU.. aku rasa kurang laa.. memandangkan aku yakin kak lily bukanlah seorang wali Allah maka logik juga dia melakukan kesilapan sekali sekala, sebab aku tak pernah tak kenyang kalau ikut trip dia sebelum ni... mmg sapa buruk lantak ikut le trip kak lily... konfem kenyang... perihal perkara2 remeh yang lain pada aku adalah lebih kepada kualiti mana-mana individu yg lain dalam menghadapi dan menyelesaikan sesuatu masalah apabila masalah tersebut itu wujud, selesaikan pada waktu itu juga, rancabngkan cara yg lebih baik pada masa hadapan.. boleh rujuk bilik darjah..

aku rasa lawak sangat bila baca hal2 dalam nie... ada berpuluh lagi trip yang lagi teruk aku tau pernah berlaku.. semua relax je..
Terimakasih abbot.. terimakasih atas teguran dan cadangan..nampaknya sistem lama tak leh pakai.so akak akan guna sistem baru..ahaks.nampaknya kena kaji semula dan tenguk semula bukak semula sekolah..ahaks!!! dulu abbot ..AJK memang tak de.. almaklumlah tak de budget untuk AJK dan krew.. kalo dulu kita dikelilingi kawan2 yang sukarela menolong..sukarela berkawan..lagi memeriahkan lagi bawah fly..hehehe!!! terimakasih kepada kawan2 yang begitu setia setiap kali lily wat trip.. selalu menyokong dan selalu ikut lily nya trip.. memang ada kelemahan sikit2 dalam trip ni. ada hikmahnya.. kalo tidak kita tak tau apa masalah kecil yang timbul leh jadi masalah besar... bagi kawan2 baru.. mungkin mereka tak biasa... segan... memang ada yang beritahu kt dalam bas... segan ada malu pun ada..

Untuk perhatian semua.. saya masak untuk 58 orang.. tapi wat lebih 60 orang.. tapi jgn ler suspek yang saya akan bawa periuk besar..kuali besar kt atas gunung..... nak masak hampir 60 orang ni... periuk dan kuali memang bwk lebih..so akak leh masak skali serentak... so berkali2 ler masak...ahaks!!!

Pasal makanan ..bukan tak cukup...sebenarnya lebih dari cukup.. akak dah biasa wat trip.. so kali ni memang ramai lelaki yang g so akak dah tau ration memang kena lebih..beras pun kena lebih..sebab lelaki ramai.. kalo ikut pengalaman akak lah dulu2.. memang kebanyakan lelaki kuat makan.. disebabkan semua serbu cedok lauk sendiri.. maka lauk pun cepat habis.. ahaks!! ada gak yang bertambah lauk... tapi camana pun habis lauk..akak tak tinggal mcm tu je.. akak masak lauk lagi.. cuma menu nya dah berubah..sbb ada kesilapan teknikal.. santan segera udah jadi santan kelapa kering..silap beli paket santan lah..hahaha!! so sayur kacang buncis masak lemak cili padi tu.. dah jadi lain.ahaks!! so akak jadikan sayur 2 jenis lauk..ahaks.. dari masak lemak jadi ler sayur goreng chap chai..sayur campur..ahaks... so sape kemudian datang tu dpt ler makan sayur yg kemudian... ayam lak memang lebih dari cukup..tapi ada individu amik 2 ketul ayam.. akak dah tak leh nak kata apa ler.. ayam satu paket ada 10 ketul.. so ada 7 paket maka ada 70 ketul..lebih dari 58 orang ..yg untuk makan adalah 58 orang.. yang lain tu ration sendiri..ahaks...nasi memang banyak lebih... bila lauk habis. .rupanya ada yang tak dapat makan lagi.. sebab ada yang tidur.. dah dipanggil.. bila tanya sape lum makan lagi.semua senyap..rupanya last2 minit ada gak yag tak dpt makan.. akak tak panik.. akak kata tunggu jap ehh..akak masak lagi.. akak masak nasi goreng kampung.. bila dah masak.. ada ler yg makan.. banyak lagi tu nasi goreng kampung..tanya lagi sape lum dapat makan.. senyap..dah tak de lah tu..ahaks!! kemudian yg terakhir baru ler gogo selaku tukang masak last makan.tu pun makan hampir 12 malam...untuk pengetahuan semua.. lily ada sediakan ration emergency.. memang cukup untuk 1 hari lagi makan..kalo ada apa2 berlaku.. ration emergency ada..ahaks!!!

akak pun pernah gak jadi peserta.. makan lambat, menu makan maggie je ..lauk pun cincai je..ahaks... bayar pun mahal..leh bersabar per lagi.. ahaks!!! bila lagi mau join trip akak..jom naik gng hehehe..lama tak treking sesama lagi... :minum:

Freelance
Senator Gunung
Posts: 1355
Joined: 06 Dec 2005, 13:16
Location: Kuala Lumpur

Re: GUNUNG BUJANG MELAKA YG MENGERIKAN

Post by Freelance »

Abbot... tajuk memang mengerikan...tu ler akak ingat ada ler trek gaung ke... trek permatang nak runtuh ler.. memang ada trek yg mengerikan gak.. nasibaik akak tak bukak "gunung bujang melaka yang menyeramkan.".. kang ada yang tak dpt tidur malam..ahaks!!! tapi awal2 akak dah beritahu.. 'sesiapa jangan turun ke air terjun time nak masuk maghrib atau antara maghrib.'.. turun ke air berteman.. jangan g sorang2...kang akak bukak citer ..semua takut lak..ahaks!!! tak per abbot.. biasanya orang yang bermasalah ngan akak.. allah dah bg cash... tak caya tanya ler beirut apa dia dapat masa turun balik..ahaks!!!! akak tak mintak.. allah tu maha adil....

