Ada sikit barang mau offload

Jual/beli peralatan rekreasi

Moderator: poncho

Post Reply
User avatar
QtrMaster
Pendaki Tegar
Posts: 231
Joined: 12 Sep 2006, 04:10
Location: Malaya
Contact:

Ada sikit barang mau offload

Post by QtrMaster » 06 Sep 2007, 02:35

Sume barangan adalah tulen, dalam kotak, siap ngan surat beranak. Oredi in stock, nak kena offload untuk prepare for lain shipment. sape yg berminat nak inspect barang buleh datang opis saya di Bangsar.

Payment buleh ngan credit card, paypal, maybank2u, RHB online, AllianceOnline dan Tunai. kalu poslaju nak kena tambah skit ikut kadar piawai yg ditentukan oleh pejabat pos.


Knives & Tools
---------------------------------

1. Benchmade BM10750BP Vex - SOLD OUT

2. Benchmade BM610 Rukus
- Black G-10 and OD Green Micarta Handle, Plain, Clip
- RM 800.00
Image

3. Boker B-BO589 SUBCOM - SOLD OUT

4. Buck 860B Hartsook Neck Knife - SOLD OUT

5. Buck 890SPXB Strider ML -SOLD OUT

6. Emerson COMMANDER-BT Commander
- Black-T Finish, Plain Edge
- RM 800.00
Image

7. Emerson MCOMM-BT Mini Commander
- Black-T Finish, Wave, Plain Edge
- RM 600.00
Image

8. Ontario OK6143 M-9 Bayonet -SOLD OUT

9. Ka Bar KB1271 Black Fighter - SOLD OUT

in case you are wondering, here's a comparison shot between the Emmy Commanders and its junior, the Mini Comm.:
Image
Last edited by QtrMaster on 19 Jan 2009, 13:26, edited 5 times in total.

User avatar
QtrMaster
Pendaki Tegar
Posts: 231
Joined: 12 Sep 2006, 04:10
Location: Malaya
Contact:

Post by QtrMaster » 06 Sep 2007, 02:36

Knife Care Kit, Accessories & Miscellaneous
---------------------------------

1. Benchmade BM981084 Pocket Torx - SOLD OUT

2. Glo-Toob FX Red - SOLD OUT

3. Sentry Solutions Marine Tuf Cloth
- RM 40.00
Image

4. Spyderco 204MF Triangle Sharpmaker - SOLD OUT

5. Princeton Tec Yukon Headlamp - SOLD OUT

6. Brunton Compass with Signal Whistle
- This small bright orange compass has a built-in safety whistle.
- Suitable for survival kit or slip one into your pocket, just in case.
- 2.5"x1.8"x0.4" 0.6 oz
- Dual tone safety whistle
- Cardinal points
- Lanyard
- RM40.00
Image

7. Brunton Clip-On Compass with Protective Cover
- The compass clips on and has a protective cover with an integrated clip for hands-free use. Good to have clipped to your belt on jogs, trail running or clipped to the harness of your rucksacks on hikes.
- Dimensions: 2.3x2x.75 Weight:1.0 oz
- RM 40.00
Image

8. Inka Pen - Stainless Steel
- Compact pen converts to a full-size pen and PDA stylus.
- Carbon fiber and 304 stainless steel
- Pressurized ink cartridge ensures that Inka Pen writes under water, in extreme temperatures, upside down and at any altitude.
- Comes complete with a stainless key ring.
- RM 70.00
Image

9. Maxpedition 5" Tube Sheath - SOLD OUT
Last edited by QtrMaster on 19 Jan 2009, 15:10, edited 3 times in total.

User avatar
QtrMaster
Pendaki Tegar
Posts: 231
Joined: 12 Sep 2006, 04:10
Location: Malaya
Contact:

Post by QtrMaster » 06 Sep 2007, 02:41

Barang-barang ni sume dah on the way... jangka sampai malaya 2 minggu dari sekarang:

The following items were part of pre-ordered shipment already making its way to our office.

