Page 1 of 2

Siapakah Beirut?

Posted: 05 Apr 2012, 02:28
by matsaiko
warga GO telah kecoh sekampung apabila seorang insan yg bergelar Beirut tiba2 muncul lantas menuduh seorang pendaki wanita yg bergelar GOGO tidak menjalankan kewajipannya

Siapakah Beirut? Dari mana asalnya Beirut? dari tebing gaza? jangan biarkan diri anda diselubungi misteri ekekeke :lidah:

Re: Siapakah Beirut?

Posted: 05 Apr 2012, 05:07
by shahrul
Freelance wrote:jenal. orang2 yg reply di atas semua saya kenal... orang yg post tu pun saya kenal..ahaks!!! yg menyamar.. wat post pun saya kenal.. pastu reply menyamar orang yg sama pun saya kenal..ahaks...
gogo pun dah kenal orang itu.. tak bole nak menyamar lagik
yang penting bukan saya haaa sbb saya ikut trip lain masa tu.. :lidah:
tak pasal-pasal ai dapat panggilan hangit yu :?

Re: Siapakah Beirut?

Posted: 05 Apr 2012, 11:05
by pgurlz
belum apa2 pentadbir dah call aku mintak penjelasan.... aku cakap ngan pentadbir gini jerk..

"mmg trip tue management agak hancur, tapi dah post moterm dalam bas... sesapa xpuas hati leh luahkan masa tue ngan gogo ... xtau plak nak kuar post cenggitue kan.."

aku rasa la kan... RASA jerk eks.... mungkin gogo ada sound sumthing directly kat dia atau pun team die.. sbb klu nak kira kena jerit, sumer orang kena jerit... bebudak yg tolong masak kena sound xbagi kerjasama pun aku tgk cool jerk... tapi xtau la klu cakap belakang kan....

abg mat, cam sama ngan kes rajah punyer citer jerk nieeee :keke:

Re: Siapakah Beirut?

Posted: 05 Apr 2012, 11:26
by matsaiko
itulah..kalo org dah sakit hati,mcm2 dia boleh buat..bukan senang nak handle 'opentrip' sampai 60 org ..adelak nubis plak tuh.

knp ye "management agak hancur"? mind to share puncanya?

Re: Siapakah Beirut?

Posted: 05 Apr 2012, 11:54
by KomunisUtara
matsaiko wrote: knp ye "management agak hancur"? mind to share puncanya?
abam mat sbb gogo pencen lamaaaaaaaaaa..baru kembali.die lupa kot skil2 gogo. ehehehehe. apapun bkn ai la beirut tu,ai x pegi trip ni sakit belakang hokehhh.. :minum:

Re: Siapakah Beirut?

Posted: 05 Apr 2012, 11:58
by pgurlz
harap gogo x marah kita berdiskusi secara ilmiah kat cnie eks..

puncanya bagi saya la kan...: xderk krew.. 58 line-up, mana nak ter-cover.. xderk krew secara logiknyew semua perkara jatuh atas gogo 100%... cikgu gaji 2k pun student 40orang jer 1 kelas. Gogo x amek crew sbb mmg xderk baget tuk krew..

Re: Siapakah Beirut?

Posted: 05 Apr 2012, 11:59
by pgurlz
KomunisUtara wrote:
matsaiko wrote: knp ye "management agak hancur"? mind to share puncanya?
abam mat sbb gogo pencen lamaaaaaaaaaa..baru kembali.die lupa kot skil2 gogo. ehehehehe. apapun bkn ai la beirut tu,ai x pegi trip ni sakit belakang hokehhh.. :minum:
Gogo didikan zaman cari iklan kat utusan melayu, peserta zaman event FB... biler gogo lama rehat... mungkin nie pun antara faktor peyumbang kot...

Re: Siapakah Beirut?

