Stove - stok masih ada? Nop...SOLD OUT

Jual/beli peralatan rekreasi

Moderator: poncho

gogoyeaha
Otai Gunung
Posts: 897
Joined: 07 Dec 2005, 20:29

Stove - stok masih ada? Nop...SOLD OUT

Post by gogoyeaha »

Assalamulaikum & salam sejahtera

Image
Image
Image

Harga stove RM60
Poslaju seperti berikut:

Qtty / Poslaju
1 RM 9.19
2 RM 14.44
3 RM 19.69
4 RM 22.31
5 RM 40.69
6 RM 45.94
7 RM 45.94
8 RM 51.19
9 RM 56.44
10 RM 61.69


Berminat boleh order melalui 0122926413 atau nazlimohamed@yahoo.com

Akaun maybank 514011795812
Sudah bank in, maklumkan melalui sms beserta nama & alamat

SOLD OUT
Last edited by gogoyeaha on 03 Jan 2009, 19:23, edited 13 times in total.

Figos
Pendaki Gunung
Posts: 6
Joined: 17 Aug 2008, 09:48
Contact:

Post by Figos »

cantik saat ditunggu telah tiba.

apa lagi kekwn mari2 sambar cepat.
Jangan Mnyosal Kemudian Hari.

User avatar
Hangar 18
Kerabat Gunung
Posts: 1356
Joined: 18 Jan 2006, 15:18
Location: Bkt Jalil
Contact:

Post by Hangar 18 »

Alhamdulillah ,

akhirnya sahabat aku ni dpt gak ordernya. aku tau.. setelah bayar duit. barang tak sampai lagi.. tak senang tido ooooo.

gogoyeaha
Otai Gunung
Posts: 897
Joined: 07 Dec 2005, 20:29

Post by gogoyeaha »

hangar,
fuh lega bila nampak barang dimata...alhamdulillah
baru tau susah senang nak jadi usahawan yg cekal...hehehe
nasib baik tak kena con

User avatar
poncho
Senator Gunung
Posts: 1890
Joined: 05 Dec 2005, 15:59
Location: southern
Contact:

Re: Stove - ready for sale

Post by poncho »

gogoyeaha wrote:tuan tanah, minta maap ye bukak 1 lagi topic (dah kena lock)
hahaha..yennadei, kata mau roger kasi unlock tarak pun?
orait cun lah. kalau beli 7 tu ada diskaun harga pos kaa? berapa total nih?
if a tree falls in the woods... do all the other trees laugh at it?

Image Mounthopper

gogoyeaha
Otai Gunung
Posts: 897
Joined: 07 Dec 2005, 20:29

Post by gogoyeaha »

poncho,
lepas ko sms aku...aku dah reply suruh unlock
tp 1/2 jam pastu ko tak unlock jugak..so terpaksa aku bukak topic baru

harga pos...aku cek rate pos laju online...utk 7 stove dalam rm35 (berat 1 stove +- 425g)
Last edited by gogoyeaha on 19 Sep 2008, 15:07, edited 1 time in total.

User avatar
poncho
Senator Gunung
Posts: 1890
Joined: 05 Dec 2005, 15:59
Location: southern
Contact:

Post by poncho »

gogoyeaha wrote:poncho,
lepas ko sms aku...aku dah reply suruh unlock
tp 1/2 jam pastu ko tak unlock jugak..so terpaksa aku bukak topic baru

harga pos...aku cek rate pos laju online...utk 7 stove dalam rm35 (berat 1 stove +- 375g)
a'ah. salah aku sebab SMS masuk lambat. nape ntah.
OK. kasi total je dengan harga stove pastu SMS ye. timekasih
if a tree falls in the woods... do all the other trees laugh at it?

Image Mounthopper

kayrol
Pendaki Tegar
Posts: 266
Joined: 20 Jan 2008, 21:33
Location: http://mytripadventure.blogspot.com/
Contact:

Post by kayrol »

banyak bagus punya bisnes....
banyak oder... bagus teruskan gogo.

aku punya harap dapat sampai.... takut tergelincir kat mana-mana

gogoyeaha
Otai Gunung
Posts: 897
Joined: 07 Dec 2005, 20:29

Post by gogoyeaha »

kayrol;
insyaallah tak tergelincir kat mana2
ni dok sibuk packing2 nak pos esok utk yg dah bayar

makan_tanah
Pendaki Gunung
Posts: 3
Joined: 29 Apr 2008, 13:08
Location: UTP
Contact:

stove

Post by makan_tanah »

nak tanya...
boleh booking lagi tak tuk stove ni?
kembara advisory..challenge your limit..

