Kedai Outdoor Di Jakarta.

Jual/beli peralatan rekreasi

Moderator: poncho

rotiturbo
Pendaki Gunung
Posts: 70
Joined: 08 Aug 2006, 08:50

Postby rotiturbo » 02 Apr 2008, 06:03

Tashi baru-baru ni pegi ke Sarinah Department Store kat Jakarta tu.
banyak barang dia jumpa dan beli.
hehehe
Poncho, Betul ker kt Sarinah tu ade kedai outdoor?
kalo comfirm ade, aku suh taxi bawak ke sana je...
aku ade masa terhad je kt jakarta ni, mcm cite Cinderella gak la, aku tk leh lame2 kt jakarta, kang tk balik malaysia..
hahaha..
aku bukan tau ape-pe pun....

uglysister
Pemegang Amanah GO
Posts: 358
Joined: 05 Dec 2005, 07:37
Location: 18m Underwater
Contact:

Postby uglysister » 02 Apr 2008, 08:08

ko beli lah dapur petak indon pastuh bwk balik sini ko jual....
aritu bai survey dapur petak kat eiger adv store bandung.. dekat 100RM gak satu.. takkan mahal na.. takpela nanti aku g aku survey tmpat lain kot2 murah

Tumbrio :
Kat Bali aku tak jumpa yg totally outdoor, tak tau kat mane, tapi kat Kuta byk kedai surfing so sape suka barang2 surfing mmg best la.. kedai yg aku jumpa pon kat Legian ada jual brand Fox jek utk cycling ngn motor, sempat tangkap jersi beskal ngn bag Fox kira lagi murah depada beli kat sini,

User avatar
poncho
Senator Gunung
Posts: 1890
Joined: 05 Dec 2005, 15:59
Location: southern
Contact:

Postby poncho » 02 Apr 2008, 12:56

Tashi baru-baru ni pegi ke Sarinah Department Store kat Jakarta tu.
banyak barang dia jumpa dan beli.
hehehe
Poncho, Betul ker kt Sarinah tu ade kedai outdoor?
kalo comfirm ade, aku suh taxi bawak ke sana je...
aku ade masa terhad je kt jakarta ni, mcm cite Cinderella gak la, aku tk leh lame2 kt jakarta, kang tk balik malaysia..
hahaha..
betol. kalau tak, takkan si Tashi tu sampai terbeli haversack baru.
aku kenal Tashi sebagai orang yang teliti. mesti ade yang menarik tu. ushar lah. tapi kalau tak menarik, jangan kecik ati tau. kekeke

belikan aku gaiters 1 ye. bak no akaun sekali.
if a tree falls in the woods... do all the other trees laugh at it?

Image Mounthopper

betterman
Pemegang Amanah GO
Posts: 2825
Joined: 04 Dec 2005, 08:39
Location: Bawah beirut
Contact:

Postby betterman » 02 Apr 2008, 23:21

apa2 hal gua nyer magazine petualang jgn lupa ekkk
hehehe
Getting to the summit is optional, getting down is mandatory...

rotiturbo
Pendaki Gunung
Posts: 70
Joined: 08 Aug 2006, 08:50

Postby rotiturbo » 03 Apr 2008, 10:40

Poncho,
ok2... aku nk gi usha daypack ngan dapur je...
kalo SArinah tu ade, tk yah la aku jelajah satu Jakarta...
besar bangat jakarta ni...

Bett,
aku cube cari la majalah outdoor tu..
kalo tkde aku belikan je majalah playboy.....hehehe
aku bukan tau ape-pe pun....

rotiturbo
Pendaki Gunung
Posts: 70
Joined: 08 Aug 2006, 08:50

Postby rotiturbo » 03 Apr 2008, 10:43

ko beli lah dapur petak indon pastuh bwk balik sini ko jual....
aritu bai survey dapur petak kat eiger adv store bandung.. dekat 100RM gak satu.. takkan mahal na.. takpela nanti aku g aku survey tmpat lain kot2 murah