Posted: 05 Apr 2012, 12:10
by Freelance
pgurlz wrote:harap gogo x marah kita berdiskusi secara ilmiah kat cnie eks..

puncanya bagi saya la kan...: xderk krew.. 58 line-up, mana nak ter-cover.. xderk krew secara logiknyew semua perkara jatuh atas gogo 100%... cikgu gaji 2k pun student 40orang jer 1 kelas. Gogo x amek crew sbb mmg xderk baget tuk krew..
boleh je zam.. boleh bincang secara berhikmah.. untuk kebaikan semua.. terutama yang kepada mereka2 yang wat trip..
pasal krew.. kang kalo aqu giler kuasa. aqu perintah korang, korang2 yg aqu kenal tiba2 jadi krew tak rasmi.. nanti belakang lain citer lak. .sure akan timbul ketidakpuashatian kan.. kemungkinan atau kebarangkalian akan ada berkata "lily ni suruh aqu wat keje ni keje tu.. bila masa aqu jadi krew dia.. bayar dah ler sama.. kalo bagi free ke bayar tak per lah gak..ahaks!!!" memang trip ni tak de krew.. so lily harapkan bantuan kawan2 yg dah biasa ngan lily... orait tak per.. nextime.. sistem baru, perancangan baru, krew2 ada.. tapi krew berbayar.. sbb lily tak mau nak perah keringat orang secara percuma... yang pasti kos akan meningkat.. so jangan nak komplen2 lak kalo aqu wat trip mahal.. selama ni aqu wat trip kira agak murah gak lah..... ahaks!!!

"tak de yang lama ..tak de lah yang baru' ..jadikan isu ni satu iktibar dan pengajaran untuk semua.. baik peserta maupun gogo.. :mrgreen:

Re: Siapakah Beirut?

Posted: 05 Apr 2012, 12:16
by Freelance
rilek rilek rilek..aqu tak melenting bagai pun..kalo tak dah lama aqu sembur ahaks.. kalo tak de yg lama tak de ler yg baru....bagus gak ada isu2 camner.. sebenarnya byk dah timbul mcm2 citer dak2 baru.almaklumlah aqu dah lama tak wat trip... guna pun sistem lama hahaha!!! ada hikmahnya.. aqu tak cakap pun aqu ni 100% perfect.. ada wat silap gak.. so banyak yg perlu aqu perbaiki.. kalo takut nak jadi gogo. .tak yah jadi gogo ler.. kalo rasa gogo ni tak berapa best.. mcm ni lah mcm tu lah.. baik korang jadi gogo ler.. rasa sendiri..kalo nak berniaga.. jgn takut dengan cabaran dan dugaan... untung rugi tu dah tentu kita dapat ..tak banyak pun sikit tentu ada....

. elok gak trip ni ada dari umur 12 tahun sampai 58 tahun... ada pelbagai2 peringkat umur.. cian lak pakcik2.. dah berusia dah jadi mcm dak sekolah darjah 2 ahaks...!!!!Allah tunjukkan sesuatu ada sebab.. aqu tak mudah melenting.. aqu fikir semua tu semula... so bila aqu jadi gogo ni baru lah aqu tau apa dah jadi dengan senario sekarang..so boleh dijadikan iktibar bkn utk lily sahaja.. untuk gogo2 yang lain.. tapi cara saluran tembak menembak tu yg tak betul.. padahal lily dah inform awal2.. dalam bas dah buat postmortem.. tak puas hati. nak marah ke, meluahkan hati tak puas hati ke.. silakan.. lily sedia mendengar.. selepas balik trip pun..mana2 yg dak2 yg dah balik dulu..tak dpt berjumpa lily..siap lily posting dlm fb dan go.. kalo ada masalah, tak puas hati, nak komen2 apa..dipersilakan pm atau kontek lily sendiri.. awal2 dah diberitahu.. aleh2 ada lak orang posting isu panas... terkezut gak.. ada fakta yang tak betul... ada yang betul. sebagai gogo.. aqu sendiri dapat rasakan.. trip ni ada kelam kabut sikit.. tak pe. ia sebagai cabaran dan pengajaran buat aqu..

Re: Siapakah Beirut?