User avatar
Nizam
Pendaki Tegar
Posts: 246
Joined: 27 Jan 2006, 08:37
Contact:

Post by Nizam »

Salam....

Bro Zie...Kalau Ada Lebih 2-3 Biji Lagi Simpankan Untuk Aku Yek, Kalau Takde Takpe, Tunggu Next Time Coz Ada Kawan Aku Nie Nak Plak...Isk Isk Isk...Nanti Sabtu Nie Aku Bank-in, Sekarang Aku Out-Station Arrr....Payah Skit Dalam Hutan.... :evil:
nak tanya...
boleh booking lagi tak tuk stove ni?
Bro, Kau PM/SMS Bro Zie Nie, Rasanya Ada Tuh....Sekali Dia Amik Banyak....
[["Wa Budak Baru Belajar Memanjat" ®]]

gogoyeaha
Otai Gunung
Posts: 897
Joined: 07 Dec 2005, 20:29

Re: stove

Post by gogoyeaha »

makan_tanah wrote:nak tanya...
boleh booking lagi tak tuk stove ni?
boleh

gogoyeaha
Otai Gunung
Posts: 897
Joined: 07 Dec 2005, 20:29

Post by gogoyeaha »

nizam;
orait tambah lagi. nanti ko confirm balik berapa ko nak
aku simpan dulu 4 utk ko

User avatar
Nizam
Pendaki Tegar
Posts: 246
Joined: 27 Jan 2006, 08:37
Contact:

Post by Nizam »

Salam...

Bro Zie...Ok Confirm Arr Aku Amik 4 Biji Tuh...Detail Pos, Aku PM Kau Yek...

TQ TQ TQ TQ...
[["Wa Budak Baru Belajar Memanjat" ®]]

gogoyeaha
Otai Gunung
Posts: 897
Joined: 07 Dec 2005, 20:29

Post by gogoyeaha »

Baru lepas poslaju 1st badge yg dah order & bank in.

Cuma ingin maklumkan kadar poslaju sudah berbeza disebabkan ada kos surcaj & tax (aku xperasan pulak dlm online ada ckp caj2 tersebut...siut tul). Kos poslaju terkini seperti di post pertama.

Yg 1st badge tu...kira aku bagi diskaun lah.

Segala kelemahan amat dikesali.

STK

User avatar
yonrawk
Pendaki Sondol
Posts: 456
Joined: 03 Nov 2006, 11:11
Location: JB

Re: Stove - ready for sale

Post by yonrawk »

gogoyeaha wrote: poncho 7
Poncho.... ko nak main masak2 eh.... kui3 :evil: :mrgreen:
He who makes beast out of himself, get rid of the pain of being a man~ Dr. Johnson (1709-1784)

gogoyeaha
Otai Gunung
Posts: 897
Joined: 07 Dec 2005, 20:29

Post by gogoyeaha »

yonrawk;
poncho dah up lagi 1 jadi 8
ko pulak...sampai bila nak peram booking 2 stove tu..hehehe

User avatar
yonrawk
Pendaki Sondol
Posts: 456
Joined: 03 Nov 2006, 11:11
Location: JB

Post by yonrawk »

aiyaa boss gogoyeah...

