Pisau Mora Murah - rm 20.00 / rm 25.00 sebilah

Jual/beli peralatan rekreasi

Moderator: poncho

nyamuk
Pendaki Gunung
Posts: 8
Joined: 17 Nov 2009, 05:31

Re: Pisau Mora Murah - rm 20.00 / rm 25.00 sebilah

Post by nyamuk »

kata orang tuah ayam nampak di kaki, tuah mora pulak nampak di tangan dan jari jemari :)

Image

Review:
Tajam. Sangat positip. First time bukak dah makan tuan. ekekeke.

User avatar
nadir
Ahli Kehormat GO
Posts: 1586
Joined: 05 Dec 2005, 16:30
Location: Penang Darul Mamak
Contact:

Re: Pisau Mora Murah - rm 20.00 / rm 25.00 sebilah

Post by nadir »

:shock: ayo.... sorang lagi mangsa..... boh ubat bro....

baik baik masa bukak + sarung balik, tip dia sangat tajam... ni kira orang ke 4 yang saya tau suda luka kena pisau mora....
Ahmad Nadir Askandar
http://www.outdoordynamics.com.my - Buy outdoor gear online - free delivery !
Join us at FaceBook! - http://www.facebook.com/group.php?gid=340358030429

abdulmegat
Pendaki Gunung
Posts: 29
Joined: 23 Feb 2009, 12:28

Re: Pisau Mora Murah - rm 20.00 / rm 25.00 sebilah

Post by abdulmegat »

Just nak kongsi pendapat ...Saya ada kawan sorang kawan Chinese Chef . Dia kata kalau pisau pernah makan darah tuan dia , ini bermaksud pisau tu akan kekal lama dan akan banyak berjasa dengan tuannya . So ini satu petanda yang baik pada owner owner yang dah kena pisau tu . Simpan pisau tu bebaik .....Lagi satu jangan rasa sayang -sayang nak guna pisau ...kengkadang beli pisau memahal tapi tak nak guna ....simpan dalam sarung je ....kesian pisau tu...x dapat nak berkhidmat ngan tuan dia ...sekadar pendapat tapi bukan fakta ....
Last edited by abdulmegat on 12 Jun 2010, 11:21, edited 3 times in total.

User avatar
nadir
Ahli Kehormat GO
Posts: 1586
Joined: 05 Dec 2005, 16:30
Location: Penang Darul Mamak
Contact:

Re: Pisau Mora Murah - rm 20.00 / rm 25.00 sebilah

Post by nadir »

abdulmegat wrote:Just nak kongsi pendapat ...Saya ada kawan sorang kawan Chinese Chef . Dia kata kalau pisau pernah makan darah tuan dia , ini bermaksud pisau tu akan kekal lama dan akan banyak berjasa dengan tuannya . So ini satu petanda yang baik pada owner owner yang dah kena pisau tu . Simpan pisau tu bebaik .....Lagi satu jangan rasa sayang -sayang nak guna pisau ...kengkadang beli pisau memahal tapi tak nak guna ....simpan dalam sarung je ....kesian pisau tu...x dapat nak berkhidmat ngan tuan dia ...sekadar pendapat tapi bukan fakta ....
hmmmm menarik nih.... sib baik aku lum lagi terkena , kalau tak mesti aku jual tak laku sebab semua dah jumpa tuan .... yang pasti, semua yang terkena tuh semua pembeli... yang dok belek belek pun sekali terkena, terus beli....heheheh

ya jangan sayang... apa guna ada pisau kalau x guna... alaaa murah jer, :mrgreen:

stok masih banyak lagi :mrgreen:
Ahmad Nadir Askandar
http://www.outdoordynamics.com.my - Buy outdoor gear online - free delivery !
Join us at FaceBook! - http://www.facebook.com/group.php?gid=340358030429