Posted: 05 Apr 2012, 12:40
by shahrul
cikzamz yu pun dapat panggilan hangit jugak ke :lidah:

saya respek kak lily cool je walau banyak yg mencucuk2
kesian jugak meng-gogo sorang2 utk handle kerenah 60 lebih orang.. bukan senang woo nak memasak lagi, nak buat kemah/fly utk semua peserta, nak pastikan keselamatan semua orang lagi nak puehkan ati orang yg memacam ragam lagi dan macam-macam nak..lagi
---

okla.. balik kepada topik ai rasakan beirut ni yg dah lama hilang kat korbu dulu
mejik camne dia bole muncul kembali :evil:

Re: Siapakah Beirut?

Posted: 05 Apr 2012, 12:46
by Freelance
Korang tau apa tujuan aqu wat trip Open... sesiapa yang pernah ikut trip aqu memang akan tau cara aqu ..

trip ni lily tak tapis.. kalo mengikut data peserta.. peserta usia paling muda 12 tahun anak abang aris.. dan berusia tapi maintain stamina lagi.. paling berumur adalah 58 tahun.. Trip open sebab lily nak bagi peluang2 kepada kawan2 lama yang lama tak mendaki, yang baru nak berjinak2 dengan hobi mendaki...

memang ramai dak2 baru yang baru nak try daki gng.. baru nak ada hobi mendaki... ramai yang call lily.. sebab tu lily bagi peluang kepada mereka2..sbb tu lily wat open trip.. kalo tak, depa tak de pendedahan dalam pendakian gunung ni.. yang penting psiko mental dalam hutan... yg tak pernah.. memang akan pressure.. sebab tu trip ni lily bagi peluang kepada mereka2 yang berminat daki gunung.. kalo gunung2 hardcore lily akan tapis.. lagi kalo trip berhari2.. koyak mental.. habis ler fizikal.. :mrgreen:

Re: Siapakah Beirut?

Posted: 05 Apr 2012, 13:10
by kabusgunung
saperrrr woiii....saper nihhh....???

Re: Siapakah Beirut?

Posted: 05 Apr 2012, 14:43
by matsaiko
takde bajet tuk krew?

rm80 x 60 = rm4800

besar btol kostingnya sampai takda bajet tuk krew

Re: Siapakah Beirut?

Posted: 05 Apr 2012, 17:19
by pgurlz
abg mat... tak sumer amek full pakej la... total peserta 56 jerk kot.. dan rasanyew yg naik bas dalam 30orang jer kot.... detail tanya gogo lerrr

Re: Siapakah Beirut?

Posted: 05 Apr 2012, 17:48
by Freelance
matsaiko wrote:takde bajet tuk krew?

rm80 x 60 = rm4800

besar btol kostingnya sampai takda bajet tuk krew

ko salah kira k.... apa sebenarnya costing..berapa kos dan berapa untung ..ko tak perlu tahu..sebab sebagai businessman atau woman tak perlu dedahkan berapa income dan kos yang dia belanjakan.. untuk pengetahuan mat.. telah dinyatakan dengan jelas di dalam tentatif program... rm80 adalah termasuk transport bas, ration dan harga gaid.. tapi sebenarnya mengikut budget lily... rm80 adalah tidak termasuk harga gaid... pada awalnya nak pakai gaid kawan2 je.. so lily dah taruk dlm iklan rm80. perhatian rm80 sebenarnya tak masuk gaid.. so bila last minute kawan tak leh nak jadi gaid.. mula2 tak ramai.. tapi disebabkan ramai..so lily ambil gaid gak..kalo tak lepas budget.. lily yg akan kuarkan duit sendiri untuk bayar gaid.. hanya yg naik bas sahaja yang bayar rm80 ... so yang datang dari tempat lain..transport sendiri ada yang rm30 dan ada rm10...ahaks!!! RM30 ration dan gaid.. dan rm10 adalah gaid..berapa budget untuk bas dan ration aqu rasa ko tak perlu tau... sebagai akauntan aqu berhak untuk tidak mendedahkan budget aqu... so tak de kene mengena ngan krew..ahaks!!! kalo ada pertikaikan kenapa bayar rm50 padahal dia transport sendiri.. itu hak aqu .. sebab pada mulanya ada peserta bayar untuk naik bas.. tapi kemudian citer dia nak naik kereta atas ada sebab2 tertentu.. so aqu tak mau budget bas aqu lari.. kalo dari awal2 dia kata naik kereta ..aqu leh terima alasan lagi.. bila di saat2 akhir..aqu tak mau kerugian dlm budget aqu.. so sudah jelas...?risiko paling besar adalah peserta last2 minit tarik diri.. dan peserta yang cakap mulut nak g..tapi tak bayar deposit. dan last2 minit kansel.. untuk pengetahuan semua..apa2 kerugian ..gogo yang tanggung.. tentang keselamatan... aqu telah sediakan borang untuk peserta... yang apa2 berlaku aqu atau perniagaan aqu tidak akan bertanggungjawab..so ada surat hitam putih....camner pun aqu tak lepas tangan.. keselamatan peserta aqu jaga.. kadang2 ada peserta yang tak kisah bab2 benda ni...ahaks!!!