Itu stove lepas raya boleh angkat ka? wa sikalang mau pakai dulu duit mau raya meh. Amacam?
He who makes beast out of himself, get rid of the pain of being a man~ Dr. Johnson (1709-1784)

gogoyeaha
Otai Gunung
Posts: 897
Joined: 07 Dec 2005, 20:29

Post by gogoyeaha »

ok..kita tengok mcmna nanti
kalau xsold out...selamat lah stove ko
p/s: aku pun mo pakai duit. mo cover balik modal yg dah kuar..huhuhu. kalu tak...tak beraya lah anak aku

User avatar
yonrawk
Pendaki Sondol
Posts: 456
Joined: 03 Nov 2006, 11:11
Location: JB

Post by yonrawk »

ooo itu macam ka taukeh....... ok la. Lepas raya kalau ada spare kasi tau la. okeh.
He who makes beast out of himself, get rid of the pain of being a man~ Dr. Johnson (1709-1784)

User avatar
biNGai
Kerabat Gunung
Posts: 3216
Joined: 19 Dec 2005, 13:18

Post by biNGai »

mana aci 1st lencana (badge) je yg dapat diskaun? abeh yg 2nd, 3rd kumpulan (batch) lak dimana nk dicari keadilan?

errr ahad malam aku transfer wang ok?
M.A.L.A.S - Copyright © 2003-2009. All rights reserved.
"Demi langit beserta seluruh binaannya, Demi bumi serta yang ada di hamparannya, Demi jiwa dan seluruh penyempurnaannya.."

gogoyeaha
Otai Gunung
Posts: 897
Joined: 07 Dec 2005, 20:29

Post by gogoyeaha »

ngai;
oklah tu 1st badge dpt diskaun.
diaorg perasmi urusniaga aku.
kalu denagn ko..jgn harap aku bg diskaun

ok dah bank in bgtau

User avatar
crampizium
Pendaki Gunung
Posts: 143
Joined: 21 Nov 2006, 15:19
Location: Depan Laptop
Contact:

Post by crampizium »

wahh.. xsabar menanti stoveku itew~~

pasni ley ar masak macaroni n cheese kat utan~~ haahhaha

:evil:

User avatar
biNGai
Kerabat Gunung
Posts: 3216
Joined: 19 Dec 2005, 13:18

Post by biNGai »

err chezie..ko jual badge ke jual stove? hehehe..camne la nak naik N53 camnih :P
M.A.L.A.S - Copyright © 2003-2009. All rights reserved.
"Demi langit beserta seluruh binaannya, Demi bumi serta yang ada di hamparannya, Demi jiwa dan seluruh penyempurnaannya.."

gogoyeaha
Otai Gunung
Posts: 897
Joined: 07 Dec 2005, 20:29

Post by gogoyeaha »

bingai yg bongok...hehehe
kami tak guna N, kami guna G.
mcm aku, kabusgunung G7.
stakat xgrad G7, xheran sebab G7 sentiasa bersama kami...hehehe.
woi...org kampung ko xnak ke stove aku...guna buat masak rendang raya...hehe

User avatar
khalid
Pendaki Tegar
Posts: 268
Joined: 01 Jun 2008, 10:50
Location: khtp, kulim
Contact:

Post by khalid »

cik zie nanti tengahari saya bankin duit kawan saya
sms address dia noo.

amboi buat bisnes sampai lubuk.net pun ada. baguih laah
nanti saya jadi pegawai lhdn minta kutip income tax kat che zi..
jangan mare. ambo ngusik ajeee.

gogoyeaha
Otai Gunung
Posts: 897
Joined: 07 Dec 2005, 20:29

Post by gogoyeaha »

en. khalid;
ok..2 stove tu aku pos dulu
bagi address ASAP

heheh..aku kena lapor ni income ni sebab dah nak jadi jutawan ni dgn jual stoves je...hehehe

itu lubuk.net...hampehh...dok kutuk remote aku je...hehehe

User avatar
bizzyleng
Pendaki Gunung
Posts: 170
Joined: 04 Oct 2007, 23:45
Location: QuLaiForNia
Contact:

Post by bizzyleng »

Bang,
Sayer tuggu Duit Rayer MAsuK Baru BLeH BAnk in Yer...