Freelance
Senator Gunung
Posts: 1355
Joined: 06 Dec 2005, 13:16
Location: Kuala Lumpur

Re: GUNUNG BUJANG MELAKA YG MENGERIKAN

Post by Freelance »

Lin Abu Bakar wrote:
sy kena byk belaja dgn akak ni..hrp akak tk kedekut ilmu utk share dgn lin ye :mrgreen:
ahad ni klu tkde ape2 sy nk naik jerai...nk join ke? :P
ilmu di mana2 pun dituntut.. mau di darat, di laut, di hutan mau di udara... walaupun ke negeri china sekali pun.. akak bkn ler banyak ilmu byk sangat pun.. ada pengalaman, rajin bertanya, mata melihat,, telinga mendengar, ada buku baca.. akak sentiasa belajar.. tak rughi mana pun..ada manfaat dan boleh digunakan bila2 masa... insyallah mana yang akak leh bantu..akak bantu lah.. tak tau kita tanya orang yang lebih berpengalaman .. dan yang lebih mahir dan pakar lagi ...

Lin Abu Bakar
Pendaki Gunung
Posts: 23
Joined: 04 Apr 2012, 16:40

Re: GUNUNG BUJANG MELAKA YG MENGERIKAN

Post by Lin Abu Bakar »

Freelance wrote:
nizran wrote:kepada lin abu bakar, jangan ikut abang matsaiko... dia .... hish... diaaa.... :evil: :evil: astargfirullah......

wallawei... lama tak masuk G.O.. dimaklumkan akan isu panas sebegini, terus masuk.. dan mengamati lawak2 karangan otai otai... kesiannya...

untuk pengetahuan kawan2 yg otai2 gunung G89, suka saya ingatkan , berpuluh kali kak lily buat trip, rasanya kurang sangat problem nye.. mungkin kerana lama tak mengendalikan, mungkin juga ramai yang mengikut trip kak lily kali nie tidak berkualiti sangat bak kata abang2 tu, satu jari tuding orang lain, satu jari tuding diri sendiri...

mengikut pengamatan saya dalam topik nie, ISU INI SEPATUTNYA DAH SETTLE! kalau dah settle dalam bas dah laa.. kasi ungkit ape hal? tak puas hati kalu, settlekan puas2 masa dalam bas tu, atau setidaknya PM sama kak lily cerite direct laa.. aku kenal sangat ngan kak lily nie, dia mmg lebih gentle dan boleh deal one - by one JAUH LEBIH BAIK DARI DENGAN JANTAN2 power konon.. percayalah.. boleh rujuk projek gng besar - cabang 3.

Kak lily pula, mungkin akibat dari sudah lama tidak mengendalikan , lebih2 lagi dengan beberapa isu kehidupan sebelum nie, sebelum nie saya perhatikan pastinya ada AJK lantikan company utk trip, takkan mereka tak perform.. mesti mereka kene marah ngan Zam.... sebab zam aje yg gemar buat kek coklat guna mess tin..

tengok tajuk... Gng Bujang Melaka yg mengerikan... dei... apparaaa... menarik perhatian yee.. macam masuk pengakap sekolah laa.. sekolah tu cuma batu kayu cermin, tar pen dakwat etc.. yang buat pengakap sekolah tu gempak gila adalah ahli pengakap tu, cikgu takde pape hasil de...

kalau pengajaran dan perbincangan untuk mencapai DAN MENYUSUN SATU BENTUK SKEMA MODUL PERSIAPAN DAN PERANCANGAN DALAM MENJADI PENGANJUR BAGI GOGO, MAKA BUKA SATU TOPIK, KENALPASTI APA PERLU, DAN APA TAK PERLU, BAGAIMANA MENAMBAHBAIK MENGIKUT TRIP DAN GUNUNG YANG TERTENTU.. setakat nak tembak mana-mana individu lepas kes settle, LEPAS TU DENGAN HARAPAN ORANG MAU PANDANG LU.. aku rasa kurang laa.. memandangkan aku yakin kak lily bukanlah seorang wali Allah maka logik juga dia melakukan kesilapan sekali sekala, sebab aku tak pernah tak kenyang kalau ikut trip dia sebelum ni... mmg sapa buruk lantak ikut le trip kak lily... konfem kenyang... perihal perkara2 remeh yang lain pada aku adalah lebih kepada kualiti mana-mana individu yg lain dalam menghadapi dan menyelesaikan sesuatu masalah apabila masalah tersebut itu wujud, selesaikan pada waktu itu juga, rancabngkan cara yg lebih baik pada masa hadapan.. boleh rujuk bilik darjah..

aku rasa lawak sangat bila baca hal2 dalam nie... ada berpuluh lagi trip yang lagi teruk aku tau pernah berlaku.. semua relax je..
Terimakasih abbot.. terimakasih atas teguran dan cadangan..nampaknya sistem lama tak leh pakai.so akak akan guna sistem baru..ahaks.nampaknya kena kaji semula dan tenguk semula bukak semula sekolah..ahaks!!! dulu abbot ..AJK memang tak de.. almaklumlah tak de budget untuk AJK dan krew.. kalo dulu kita dikelilingi kawan2 yang sukarela menolong..sukarela berkawan..lagi memeriahkan lagi bawah fly..hehehe!!! terimakasih kepada kawan2 yang begitu setia setiap kali lily wat trip.. selalu menyokong dan selalu ikut lily nya trip.. memang ada kelemahan sikit2 dalam trip ni. ada hikmahnya.. kalo tidak kita tak tau apa masalah kecil yang timbul leh jadi masalah besar... bagi kawan2 baru.. mungkin mereka tak biasa... segan... memang ada yang beritahu kt dalam bas... segan ada malu pun ada..

