Garage Sale

Jual/beli peralatan rekreasi

Moderator: poncho

Post Reply
User avatar
poncho
Senator Gunung
Posts: 1890
Joined: 05 Dec 2005, 15:59
Location: southern
Contact:

Garage Sale

Post by poncho »

salam semua.
saya nak mengajak semua warga GO yang berminat untuk menjual atau membeli barang outdoor masing-masing untuk sama-sama join event yang bakal diadakan dalam bulan ini. cadangannya ialah pada 14hb Julai iaitu hari khamis depan. sekarang yang menjadi persoalan ialah lokasi yang strategik untuk memudahkan semua dapat berkumpul dan menjayakan event ini. lokasi untuk acara sebelum ini ialah di Bandar Kinrara, Puchong. kalau tiada masaalah, kita kekalkan lokasi ini sebagai lokasi untuk acara tahunan. amacam?

alamat lokasi ialah di No. 44, Jalan BK3/3B, Bandar Kinrara 47100 Puchong, Selangor. klik sini untuk peta lokasi.

sesiapa sahaja boleh datang berniaga dan membeli di sini. warga GO dialu-alukan datang (siap bunga manggar dan karpet pink) :mrgreen:
if a tree falls in the woods... do all the other trees laugh at it?

Image Mounthopper

Azman_202
Pendaki Gunung
Posts: 88
Joined: 30 Apr 2010, 11:26

Re: Garage Sale

Post by Azman_202 »

poncho wrote:salam semua.
saya nak mengajak semua warga GO yang berminat untuk menjual atau membeli barang outdoor masing-masing untuk sama-sama join event yang bakal diadakan dalam bulan ini. cadangannya ialah pada 14hb Julai iaitu hari khamis depan. sekarang yang menjadi persoalan ialah lokasi yang strategik untuk memudahkan semua dapat berkumpul dan menjayakan event ini. lokasi untuk acara sebelum ini ialah di Bandar Kinrara, Puchong. kalau tiada masaalah, kita kekalkan lokasi ini sebagai lokasi untuk acara tahunan. amacam?

ada respon?
event yang sgt menarik..walaupun tak berkesempatan nak pergi hari tu....Kt JB taknak wat ke... :minum:

User avatar
aliph
Pendaki Gunung
Posts: 167
Joined: 16 Feb 2011, 15:28

Re: Garage Sale

Post by aliph »

layan jer poncho
9W2 VCR
MARES
'BeTtEr To LiGhT A MuTiArA HiTaM ThAn To CuRsE A DaRkNeSs'

kabusgunung
Skuad GPS GO
Posts: 737
Joined: 19 Jan 2006, 20:31

Re: Garage Sale

Post by kabusgunung »

14 julai....... dah dekat sgt tarikh nih...... x sempat laaaah nanti takder sambutan plak.....
cam hari tuh....promosi sekurangnya 2 bulan awal.....
so.... ko buat laaaah pas raya nnnt..... buat serentak dgn jamuan raya....
sambil jual sambil mkn kuih raya......
waktu siang boleh gotong royong masak skali.....malam karoke lagu raya....
maybe kena cari tempat yang sesuai laaaaaa.......seperti raya rimba

User avatar
poncho
Senator Gunung
Posts: 1890
Joined: 05 Dec 2005, 15:59
Location: southern
Contact:

Re: Garage Sale

Post by poncho »

letih sebenarnya kalau tarikh dan lokasi pun nak dibincangkan. sampai ke sudah tak ke mana la event nie kan. heheh
if a tree falls in the woods... do all the other trees laugh at it?

Image Mounthopper

User avatar
azwan23
Pendaki Gunung
Posts: 22
Joined: 04 Jul 2011, 12:30

Re: Garage Sale

Post by azwan23 »

tula..better stick je kat 14 tu..
dri situ promote la abis2..
im sure customer will grow from there..

biasala..
1st time nak sambutan cmne..
unless ada tigershow ke..
hahahaa..