User avatar
biNGai
Kerabat Gunung
Posts: 3216
Joined: 19 Dec 2005, 13:18

Re: Pisau Mora Murah - rm 20.00 / rm 25.00 sebilah

Post by biNGai »

abdulmegat wrote:Just nak kongsi pendapat ...Saya ada kawan sorang kawan Chinese Chef . Dia kata kalau pisau pernah makan darah tuan dia , ini bermaksud pisau tu akan kekal lama dan akan banyak berjasa dengan tuannya . So ini satu petanda yang baik pada owner owner yang dah kena pisau tu . Simpan pisau tu bebaik .....Lagi satu jangan rasa sayang -sayang nak guna pisau ...kengkadang beli pisau memahal tapi tak nak guna ....simpan dalam sarung je ....kesian pisau tu...x dapat nak berkhidmat ngan tuan dia ...sekadar pendapat tapi bukan fakta ....
fuhh..aku beli 4 ketui so nk kene tarak 4-4 ketui gak la kt jari aku nih..abeh laa darah aku :evil:
M.A.L.A.S - Copyright © 2003-2009. All rights reserved.
"Demi langit beserta seluruh binaannya, Demi bumi serta yang ada di hamparannya, Demi jiwa dan seluruh penyempurnaannya.."

abdulmegat
Pendaki Gunung
Posts: 29
Joined: 23 Feb 2009, 12:28

Re: Pisau Mora Murah - rm 20.00 / rm 25.00 sebilah

Post by abdulmegat »

En Ngai ....kalau sengaja tarah kat tangan sampai keluar darah ...petua tu dah tak menjadi...( pisau tu boleh jadi kes polis atas cubaan mencederakan diri sendiri ...hehehehe ) . Yang mantap hanya pisau yang mencederakan tuannya tanpa disengajakan ....ini semua bergantung kat rezeki .....

User avatar
nadir
Ahli Kehormat GO
Posts: 1586
Joined: 05 Dec 2005, 16:30
Location: Penang Darul Mamak
Contact:

Re: Pisau Mora Murah - rm 20.00 / rm 25.00 sebilah

Post by nadir »

biNGai wrote: fuhh..aku beli 4 ketui so nk kene tarak 4-4 ketui gak la kt jari aku nih..abeh laa darah aku :evil:

huhu.. baik baik bang.... jangan ada kepala kambing warne itam atau pentagram sekali , nanti jadi kes lain plak... :mrgreen:
Ahmad Nadir Askandar
http://www.outdoordynamics.com.my - Buy outdoor gear online - free delivery !
Join us at FaceBook! - http://www.facebook.com/group.php?gid=340358030429

Syahrul_Penang
Pendaki Gunung
Posts: 85
Joined: 27 Aug 2007, 20:12
Location: Penang

Re: Pisau Mora Murah - rm 20.00 / rm 25.00 sebilah

Post by Syahrul_Penang »

biNGai wrote:
abdulmegat wrote:Just nak kongsi pendapat ...Saya ada kawan sorang kawan Chinese Chef . Dia kata kalau pisau pernah makan darah tuan dia , ini bermaksud pisau tu akan kekal lama dan akan banyak berjasa dengan tuannya . So ini satu petanda yang baik pada owner owner yang dah kena pisau tu . Simpan pisau tu bebaik .....Lagi satu jangan rasa sayang -sayang nak guna pisau ...kengkadang beli pisau memahal tapi tak nak guna ....simpan dalam sarung je ....kesian pisau tu...x dapat nak berkhidmat ngan tuan dia ...sekadar pendapat tapi bukan fakta ....
fuhh..aku beli 4 ketui so nk kene tarak 4-4 ketui gak la kt jari aku nih..abeh laa darah aku :evil:
hang tarah sekali jari tangan ngan jari kaki..baru lebih afdal..