Tumbrio :
Kat Bali aku tak jumpa yg totally outdoor, tak tau kat mane, tapi kat Kuta byk kedai surfing so sape suka barang2 surfing mmg best la.. kedai yg aku jumpa pon kat Legian ada jual brand Fox jek utk cycling ngn motor, sempat tangkap jersi beskal ngn bag Fox kira lagi murah depada beli kat sini,

Sister,

aku hr tu ade la gi pantai putri kt melaka,
time tu ade promosi sukan air,
kt situ ade org jual dapur petak yg aku ckp tu, br rm60 je...
dia kate dia bwk dr indonesia....
knp kt jakarta lg mahal dr malaysia?
polik den....
aku bukan tau ape-pe pun....

User avatar
poncho
Senator Gunung
Posts: 1890
Joined: 05 Dec 2005, 15:59
Location: southern
Contact:

Postby poncho » 03 Apr 2008, 11:44

Sister,

aku hr tu ade la gi pantai putri kt melaka,
time tu ade promosi sukan air,
kt situ ade org jual dapur petak yg aku ckp tu, br rm60 je...
dia kate dia bwk dr indonesia....
knp kt jakarta lg mahal dr malaysia?
polik den....
hehehehehehhehehehe
if a tree falls in the woods... do all the other trees laugh at it?

Image Mounthopper

rotiturbo
Pendaki Gunung
Posts: 70
Joined: 08 Aug 2006, 08:50

Postby rotiturbo » 08 Apr 2008, 16:21

aku dh kembali....

Bett,
sory la..
aku tk jmpe la majalah outdoor la....
puas aku carik...

dh jmp dapur kt Sarinah Deparment store tu..
tp skit je brg nye...
aku bukan tau ape-pe pun....

betterman
Pemegang Amanah GO
Posts: 2825
Joined: 04 Dec 2005, 08:39
Location: Bawah beirut
Contact:

Postby betterman » 08 Apr 2008, 17:23

xpe lah tak jumpa..
thanks sbb carik
Getting to the summit is optional, getting down is mandatory...

monster
Pendaki Gunung
Posts: 31
Joined: 21 May 2007, 21:19

Postby monster » 16 Apr 2008, 13:34

ko beli lah dapur petak indon pastuh bwk balik sini ko jual....
aritu bai survey dapur petak kat eiger adv store bandung.. dekat 100RM gak satu.. takkan mahal na.. takpela nanti aku g aku survey tmpat lain kot2 murah

Tumbrio :
Kat Bali aku tak jumpa yg totally outdoor, tak tau kat mane, tapi kat Kuta byk kedai surfing so sape suka barang2 surfing mmg best la.. kedai yg aku jumpa pon kat Legian ada jual brand Fox jek utk cycling ngn motor, sempat tangkap jersi beskal ngn bag Fox kira lagi murah depada beli kat sini,
baru balik bandung, mmg mahal la dapur tu kat eiger! dalam rm100 cam tak caya je! udah le diorang tak paham bila aku sebut 'dapur'!

User avatar
poncho
Senator Gunung
Posts: 1890
Joined: 05 Dec 2005, 15:59
Location: southern
Contact:

Postby poncho » 16 Apr 2008, 14:00

ko beli lah dapur petak indon pastuh bwk balik sini ko jual....
aritu bai survey dapur petak kat eiger adv store bandung.. dekat 100RM gak satu.. takkan mahal na.. takpela nanti aku g aku survey tmpat lain kot2 murah

Tumbrio :
Kat Bali aku tak jumpa yg totally outdoor, tak tau kat mane, tapi kat Kuta byk kedai surfing so sape suka barang2 surfing mmg best la.. kedai yg aku jumpa pon kat Legian ada jual brand Fox jek utk cycling ngn motor, sempat tangkap jersi beskal ngn bag Fox kira lagi murah depada beli kat sini,
baru balik bandung, mmg mahal la dapur tu kat eiger! dalam rm100 cam tak caya je! udah le diorang tak paham bila aku sebut 'dapur'!
kat sana dipanggil kompor gas. hehehe.
mahal kan? kat sini jual murah je tapi barang dan kualiti sama.