User avatar
mohdariff
Pendaki Gunung
Posts: 39
Joined: 09 Apr 2011, 17:30
Location: Tempat Sunyi

Re: Garage Sale

Post by mohdariff »

Setuju dengan tarikh itu,lagipun kalau buat lepas raya poketpun sudah kosong.

eijie
Pendaki Gunung
Posts: 10
Joined: 24 Nov 2010, 21:40

Re: Garage Sale

Post by eijie »

14 okeh... insyaAllah sy akan tolong war2 kan.....

User avatar
nadir
Ahli Kehormat GO
Posts: 1586
Joined: 05 Dec 2005, 16:30
Location: Penang Darul Mamak
Contact:

Re: Garage Sale

Post by nadir »

terbaikkk!!!!
Ahmad Nadir Askandar
http://www.outdoordynamics.com.my - Buy outdoor gear online - free delivery !
Join us at FaceBook! - http://www.facebook.com/group.php?gid=340358030429

User avatar
poncho
Senator Gunung
Posts: 1890
Joined: 05 Dec 2005, 15:59
Location: southern
Contact:

Re: Garage Sale

Post by poncho »

untuk peta,
boleh klik sini ye. timekasih Google Maps. hehe :mrgreen:

*untuk yang pernah join Garage Sale sebelum ini, lokasi adalah sama.
if a tree falls in the woods... do all the other trees laugh at it?

Image Mounthopper

kambinggurun
Senator Gunung
Posts: 557
Joined: 26 Jan 2006, 23:01
Location: gua kayu batu
Contact:

Re: Garage Sale

Post by kambinggurun »

kol bape stat ngan abes ni Poncho? sehari jek eh..
::SRC-Total Outdoor::

User avatar
lusuh adventure
Pendaki Gunung
Posts: 189
Joined: 14 Aug 2008, 14:44
Location: kuala Lumpur
Contact:

Re: Garage Sale

Post by lusuh adventure »

yer Nadir..terbaik ni...
welcome adventure to lusuh adventure ever-green exprience
we sale outdoor gear by online, visit us: http://lusuh.com.my/

User avatar
poncho
Senator Gunung
Posts: 1890
Joined: 05 Dec 2005, 15:59
Location: southern
Contact:

Re: Garage Sale

Post by poncho »

kambinggurun wrote:kol bape stat ngan abes ni Poncho? sehari jek eh..
aku ada update kat Facebook GO. start selepas 1930hrs (7.30pm) 14hb Julai sehingga jam 0100 (1.00am) 15hb Julai.
kalau ada sambutan, akan dilanjutkan selama 2 hari berturut-turut pada waktu yang sama.

jom meriahkan sesama :mrgreen:
if a tree falls in the woods... do all the other trees laugh at it?

Image Mounthopper

User avatar
Kasnalagat
Pendaki Tegar
Posts: 288
Joined: 26 Mar 2008, 08:30
Location: pelantar merenung bulan
Contact:

Re: Garage Sale

Post by Kasnalagat »

Terbaek, tuan rumah mengalu2kan kedatangan anda semua. Jemput datang berniaga kepada rakan2 G.O yg ingin menjual produk mereka, mahupun sekadar menjual barang2 outdoor yg rasa ingin di 'letgo'. Jemput datang membeli, kepada semua rakan2 G.O yang lain.. :minum:

(selepas office hour hari khamis 14hb - jumaat malam 15hb *jumaat siang poncho ada standby kat rumah :wink: )
"TranQuiLLity.."