Lt.Cmdr. Kamal Ariffin
Kerabat Gunung
Posts: 1318
Joined: 12 Jan 2006, 11:43
Location: Gunung Bawah Laut
Contact:

Re: Pisau Mora Murah - rm 20.00 / rm 25.00 sebilah

Post by Lt.Cmdr. Kamal Ariffin »

Tuan Nadir
Stok ada lagi ke. Minggu lepas ramai sangat berminat dengan Pisau Lanun aku tuhhh

User avatar
nadir
Ahli Kehormat GO
Posts: 1586
Joined: 05 Dec 2005, 16:30
Location: Penang Darul Mamak
Contact:

Re: Pisau Mora Murah - rm 20.00 / rm 25.00 sebilah

Post by nadir »

Lt.Cmdr. Kamal Ariffin wrote:Tuan Nadir
Stok ada lagi ke. Minggu lepas ramai sangat berminat dengan Pisau Lanun aku tuhhh
salam bos lanun,

ya, masih ada lagi , tapi warna biru suda habis... tinggal warna warna lain. beli banyak sekali gus, boleh bagi diskaun sket sket....

Syahrul : hmmm kalau terkena jari tapi tak berdarah camana plak ya? hehehe
Ahmad Nadir Askandar
http://www.outdoordynamics.com.my - Buy outdoor gear online - free delivery !
Join us at FaceBook! - http://www.facebook.com/group.php?gid=340358030429

User avatar
AzmanZainal
Pendaki Gunung
Posts: 105
Joined: 02 Apr 2008, 08:55
Contact:

Re: Pisau Mora Murah - rm 20.00 / rm 25.00 sebilah

Post by AzmanZainal »

pisau mantap..!
baru lepas pasang crab..
ada sesapa punya idea lain utk gantung mora?
VIDEO: http://www.youtube.com/watch?v=vx1kuDTUdo0


Pics:
Image
Image
Image

User avatar
nadir
Ahli Kehormat GO
Posts: 1586
Joined: 05 Dec 2005, 16:30
Location: Penang Darul Mamak
Contact:

Re: Pisau Mora Murah - rm 20.00 / rm 25.00 sebilah

Post by nadir »

+1

Terbaik bro.... poslah dalam bahagian pemilik pisau mora - bahagian peralatan...

bagus ni start cerita customization... saya pun dah mula gatal... heheh
Ahmad Nadir Askandar
http://www.outdoordynamics.com.my - Buy outdoor gear online - free delivery !
Join us at FaceBook! - http://www.facebook.com/group.php?gid=340358030429

User avatar
nadir
Ahli Kehormat GO
Posts: 1586
Joined: 05 Dec 2005, 16:30
Location: Penang Darul Mamak
Contact:

Re: Pisau Mora Murah - rm 20.00 / rm 25.00 sebilah

Post by nadir »

hahahhaa video terbaik bro!

mintak kebenaran nak letak dalam website od boley?

:mrgreen:
Ahmad Nadir Askandar
http://www.outdoordynamics.com.my - Buy outdoor gear online - free delivery !
Join us at FaceBook! - http://www.facebook.com/group.php?gid=340358030429


User avatar
nadir
Ahli Kehormat GO
Posts: 1586
Joined: 05 Dec 2005, 16:30
Location: Penang Darul Mamak
Contact:

Re: Pisau Mora Murah - rm 20.00 / rm 25.00 sebilah

Post by nadir »

Ahmad Nadir Askandar
http://www.outdoordynamics.com.my - Buy outdoor gear online - free delivery !
Join us at FaceBook! - http://www.facebook.com/group.php?gid=340358030429

ajon
Pendaki Tegar
Posts: 267
Joined: 19 Dec 2005, 12:08
Location: kl
Contact:

Re: Pisau Mora Murah - rm 20.00 / rm 25.00 sebilah

Post by ajon »

YB Nadir..teringin nk beli pisau nie..tapi kena beli sepasang ke...1 je tk bleh ke... :P :P

atau pun ada sesapa yg nk beli satu...kita tontong...ok tak

Lt.Cmdr. Kamal Ariffin
Kerabat Gunung
Posts: 1318
Joined: 12 Jan 2006, 11:43
Location: Gunung Bawah Laut
Contact:

Re: Pisau Mora Murah - rm 20.00 / rm 25.00 sebilah

Post by Lt.Cmdr. Kamal Ariffin »