:mrgreen:
if a tree falls in the woods... do all the other trees laugh at it?

Image Mounthopper

rotiturbo
Pendaki Gunung
Posts: 70
Joined: 08 Aug 2006, 08:50

Postby rotiturbo » 17 Apr 2008, 08:31

ko beli lah dapur petak indon pastuh bwk balik sini ko jual....
aritu bai survey dapur petak kat eiger adv store bandung.. dekat 100RM gak satu.. takkan mahal na.. takpela nanti aku g aku survey tmpat lain kot2 murah

Tumbrio :
Kat Bali aku tak jumpa yg totally outdoor, tak tau kat mane, tapi kat Kuta byk kedai surfing so sape suka barang2 surfing mmg best la.. kedai yg aku jumpa pon kat Legian ada jual brand Fox jek utk cycling ngn motor, sempat tangkap jersi beskal ngn bag Fox kira lagi murah depada beli kat sini,
baru balik bandung, mmg mahal la dapur tu kat eiger! dalam rm100 cam tak caya je! udah le diorang tak paham bila aku sebut 'dapur'!

huiyo...
lg mahal dr Sarinah..
aku usha kt sarinah tu br RM55 satu..
tu dh hmpir sama ngan harga kt sini.
pelik2...
aku bukan tau ape-pe pun....

User avatar
poncho
Senator Gunung
Posts: 1890
Joined: 05 Dec 2005, 15:59
Location: southern
Contact:

Postby poncho » 17 Apr 2008, 09:34

huiyo...
lg mahal dr Sarinah..
aku usha kt sarinah tu br RM55 satu..
tu dh hmpir sama ngan harga kt sini.
pelik2...
maybe dia blum nego price kot. takkan harga fixed.
boleh jadi jugak sebab kita pelancong luar (slang bahasa berlainan) diorang letak harga tinggi dulu. hehehe
if a tree falls in the woods... do all the other trees laugh at it?

Image Mounthopper

rotiturbo
Pendaki Gunung
Posts: 70
Joined: 08 Aug 2006, 08:50

Postby rotiturbo » 17 Apr 2008, 13:03


maybe dia blum nego price kot. takkan harga fixed.
boleh jadi jugak sebab kita pelancong luar (slang bahasa berlainan) diorang letak harga tinggi dulu. hehehe
tul gak..
aku hari tu gi sarinah tu harga mati...
tk leh nego..
nk gi kedai2 tepi jalan pulak tk tau mane nk carik..
sebat je la..
aku bukan tau ape-pe pun....

uglysister
Pemegang Amanah GO
Posts: 358
Joined: 05 Dec 2005, 07:37
Location: 18m Underwater
Contact:

Postby uglysister » 17 Apr 2008, 13:38

jumpa lagi satu kedai
ESTA outdoor shop kat Bogor (Pangrango Mall)
jual barang2 imported cam karrimor, petzl sume tapi skang tgh renovate 1 mei baru bukak balik

User avatar
poncho
Senator Gunung
Posts: 1890
Joined: 05 Dec 2005, 15:59
Location: southern
Contact:

Postby poncho » 17 Apr 2008, 13:44

jumpa lagi satu kedai
ESTA outdoor shop kat Bogor (Pangrango Mall)
jual barang2 imported cam karrimor, petzl sume tapi skang tgh renovate 1 mei baru bukak balik
kirim Gaiter 1 bleh? kasi no akaun.
if a tree falls in the woods... do all the other trees laugh at it?