Untuk perhatian semua.. saya masak untuk 58 orang.. tapi wat lebih 60 orang.. tapi jgn ler suspek yang saya akan bawa periuk besar..kuali besar kt atas gunung..... nak masak hampir 60 orang ni... periuk dan kuali memang bwk lebih..so akak leh masak skali serentak... so berkali2 ler masak...ahaks!!!

Pasal makanan ..bukan tak cukup...sebenarnya lebih dari cukup.. akak dah biasa wat trip.. so kali ni memang ramai lelaki yang g so akak dah tau ration memang kena lebih..beras pun kena lebih..sebab lelaki ramai.. kalo ikut pengalaman akak lah dulu2.. memang kebanyakan lelaki kuat makan.. disebabkan semua serbu cedok lauk sendiri.. maka lauk pun cepat habis.. ahaks!! ada gak yang bertambah lauk... tapi camana pun habis lauk..akak tak tinggal mcm tu je.. akak masak lauk lagi.. cuma menu nya dah berubah..sbb ada kesilapan teknikal.. santan segera udah jadi santan kelapa kering..silap beli paket santan lah..hahaha!! so sayur kacang buncis masak lemak cili padi tu.. dah jadi lain.ahaks!! so akak jadikan sayur 2 jenis lauk..ahaks.. dari masak lemak jadi ler sayur goreng chap chai..sayur campur..ahaks... so sape kemudian datang tu dpt ler makan sayur yg kemudian... ayam lak memang lebih dari cukup..tapi ada individu amik 2 ketul ayam.. akak dah tak leh nak kata apa ler.. ayam satu paket ada 10 ketul.. so ada 7 paket maka ada 70 ketul..lebih dari 58 orang ..yg untuk makan adalah 58 orang.. yang lain tu ration sendiri..ahaks...nasi memang banyak lebih... bila lauk habis. .rupanya ada yang tak dapat makan lagi.. sebab ada yang tidur.. dah dipanggil.. bila tanya sape lum makan lagi.semua senyap..rupanya last2 minit ada gak yag tak dpt makan.. akak tak panik.. akak kata tunggu jap ehh..akak masak lagi.. akak masak nasi goreng kampung.. bila dah masak.. ada ler yg makan.. banyak lagi tu nasi goreng kampung..tanya lagi sape lum dapat makan.. senyap..dah tak de lah tu..ahaks!! kemudian yg terakhir baru ler gogo selaku tukang masak last makan.tu pun makan hampir 12 malam...untuk pengetahuan semua.. lily ada sediakan ration emergency.. memang cukup untuk 1 hari lagi makan..kalo ada apa2 berlaku.. ration emergency ada..ahaks!!!

akak pun pernah gak jadi peserta.. makan lambat, menu makan maggie je ..lauk pun cincai je..ahaks... bayar pun mahal..leh bersabar per lagi.. ahaks!!! bila lagi mau join trip akak..jom naik gng hehehe..lama tak treking sesama lagi... :minum:
akak, nasi goreng kampung tu akak goreng gune rempah sambal belacan yg lin bawak tu eh? heheh..tk sempat nk rasa nasi goreng tu sbb bila sy naik dari mandi diaorg ckp nasi goreng dah habis..yg ade roti je..roti pun roti la..lgpun mmg tkde selera sgt nk makan sgt kt gng tu..
lunch pack yg akak provide tu pun sy makan masa kt R&R bkt merah mase otw blk SP..nasib baik elok lg & tk basi..(Rezeki sy ade lg le tu :mrgreen: )
Lauk2 yg akak msk mmg best especially msk lemak tu..favourite sy tu..

Lin Abu Bakar
Pendaki Gunung
Posts: 23
Joined: 04 Apr 2012, 16:40

Re: GUNUNG BUJANG MELAKA YG MENGERIKAN

Post by Lin Abu Bakar »

Freelance wrote:
Lin Abu Bakar wrote:
sy kena byk belaja dgn akak ni..hrp akak tk kedekut ilmu utk share dgn lin ye :mrgreen:
ahad ni klu tkde ape2 sy nk naik jerai...nk join ke? :P
ilmu di mana2 pun dituntut.. mau di darat, di laut, di hutan mau di udara... walaupun ke negeri china sekali pun.. akak bkn ler banyak ilmu byk sangat pun.. ada pengalaman, rajin bertanya, mata melihat,, telinga mendengar, ada buku baca.. akak sentiasa belajar.. tak rughi mana pun..ada manfaat dan boleh digunakan bila2 masa... insyallah mana yang akak leh bantu..akak bantu lah.. tak tau kita tanya orang yang lebih berpengalaman .. dan yang lebih mahir dan pakar lagi ...
Insya allah.... tq kak...sayang sket...MMMUUAAAHHHHHH !!!!! :mrgreen:

Lin Abu Bakar
Pendaki Gunung
Posts: 23
Joined: 04 Apr 2012, 16:40

Re: GUNUNG BUJANG MELAKA YG MENGERIKAN

Post by Lin Abu Bakar »

mizi wrote:
Lin Abu Bakar wrote:
mizi wrote:
Lin Abu Bakar wrote:
Freelance wrote:
Lin Abu Bakar wrote:
nizran wrote:bagus le cenggitu, saya dulu pun cenggitu jee... manjat ikut orang2 tua, ikut klik2 sendiri.. terbaca iklan mereka di dalam suratkhabar... main terjah join... first jumpa zam (pgurlz)... trip g berkelah ngan abang matsaiko... lepas beranikan diri join trip orang pergi solo, lepas tu langsung takde problem ikut trip orang lain solo juga... mula buat kawan, belajar, bla bla bla.... (adalah tempoh yang sangat membahagiakan)

btul bang...mmg sonok & membahagiakan :D
lin akak dulu pun mcm tu gak.. semua bermula dari solo .. dulu lagi teruk tau..tak ramai group pendaki2 gng.. dulu g solo barang2 kt haversack pun solo.. makanan pun solo.. dulu akak pikul dari ration sampai ler khemah sendiri..masak pun sendiri tau..ahaks!!! dulu internet tak fofular lagi.. so tak kenal ler geng2 gunung ni.. so bila solo bertemu semua pendaki2 solo.. maka ration solo jadi group ..maka leh makan untuk seminggu..hahaha!!! maka jadi ler satu group.. ahaks ..
sy kena byk belaja dgn akak ni..hrp akak tk kedekut ilmu utk share dgn lin ye :mrgreen:
ahad ni klu tkde ape2 sy nk naik jerai...nk join ke? :P
x asher pom jerai..dekat jew ngan umah i...i rela pikul retion suma taw..you jln bw beg kecik udah...samat kenal.. :lol:
salam kenal jgk... :D
so on ye ahad ni..kita santai kat jerai :lol:
naek keta ke mendaki...alor matsaiko ngan ngai x dpt polo lak lin ni..tetiba lak i yg dpt treking ngan lin...aluuuuuu enebodi jeles takk????hahhaha....aaa lin da byk kali sgt la jerai tuu..bejalan kaki,bebasikal..bekereta...x tough la hahaha..pepom nnt kita g yg best sikit nohhh...add me fb..mizi-belantik haha
insya allah bang...klu ade mase boleh je..
ahad ni sy p dgn anak sedara sy..dia ngayuh..sy kayuh kaki je le..ikut trek tar..
sy add fb ye..tq

Freelance
Senator Gunung
Posts: 1355
Joined: 06 Dec 2005, 13:16
Location: Kuala Lumpur

Re: GUNUNG BUJANG MELAKA YG MENGERIKAN

Post by Freelance »

Lin Abu Bakar wrote:
akak, nasi goreng kampung tu akak goreng gune rempah sambal belacan yg lin bawak tu eh? heheh..tk sempat nk rasa nasi goreng tu sbb bila sy naik dari mandi diaorg ckp nasi goreng dah habis..yg ade roti je..roti pun roti la..lgpun mmg tkde selera sgt nk makan sgt kt gng tu..
lunch pack yg akak provide tu pun sy makan masa kt R&R bkt merah mase otw blk SP..nasib baik elok lg & tk basi..(Rezeki sy ade lg le tu :mrgreen: )
Lauk2 yg akak msk mmg best especially msk lemak tu..favourite sy tu..
lin.. nasi goreng tu malam yg akak goreng tu ler.. so ada lebih lagi.. so panas balik semula nasi goreng tu.. ada lebih..sapa nak makan.. makan lah... menu tu sepatutnya mee hoon sup..tapi roti kan banyak lagi.. so akak bagi korang makan breakfast makan roti dulu.. kemudian korang dah turun baru makan mee hoon sup... lagi pun akak tau treking sejam je ke puncak.. so turun kalo korang berlari.. tak sampai 1/2 jam dan sampai campsite.. terkejut akak.. masa korang smpi awal kt campsite.. masa tu akak masih masak2 lagi.. masak untuk mee hoon sup bebola ketam, sotong, udang... ngan terus masak skali untuk tapau tengahari.. akak tak nak nanti kt tengah trek korang lapar..so siap2 dah masak.. kalo korang benti kt mana2 pun kt trek leh makan lagi.. ..terimakasih lah lin.. puji2 lak lauk akak..akak tak merasa pun semua lauk tu.cuma makan ayam goreng ngan sambal belacan ko..dan tempe goreng tu hehehe!!! terimakasih sebab ko bagi menu sampingan di samping menu2 masakan akak.. hehehe!!!

Lin Abu Bakar
Pendaki Gunung
Posts: 23
Joined: 04 Apr 2012, 16:40

Re: GUNUNG BUJANG MELAKA YG MENGERIKAN

Post by Lin Abu Bakar »

Freelance wrote:
Lin Abu Bakar wrote:
akak, nasi goreng kampung tu akak goreng gune rempah sambal belacan yg lin bawak tu eh? heheh..tk sempat nk rasa nasi goreng tu sbb bila sy naik dari mandi diaorg ckp nasi goreng dah habis..yg ade roti je..roti pun roti la..lgpun mmg tkde selera sgt nk makan sgt kt gng tu..
lunch pack yg akak provide tu pun sy makan masa kt R&R bkt merah mase otw blk SP..nasib baik elok lg & tk basi..(Rezeki sy ade lg le tu :mrgreen: )
Lauk2 yg akak msk mmg best especially msk lemak tu..favourite sy tu..
lin.. nasi goreng tu malam yg akak goreng tu ler.. so ada lebih lagi.. so panas balik semula nasi goreng tu.. ada lebih..sapa nak makan.. makan lah... menu tu sepatutnya mee hoon sup..tapi roti kan banyak lagi.. so akak bagi korang makan breakfast makan roti dulu.. kemudian korang dah turun baru makan mee hoon sup... lagi pun akak tau treking sejam je ke puncak.. so turun kalo korang berlari.. tak sampai 1/2 jam dan sampai campsite.. terkejut akak.. masa korang smpi awal kt campsite.. masa tu akak masih masak2 lagi.. masak untuk mee hoon sup bebola ketam, sotong, udang... ngan terus masak skali untuk tapau tengahari.. akak tak nak nanti kt tengah trek korang lapar..so siap2 dah masak.. kalo korang benti kt mana2 pun kt trek leh makan lagi.. ..terimakasih lah lin.. puji2 lak lauk akak..akak tak merasa pun semua lauk tu.cuma makan ayam goreng ngan sambal belacan ko..dan tempe goreng tu hehehe!!! terimakasih sebab ko bagi menu sampingan di samping menu2 masakan akak.. hehehe!!!
same2 kak...sy pun mule2 risau gak kot2 tkde sape yg sudi nk mkn sambal belacan & tempe goreng sy tu..tp alhamdulillah la...sbb ade org yg sudi makan :mrgreen:

User avatar
castello
Pendaki Sondol
Posts: 416
Joined: 06 Jun 2006, 09:35
Location: cheras, kuala lumpur
Contact:

Re: GUNUNG BUJANG MELAKA YG MENGERIKAN

Post by castello »

Assalamualaikum....

Apa khabar semua? Lama dah tak post dalam GO ni...sibuk jadi GOGO...hehehe. Puan Lily apa khabar? Hmm Puan Lily dah lama tak jadi GOGO ni....so skill dia dah tumpul....kena asah balik...

Asam garam kehidupan, manusia tak boleh lari dari melakukan kesilapan (tidak terkecuali pada sesiapa pun samada pendaki baru ke, otai gunung ke, senator gunung ke, kerabat gunung ke dll). So kepada yang dah buat silap minta lah maaf pada orang2 yang kita buat silap. Kepada yang jadi mangsa keadaan tu, jadilah seorang pemaaf itu adalah sifat yang terpuji.

So saya sebagai GOGO dan Guide fulltime...nak berkongsi sedikit pengalaman yang tak seberapa ni. Boleh dikatakan 90% daripada GOGO bila ditanya ingin sangat program mereka anjurkan berjaya dan mendapat pujian. So saya ada satu tips yg berguna untuk para GOGO diluar sana. Selepas ini mentionlah program yang nak kita anjurkan tu sama ada program untuk "PENDAKI GUNUNG" atau "PELANCONG". Kat sini ada bezanya. Apa perbezaannya?

PENDAKI GUNUNG
- Bekerjasama dalam semua hal. Memasak, memasang khemah, mengutip sampah, mengemas, mengingati antara satu sama lain dan banyak lagi.
- Dari segi kos, kalau dah harga pakej kurang dari RM100. Itu dah boleh dikatakan trip pendaki. Kalau trip pelancong 3 kali ganda harganya.

PELANCONG
- Boleh goyang kaki, tak perlu buat apa2. Time makan, makan dah disediakan dalam pinggan tinggal suap jer. Khemah...sampai kemsait khemah dah siap pasang...tinggal nak baring jer. Beg...kalau byk duit hire porter. Kerjasama tak perlu pikir...sebab dah bayar dalam pakej.
- Dari segi kos, kalau jadi pelancong harganya lagi mahal lah. Tak dapatlah RM80.

So kepada yang nak mengikuti program. Next time tanya dulu GOGO yer. Trip "PENDAKI" atau "PELANCONG".

Kepada Puan Lily...kesilapan harus diperakui dan diperbaiki. Jangan putus asa, itu semua dugaan.

Kepada Beirut...anda mempunyai hak untuk komplen dan komen. Tapi kena gentle lah sikit, time org suruh luahkan perasaan, luahkan betul2...sebab hak kita ada disitu...jangan jadi bacul. Bila ditanya depan2 semuanya "OK", tapi dibelakang semuanya "KO".

Kepada pendaki-pendaki baru jangan putus asa, tak semestinya pincangnya satu program tu menunjukkan program tu gagal, saya rasa semuanya sampai puncak kan. Jadikan semua kepincangan itu sebagai guideline kita. Mungkin suatu hari nanti apabila anda semua sudah mempunyai banyak pengalaman, mungkin anda juga akan merasa menjadi seorang GOGO. Dan tidak mustahil anda semua akan menghadapi masalah yang sama.

So tak perlulah nak marah sangat, masalah kecil aje. Sama-samalah kita saling mengingati, menasihati dan memaafi. Insya-Allah.
CASTELLO
Callsign: 9W2CTX
Guide License No.: TG9600
Mobile No.: 0126206087
NATURE EXPLORER ENT.

Freelance
Senator Gunung
Posts: 1355
Joined: 06 Dec 2005, 13:16
Location: Kuala Lumpur

Re: GUNUNG BUJANG MELAKA YG MENGERIKAN

Post by Freelance »

castello wrote:Assalamualaikum....

Apa khabar semua? Lama dah tak post dalam GO ni...sibuk jadi GOGO...hehehe. Puan Lily apa khabar? Hmm Puan Lily dah lama tak jadi GOGO ni....so skill dia dah tumpul....kena asah balik...

Asam garam kehidupan, manusia tak boleh lari dari melakukan kesilapan (tidak terkecuali pada sesiapa pun samada pendaki baru ke, otai gunung ke, senator gunung ke, kerabat gunung ke dll). So kepada yang dah buat silap minta lah maaf pada orang2 yang kita buat silap. Kepada yang jadi mangsa keadaan tu, jadilah seorang pemaaf itu adalah sifat yang terpuji.