Re: Siapakah Beirut?

Posted: 05 Apr 2012, 18:06
by matsaiko
hehe takpelah..amiklah iktibar yer...benda pon dh berlaku...malas nk ckp lelebih...ni trip kamu,buruk baik resultnye kamu yg tentukan...all da breast k :lol:

Re: Siapakah Beirut?

Posted: 05 Apr 2012, 18:18
by Freelance
matsaiko wrote:hehe takpelah..amiklah iktibar yer...benda pon dh berlaku...malas nk ckp lelebih...ni trip kamu,buruk baik resultnye kamu yg tentukan...all da breast k :lol:
aqu tak melenting pasal isu ni... sbb dah bersedia dari awal..ahaks!!! :lidah: ..tapi kalo campur aduk dengan orang yang tak de kena mengena..dan tak tau pasal trip .. akan jadi besar isu ni.... kalo tak terkena kt lily..pasti satu hari nanti orang lain terkena tempias gak.. rilek lah. pasal kos ..berapa mau letak terpulang pada gogo.. ko nak g trip mahal ke murah ke.. terpulang.. sape mau piley.. sendiri piley lah..ahaks....apa pun tak bley...ahaks :tembak: apapun ni sebagai pengajaran untuk lily dan kawan2 yang lain .... kadang2 ada kes trip dah cukup sempurna.. tetapi masih ada parasit yang tidak berpuashati dengan trip tu. ... :evil:

Re: Siapakah Beirut?

Posted: 05 Apr 2012, 20:37
by biNGai
ini beirut kasi timbang kati jer laa..suda buruk + karat gile..tk pon kasik adik idan, bole wat mata parang tuhhhhh..besi beirut tuhhhh..ekekeke

Re: Siapakah Beirut?

Posted: 06 Apr 2012, 10:35
by kabusgunung
ko nih....si idan tuh baru jerrrr kawin...beirut tuh besi dah karat kalo nak wat parang

Re: Siapakah Beirut?

Posted: 06 Apr 2012, 11:49
by Lt.Cmdr. Kamal Ariffin
Aku rasa ni macam trip kengkawan jer. Sebab bayarpun ikut rega kengkawan bukan amik untung. So semuanya kengkawan kalau kengkawan buatlah rasa kengkawan. Nak makan sedap masak sendiri bawak sendiri. Takut nak pegi gunung sendiri sebab itu kita kena berkawan. Jadi buatlah rasa kengkawan dan simpan lah rasa tak puas hati tu demi kengkawan. Sebab berkawan tu lebih rasanya.
Kalau Kak Lily buat trip lagi = kalau sesuai masanya saya pegi sebab saya mahu berkawan.
Agaknya orang tu jenis tak berkawan atau kengkawan dah takut nak berkawan dengan dia sebab dia kawan makan kawan.
Pasa saya pergi selamat dan balik selamat. Semua orang makan dan tak ada yang mati tak makan. Tiada yang cedera kecuali sorang yang injurd. Terima kasih kepada sahabat sahabat yang turut bertugas demi keselamatan semua peserta walaupun kami bukan Pegawai Keselamatan. Mamak, Lapore anda semua memang cemerlang dan saya hargai semangat setia kawan.

Re: Siapakah Beirut?

Posted: 06 Apr 2012, 17:22
by Hangar 18
jika Lily hilang skill gogo, aku tak heran. aku pun mengalami benda yg sama jika rest mendaki/buat trip, walaupun aku hanya rest 3 bulan.

apatah lagi dia rest lebih dari 2 tahun.

