Dapur untuk dijual

Jual/beli peralatan rekreasi

Moderator: poncho

Post Reply
User avatar
Hangar 18
Kerabat Gunung
Posts: 1356
Joined: 18 Jan 2006, 15:18
Location: Bkt Jalil
Contact:

Dapur untuk dijual

Post by Hangar 18 »

1 unit shj, baru
apinya sedikit kecil dari dapur laptop
RM80 sekali post
berminat leh sms 012-2220450 - fendi
pic kat bawah.

Image
Image

kayrol
Pendaki Tegar
Posts: 266
Joined: 20 Jan 2008, 21:33
Location: http://mytripadventure.blogspot.com/
Contact:

Post by kayrol »

wah ringkasnya dapor ni dan pasti ringan...

User avatar
biNGai
Kerabat Gunung
Posts: 3216
Joined: 19 Dec 2005, 13:18

Re: Dapur untuk dijual

Post by biNGai »

Hangar 18 wrote:1 unit shj, baru
apinya sedikit kecil dari dapur laptop
RM80 sekali post
berminat leh sms 012-2220450 - fendi
pic kat bawah.

Image
Image

awat ang mensyen api dia kecik dari dapo laptop? awat yg aku punye lagi power dari dapo laptop? ke lain model? err ade ek model api kecik sama api power?
M.A.L.A.S - Copyright © 2003-2009. All rights reserved.
"Demi langit beserta seluruh binaannya, Demi bumi serta yang ada di hamparannya, Demi jiwa dan seluruh penyempurnaannya.."

User avatar
poncho
Senator Gunung
Posts: 1890
Joined: 05 Dec 2005, 15:59
Location: southern
Contact:

Post by poncho »

ada Ngai.
tengok made in mana lah. kalau yang betul punya, stove jenis nie bleh buat sebagai welder (kimpal) tu. hehe
if a tree falls in the woods... do all the other trees laugh at it?

Image Mounthopper

User avatar
AzmanZainal
Pendaki Gunung
Posts: 105
Joined: 02 Apr 2008, 08:55
Contact:

Post by AzmanZainal »

ni bukan kovea ke?

aku ada beli mcm nie brand kovea.. tapi api yg ko mention tu takde la sekecil dapur laptop.. besar lagi.. yg best nye dia punya kaki bukak besar..

harga murah, second ke brand new ni, hangar?

User avatar
Hangar 18
Kerabat Gunung
Posts: 1356
Joined: 18 Jan 2006, 15:18
Location: Bkt Jalil
Contact:

Post by Hangar 18 »

ini made in taiwan. bukan kovea bro

baru ler bro.

User avatar
AzmanZainal
Pendaki Gunung
Posts: 105
Joined: 02 Apr 2008, 08:55
Contact:

Post by AzmanZainal »

kalu baru kira murah ar stove ni.. apesal jual satu je? jual le bebanyak sket.. bole aku kasi promote kan kawan2 hehe

wnazry
Pendaki Gunung
Posts: 52
Joined: 18 Apr 2006, 20:14
Contact:

Post by wnazry »

kasi MOD sket api bole jd besar.....


*pesan org2 tua... :
kecik jd kawan.. besar jd lawan.... hati2 bermain api...

User avatar
soulfly
Kerabat Gunung
Posts: 1147
Joined: 18 Mar 2008, 15:57
Location: SENTUL

kedai

Post by soulfly »

wnazry wrote:kasi MOD sket api bole jd besar.....


*pesan org2 tua... :
kecik jd kawan.. besar jd lawan.... hati2 bermain api...
tu dia pakar dapur gas dah bersuara haha
weih malam jom ngeteh kat equin...

User avatar
Hangar 18
Kerabat Gunung
Posts: 1356
Joined: 18 Jan 2006, 15:18
Location: Bkt Jalil
Contact:

Post by Hangar 18 »

AzmanZainal wrote:kalu baru kira murah ar stove ni.. apesal jual satu je? jual le bebanyak sket.. bole aku kasi promote kan kawan2 hehe
itu ari aku beli lebih 1.

jadik aku nak jual 1 je ler.

kalo ko nak promote kat kwn2. cantek gak.
ko wat order dlm 5 unit ke.
leh le aku order barang tu.
Last edited by Hangar 18 on 19 Dec 2008, 14:59, edited 1 time in total.

User avatar
Hangar 18
Kerabat Gunung
Posts: 1356
Joined: 18 Jan 2006, 15:18
Location: Bkt Jalil
Contact:

Post by Hangar 18 »

wnazry wrote:kasi MOD sket api bole jd besar.....


*pesan org2 tua... :
kecik jd kawan.. besar jd lawan.... hati2 bermain api...

tu dia.. menteri api sudah bersuara.