So saya sebagai GOGO dan Guide fulltime...nak berkongsi sedikit pengalaman yang tak seberapa ni. Boleh dikatakan 90% daripada GOGO bila ditanya ingin sangat program mereka anjurkan berjaya dan mendapat pujian. So saya ada satu tips yg berguna untuk para GOGO diluar sana. Selepas ini mentionlah program yang nak kita anjurkan tu sama ada program untuk "PENDAKI GUNUNG" atau "PELANCONG". Kat sini ada bezanya. Apa perbezaannya?

PENDAKI GUNUNG
- Bekerjasama dalam semua hal. Memasak, memasang khemah, mengutip sampah, mengemas, mengingati antara satu sama lain dan banyak lagi.
- Dari segi kos, kalau dah harga pakej kurang dari RM100. Itu dah boleh dikatakan trip pendaki. Kalau trip pelancong 3 kali ganda harganya.

PELANCONG
- Boleh goyang kaki, tak perlu buat apa2. Time makan, makan dah disediakan dalam pinggan tinggal suap jer. Khemah...sampai kemsait khemah dah siap pasang...tinggal nak baring jer. Beg...kalau byk duit hire porter. Kerjasama tak perlu pikir...sebab dah bayar dalam pakej.
- Dari segi kos, kalau jadi pelancong harganya lagi mahal lah. Tak dapatlah RM80.

So kepada yang nak mengikuti program. Next time tanya dulu GOGO yer. Trip "PENDAKI" atau "PELANCONG".

Kepada Puan Lily...kesilapan harus diperakui dan diperbaiki. Jangan putus asa, itu semua dugaan.

Kepada Beirut...anda mempunyai hak untuk komplen dan komen. Tapi kena gentle lah sikit, time org suruh luahkan perasaan, luahkan betul2...sebab hak kita ada disitu...jangan jadi bacul. Bila ditanya depan2 semuanya "OK", tapi dibelakang semuanya "KO".

Kepada pendaki-pendaki baru jangan putus asa, tak semestinya pincangnya satu program tu menunjukkan program tu gagal, saya rasa semuanya sampai puncak kan. Jadikan semua kepincangan itu sebagai guideline kita. Mungkin suatu hari nanti apabila anda semua sudah mempunyai banyak pengalaman, mungkin anda juga akan merasa menjadi seorang GOGO. Dan tidak mustahil anda semua akan menghadapi masalah yang sama.

So tak perlulah nak marah sangat, masalah kecil aje. Sama-samalah kita saling mengingati, menasihati dan memaafi. Insya-Allah.

khabar baik sham..lama tak jumpa dan treking sesama lagi kan.. hehehe!! bukan Puan.. Cik lily lah.. jatuh kang saham aqu..hahaha!!! almaklumlah lama tak mendaki .. lama tak jadi gogo.. so tak tau ler kisah terkini... scenario terkini..hehehehe!!! sebelum pulang ke kl.. dah wat postmortem pun dalam bas.. kata2 maaf sudah diucapkan.. balik dari trip.. di GO.. dan di FB sudah dinyatakan salam maaf... ...yang tak naik bas dengan transport sendiri pun lily dah war2kan..kalo ada tak puas hati ke , nak komen ke nak komplen ke..nak marah ke.. sila pm atau roger2 lily sendiri..ahaks!!!

Sham kena baca dari awal tau.. selain topik yang ni..ada lily posting dalam iklan trip bujang melaka tu..ahaks!!!orang dah biasa dengan ucapan terimakasih, ucapan maaf biasanya tak gentar untuk mengaku kesilapan dan kepincangan..terimakasih atas nasihat dan cadangan sham... insyallah akan diperbaiki.. :minum:

Freelance
Senator Gunung
Posts: 1355
Joined: 06 Dec 2005, 13:16
Location: Kuala Lumpur

Re: GUNUNG BUJANG MELAKA YG MENGERIKAN

Post by Freelance »

Sekali lagi

Post subject: Re: Gunung Bujang Melaka, Kampar Perak ( 30/3/2012 - 1/4/201Posted: Mon Apr 02, 2012 7:51 pm

Senator Gunung


Joined: Tue Dec 06, 2005 5:16 am
Posts: 1286
Location: Kuala Lumpur
Assalamualaikum...tahniah kepada semua line up trip Gunung Bujang Melaka ..selamat g dan balik.. terimakasih banyak2 kerana telah menyokong dan menyertai trip lily ni..sekian lamanya saya tak wat trip.. terlebih dahulu saya meminta maaf..andainya ada cacat cela, terkurang, terkasar bahasa --memang ada pun.. mgkin ada yg terguris hati.. saya telah cuba sedaya upaya saya untuk memuaskan hati semua pihak.. namun demikian saya bukan lah manusia yang sempurna...mintak maaf seandainya ada yang tidak berpuas hati dengan trip ni
semoga anda membawa pulang dengan kenangan, pengalaman dan ilmu yang leh dimanfaatkan dari segi penghayati alam, pengurusan, komunikasi antara pendaki2.. dan sebagai bonus telah sampai ke puncak gunung Bujang melaka..tahniah kepada rakan2 yang pertama kali naik gunung & pendaki2 baru.. kerana anda telah membuktikan anda boleh.. teruskan minat anda...

Terimakasih kepada gaid Mohd FirdausvsMotek dan Sweeper Lapore Mohd & Wahid Misbah, manblack sg buluh ..kalian memang jiwa kental..hehehe!!terimakasih atas kerjasama dari korang..tiada tandingan wang ringgit..tapi nilai persahabatan yang lily amat hargai..TQVM

Suhaili Binti Mohd Sharidan kepada rakan2 pendaki yang telah lama lily kenal..terimakasih kerana masih aktif mendaki lagi..hehehe!!! sekian lama tak jumpa.. akhirnya bertemu di bujang melaka... tapi tak puas sebab tak dapat nak berborak2 panjang ngan u all...