Image Mounthopper

uglysister
Pemegang Amanah GO
Posts: 358
Joined: 05 Dec 2005, 07:37
Location: 18m Underwater
Contact:

Postby uglysister » 17 Apr 2008, 13:51

alamak poncho aku baru balik la, tapi kalau nk bank in secara ikhlas boleh je :p

monster
Pendaki Gunung
Posts: 31
Joined: 21 May 2007, 21:19

Postby monster » 17 Apr 2008, 20:26

sis, bogor tu kat bandung ke?

eh! takde ke org nak gorgonise trip jenjalan beli stove kat jakarta ke bandung ke...? :oops:

uglysister
Pemegang Amanah GO
Posts: 358
Joined: 05 Dec 2005, 07:37
Location: 18m Underwater
Contact:

Postby uglysister » 18 Apr 2008, 12:19

monster :
Bogor tu dalam sejam dari Jakarta,
tapi pg after 1 mei baru bukak balik

User avatar
suraya
Pendaki Gunung
Posts: 7
Joined: 03 Mar 2008, 13:00
Contact:

Re: Kedai Outdoor Di Jakarta.

Postby suraya » 24 Apr 2008, 13:03

Kengkawan,
Nk tanye ni, ade siape2 tau tk mane aku leh cari kedai outdoor kt jakarta??

ada,yg aku tahu..kat mal ciputra sblah hotel ciputra - keen adventure life & style..jl,arteri s.parman, grogol, jakarta barat..dia ada website tp lupe lak..mcm2 ada..tak mahal sgt..ok laa..dia ada jual buku2 utk pendakian..
"Tuai padi antara masak, esok jangan layu-layuan, intai kami antara nampak, esok jangan rindu-rinduan"

User avatar
esir
Pendaki Tegar
Posts: 286
Joined: 24 Jan 2006, 03:06
Location: KL/Perak
Contact:

Postby esir » 03 May 2008, 12:44

baru balik bandung..

kompor gas yang mcm org selalu nak tu dah takde stock lah aku ingat kat sana. dah lebih 5 kedai outdoor aku pegi kat bandung(jalan kaki pulak tu,penat giler). suma cakap takde. "kosong mas". mybe dah takde stock kot.

dulu masa kat Jogja banyak gak...tapi time tu mahal..malas nak beli..

tapi kat jakarta tak sempat nak rikie keda outdoor :-P.
:.."wei orang depan.,.tak nak duduk jap ke..???":
Image

fiayis81@yahoo.com
www.esir.multiply.com

User avatar
seper4alif
Kerabat Gunung
Posts: 2100
Joined: 01 Jun 2006, 09:42
Location: gelanggang TokMeor
Contact:

Postby seper4alif » 05 May 2008, 10:22

baru balik bandung..

kompor gas yang mcm org selalu nak tu dah takde stock lah aku ingat kat sana. dah lebih 5 kedai outdoor aku pegi kat bandung(jalan kaki pulak tu,penat giler). suma cakap takde. "kosong mas". mybe dah takde stock kot.

dulu masa kat Jogja banyak gak...tapi time tu mahal..malas nak beli..

tapi kat jakarta tak sempat nak rikie keda outdoor :-P.
hoi... esir... hang kat mana semalam? aku pon kat sana gak, masuk eiger bandung tapi stock mat dah abis... jumpa kedai baru bukak kat bawah bawah tuh gak, kedai tendem kot nama dia... suma barang outdoor baru made in indon gak... tapi dapat mat dua keping jer, katanyer belah sore tadi ada orang malaysia beli 7 keping... cis....

dah le jalan sensorang cam org giler......
eh ber dua sebenor nyer haa haa... kenkadang bertiga waakaakaa....

stove lansung tak jumpa, suma kedai kata dah abis... masuk jakarta ada reformasi lak, ngan aku aku sekali kene beratur
seper4alif
:::masuk tempat orang bawak otak bukan pisau:::
Image ImageImage

monster
Pendaki Gunung
Posts: 31
Joined: 21 May 2007, 21:19

Postby monster » 30 Jul 2008, 21:39

up sket topik nie..

tolong! tolong! sesapa leh info kat mana kedai outdoor kat belah sumatera & jogja? (dah google tp tak jumpa...hehehe..)

mamaceh! :)

User avatar
ah_pie69
Pendaki Gunung
Posts: 29
Joined: 21 Feb 2008, 10:22

Postby ah_pie69 » 31 Jul 2008, 10:09

cam ne ghupanye dapur petak/kompor gas nie, kasi up dia punye image....tq :wink:

User avatar
crampizium
Pendaki Gunung
Posts: 143
Joined: 21 Nov 2006, 15:19
Location: Depan Laptop
Contact:

Postby crampizium » 08 Aug 2008, 13:33

tnya.. ada sesape laie x yg na beli dapur A.K.A kompor gas ni? na kirim 2 bijik~~ :roll:
:oops:
:lol:

User avatar
Freelance
Senator Gunung
Posts: 1355
Joined: 06 Dec 2005, 13:16
Location: Kuala Lumpur

Postby Freelance » 08 Aug 2008, 16:00

kat bandung pun dah kehabisan stok... ada member jakarta tolong2 tgkkan harga nya mahal.. hampir rm100++ konon nak kirim dia belikan. mahal gilos ehh.. baik beli dapur gas utk rumah hahaha!!!
carrymat.. atau mattras. kt eiger pun ada... tapi mahal sikit..sbb ada brand eiger....dulu g kt kedai outdoor KAWANI ..memang banyak carrymat.... :wink:

dulu2 g padang.. pun ada gak... sesape g padang dan bukit tinggi mgkn ada kot....dulu g pun tak dpt banyak... tapi skrg susah nak dpt... minyak naik harga.. so supplier tak mau aah antor jauh2 ... depa kata dapur ni datangnya dari china.. so sape g ke china.. rajin2 ler g survey kompor ni...

g palembang pun tak byk ada.. susah gak mau dapat...

tak per nanti aqu try sms atau contact member di bandung.. suruh dia survey kompor ni.. tapi ada gak member ckp... ada bnyk di Bogor.. dulu g tak sempat nak jumpa kawan kt Bogor..

siti situ sana sini
Pendaki Tegar
Posts: 286
Joined: 25 Sep 2006, 10:18
Location: celah batu

Postby siti situ sana sini » 12 Aug 2008, 22:15

lily, aritu gi b.tinggi jumpa 1 kedai outdoor, tapi kecik je kedai tu (eiger) cam tak semenggah je! byk barang takde , tanya dapur dia kata masih kosong! aku tanya tour ejen tu apa maksud 'masih kosong' rupanya takde stok! heheheh..

yang ada back pack cuma 2-3 bijik pastu pouch ada la dlm 10 bijik yg lelain tu tumbler ler...hp pouch ler...ntah hapa2 barangan yg cinonet kat situ!

carry mat eiger ada! santek gak! harga pun cam reasonable tp tak beli sbb sibuk jinjing kain sulaman! :oops:

kat padang puas pusing2 tapi tak jumpa lak!

ni no tel kedai o/door kat b.tinggi 081363417078 Henra, (alamat ta tao..)
:-pandang siti situ nampak sana sini-:

siti situ sana sini
Pendaki Tegar
Posts: 286
Joined: 25 Sep 2006, 10:18
Location: celah batu

Postby siti situ sana sini » 13 Aug 2008, 23:43

utk info je..

Image

ni rupa kedai tu dari luar

Image

sign kedai

Image

tokey kedai
:-pandang siti situ nampak sana sini-:

siti situ sana sini
Pendaki Tegar
Posts: 286
Joined: 25 Sep 2006, 10:18
Location: celah batu

Re: Kedai Outdoor Di Jakarta.

Postby siti situ sana sini » 15 Feb 2009, 10:00

hah! jumpa pun topik ni! :P
:-pandang siti situ nampak sana sini-:

siti situ sana sini
Pendaki Tegar
Posts: 286
Joined: 25 Sep 2006, 10:18
Location: celah batu

Re: Kedai Outdoor Di Jakarta.