Re: Siapakah Beirut?

Posted: 09 Apr 2012, 01:28
by Freelance
Hangar 18 wrote:jika Lily hilang skill gogo, aku tak heran. aku pun mengalami benda yg sama jika rest mendaki/buat trip, walaupun aku hanya rest 3 bulan.

apatah lagi dia rest lebih dari 2 tahun.
TQ hangar 18... lama gak tak packing bag.. mau ada yang tercicir2 hehehe!!! lagi ler dalam kepala otak ..lagi banyak kena fikir hehehehe!!! :kah:

Re: Siapakah Beirut?

Posted: 09 Apr 2012, 17:45
by azlinazaini
wlu sesapa BEIRUT tuh... anggap je teguran dia sebagai warning untuk GOGo...

kak lily... all the best to u... senyumkan saja....

hope suatu hari nanti, lyn boleh follow trip akak... pastu nak hantau komen macam BEIRUT :lidah: chaiyokkk sis

seram plak rasanya nak bawa 50org p daypack....bunge buag RABU nihhh...huhuhuhu
:evil:

Re: Siapakah Beirut?

Posted: 09 Apr 2012, 17:51
by Freelance
azlinazaini wrote:wlu sesapa BEIRUT tuh... anggap je teguran dia sebagai warning untuk GOGo...

kak lily... all the best to u... senyumkan saja....

hope suatu hari nanti, lyn boleh follow trip akak... pastu nak hantau komen macam BEIRUT :lidah: chaiyokkk sis

seram plak rasanya nak bawa 50org p daypack....bunge buag RABU nihhh...huhuhuhu
:evil:
Lyn..banyak info tak betul nya tu.. ada fakta betul dan tidak betul... yang teguran mana yang positif..so kita fikir ler secara pro dan kontra.. mana yang baik kita perbaiki. insyallah...

ko kena cakap awal2 kt peserta.. ni trip tahap apa? tahap pendaki pelancong ke, pendaki separa pelancong ke..atau pendaki gunung sebenar2nya.. hehehe!! kang takut ada yg terkezut lak kan..ahaks.. goodluck.. ramai gak tu ko bawak.. per2 pun keselamatan peserta penting.. jangan lupa firstaid... jangan lupa kira pergi dan balik bilangan peserta.. :mrgreen:

Re: Siapakah Beirut?

Posted: 09 Apr 2012, 18:01
by azlinazaini
Freelance wrote:
azlinazaini wrote:wlu sesapa BEIRUT tuh... anggap je teguran dia sebagai warning untuk GOGo...

kak lily... all the best to u... senyumkan saja....

hope suatu hari nanti, lyn boleh follow trip akak... pastu nak hantau komen macam BEIRUT :lidah: chaiyokkk sis

seram plak rasanya nak bawa 50org p daypack....bunge buag RABU nihhh...huhuhuhu
:evil:
Lyn..banyak info tak betul nya tu.. ada fakta betul dan tidak betul... yang teguran mana yang positif..so kita fikir ler secara pro dan kontra.. mana yang baik kita perbaiki. insyallah...

ko kena cakap awal2 kt peserta.. ni trip tahap apa? tahap pendaki pelancong ke, pendaki separa pelancong ke..atau pendaki gunung sebenar2nya.. hehehe!! kang takut ada yg terkezut lak kan..ahaks.. goodluck.. ramai gak tu ko bawak.. per2 pun keselamatan peserta penting.. jangan lupa firstaid... jangan lupa kira pergi dan balik bilangan peserta.. :mrgreen:
terima kasih akak... biasalah.... dia tak biasa lagi tuh... dan tak biasa join group luar serta ramai agaknya...

trip lyn...20 org baru nak mendaki... 30 org dah penah mendaki... so fair rasanya... saya harap abg2, kakak2, adik2 yg dah ada pengalaman mendaki... yg follow trip daypack bunge buah nih.... bagilah info yg sebaiknya pada adik2 yg baru nak berjunak tuh... pompuan plak yg ramai tuh... kita kekurangan pendaki wanita kan2.... untung2 sapa yg single lagi tuh...mengena... ewahhhh :keke:

chaiyokkkk sis

Re: Siapakah Beirut?

