HARGA RUNTUH SEBELUM RAJA HAJI

Jual/beli peralatan rekreasi

Moderator: poncho

Post Reply
abeyie
Pendaki Gunung
Posts: 41
Joined: 07 Sep 2011, 01:17

HARGA RUNTUH SEBELUM RAJA HAJI

Post by abeyie »

Assalamualaikum wbt...

ni abeyie dengan murah hati ingin memberi diskaun xmampu utk anda tolak sempena dengan Hari Raya Aidiladha.

beg2 backpacks yg nak diberi diskaun adalah spt berikut:-

i) Berghaus Verden 45+8 (warna biru)(new condition) : RM400
ii) Berghaus C7 1Series 65+10 (warna merah)(new condition) : RM700
iii) Karrimor Cheetah 50-70F (warna merah)(new condition) : RM600

kalau berminat bole msg@call abeyie.selepas raya haji harga akan kembali kepada harga biasa.hehe

0193687274

User avatar
biNGai
Kerabat Gunung
Posts: 3216
Joined: 19 Dec 2005, 13:18

Re: HARGA RUNTUH SEBELUM RAJA HAJI

Post by biNGai »

murah hati tak semestinya murah barangnya..raya korban patut kasi korban je untung tuh..baru laa bermakna niat dihari raya.. :pig:
M.A.L.A.S - Copyright © 2003-2009. All rights reserved.
"Demi langit beserta seluruh binaannya, Demi bumi serta yang ada di hamparannya, Demi jiwa dan seluruh penyempurnaannya.."

nazryst
Pendaki Terlampau
Posts: 650
Joined: 16 Feb 2006, 12:17
Location: Natural Geography
Contact:

Re: HARGA RUNTUH SEBELUM RAJA HAJI

Post by nazryst »

biNGai wrote:murah hati tak semestinya murah barangnya..raya korban patut kasi korban je untung tuh..baru laa bermakna niat dihari raya.. :pig:
macam haraammm bunyinyeeee... tapi aku setuju laa kata mike.....

abeyie
Pendaki Gunung
Posts: 41
Joined: 07 Sep 2011, 01:17

Re: HARGA RUNTUH SEBELUM RAJA HAJI

Post by abeyie »

biNGai wrote:murah hati tak semestinya murah barangnya..raya korban patut kasi korban je untung tuh..baru laa bermakna niat dihari raya.. :pig:
bagusnya nko... :pig:

abeyie
Pendaki Gunung
Posts: 41
Joined: 07 Sep 2011, 01:17

Re: HARGA RUNTUH SEBELUM RAJA HAJI

Post by abeyie »

:pig: :pig: :pig:

abeyie
Pendaki Gunung
Posts: 41
Joined: 07 Sep 2011, 01:17

Re: HARGA RUNTUH SEBELUM RAJA HAJI

Post by abeyie »

sekadar renungan...

seller nk menjual barang dia kt sini nk letak harga berapa pun dia punya suka la.kalu xsuka xpyh nk kondem2.duit tarak tp bunyi bising mcm tin kosong.

buyer kalau nak beli still bole nego...kalau kena budi bicara...

p/s: nama pun seburuk :pig: memang padan la nko! :kah:

User avatar
matsaiko
Senator Gunung
Posts: 2786
Joined: 22 Dec 2005, 16:52
Location: GOMBAK Territory

Re: HARGA RUNTUH SEBELUM RAJA HAJI

Post by matsaiko »

hehe tp kalo seller jenis provoke camni..buyer pon nyampah nak beli... :lidah:
To Conquer Without Risk Is To Triumph Without Glory
www.azreenismail.com

User avatar
biNGai
Kerabat Gunung
Posts: 3216
Joined: 19 Dec 2005, 13:18

Re: HARGA RUNTUH SEBELUM RAJA HAJI

Post by biNGai »

seller nk menjual barang dia kt sini nk letak harga berapa pun dia punya suka la.kalu xsuka xpyh nk kondem2.duit tarak tp bunyi bising mcm tin kosong.
aku suke ayat nih..nih ayat namanye ayat tgk cermin, nampak batang idung sendri :keke:


bior la ghupe buruk cam :pig: , tapi ati tk sentap sampai naluri..ekekeke



yer ler..aku mana mampu nk beli beg begos sama kerimo nih..karung beg isi tin susu pon aku tk mampu beli berrrooo (wat masa skang laa..ko tunggu 3 cek aku clear sok, aku kaya!! aku kaya!!)


