November::Ray of Light

Gudang penyimpanan topik-topik pertandingan fotografi
User avatar
matsaiko
Senator Gunung
Posts: 2786
Joined: 22 Dec 2005, 16:52
Location: GOMBAK Territory

November::Ray of Light

Postby matsaiko » 30 Oct 2009, 08:25

Cahaya matahari adalah sebahagian daripada kejadian alam.
Kehadiran sinarnya memberi kehidupan pada seluruh makhluk didalam hutan



Contoh:
Image

Syarat-syarat :

1. Sesiapa sahaja asalkan dia ialah Warga Gunung Online
2. Gambar original dan tidak diedit secara agresif oleh photoshop.
3. Saiz tidak melebihi 700 pixel lebar
4. Gambar sendiri punya (bukan curi atau ciplak dari multiply/fotopages orang lain)
5. Berkaitan dengan pendakian gunung dan mengikut tema bulanan
6. Sila nyatakan tempat di mana gambar itu diambik

7.Gambar dipilih darisegi komposisi asas,perancangan yg baik,mesej dan kreativiti yang bagus

Tema untuk bulan November : Ray of Light
Tarikh tutup : 1 Dec 2009
Panel juri akan memilih 5 gambar terbaik dan nanti baru akan dibuka kepada kerabat GO untuk undi
To Conquer Without Risk Is To Triumph Without Glory
www.azreenismail.com

User avatar
roket*
Pendaki Gunung
Posts: 181
Joined: 22 Sep 2009, 02:16
Location: KL-JB

Re: November::Ray of Light

Postby roket* » 30 Oct 2009, 09:57

ini rushing ke En. Mod. 1 November final submit. mesti kat hutan ke? dekat pantai ke x boleh?
there is no such thing as failure, it is only a success* delay
-MARCcrewz-

User avatar
matsaiko
Senator Gunung
Posts: 2786
Joined: 22 Dec 2005, 16:52
Location: GOMBAK Territory

Re: November::Ray of Light

Postby matsaiko » 30 Oct 2009, 10:42

diperbetulkan.tarikh tutup 1 Dec. seelok2nya gmbr hutan/gunung la

ok boleh mula post entry
To Conquer Without Risk Is To Triumph Without Glory
www.azreenismail.com

User avatar
pulut_itam
Pendaki Gunung
Posts: 193
Joined: 30 Dec 2005, 10:06

Re: November::Ray of Light

Postby pulut_itam » 03 Nov 2009, 14:56

Tahun: 2007
Tempat:Puncak G.Tahan
Camera : Nikon D60

yang ni boleh diterima ker ??

Image
Pulut a.k.a pitam

User avatar
pulut_itam
Pendaki Gunung
Posts: 193
Joined: 30 Dec 2005, 10:06

Re: November::Ray of Light

Postby pulut_itam » 03 Nov 2009, 14:58

Woopss...try Sekali lagi...!!

Image

Komen dari MOD:ROL tak kelihatan.maka tak mencapai piawaian
Pulut a.k.a pitam

User avatar
pulut_itam
Pendaki Gunung
Posts: 193
Joined: 30 Dec 2005, 10:06

Re: November::Ray of Light

Postby pulut_itam » 03 Nov 2009, 15:12

RMDC: TAHAN 2005

Ni gambar simpan dalam Fail....

Image

Komen dari MOD:Diterima
Pulut a.k.a pitam

User avatar
pulut_itam
Pendaki Gunung
Posts: 193
Joined: 30 Dec 2005, 10:06

Re: November::Ray of Light

Postby pulut_itam » 03 Nov 2009, 15:19

Ni satu lagi..... gambar fail gak ...nie.. bukan aku punya la... tp sesuai ngan tajuk...tu..