Freelance
Senator Gunung
Posts: 1355
Joined: 06 Dec 2005, 13:16
Location: Kuala Lumpur

Re: GUNUNG BUJANG MELAKA YG MENGERIKAN

Post by Freelance »

Sekali lagi

Post subject: Re: Gunung Bujang Melaka, Kampar Perak ( 30/3/2012 - 1/4/201Posted: Tue Apr 03, 2012 5:40 am

Senator Gunung


Joined: Tue Dec 06, 2005 5:16 am
Posts: 1287
Location: Kuala Lumpur
Terimasih kepada kawan2 di atas teguran, komen2, nasihat2..insyallah akan lily cuba perbaiki di masa trip2 akan datang..Dalam bas kita dah buat postmorterm.. so kepada kawan2 lain yang lily tak dapat jumpa masa balik dari gunung bujang melaka.. kalo ada komen, teguran , ketidakpuashatian.. dan nasihat.. sila PM lily k..pandangan anda akan saya fikir dari sudut pro & kontra...

User avatar
nizran
Pendaki Tegar
Posts: 205
Joined: 22 Aug 2006, 01:52
Location: belakang pokok..
Contact:

Re: GUNUNG BUJANG MELAKA YG MENGERIKAN

Post by nizran »

terima kasih kerana menjemput...

kak lily, pada saya sistem lama lebih praktikal memandangkan sistem lama tidak memberikan masalah.. sistem lama, walaupun dikalangan sahabat2 pendaki, sama2 kerja keras utk menjayakan sesuatu pendakian, tetapi ianya juga mempunyai mereka - mereka yang berjawatan atau telah diberikan tanggungjawab utk memastikan sesuatu bidang tugasan itu dilaksanakan dan tidak terlepas pandang. Seperti yang kita perhatikan sebelum ini, apabila kita kita mendaki di kalangan pendaki, walaupun tiada lantikan rasmi, tetapi pasti ada individu yang memikul tugasan tersebut dengan senang hati. Paling tidak pun, sistem lama cuma memerlukan penambaikan mengikut kesesuaian pendakian. Lain pula jadinya sekiranya membawa pelancong, saya setuju belaka dengan makluman dan teguran abang sham kita.. lama tak jumpa dia.

elleh... bagus la tu, pada persiapan kak lily nampaknya mmg rapi, mungkin kelemahan pelaksanaan je dan faktor lokasi.

abg Mat saiko.. meh le ke seremban, saya cubit baik punyo...

encik mizi bling2.. Lin.. stanby la duit minyak utk 4wd dia.. :kah:
mane satu belakang pokok???
Image

User avatar
nizran
Pendaki Tegar
Posts: 205
Joined: 22 Aug 2006, 01:52
Location: belakang pokok..
Contact:

Re: GUNUNG BUJANG MELAKA YG MENGERIKAN

Post by nizran »

harap topik nie tutup terus k... toksah panas-panas... mari le reramai masuk you tube, dan layan video2 lawak yang ade...tak best panas2, nanti jumpa dalam trek.. pusing2 situ juga kita.. saya yakin, mesej dah sampai kepada kita semua, baik pengajaran kepada kedua2 belah pihaknya.. takut abg bett ngan abg rembau ngan abg jenal marah... maka, saya mengucapkan... terima kasih... cabooot...
mane satu belakang pokok???
Image

User avatar
Hangar 18
Kerabat Gunung
Posts: 1356
Joined: 18 Jan 2006, 15:18
Location: Bkt Jalil
Contact:

Re: GUNUNG BUJANG MELAKA YG MENGERIKAN

Post by Hangar 18 »

mintobe wrote:
matsaiko wrote:
tolongla kt gunung bnda tu suma x penting dh, kita sama2 pendaki suma pangkat darjat tolak tepi, ko otai gunung ke, otai beg karrimor ke, pnh katam G12 ke tu suma tolak tepi la.. umur tua perangai mcm kanak2 drjah 2 pn ada..
nasib baik la aku tak pakai kerimorrr wakakakakka

sib baik aku pakai deuter je... jadilah...janji ade beg....

dah pi klinik ke Min?

User avatar
soulfly
Kerabat Gunung
Posts: 1147
Joined: 18 Mar 2008, 15:57
Location: SENTUL

Re: GUNUNG BUJANG MELAKA YG MENGERIKAN

Post by soulfly »

Hangar 18 wrote:
mintobe wrote:
matsaiko wrote:
tolongla kt gunung bnda tu suma x penting dh, kita sama2 pendaki suma pangkat darjat tolak tepi, ko otai gunung ke, otai beg karrimor ke, pnh katam G12 ke tu suma tolak tepi la.. umur tua perangai mcm kanak2 drjah 2 pn ada..
nasib baik la aku tak pakai kerimorrr wakakakakka

sib baik aku pakai deuter je... jadilah...janji ade beg....

dah pi klinik ke Min?
oit fendi dalam makna tuh kang ada pulak yang terasa ekek :minum:
lama sangat...