Postby siti situ sana sini » 07 Mar 2009, 11:27

up sikit la...(for info) :oops:

KEKEDAI O/DOOR KAT JAKARTA & BANDUNG

WILDERNESS
PT. INTERDOMESTICINDO TRACO
Jl. Cempaka Putih Tengah II Blok B. no. 5-9, Jakarta

JEJAK Adventure Community
Jl. KRT Radjiman Rt:11 / Rw:8 No:131, Jakarta-Timur 13930

Consina Outdoor Life Style
Jl. Buaran Raya No. 4 Rt. 02/15, Duren Sawit, Jakarta Timur

EIGER
• Adventure Store : Jl. Cihampelas No. 22, Bandung --> recommended!
• Factory : Jl. Raya Soreang No. 90 A, Bandung
• Adventure Store - KINGS : Jl. Kepatihan King's Plaza, Bandung
• Yogya Kepatihan : Jl. Kepatihan, Bandung
• Gramedia Bandung : Jl. Merdeka No. 43, Bandung
• Gunung Agung BIP : Jl. Merdeka No.53, Bandung
• Eiger Store : Mall Taman Anggrek, Jakarta Barat

BOOGIE
• Triarga : Jl. Palmerah Barat, No. 1 B, Jakarta Barat
• Point Adventure : Jl. Margasatwa Barat No. 5, Jakarta Selatan
• Tandike Seskoal : Jl. Raya Cileduk No. 2, Jakarta Selatan
• Leuser : Jl. Srengseng Sawah 1 B, Jakarta Selatan
• Papandayan : Jl.Masjid Rt. 06/06 No. 68, Jakarta Selatan
• Yonkal Adventure : Jl. H.Khayar Rt 10/06, Ciganjur, jakarta Selatan
• Cheetah Outdoor : Jl. Poltangan No. 5 Pasar Minggu, Jakarta Selatan
• Outdoor Station : Jl. Gandaria 111 No. 2 Taman Puring, jakarta Selatan
• Adventurer : Jl. Sunan Sedayu No 2. Rawamangun, Jakarta Timur
• Alpina House : Jl. Raya Bogor No. 16, Jakarta Timur
• Saung Boogie : Jl. Ibu Inggit Garnasih (Ciateul) No. 29, Bandung

E S T
• Jl. Sumatera No. 24 - 30, Bandung
• Showroom Bandung Supermall, Jl. Gatot Subroto 289 Lt.2A 218, Bandung --> recommended!
• Showroom Citraland : Jl. Arteri S. Parman Lt.2 No. 55 Grogol, Jakarta Barat
• Showroom Blok M Mall : Jl. Hasanudin Los LA/94 Kebayoran Baru Jakarta Selatan
• Gramedia Matraman : Jl. Raya Matraman No. 46 - 50 Jakarta Timur
• Rumah Matahari Atrium Senen : Jl. Senen Raya No. 135 Jakarta Pusat
• Pasaraya Grande : Jl. Iskan**yah 2 No. II Lt.6, Jakarta Selatan
• Ramayana Cengkareng : Jl. Daan Mogot, Jakarta Barat
• Ramayana Cijantung : Jl. Raya Cijantung, Jakarta Timur
• Ramayana Ciputat : Jl. Raya Ciputat, Jakarta Selatan
• Ramayana Pasar Minggu, Jl. Raya Pasar Minggu, Jakarta Selatan
• Ramayana Tanjung Priok, Jl. Kramat Raya Tugu Priok,Jakarta Utara
• Gn Agung Arion Mall, Jl. Pemuda Kav. 3-4 Lt. 2, Jakarta Timur
:-pandang siti situ nampak sana sini-:

3polxin
Pendaki Gunung
Posts: 2
Joined: 10 Mar 2016, 14:21
Contact:

Re: Kedai Outdoor Di Jakarta.

Postby 3polxin » 20 Apr 2016, 14:52

wah asyik banget yah, nongkrong di kedai pendaki. tetapi jauh sekali. ada info untuk daerah tangerang tidak
Belaian dingin udara pada saat digunung seperti kompresor ac yang menekan freon ac ke unitnya.

Panharith
Pendaki Gunung
Posts: 14
Joined: 13 Jun 2017, 22:41

Re: Kedai Outdoor Di Jakarta.

Postby Panharith » 13 Jun 2017, 23:29

Aku pun nak tumpang tanya lokasi kedai2 outdoor kat bandung. Kalo buleh sesapa yg tau tolong bg info.





Goldenslot


Return to “Kedai”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 6 guests

cron