Inovatif dan kreatif
TQ Azman bangga jadi pemilik MORA

User avatar
nadir
Ahli Kehormat GO
Posts: 1586
Joined: 05 Dec 2005, 16:30
Location: Penang Darul Mamak
Contact:

Re: Pisau Mora Murah - rm 20.00 / rm 25.00 sebilah

Post by nadir »

salam Ajon, maaf , dijual sepasang aja. beli jer dua, nanti member tengok mesti dia nak jugak. ko cas la rm 30.00 ....hehehhe
Ahmad Nadir Askandar
http://www.outdoordynamics.com.my - Buy outdoor gear online - free delivery !
Join us at FaceBook! - http://www.facebook.com/group.php?gid=340358030429

pr oli
Pendaki Tegar
Posts: 287
Joined: 12 Dec 2008, 04:34
Location: Lembah kelang
Contact:

Re: Pisau Mora Murah - rm 20.00 / rm 25.00 sebilah

Post by pr oli »

en.nadir..
pisau dah sampi...
penantian menuntut satu kesabaran...
kesabaran adalah berbaloi...
hehehe...
tq en.nadir....
- peace no war-
9W2OAT

User avatar
nadir
Ahli Kehormat GO
Posts: 1586
Joined: 05 Dec 2005, 16:30
Location: Penang Darul Mamak
Contact:

Re: Pisau Mora Murah - rm 20.00 / rm 25.00 sebilah

Post by nadir »

bro pro oli , makasih bagitau... yaaa.... setakat nih x ada lagi yang komplen x bes...

tq bos!
Ahmad Nadir Askandar
http://www.outdoordynamics.com.my - Buy outdoor gear online - free delivery !
Join us at FaceBook! - http://www.facebook.com/group.php?gid=340358030429

User avatar
nadir
Ahli Kehormat GO
Posts: 1586
Joined: 05 Dec 2005, 16:30
Location: Penang Darul Mamak
Contact:

Re: Pisau Mora Murah - rm 20.00 / rm 25.00 sebilah

Post by nadir »

pisau mora viking 546 tinggal warna brown dan opaque white sahaja.
pisau mora viking 511 masih banyak ( biru dan merah semua ada )

Harap maklum
Ahmad Nadir Askandar
http://www.outdoordynamics.com.my - Buy outdoor gear online - free delivery !
Join us at FaceBook! - http://www.facebook.com/group.php?gid=340358030429

JEEP32
Pendaki Gunung
Posts: 59
Joined: 27 Oct 2009, 13:45

Re: Pisau Mora Murah - rm 20.00 / rm 25.00 sebilah

Post by JEEP32 »

Salam Tn Nadir
wah!! ada byk lagi nooo...
takpe nanti oda x ke-5 plak
hang dh cek dlm bank rimau? kwn dah b-in pg td
tx- :mrgreen:
It's a Jeep thing...
You wouldn't understand

achik84
Pendaki Gunung
Posts: 68
Joined: 25 Aug 2009, 12:53

Re: Pisau Mora Murah - rm 20.00 / rm 25.00 sebilah

Post by achik84 »

salam...
dah dapat barang...thanx ya... mmg best smpai 1 opis pun nak

User avatar
nadir
Ahli Kehormat GO
Posts: 1586
Joined: 05 Dec 2005, 16:30
Location: Penang Darul Mamak
Contact:

Re: Pisau Mora Murah - rm 20.00 / rm 25.00 sebilah

Post by nadir »

okeh bro, second order akan dihantar esok

harap maklum, pisau 546 / stainless steel sudah habis licin

pisau 511 carbon steel masih banyak.
Ahmad Nadir Askandar
http://www.outdoordynamics.com.my - Buy outdoor gear online - free delivery !
Join us at FaceBook! - http://www.facebook.com/group.php?gid=340358030429