User avatar
napie
Pendaki Gunung
Posts: 15
Joined: 10 Aug 2006, 11:41
Contact:

Re: Dapur untuk dijual

Post by napie »

salam..
Hangar 18 wrote:1 unit shj, baru
apinya sedikit kecil dari dapur laptop
RM80 sekali post
tapi..dapur ni macam susah je nak kawal apinyer..
atau ader sebab lain yg menyebabkan api dapur ni susah di kawal?
3 minit lagi-dekat dah-

gogoyeaha
Otai Gunung
Posts: 897
Joined: 07 Dec 2005, 20:29

Re: Dapur untuk dijual

Post by gogoyeaha »

pada pendapat aku...stove jenis yg ada hos ni....kalu mula2 guna je susah nak kawal api.
sebab gas yg keluar melalui hos. ianya ambil masa utk sampai ke burner.
pengalaman pakai kovea spider si khalid masa tahan hari tu...mmg mula2 tu leceh lah.
tp bila dah day 3 tu...dah xde masalah nak kawal api.
janji kena paham konsep gas tu ambil 1-2 saat utk sampai ke burner.
appaun...stove yg ada hos rasa lagi selamat berbanding yg direct pada body stove.

User avatar
napie
Pendaki Gunung
Posts: 15
Joined: 10 Aug 2006, 11:41
Contact:

Re: Dapur untuk dijual

Post by napie »

gogoyeaha wrote:pada pendapat aku...stove jenis yg ada hos ni....kalu mula2 guna je susah nak kawal api.
sebab gas yg keluar melalui hos. ianya ambil masa utk sampai ke burner.
pengalaman pakai kovea spider si khalid masa tahan hari tu...mmg mula2 tu leceh lah.
tp bila dah day 3 tu...dah xde masalah nak kawal api.
janji kena paham konsep gas tu ambil 1-2 saat utk sampai ke burner.
appaun...stove yg ada hos rasa lagi selamat berbanding yg direct pada body stove.
butul gak..stove yang direct dengan dapur tu agak berisiko gak nak pakai..
kot2 molotop kang tibo2..
3 minit lagi-dekat dah-

User avatar
maclan
Pendaki Tegar
Posts: 256
Joined: 15 Jan 2007, 17:39
Location: Kaki Gunung
Contact:

Re: Dapur untuk dijual

Post by maclan »

Model kovea pon ade jenis ni..sebijik la...yg aku nampak perbezaan dia ialah stater dia canggih kit..hehe..lain same je..

harge dia dlm RM200++ la..tgk kat outdoor centre jalan AMpang..

Model ni..aku pon pakai..memang berbaloi..first beli 2007 lagi..sampai skrg ok lagi..
cume hati2 dgn kabel dia..mudah bocor..

untuk Kelab kami pon pakai dapur ni..
http://www.kerex.multiply.com
outdoor in everywhere...

Image

User avatar
deep purple
Pendaki Tegar
Posts: 226
Joined: 17 Mar 2006, 16:08
Location: lembah kelang
Contact:

Re: Dapur untuk dijual

Post by deep purple »

Assalamualaikum... 8)

Skrg ni sy jarang guna dapur gas tp stove petrol unleaded pulak. Performance dia better dpd gas cuma harga dia mahal. Apinya jauh lebih kuat dpd gas lg pun petrol senang nk cari... :D

http://phototrek.wordpress.com/

"ONE TOO MANY FOR THE SUNSET...ONE TOO MANY FOR THE ROAD" -DEEP PURPLE-[/color]

User avatar
poncho
Senator Gunung
Posts: 1890
Joined: 05 Dec 2005, 15:59
Location: southern
Contact:

Re: Dapur untuk dijual

Post by poncho »

deep purple wrote:Assalamualaikum... 8)

Skrg ni sy jarang guna dapur gas tp stove petrol unleaded pulak. Performance dia better dpd gas cuma harga dia mahal. Apinya jauh lebih kuat dpd gas lg pun petrol senang nk cari... :D

http://phototrek.wordpress.com/

"ONE TOO MANY FOR THE SUNSET...ONE TOO MANY FOR THE ROAD" -DEEP PURPLE-[/color]
takde gambar ke Abg Rosmal?
macam menarik tu.

satu je risiko guna liquid (minyak) nie. kalau botol tu bocor (tekanan dalam beg, geseran), memang mandilah satu beg.
bau melekat kuat. material boleh rosak. makanan terpaksa buang. tapi penah gak kes makan biskut rasa petrol. belasah je sebab lapar. heheh. apepun, kalau dah biasa pikul mesti ada cara untuk packing minyak nie. cuma yang dirisaukan kalau orang yang tak tau ada minyak dalam tu. terutama masa alihkan beg dalam 4WD, bas.
if a tree falls in the woods... do all the other trees laugh at it?

Image Mounthopper

User avatar
Nizam
Pendaki Tegar
Posts: 246
Joined: 27 Jan 2006, 08:37
Contact:

Re: Dapur untuk dijual

Post by Nizam »

Salam...

Pikul Dapur Laptop Jee Laa....Tak Reti Control Api Arrr... :lidah:
[["Wa Budak Baru Belajar Memanjat" ®]]

User avatar
deep purple
Pendaki Tegar
Posts: 226
Joined: 17 Mar 2006, 16:08
Location: lembah kelang
Contact:

Re: Dapur untuk dijual

Post by deep purple »

Poncho,

Sorrylah...gambarnya x der. Sy tgh update blog, InsyaAllah sy akan detailkn equipment backpacking yg sy guna + gambar skali. Psl tumpah2 ni, make sure guna botol khas utk carry, selesai masalah.

Satu lagi yg sy suka guna dapur ni bhn bakarnya jauh lebih murah b'banding gas... 8)

http://phototrek.wordpress.com/

"GUESS I ALWAYS BE A SOLDIER OF FORTUNE" -DEEP PURPLE-

Post Reply