Posted: 12 Apr 2012, 09:27
by pgurlz
cayalah lyn... salute salute... nie pelapis kak lily nie...

pstttt... lama kita x deting kan.... :lidah:

Re: Siapakah Beirut?

Posted: 12 Apr 2012, 17:29
by azlinazaini
pgurlz wrote:cayalah lyn... salute salute... nie pelapis kak lily nie...

pstttt... lama kita x deting kan.... :lidah:
posa dah nak dekat nihhh... kita jupa reunion k... :kah:

Re: Siapakah Beirut?

Posted: 14 Apr 2012, 00:05
by ajon
cerita yg sama akan di alami oleh GOGO dan peserta dari dulu-dulu , kini dan selamanya...cuma skrip, watak dan lokasi nye berbeza,,,,klau nak cita pasal tak puas hati dlm aktiviti ni,,aku pun dah penah alami,,peserta acu parang kat tengkok penganjur....penganjur lak pakat2 ngan krew mengenakan peserta..

Sendiri mau fikir yg mana elok dan yg mana buruk...

Re: Siapakah Beirut?

Posted: 14 Apr 2012, 19:31
by mizi
sapa beirut???pompan??jantan??jum berut polo trip aku...you bw sudu n garpu dah...

Re: Siapakah Beirut?

Posted: 15 Apr 2012, 17:39
by Freelance
mizi wrote:sapa beirut???pompan??jantan??jum berut polo trip aku...you bw sudu n garpu dah...
pompuan lah..ahaks!!! kalo dah komplen remeh temeh ni..biasanya memang pompuan lah.. kalo jantan ..memang aqu panggil pondan lah..ahaks :tembak: ..dah trace... dia ingat aqu tak leh trace sape dia ke.... orang yg sama.. ID berlainan ahaks!!!! sudah letak email.. lagi senang wa trace..ahaks!!! :lidah: :evil:

Re: Siapakah Beirut?

Posted: 15 Apr 2012, 19:02
by mizi
Freelance wrote:
mizi wrote:sapa beirut???pompan??jantan??jum berut polo trip aku...you bw sudu n garpu dah...
pompuan lah..ahaks!!! kalo dah komplen remeh temeh ni..biasanya memang pompuan lah.. kalo jantan ..memang aqu panggil pondan lah..ahaks :tembak: ..dah trace... dia ingat aqu tak leh trace sape dia ke.... orang yg sama.. ID berlainan ahaks!!!! sudah letak email.. lagi senang wa trace..ahaks!!! :lidah: :evil:
bg la taww sapa...cehh

Re: Siapakah Beirut?

Posted: 16 Apr 2012, 15:14
by Hangar 18
Freelance wrote:
mizi wrote:sapa beirut???pompan??jantan??jum berut polo trip aku...you bw sudu n garpu dah...
pompuan lah..ahaks!!! kalo dah komplen remeh temeh ni..biasanya memang pompuan lah.. kalo jantan ..memang aqu panggil pondan lah..ahaks :tembak: ..dah trace... dia ingat aqu tak leh trace sape dia ke.... orang yg sama.. ID berlainan ahaks!!!! sudah letak email.. lagi senang wa trace..ahaks!!! :lidah: :evil:

Lor... aku ingatkan tuan syed. hahaha..

tuan syed.. jgn marah ya..

Re: Siapakah Beirut?

Posted: 16 Apr 2012, 17:35
by Freelance
Hangar 18 wrote:
Freelance wrote:
mizi wrote:sapa beirut???pompan??jantan??jum berut polo trip aku...you bw sudu n garpu dah...
pompuan lah..ahaks!!! kalo dah komplen remeh temeh ni..biasanya memang pompuan lah.. kalo jantan ..memang aqu panggil pondan lah..ahaks :tembak: ..dah trace... dia ingat aqu tak leh trace sape dia ke.... orang yg sama.. ID berlainan ahaks!!!! sudah letak email.. lagi senang wa trace..ahaks!!! :lidah: :evil:

Lor... aku ingatkan tuan syed. hahaha..

tuan syed.. jgn marah ya..
hangar 18.. tuan syed tarak internet dan hp ..camner dia nak komunikasi hehehe!!!cian kt dia..ahaks!!!dia kata ada fb..dia tolong tenguk je.. yang tukang reply dlm FB pembantu dia.. :keke:

Re: Siapakah Beirut?