1. Brunton Echo Pocket Scope
- As used by Jack Bauer in the series "24"
- 7 x 18mm
- Multi-Coated with BaK-4 Prism Glass
- RM120.00
Image

2. Brunton MyTi Titanium Folding Spork
- Overall dimensions: 6.5”x1.5”x0.8”
- Weight: 0.6 oz
- Polished eating surface
- Titanium with stainless steel handle
- RM80.00
ImageImageImage

3. Brunton Storm Windproof Lighter
Waterproof, refillable FireStorm is sleek and stealthy, and can withstand winds up to 80 mph. Now that’s a tough lighter.
- Overall dimensions: 3.3"x1.8" Weight: 1.6 oz
- Fuel: Premium butane
- Adjustable high-temp flame
- Windproof to 80 mph
- Waterproof w/ sealable lid
- Reliable for over 30,000 ignitions
- One-year warranty
- RM200.00
Image

User avatar
QtrMaster
Pendaki Tegar
Posts: 231
Joined: 12 Sep 2006, 04:10
Location: Malaya
Contact:

Post by QtrMaster » 06 Sep 2007, 02:43

barang-barang ni plak tengah amik order dari sekarang.. so sesape nak tempah buleh la PM atau SMS atau Email:

1. PentagonLights MOLLE Light
- only 3.40 inches tall
- 1 x AA Alkaline powered this 0.5 Watt White LED to 40 Lumens for 3 Hours
- come with MOLLE Clip, AA Battery, Compass in Tail Cap, Blue Filter
- Top Push Button On/Off Switch
- RM135.00
ImageImageImage

2. Brunton L1 1Watt Headlamp
- Weighs only 5.5oz, using Super-bright 1-watt Luxeon LED
- L1 provides 1-watt out to 115 feet for up to 8 hours
- 2-AA battery operation for 85 hours battery life
- Four light modes beginning with lowest (helps conserve battery life)
- Power save, bright, ultra-bright and emergency strobe
RM350.00
Image

3. Brunton L3 3watt Headlamp
- One of the brightest LED headlamp on the market. Shine bright, white light out to an unprecedented 207 feet for up to 200 hours. Ergonomic battery compartments include four AA batteries, while an optional external C battery pack gives you the ultimate long lasting life when needed.
- Features: Weight: 8.5 oz w/batteries
- Output: 3 Watt, 85+ lumen
- Light Source: Luxeon III with 50,000 Hour Life
- Light distance: to 207 ft
- Run time: 200 hours battery life
- Batteries: Head band with 4 AA alkaline (included)
- Light Modes: 4 - Low (Power Save Mode), medium, high and strobe/flasher
- Water-resistant
- Anti-reflective matte finish
- Light head is adjustable vertically
- Includes external 4 C battery pack; attaches to belt or pack (C batteries not included)
- Includes Nylon Mesh Storage/Carry Bag
- RM450.00
Image

User avatar
poncho
Senator Gunung
Posts: 1890
Joined: 05 Dec 2005, 15:59
Location: southern
Contact:

Post by poncho » 06 Sep 2007, 09:49

fuhhh..mega sale betul nih!
Image
ermm..yang headlamp nih MEMANG BEST!
aku kasi 4 1/2 bintang beb. terang macam lampu lori.
tapi feature paling best ade mode save battery tu.
ringan, stylo, tak mudah tertanggal.
harga pun best..ehe
if a tree falls in the woods... do all the other trees laugh at it?

Image Mounthopper

kabusgunung
Skuad GPS GO
Posts: 737
Joined: 19 Jan 2006, 20:31

Post by kabusgunung » 06 Sep 2007, 11:47

sumer white led... lampu kuning tak der kerrr

User avatar
matsaiko
Senator Gunung
Posts: 2786
Joined: 22 Dec 2005, 16:52
Location: GOMBAK Territory

Post by matsaiko » 06 Sep 2007, 13:06

qahar
lama menyepi?sabre tak bwk masuk ke?
berminat dgn buck neck knife tuh ler
To Conquer Without Risk Is To Triumph Without Glory
www.azreenismail.com

User avatar
QtrMaster
Pendaki Tegar
Posts: 231
Joined: 12 Sep 2006, 04:10
Location: Malaya
Contact:

Post by QtrMaster » 06 Sep 2007, 17:00

sori la mawi... lampu kuning skang ni dah kurang fofular, ramai orang nak LED... kalu ade specifik model yang ko minat dari Princeton Tec, buleh diuruskan.

sori la reen, lepas hdd aku terbakar ari tu dah terus lost contact ngan beberapa manufacturer... no tipon sabre pon dah ilang.. skang ni tengah busy giler.. lagipun product/business orientation sudah detour sikit... so dah kurang bawak masuk barang outdoor at the moment.

lagi satu, ko lambat skitttt je... ada orang baru je SMS soh reserve neck knife tu... kalu dia kansel nanti aku PM ko.