Denan
Pendaki Sondol
Posts: 411
Joined: 09 Feb 2011, 14:44
Location: USJ

Re: GUNUNG BUJANG MELAKA YG MENGERIKAN

Post by Denan »

nizran wrote:harap topik nie tutup terus k... toksah panas-panas... mari le reramai masuk you tube, dan layan video2 lawak yang ade...tak best panas2, nanti jumpa dalam trek.. pusing2 situ juga kita.. saya yakin, mesej dah sampai kepada kita semua, baik pengajaran kepada kedua2 belah pihaknya.. takut abg bett ngan abg rembau ngan abg jenal marah... maka, saya mengucapkan... terima kasih... cabooot...
yup stuju...!!! kalo tgk tajuk mmg mengerikan... tambah g nubis mcm aku kan baru nak starting nak naik gng tup2 dah ada kes mcm ni rasa takut gak hehe... stelah dibaca dan dipahami segala isi kandungan dari mula maka aku paham apa dimaksudkan oleh kedua-dua pihak... x perlu lah dihurai panjang lebar semua dah dibincangkan.
pada kak lily... kalo ada masa dan rezki saya nak follow trip akak ye... yg besa2 je jgn hardcore sgt :mrgreen: ... :minum:

User avatar
matsaiko
Senator Gunung
Posts: 2786
Joined: 22 Dec 2005, 16:52
Location: GOMBAK Territory

Re: GUNUNG BUJANG MELAKA YG MENGERIKAN

Post by matsaiko »

Memandangkan si pembuka topik sekadar membaling batu sorok tangan,dan situasi ini amat tidak menyehatkan utk warga GO, maka topik ini akan dikunci pada jam 11.59 malam ini.

Harap Maklum.
To Conquer Without Risk Is To Triumph Without Glory
www.azreenismail.com

User avatar
abe~G
Pendaki Tegar
Posts: 246
Joined: 20 Oct 2006, 15:19
Location: Manjung
Contact:

Re: GUNUNG BUJANG MELAKA YG MENGERIKAN

Post by abe~G »

* "Kalau ngeri Bujang Melaka tak usah lah dok fikir nak naik gunung2 yang lain lagi, " < -- malas nak cakap banyak2 ni pun cukup lah. hehehehehe..untuk lily jangan serik anggaplah itu sebagai cabaran.. aku paling suspek mamak dan man black yang cukup sabar sehingga ke garis penamat...

leha
Pendaki Gunung
Posts: 62
Joined: 07 Feb 2008, 23:48
Location: Port Klang

Re: GUNUNG BUJANG MELAKA YG MENGERIKAN

Post by leha »

:roll: :roll: :roll: :roll:

Buang yang keruh ambil yang jernih

Selamat Maju Jaya Pendaki-Pendaki gunung seMALAYSIA.

User avatar
matsaiko
Senator Gunung
Posts: 2786
Joined: 22 Dec 2005, 16:52
Location: GOMBAK Territory

Re: GUNUNG BUJANG MELAKA YG MENGERIKAN

Post by matsaiko »

lagi setengah jam :D
To Conquer Without Risk Is To Triumph Without Glory
www.azreenismail.com

User avatar
untalkative
Pendaki Gunung
Posts: 19
Joined: 01 Jun 2008, 16:18
Location: belebas selatan N 02°49.740' E 101°52.253'

Re: GUNUNG BUJANG MELAKA YG MENGERIKAN

Post by untalkative »

xdo la ngori bona..lite2 je ni..sap kok lu..
~~~~~the world is just awesome~~~~~

kambinggurun
Senator Gunung
Posts: 557
Joined: 26 Jan 2006, 23:01
Location: gua kayu batu
Contact:

Re: GUNUNG BUJANG MELAKA YG MENGERIKAN

Post by kambinggurun »

haish mcm2 hal lah.. :evil:


Nizran behave ok! :kah:
::SRC-Total Outdoor::

User avatar
rembau
Pemegang Amanah GO
Posts: 1394
Joined: 06 Dec 2005, 08:41

Re: GUNUNG BUJANG MELAKA YG MENGERIKAN

Post by rembau »

Climbing is about yourself...to train your Internal and External endurance..not about yourself conquered the mountain...
Kenal diri Kenal alam Kenal Illahi
Dan Kami jadikan di bumi gunung-ganang yang menetapnya, supaya bumi itu tidak menggegar mereka; dan Kami jadikan di celah-celahnya jalan-jalan laluan, supaya mereka mendapat petunjuk.(Surah Al-Anbiyaa':31)

kambinggurun
Senator Gunung
Posts: 557
Joined: 26 Jan 2006, 23:01
Location: gua kayu batu
Contact:

Re: GUNUNG BUJANG MELAKA YG MENGERIKAN

Post by kambinggurun »

"rembau, ayat ko tu agak mendalam untuk org faham. untuk mereka lebih memahai ada baiknya ko ngajar lagi kelas bwh fly.
aku gogo pun tak pe."
mbau, ayat di atas adalah statement ikhlas dr Hangar18. aku tulon post utk die memandangkn topik dah di lock untuk kebanyakn org.
:minum:
::SRC-Total Outdoor::

User avatar
JeNaL
Pentadbiran
Posts: 1758
Joined: 27 Mar 2007, 16:07
Location: sri kembangan
Contact:

Re: GUNUNG BUJANG MELAKA YG MENGERIKAN

Post by JeNaL »

sebenarnya selepas google dan buat sedikit research aku dah jumpa sape si beirut ni bila aku nampak topik ni. tapi aku malas nak sebarkan sape dia sebenarnya cuma ada individu tertentu jer aku maklumkan. so harap si beirut ni maklum yg aku tau dia punya identiti. harap beliau lebih bersifat dan bersikap lebih matang dan lebih terbuka dan bertangungjawab atas apa yg diutarakan. segala isu telah diperbincangkan sebelum topik ini ditutup.

terima kasih.
--· ··- -· ··- -· --· --- -· ·-·· ·· -· ·
W a r i s a n K h a z a n a h P e r g u n u n g a n
·--- · -· ·- ·-··
Pentadbir GunungOnline
9W2WZL
http://jenal.multiply.com

Locked