User avatar
biNGai
Kerabat Gunung
Posts: 3216
Joined: 19 Dec 2005, 13:18

Re: Pisau Mora Murah - rm 20.00 / rm 25.00 sebilah

Post by biNGai »

bro ajon : saya ade sepasang mora carbon steel..mau ka? if u wan i give yu laa..err not give, sell lorrr
M.A.L.A.S - Copyright © 2003-2009. All rights reserved.
"Demi langit beserta seluruh binaannya, Demi bumi serta yang ada di hamparannya, Demi jiwa dan seluruh penyempurnaannya.."

ajon
Pendaki Tegar
Posts: 267
Joined: 19 Dec 2005, 12:08
Location: kl
Contact:

Re: Pisau Mora Murah - rm 20.00 / rm 25.00 sebilah

Post by ajon »

biNGai wrote:bro ajon : saya ade sepasang mora carbon steel..mau ka? if u wan i give yu laa..err not give, sell lorrr
En.Ngai..u ar late...I had Mora knife alredy...I was deal with other Taiko on this thing..

Eni wei...thank's

* Itu apek ABC basikal..pasang Wa punya basikal tak siap2 lagi..dah 2 mnggu trsadai kt sana..

User avatar
biNGai
Kerabat Gunung
Posts: 3216
Joined: 19 Dec 2005, 13:18

Re: Pisau Mora Murah - rm 20.00 / rm 25.00 sebilah

Post by biNGai »

hahaha..itu apek mau cepat kalu kene pegi kedai dia tetiap ari kasi dia tensen..bila dia suda tensen, musti siap pasang punye..

btw, pagi sabtu nih ade ride batu dem, ulu yam..mao polo?
M.A.L.A.S - Copyright © 2003-2009. All rights reserved.
"Demi langit beserta seluruh binaannya, Demi bumi serta yang ada di hamparannya, Demi jiwa dan seluruh penyempurnaannya.."

User avatar
nadir
Ahli Kehormat GO
Posts: 1586
Joined: 05 Dec 2005, 16:30
Location: Penang Darul Mamak
Contact:

Re: Pisau Mora Murah - rm 20.00 / rm 25.00 sebilah

Post by nadir »

BUMP ! pisau 511carbon steel masih banyak, tapi warna merah saja.
Ahmad Nadir Askandar
http://www.outdoordynamics.com.my - Buy outdoor gear online - free delivery !
Join us at FaceBook! - http://www.facebook.com/group.php?gid=340358030429

pahat
Pendaki Gunung
Posts: 4
Joined: 16 Jun 2010, 11:41

Re: Pisau Mora Murah - rm 20.00 / rm 25.00 sebilah

Post by pahat »

BUMP ! tunggu 546, bile mau ade lagi! : :P

amieghost
Pendaki Gunung
Posts: 6
Joined: 09 Jul 2010, 09:12

Re: Pisau Mora Murah - rm 20.00 / rm 25.00 sebilah

Post by amieghost »

cik nadir, pisau telah sampai dan akan ku guna petang nie jugak untuk potong bawang dan ayam...
tak sabo nie...
toceh2....
KEEp GREEN gReeeN.......... From NaTUre FoR nAtuRE

User avatar
nadir
Ahli Kehormat GO
Posts: 1586
Joined: 05 Dec 2005, 16:30
Location: Penang Darul Mamak
Contact:

Re: Pisau Mora Murah - rm 20.00 / rm 25.00 sebilah

Post by nadir »

amieghost wrote:cik nadir, pisau telah sampai dan akan ku guna petang nie jugak untuk potong bawang dan ayam...
tak sabo nie...
toceh2....
wokey.... jangan buat potong bawang dan ayam untuk lunch esok sudah la yer... :mrgreen:
Ahmad Nadir Askandar
http://www.outdoordynamics.com.my - Buy outdoor gear online - free delivery !
Join us at FaceBook! - http://www.facebook.com/group.php?gid=340358030429

User avatar
crampizium
Pendaki Gunung
Posts: 143
Joined: 21 Nov 2006, 15:19
Location: Depan Laptop
Contact:

Re: Pisau Mora Murah - rm 20.00 / rm 25.00 sebilah

Post by crampizium »

bro... pisau ada laie x?