Posted: 16 Apr 2012, 18:47
by shahrul
Freelance wrote:Image

Uploaded with ImageShack.us

Gambar dari abe lie@rosli grk
^apa yg pasti, cik/puan beirut tu mesti ada dlm ni :D

Re: Siapakah Beirut?

Posted: 16 Apr 2012, 23:31
by Freelance
memang ler dia ada dalam ni..ahaks!!! :lidah:

Re: Siapakah Beirut?

Posted: 17 Apr 2012, 13:13
by Hangar 18
Freelance wrote:
Hangar 18 wrote:
Freelance wrote:
mizi wrote:sapa beirut???pompan??jantan??jum berut polo trip aku...you bw sudu n garpu dah...
pompuan lah..ahaks!!! kalo dah komplen remeh temeh ni..biasanya memang pompuan lah.. kalo jantan ..memang aqu panggil pondan lah..ahaks :tembak: ..dah trace... dia ingat aqu tak leh trace sape dia ke.... orang yg sama.. ID berlainan ahaks!!!! sudah letak email.. lagi senang wa trace..ahaks!!! :lidah: :evil:

Lor... aku ingatkan tuan syed. hahaha..

tuan syed.. jgn marah ya..
hangar 18.. tuan syed tarak internet dan hp ..camner dia nak komunikasi hehehe!!!cian kt dia..ahaks!!!dia kata ada fb..dia tolong tenguk je.. yang tukang reply dlm FB pembantu dia.. :keke:
tuan syed takde hp tu betul.
tang dia tak de internet tu salah..
dia mmg belek2 sendiri fb dia cuma dia malas menyampuk je. hehe.

Re: Siapakah Beirut?

Posted: 17 Apr 2012, 13:20
by adventure inc
lantak die la kak lily... terkejut jugak aku masa mula2 bc thread ni, sbb masa post mortem time otw balik kl tu semua
dah agreed; tak puas ati itu ini suarakan on the spot, or pm kak lily direct. tp last2 kuar jugak kat sini. tak leti bahasa
punya olang :tembak:

dia tak rasai sepenuhnya lagi asam garam join trip lebih2 lg open trip yg ramai jumlah peserta, dia tak biasa lagi tu, tu
yg mcm2 complaint nye. sib baik trip aritu mostly ok, weather fine, injury minimum, kalu tak lg la byk dia complain ko kak
lily...

apa pun kak lily, aku mmg suspect kat ko sbb bleh wat trip camni, terkejut aku bila dlm bus ko announce jumlah peserta :shock:
lantak la sape pun beirut tu, keep up the good job, yg buruk jdkan pengajaran; jgn sbb apa yg dia komen dlm nie, ko rasa
tergugat n tuk budak2 esp beginner, takyah la nak rasa takut nak join trip kak lily nie. short coming tu biasa laa, yg penting
prepare yourself for what you are doing. to kak lily all the best :minum:

Re: Siapakah Beirut?

Posted: 17 Apr 2012, 14:38
by Freelance
Hangar 18 wrote: tuan syed takde hp tu betul.
tang dia tak de internet tu salah..
dia mmg belek2 sendiri fb dia cuma dia malas menyampuk je. hehe.
memang ler dia ada FB.. selalu dia ada..tapi dia cakap kt kitaorang.. dia ckp dia selalu tgk fb..tapi tukang jawab dan tukang taip orang lain..sbb dia tak gheti nak guna..ahaks :keke: tak tau ler kalo dia tipu kitaorang.. kalo dia tipu.. tipah tertipu lah jawabnya :kah: :kah: :evil:

Re: Siapakah Beirut?