User avatar
abat_syed
Pendaki Gunung
Posts: 79
Joined: 19 Feb 2006, 23:55
Location: ipoh (manjoi)

Post by abat_syed » 06 Sep 2007, 21:57

nak cari gps...garmin etrex summit HC ader tak??n kat maner leh dapat n nak full info...
"illahi antamaksudi warido kamatlubi"
-DeuTerisM-

User avatar
QtrMaster
Pendaki Tegar
Posts: 231
Joined: 12 Sep 2006, 04:10
Location: Malaya
Contact:

Post by QtrMaster » 07 Sep 2007, 13:15

nak cari gps...garmin etrex summit HC ader tak??n kat maner leh dapat n nak full info...
"etrex summit HC" tu maknanya model extrex yang fofular dedolu dalam versi yang diberi nafas baru setelah di-upgrade dengan sensor high sensitif baru yang agak sesensitif adik2 depa yg popular iaitu 60CSx, 76CSx, etc... HC tu acronym for Higher Reception Chip (kurang lebeh lah tu..)

walaupun dah di upgrade etrex summit HC ni still maintain ciri-ciri lama etrex summit ... iaitu takde memroy upgrade slot, so pengguna cuma stuck ngan 24mb internal memory.. so tak banyak option untuk load up ngan segala peta free kat malsingmap.


feature lain ialah barometric altimeter dan electronic compass.

Image

kalu nak standard price kat mesia (mahal giler) buleh gi Advanced Equipment kat Maluri, Advanced Equipment tu official Garmin Reseller kat Mesia.. tapi rege dia tak masuk akal.

Kalau nak serbis plak sumenye kena gi Singapore.. lupa plak nama kompeni dia. so tak kisah la beli dari sape pun, janji dealer tu diapprove oleh service center tu.

Advanced Equipment ada ejen depa kat Digital Mall, SS14 PJ... tapi kat PJ tu ntah ada ke tidak model ni...

lagi satu yg buleh supply ialah Tech Niaga Sdn Bhd, official reseller Garmin, Magellan, Cobra, Lowrance... tapi buat masa ni aku tak bawak masuk any new stock... kena concentrate kat current project.

cuba check ngan Vanheimer... mebbe dia buleh supply... rege sepatutnya dalam RM 800 - RM 1000... tertakluk pada kos dan margin keuntungan reseller yang terlibat.

User avatar
abat_syed
Pendaki Gunung
Posts: 79
Joined: 19 Feb 2006, 23:55
Location: ipoh (manjoi)

Post by abat_syed » 09 Sep 2007, 14:40

aritu dah tanye Adv Equipment tu,rege mahal RM1150...thanks tuk info tuk...berguna sangat...budget dalam RM1000-RM1100 jer...thanks...
"illahi antamaksudi warido kamatlubi"
-DeuTerisM-

User avatar
QtrMaster
Pendaki Tegar
Posts: 231
Joined: 12 Sep 2006, 04:10
Location: Malaya
Contact:

Post by QtrMaster » 19 Sep 2007, 20:35

sale list updated

mrflizo
Pendaki Gunung
Posts: 18
Joined: 19 Jul 2006, 08:19
Location: ..pErmaisuri..
Contact:

Post by mrflizo » 31 Jan 2008, 13:47

Bro,

Nak dapatkan no tel ko... coz company aku nak beli GPS, dalam 3 atau 4 bijik gak la...plz reply asap.

ni no fon aku..

019-3328752 - fuzzy // fadzil@obnet.com.my
-Fuzzy-

User avatar
Notatus
Pendaki Gunung
Posts: 14
Joined: 21 Feb 2008, 13:38
Location: Ikut Arah Angin
Contact:

Post by Notatus » 18 Mar 2008, 22:45

Barang-barang baik dan berkualiti umpama piawaian profesional tapi kurang mampu nak beli.. Buat sementara guna cap ayam dulu..

Post Reply