Cari duit nak gi main gunung luar?Belajar buat duit dgn eBAY

Berehat sekejap, khas untuk sembang kosong yang mana tidak berkaitan dengan aktiviti pergunungan

Moderator: matsaiko

doncorleone
Pendaki Gunung
Posts: 2
Joined: 05 Jun 2011, 04:42

Cari duit nak gi main gunung luar?Belajar buat duit dgn eBAY

Postby doncorleone » 07 Jun 2011, 03:56

Kursus Bisnes Online dengan eBay ! Bisnes dari Rumah!

Salam semua,

Belajar cara buat duit melalui eBay. Boleh kumpul duit nak layan Kilimanjaro, Kala Pattar or Swiss Alps ke..


Satu kursus padat dengan teori dan praktikal, bisnes dengan eBay:

Tarikh : 25hb Jun 2011
Masa : 8.30pg-5.00ptg
Tempat : ICT Lab, UNITEN, Bangi, Selangor.
Yuran : RM 350.00 shj.
(Daftar dgn 2 rakan = RM 280/ seorang, jimat RM 70/seorang!)

Trained by En Fariz Yahya, eBay PowerSeller , beliau telah 6tahun menjalankan eBay dengan pendapatan lebih RM10k sebulan.
Kursus ini membimbing peserta secara praktikal dengan terus membuka akaun eBay dan PayPal dan terus membuat transaksi bisnes pada waktu kursus tersebut!

Sangat sesuai bagi mereka yang ingin menambah pendapatan isi keluarga, membebaskan diri dari hutang, dan yang paling penting- bekerja dari rumah!

Komputer dan internet disediakan percuma. Beserta Makan& minum dan Sijil Kursus.

Suasana kelas dalam Universiti yang selesa dan kondusif.

Ini bukan kursus motivasi atau bisnes internet yang penuh dgn teori seperti kebanyakkan kursus sekarang ini.

Kursus ini adalah kursus praktikal, dimana setiap peserta akan mempunyai terus akaun eBay dan PayPal dan terus boleh menjalankan bisnes online pada hari kursus.
InsyaALLAH, bersama kita berkongsi ilmu dan menambah kekayaan umat Islam.

Daftar segera. Tempat terhad, hanya 30 peserta/ kelas.

Hubungi/sms/email untuk mendaftar:

Abdul Muaiz : 010-2002468/010-6308060
Mohd Ikram : 012-207 8797
email : the.troms@gmail.com

Layari http://kursus-ebay.blogspot.com untuk details.

“Dengan Kos sara hidup meningkat berkali ganda, Gaji yang tidak dapat menampung perbelanjaan isi rumah, ditambah pula dengan Kadar jenayah yang menjadi-jadi, kehidupan memang semakin mencabar. Ini menuntut kita menjadi lebih kreatif dan berdaya saing.
Hanya dengan Bisnes, kita mampu pergi lebih jauh kearah hidup yang lebih selesa dan mencapai kebebasan kewangan – eBay merupakan platform yang terbaik untuk anda bisnes dari rumah dengan jutaan pelanggan serta merta. Tetapi, semuanya bergantung pada ilmu dan usaha yang berterusan”

User avatar
solaris
Pendaki Tegar
Posts: 258
Joined: 10 Mar 2008, 17:47
Location: Kuala Lumpur
Contact:

Re: Cari duit nak gi main gunung luar?Belajar buat duit dgn

Postby solaris » 09 Jun 2012, 23:07

nk tu niche jerk bleh!

User avatar
nadir
Ahli Kehormat GO
Posts: 1586
Joined: 05 Dec 2005, 16:30
Location: Penang Darul Mamak
Contact:

Re: Cari duit nak gi main gunung luar?Belajar buat duit dgn

Postby nadir » 15 Aug 2012, 23:09


Trained by En Fariz Yahya, eBay PowerSeller ,
menarik nih, apa nama dia / kedai dia kat ebay ?
Ahmad Nadir Askandar
http://www.outdoordynamics.com.my - Buy outdoor gear online - free delivery !
Join us at FaceBook! - http://www.facebook.com/group.php?gid=340358030429

ajon
Pendaki Tegar
Posts: 267
Joined: 19 Dec 2005, 12:08
Location: kl
Contact:

Re: Cari duit nak gi main gunung luar?Belajar buat duit dgn

Postby ajon » 13 Sep 2012, 02:00

YB Nadir...kluar Kosmo,,makin kencang la bisnes..

User avatar
nadir
Ahli Kehormat GO
Posts: 1586
Joined: 05 Dec 2005, 16:30
Location: Penang Darul Mamak
Contact:

Re: Cari duit nak gi main gunung luar?Belajar buat duit dgn

Postby nadir » 14 Sep 2012, 16:17

hahahhaha pepadai je Kosmo letak 50K sebulan... insyaAllah suatu hari nanti
Ahmad Nadir Askandar
http://www.outdoordynamics.com.my - Buy outdoor gear online - free delivery !
Join us at FaceBook! - http://www.facebook.com/group.php?gid=340358030429

Denan
Pendaki Sondol
Posts: 411
Joined: 09 Feb 2011, 14:44
Location: USJ

Re: Cari duit nak gi main gunung luar?Belajar buat duit dgn

Postby Denan » 18 Sep 2012, 10:31

hahahhaha pepadai je Kosmo letak 50K sebulan... insyaAllah suatu hari nanti
anggap tu satu doa... mana tau betul2 dapat ye dak... kayo pakcik :mrgreen:

Lt.Cmdr. Kamal Ariffin
Kerabat Gunung
Posts: 1318
Joined: 12 Jan 2006, 11:43
Location: Gunung Bawah Laut
Contact:

Re: Cari duit nak gi main gunung luar?Belajar buat duit dgn

Postby Lt.Cmdr. Kamal Ariffin » 20 Sep 2012, 11:35

YB Nadir
Dia tu tak jual barang dapat 50 K. Jual kursus jer
Saya lebih hormati YB Nadir yang jual barang betul bukan jual angan angan jer

Defcon
Webmaster Team
Posts: 307
Joined: 26 Dec 2006, 22:54
Location: 127.0.0.1
Contact:

Re: Cari duit nak gi main gunung luar?Belajar buat duit dgn

Postby Defcon » 20 Sep 2012, 12:14

YB Nadir
Dia tu tak jual barang dapat 50 K. Jual kursus jer
Saya lebih hormati YB Nadir yang jual barang betul bukan jual angan angan jer
Betul tu YB Lt.Cmdr. Kamal Ariffin ... dok goreng pom pam pom pam but actually generate income dari orang yg hadir kursus air liur:)
.::[x]:

Nuri2017
Pendaki Gunung
Posts: 1
Joined: 03 Feb 2018, 12:46

Re: Cari duit nak gi main gunung luar?Belajar buat duit dgn eBAY

Postby Nuri2017 » 03 Feb 2018, 12:57

Ebay ni macam dah outdated ni. Ye la , thread pun tahun 2012.

Anyway pada aku cara buat duit dengan mudah secara online ni ada byk. Especially utk kaki2 gunung kan...korang bole start jual barang2 berkaitan dgn mendaki ke , camping ke..nak barang murah, try carik kat AliBaba.

ataupun kalau ada yang suka menulis. start buat blog , vlog ke...then promote kat kawan2 ..suruh diaorg share. kalau best , sure jadik viral.


Return to “Take-Five (Sembang kosong)”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 3 guests

cron