Posted: 17 Apr 2012, 22:32
by Freelance
adventure inc wrote:lantak die la kak lily... terkejut jugak aku masa mula2 bc thread ni, sbb masa post mortem time otw balik kl tu semua
dah agreed; tak puas ati itu ini suarakan on the spot, or pm kak lily direct. tp last2 kuar jugak kat sini. tak leti bahasa
punya olang :tembak:

dia tak rasai sepenuhnya lagi asam garam join trip lebih2 lg open trip yg ramai jumlah peserta, dia tak biasa lagi tu, tu
yg mcm2 complaint nye. sib baik trip aritu mostly ok, weather fine, injury minimum, kalu tak lg la byk dia complain ko kak
lily...

apa pun kak lily, aku mmg suspect kat ko sbb bleh wat trip camni, terkejut aku bila dlm bus ko announce jumlah peserta :shock:
lantak la sape pun beirut tu, keep up the good job, yg buruk jdkan pengajaran; jgn sbb apa yg dia komen dlm nie, ko rasa
tergugat n tuk budak2 esp beginner, takyah la nak rasa takut nak join trip kak lily nie. short coming tu biasa laa, yg penting
prepare yourself for what you are doing. to kak lily all the best :minum:
tq adventure inc.. hehehe!!!tq komen anda tu.. tu ler panjang lebar komen beirut tu.. patutnya lsiting salah akak udah ler. tak yah ler masuk orang2 lain nya hal. bila disusun nombor bnyk lak mcm akak yang byk wat salah hehehe!!sian orang2 yg tak berkenaan .ahaks!!! yang baik kita jadikan tauladan.. yang tak baik ..kita buang je dlm tong sampah hehehehe!!! insyallah akan diperbaiki untuk trip2 akan datang.... semoga kawan2 lain tidak serik ya.. hehehehe!! kita jumpa lagi di trip lain k.. :minum:

Re: Siapakah Beirut?

Posted: 18 Apr 2012, 08:46
by motek sharma
saya guide time tue...maaf ler memang saya lewat sampai masa hari pertama,tapi saya dah tebus kesalahan saya pada hari kedua,saya bangun seawal yang mungkin dan akhirnya dari nak jalan pukul 7.30pagi terus tertunggu hingga 9.30 agi baru start trekking ke puncak...tapi sebenarnya xde masalah pun kalau anda faham pepatah 'what u give u get back'...kepada Beirut..jika ingin orang lain mengenali anda biarlah orang mengenali anda dengan cara berhemah....hanya tahu post story,pastue lari sembunyikan diri...what the hampeh!!! namun aku tak kesal pun kerna aku dapat mengenali ramai kawan, dan calon-calon menantu abg Rosli grk hehehehe....terima kasih jugak pada Tuan Syed kerna suka merampas kuasa...jika saya yang arahan,mungkin orang yang biasa trekking mampu melaksanakan..tapi padayang baru dan sebaya or lagi tua dari saya(paham-paham jerlah) susah kot deme nak terima arahan...terima kasih jugak pada abg kamal yang sudi berkongsi cerita hal-hal berkaitan perkhidmatan awam dan lesen guider...terima kasih jugak pada uncle bern yang sudi berkongsi cerita tentang mount tahan..walaupun saya baru sekali jer mendaki gng tahan tue...uncle bern berpuluh kali...(Tabik Spring)...dan aku tak kesal kerna dari 58 pendaki....hanya 6 pendaki sahaja yang tak pergi ke puncak..deme dah pergi kut..sesambil membantu kak lily masak sup dan memanaskan nasi goreng...Terima Kasih Beirut kerna post story-mory tue...sampai aku kena register GO pasal yang lama aku dah lupa password...Kalau kaw ikut trip aku..tak tau ler ko larat ngadap spaghetti ngan maggi tiap2 hari..hari last baru makan nasi..tue pun kalau ader selera..malam x makan...hehehehe...sory terpost lebih-lebih pulak....Kepada Pendaki-pendaki Gunung Bujang Melaka Trip Kak Lily..Saya Mohd Firdaus @motek memohon sejuta kemaafan kerna kelewatan saya atas sebab-sebab tertentu yang tak dapat saya elakkan...sedar taksedar dah sepuluh tahun saya mendaki gunung masih x habis G7 lagi pasal x pernah terpikir...hmmm..Assalammualaikum semua!!!