Denan
Pendaki Sondol
Posts: 411
Joined: 09 Feb 2011, 14:44
Location: USJ

Re: Garage Sale

Post by Denan »

terbaek2... aku akan datang... :minum:
yg buat sbelum ni aku datang tp usha2 kat luar je... masa tu x ramai org segan lak nak masuk hehe :mrgreen:

User avatar
sany ADALAH alger
Otai Gunung
Posts: 932
Joined: 18 Apr 2006, 09:38
Location: in the middle of jungle called KAY HELL
Contact:

Re: Garage Sale

Post by sany ADALAH alger »

anggota Marsas turun tak?? nak wakaf baju laa
CARPE DIEM!

User avatar
poncho
Senator Gunung
Posts: 1890
Joined: 05 Dec 2005, 15:59
Location: southern
Contact:

Re: Garage Sale

Post by poncho »

terbaek. mari mari meriahkan. ada minum-minum (air bujang la..haha) :mrgreen:

Sany my brud,
bawak-bawak. aku bleh tolong simpankan dulu kat sana. kalau ada ruang, nak juga aku bawak baju untuk didermakan.
if a tree falls in the woods... do all the other trees laugh at it?

Image Mounthopper

User avatar
matsaiko
Senator Gunung
Posts: 2786
Joined: 22 Dec 2005, 16:52
Location: GOMBAK Territory

Re: Garage Sale

Post by matsaiko »

kalo nak ambik satu booth berapa bayaran,term n con dia? aku ada barang rare nak jual niehh :D
To Conquer Without Risk Is To Triumph Without Glory
www.azreenismail.com

User avatar
poncho
Senator Gunung
Posts: 1890
Joined: 05 Dec 2005, 15:59
Location: southern
Contact:

Re: Garage Sale

Post by poncho »

tarak cas apa. tiada bayaran dikenakan untuk berniaga.
tapi parking keta kena bayar kat tuan tanah :mrgreen:
if a tree falls in the woods... do all the other trees laugh at it?

Image Mounthopper

keong
Pendaki Gunung
Posts: 25
Joined: 10 Jul 2008, 14:22
Location: Petaling Jaya
Contact:

Re: Garage Sale

Post by keong »

Hi Poncho...

Thank you for the initiative. I dah update kat OGM FB page:
http://www.facebook.com/pages/Outdoor-G ... 8226623233

Thanks for the info bro.

User avatar
PaCATGUNung
Pendaki Gunung
Posts: 13
Joined: 19 Jun 2011, 15:26
Location: Bukit Berapit

Re: Garage Sale

Post by PaCATGUNung »

emm..best ni..saya pon ada barang nak cari/beli, ada barang nak jual..
tapi hari khamis bro..keje..
Next sale buat la hari sabtu & ahad baru ngam..
GoMa NuKiH Mo MaNjEk

User avatar
akimura
Pendaki Gunung
Posts: 45
Joined: 03 Jul 2011, 08:37

Re: Garage Sale

Post by akimura »

Azman_202 wrote:
event yang sgt menarik..walaupun tak berkesempatan nak pergi hari tu....Kt JB taknak wat ke... :minum:
ye la.. bila nak buat kat johor? adabrg nak dijual dan nak dibeli nih. hehe :minum:
Conquered: Broga, Tabur, Kinabalu, Besar Hantu, Bunga Buah, Irau, Belumut, Panti, Ulu Semangkok

My shop:
http://www.mudah.my/waterproof-outdoor
http://www.facebook.com/waterproof.outdoor

User avatar
poncho
Senator Gunung
Posts: 1890
Joined: 05 Dec 2005, 15:59
Location: southern
Contact:

Re: Garage Sale

Post by poncho »

disebabkan dah nak puasa, akan ada trip pada setiap weekend terakhir sebagai acara penutup sebelum 'cuti' bulan puasa.
terpaksa buat weekdays sebenarnya. memang kalau diikutkan, nak buat weekend sebab maybe lagi ramai yang datang.
TAPI kalau buat weekend pun bukan takde alasan "kenapa tak buat weekedays sebab weekend tak sempat la..ada event family la, kenduri kahwin la.."

apa nak buat. siapa yang sempat datang, jom la meriahkan. kalau sambutan menggalakkan, event akan diteruskan selama 2 hari.
jom jom jom
if a tree falls in the woods... do all the other trees laugh at it?