RMDC:TAHAN 2005
Image

Komen dari MOD:Diterima
Pulut a.k.a pitam

User avatar
rembau
Pemegang Amanah GO
Posts: 1394
Joined: 06 Dec 2005, 08:41

Re: November::Ray of Light

Postby rembau » 04 Nov 2009, 09:11

Demi Matahari
Album : Di Pintu Langit
Munsyid : Snada
http://liriknasyid.com



Demi matahari dan sinarnya di pagi hari
Demi bulan apabila ia mengiringi
Demi siang hari bila menampakkan dirinya
Demi malam apabila ia menutupi

Demi langit beserta seluruh binaannya
Demi bumi serta yang ada di hamparannya
Demi jiwa dan seluruh penyempurnaannya

Allah, Subhanallah … Allah, Subhanallah
Allah, Subhanallah … Allah, Subahanallah

Allah mengilhamkan sukma kefasikan dan ketaqwaan
Beruntung bagi yang mensucikan-Nya
Merugi bagi yang mengotori-Nya ... Subhanallah
Dan Kami jadikan di bumi gunung-ganang yang menetapnya, supaya bumi itu tidak menggegar mereka; dan Kami jadikan di celah-celahnya jalan-jalan laluan, supaya mereka mendapat petunjuk.(Surah Al-Anbiyaa':31)

nelly
Pendaki Gunung
Posts: 67
Joined: 21 Jun 2007, 19:45

Re: November::Ray of Light

Postby nelly » 04 Nov 2009, 14:41

macam ku kenal 2 gambar kat gunung tahan tu...huhu
snap pakai digital compact Canon Powershot je tu..

User avatar
pulut_itam
Pendaki Gunung
Posts: 193
Joined: 30 Dec 2005, 10:06

Re: November::Ray of Light

Postby pulut_itam » 04 Nov 2009, 17:02

Hehehe... Hai nelly..betul tuu.... nie yang aku simpan dalam fail folder... cuma aku tak ingat siapa punyer camera niee.... ada satu lagi yg gambar Nuar punya tp aku tak ingat kat mana simpan..so...leh lah ya aku paparkan disini...!! arigato...
Pulut a.k.a pitam

User avatar
biNGai
Kerabat Gunung
Posts: 3215
Joined: 19 Dec 2005, 13:18

Re: November::Ray of Light

Postby biNGai » 06 Nov 2009, 13:39

Demi Matahari
Album : Di Pintu Langit
Munsyid : Snada
http://liriknasyid.com



Demi matahari dan sinarnya di pagi hari
Demi bulan apabila ia mengiringi
Demi siang hari bila menampakkan dirinya
Demi malam apabila ia menutupi

Demi langit beserta seluruh binaannya
Demi bumi serta yang ada di hamparannya
Demi jiwa dan seluruh penyempurnaannya

Allah, Subhanallah … Allah, Subhanallah
Allah, Subhanallah … Allah, Subahanallah

Allah mengilhamkan sukma kefasikan dan ketaqwaan
Beruntung bagi yang mensucikan-Nya
Merugi bagi yang mengotori-Nya ... Subhanallah
subhanallah..
M.A.L.A.S - Copyright © 2003-2009. All rights reserved.
"Demi langit beserta seluruh binaannya, Demi bumi serta yang ada di hamparannya, Demi jiwa dan seluruh penyempurnaannya.."

User avatar
abe~G
Pendaki Tegar
Posts: 246
Joined: 20 Oct 2006, 15:19
Location: Manjung
Contact:

Re: November::Ray of Light

Postby abe~G » 20 Nov 2009, 11:46

salam
herm lama tak jenguk galeri ni.
sesaja nak mencuba nasib.

camera: olympus compact
lokasi: lows speak and boat ke ulu sepat

Image
kinabalu 2007
Image
ulu sepat 2008

pr oli
Pendaki Tegar
Posts: 287
Joined: 12 Dec 2008, 04:34
Location: Lembah kelang
Contact:

Re: November::Ray of Light

Postby pr oli » 22 Nov 2009, 17:19

salam...
saje2 nak try...

lokasi hutan sungai congkak..
kamera compact brand canon digital ixus 80 is



Image


Komen dari MOD:Diterima
- peace no war-
9W2OAT

User avatar
pulut_itam
Pendaki Gunung
Posts: 193
Joined: 30 Dec 2005, 10:06

Re: November::Ray of Light

Postby pulut_itam » 23 Nov 2009, 14:51

WAhhh...cayalahhhhh....!!
Pulut a.k.a pitam


Return to “Stor Galeri”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest

cron