User avatar
nadir
Ahli Kehormat GO
Posts: 1586
Joined: 05 Dec 2005, 16:30
Location: Penang Darul Mamak
Contact:

Re: Pisau Mora Murah - rm 20.00 / rm 25.00 sebilah

Post by nadir »

ada, model 511 carbon steel masih banyak lagi. rm40.00 sepasang
Ahmad Nadir Askandar
http://www.outdoordynamics.com.my - Buy outdoor gear online - free delivery !
Join us at FaceBook! - http://www.facebook.com/group.php?gid=340358030429

User avatar
crampizium
Pendaki Gunung
Posts: 143
Joined: 21 Nov 2006, 15:19
Location: Depan Laptop
Contact:

Re: Pisau Mora Murah - rm 20.00 / rm 25.00 sebilah

Post by crampizium »

bro... sy ada PM smtg~

User avatar
nadir
Ahli Kehormat GO
Posts: 1586
Joined: 05 Dec 2005, 16:30
Location: Penang Darul Mamak
Contact:

Re: Pisau Mora Murah - rm 20.00 / rm 25.00 sebilah

Post by nadir »

replied
Ahmad Nadir Askandar
http://www.outdoordynamics.com.my - Buy outdoor gear online - free delivery !
Join us at FaceBook! - http://www.facebook.com/group.php?gid=340358030429

naim750
Pendaki Gunung
Posts: 9
Joined: 27 Sep 2010, 15:29

Re: Pisau Mora Murah - rm 20.00 / rm 25.00 sebilah

Post by naim750 »

masih ader lagi pisau ni ya.... harap dapat pm...@ msg.... tq

User avatar
nadir
Ahli Kehormat GO
Posts: 1586
Joined: 05 Dec 2005, 16:30
Location: Penang Darul Mamak
Contact:

Re: Pisau Mora Murah - rm 20.00 / rm 25.00 sebilah

Post by nadir »

salam,

pm tak dapat pun bro....

pisau mora carbon steel dah tinggal sikit, nanti saya upkan yang ada cop KJ ERICSSON pulak.design sama, cuma cop berbeza
Ahmad Nadir Askandar
http://www.outdoordynamics.com.my - Buy outdoor gear online - free delivery !
Join us at FaceBook! - http://www.facebook.com/group.php?gid=340358030429

pr oli
Pendaki Tegar
Posts: 287
Joined: 12 Dec 2008, 04:34
Location: Lembah kelang
Contact:

Re: Pisau Mora Murah - rm 20.00 / rm 25.00 sebilah

Post by pr oli »

salam en.nadir....
ade lg x ini brg?...
kalu ade bgtau ye...
- peace no war-
9W2OAT

User avatar
nadir
Ahli Kehormat GO
Posts: 1586
Joined: 05 Dec 2005, 16:30
Location: Penang Darul Mamak
Contact:

Re: Pisau Mora Murah - rm 20.00 / rm 25.00 sebilah

Post by nadir »

pisau mora yang bercap "Mora of sweden" sudah habis ( stainless steel dan juga carbon steel )

yang masih ada pisau mora yang bercap " KJ Ericsson " - carbon steel - semua handle warna merah. rujuk gambar dibawah ( tapi handle warna merah ye, yang biru tu skadar hiasan shj )

harga adalah sama saja, rm 40.00 utk dua bilah. nak poslaju, tambah rm 6.00. kalau tak pos daftar foc.

Image
Ahmad Nadir Askandar
http://www.outdoordynamics.com.my - Buy outdoor gear online - free delivery !
Join us at FaceBook! - http://www.facebook.com/group.php?gid=340358030429

pr oli
Pendaki Tegar
Posts: 287
Joined: 12 Dec 2008, 04:34
Location: Lembah kelang
Contact:

Re: Pisau Mora Murah - rm 20.00 / rm 25.00 sebilah

Post by pr oli »

ok..
nanti kompom blik...
- peace no war-
9W2OAT

Locked