Image Mounthopper

User avatar
poncho
Senator Gunung
Posts: 1890
Joined: 05 Dec 2005, 15:59
Location: southern
Contact:

Re: Garage Sale

Post by poncho »

akimura wrote:
Azman_202 wrote:
event yang sgt menarik..walaupun tak berkesempatan nak pergi hari tu....Kt JB taknak wat ke... :minum:
ye la.. bila nak buat kat johor? adabrg nak dijual dan nak dibeli nih. hehe :minum:
event dibuat atas faktor lokasi yang agak adil untuk semua. kalau betul ada permintaan yang memberangsangkan di sebelah selatan, tak mustahil event nie boleh dibuat mengikut zon. cuma biarlah kita realisasikan atau mantapkan dulu sambutan dan respon pada event permulaan nie. baru ada perkembangan kan.

apapun, kalau ada warga GO kat Johor nak buat, silakan dan minta informkan supaya boleh diwar-warkan kat sini.
if a tree falls in the woods... do all the other trees laugh at it?

Image Mounthopper

Azman_202
Pendaki Gunung
Posts: 88
Joined: 30 Apr 2010, 11:26

Re: Garage Sale

Post by Azman_202 »

poncho wrote:
akimura wrote:
Azman_202 wrote:
event yang sgt menarik..walaupun tak berkesempatan nak pergi hari tu....Kt JB taknak wat ke... :minum:
ye la.. bila nak buat kat johor? adabrg nak dijual dan nak dibeli nih. hehe :minum:
event dibuat atas faktor lokasi yang agak adil untuk semua. kalau betul ada permintaan yang memberangsangkan di sebelah selatan, tak mustahil event nie boleh dibuat mengikut zon. cuma biarlah kita realisasikan atau mantapkan dulu sambutan dan respon pada event permulaan nie. baru ada perkembangan kan.

apapun, kalau ada warga GO kat Johor nak buat, silakan dan minta informkan supaya boleh diwar-warkan kat sini.
okeh... tq Bro Poncho.. :minum:

User avatar
azwan23
Pendaki Gunung
Posts: 22
Joined: 04 Jul 2011, 12:30

Re: Garage Sale

Post by azwan23 »

akimura wrote:
Azman_202 wrote:
event yang sgt menarik..walaupun tak berkesempatan nak pergi hari tu....Kt JB taknak wat ke... :minum:
ye la.. bila nak buat kat johor? adabrg nak dijual dan nak dibeli nih. hehe :minum:

wahhh cik akimura pn ada dlm nih..
ehehehe..

assalam pd my long lost fren..ehehe..

User avatar
azwan23
Pendaki Gunung
Posts: 22
Joined: 04 Jul 2011, 12:30

Re: Garage Sale

Post by azwan23 »

garage smlm mmg terbaek..
tp fulus mania yg kurang menarik..uhhh..

Denan
Pendaki Sondol
Posts: 411
Joined: 09 Feb 2011, 14:44
Location: USJ

Re: Garage Sale

Post by Denan »

poncho wrote:
kambinggurun wrote:kol bape stat ngan abes ni Poncho? sehari jek eh..
aku ada update kat Facebook GO. start selepas 1930hrs (7.30pm) 14hb Julai sehingga jam 0100 (1.00am) 15hb Julai.
kalau ada sambutan, akan dilanjutkan selama 2 hari berturut-turut pada waktu yang sama.

jom meriahkan sesama :mrgreen:
start mlm rupe nye... patut le aku g usha pagi td lapang je laman...
kepada tuan tanah... pagar tu buat2 le repair... dah ronggak le bro :mrgreen:
masa aku lalu td ternampak anjing masuk kat laman umah... di buat nye berak kan hareemmmm tu :keke:

Post Reply