Brg Yg Dah D Book X d KaCau Kn...
8) 8) 8)

gogoyeaha
Otai Gunung
Posts: 897
Joined: 07 Dec 2005, 20:29

Post by gogoyeaha »

bizzyleng;
ko baca post pertama aku

User avatar
AzmanZainal
Pendaki Gunung
Posts: 105
Joined: 02 Apr 2008, 08:55
Contact:

Post by AzmanZainal »

Qtty / Poslaju
1 RM 8.09
2 RM 12.71
3 RM 17.33
4 RM 19.64
5 RM 35.81
6 RM 40.43
7 RM 40.43
8 RM 45.05
9 RM 49.67
10 RM 54.29
Macam pelik plak kos dia hehe, kalau beli 5 baik buat dua bungkusan, cthnya: 4pcs + 1pcs harga jadi 19.64 + 8.09, lagi murah dari harga 5 pcs sekaligus..

kalau beli 6, pakai 4 + 2
kalau beli 8, pakai 4 + 4

User avatar
khalid
Pendaki Tegar
Posts: 268
Joined: 01 Jun 2008, 10:50
Location: khtp, kulim
Contact:

Post by khalid »

mungkin rate tu kira timbang poslaju punya kot.
cik zie. leh komen

gogoyeaha
Otai Gunung
Posts: 897
Joined: 07 Dec 2005, 20:29

Post by gogoyeaha »

azmanzainal;
betul ckp ko.

yg pasti...kadar aku bagi tu aku workout dari site dibawah
http://www.pos.com.my/WebsiteBM/main2.a ... msrate.asp

dari site tu...ko pilih between peninsular & sabah.
pastu ko masukkan berat & hantar.
(berat 1 stove 428g)

dah dapat kadar...ko tambah 10% fuel surcaj, 5% GST

tp mmg masa aku workout tu...aku perasan kenapa antara 4 biji & 5 biji jauh sgt gap dia.
apapun...2x bungkusan memerlukan 2x usaha utk membungkusnya.

nak lagi murah...pakai rate ni
http://www.pos.com.my/WebsiteBM/main2.a ... parcel.asp
tp 1 minggu lah sampai

User avatar
bizzyleng
Pendaki Gunung
Posts: 170
Joined: 04 Oct 2007, 23:45
Location: QuLaiForNia
Contact:

Post by bizzyleng »

hehehe ok PaHam d Situ...

Bang NNt Sayer Nyer Stok 2 send SkaLi Ngan Arnett yer..
murah ckit Cas penghantaran...
Sayer Dah deaL ngan die...

harap MakLum,
Maksaeh...

gogoyeaha
Otai Gunung
Posts: 897
Joined: 07 Dec 2005, 20:29

Post by gogoyeaha »

bizzyleng;
yup...arnett dah maklumkan tadi.
ni pun aku baru siap bungkus korang punya.
esok aku poslaju

User avatar
bizzyleng
Pendaki Gunung
Posts: 170
Joined: 04 Oct 2007, 23:45
Location: QuLaiForNia
Contact:

Post by bizzyleng »

ok...
MaKAsEh...

8) 8) 8)

killerbees
Otai Gunung
Posts: 818
Joined: 26 Jun 2006, 11:06

Post by killerbees »

syukur,

larisss....


ps- kena zakat ke nih..?? :lol: :lol:

gogoyeaha
Otai Gunung
Posts: 897
Joined: 07 Dec 2005, 20:29

Post by gogoyeaha »

syukur alhamdulillah
tp belum balik modal ni...hehehe

kayrol
Pendaki Tegar
Posts: 266
Joined: 20 Jan 2008, 21:33
Location: http://mytripadventure.blogspot.com/
Contact:

Post by kayrol »

ok cik zie,
aku punya stove dah sampai, brg dlm keadaan baik dan puas hati

mula-mula tu puas jugak pikir macam mana nak masuk gas, belek punya belek jumpa gak cara dier.

ok, thank skali lagi.

arnett
Pendaki Gunung
Posts: 60
Joined: 21 Aug 2006, 01:57
Location: belukar bandar
Contact:

Post by arnett »

salam..

bro brg dah slamat sampai..
tengkiu..tengkiu...
brg dalam keadaan superb...


kawan kawan.... jom kite masuk utan!!! stove dah ader...
kite masak kenduri kat dalam saner...huhu...
mari beramai-ramai kite merewang.... :D :D

User avatar
defzone
Pendaki Tegar
Posts: 233
Joined: 23 Jan 2006, 17:20
Location: Ipoh mali mah.
Contact:

Post by defzone »

stove dah sampai...terima kasih bebanyak.
Climbing mountain not for glory or glamour
but for self satisfaction. 8)
lastman@sweeper
https://www.facebook.com/chekhalil.khalid

Locked