:keke: :pig: :keke: :pig: :keke: :pig: :keke:
M.A.L.A.S - Copyright © 2003-2009. All rights reserved.
"Demi langit beserta seluruh binaannya, Demi bumi serta yang ada di hamparannya, Demi jiwa dan seluruh penyempurnaannya.."

User avatar
solas
Pendaki Gunung
Posts: 6
Joined: 29 Jun 2010, 15:43

Re: HARGA RUNTUH SEBELUM RAJA HAJI

Post by solas »

gambar x ada ke tauke kedai ???

User avatar
Hangar 18
Kerabat Gunung
Posts: 1356
Joined: 18 Jan 2006, 15:18
Location: Bkt Jalil
Contact:

Re: HARGA RUNTUH SEBELUM RAJA HAJI

Post by Hangar 18 »

new seller yg aku perasan mula melanggar atur cara berniaga disini & merosakkan harga pasaran.

User avatar
biNGai
Kerabat Gunung
Posts: 3216
Joined: 19 Dec 2005, 13:18

Re: HARGA RUNTUH SEBELUM RAJA HAJI

Post by biNGai »

provoke kuat nih..

pastikan ic adalah milik anda sblom mengundi PRU13..may the best parti win..hehe
M.A.L.A.S - Copyright © 2003-2009. All rights reserved.
"Demi langit beserta seluruh binaannya, Demi bumi serta yang ada di hamparannya, Demi jiwa dan seluruh penyempurnaannya.."

HafisJohan
Pendaki Gunung
Posts: 88
Joined: 19 Oct 2009, 10:48

Re: HARGA RUNTUH SEBELUM RAJA HAJI

Post by HafisJohan »

sabar ngai..pi repair la cermin kete dulu...jab lg sambung..haha

desperategaid
Pendaki Gunung
Posts: 41
Joined: 15 Dec 2005, 16:41

Re: HARGA RUNTUH SEBELUM RAJA HAJI

Post by desperategaid »

:tembak: :tembak: :tembak:

abeyie
Pendaki Gunung
Posts: 41
Joined: 07 Sep 2011, 01:17

Re: HARGA RUNTUH SEBELUM RAJA HAJI

Post by abeyie »

matsaiko wrote:hehe tp kalo seller jenis provoke camni..buyer pon nyampah nak beli... :lidah:
bkn nak provoke.nak kasi buyer bole beli dgn harga mampu! itu je.sharing is caring... so kalau momod rasa xsuka bole delete.

thanks.

yg :pig: malaun tu je yg jenis suka provoke. :kah:



ITEM SOLD OUT! tutup kedai.

kalu ada salah silap harap dimaafkan.

selamat hari raya aidiladha.

END

User avatar
biNGai
Kerabat Gunung
Posts: 3216
Joined: 19 Dec 2005, 13:18

Re: HARGA RUNTUH SEBELUM RAJA HAJI

Post by biNGai »

ekekeke..sentap btui laa berroo ni..camne nk jadik usahawan berjaya? tu blom jual nasik lemak tepi jalan lagi..

dan dan je sold out..sapa la yg malang jadik buyer tuh..ekekeke

slamat ari raya aji..nanti jemput laa datang umah minum sirap menyirap..ahakss
M.A.L.A.S - Copyright © 2003-2009. All rights reserved.
"Demi langit beserta seluruh binaannya, Demi bumi serta yang ada di hamparannya, Demi jiwa dan seluruh penyempurnaannya.."

nazryst
Pendaki Terlampau
Posts: 650
Joined: 16 Feb 2006, 12:17
Location: Natural Geography
Contact:

Re: HARGA RUNTUH SEBELUM RAJA HAJI

Post by nazryst »

memang betol betol runtuh ni banggg... segala tiang seri dah tak nampak hahahahaha

User avatar
irmuaaz
Pendaki Hebat
Posts: 360
Joined: 18 May 2011, 00:49
Location: Seri Kembangan
Contact:

Re: HARGA RUNTUH SEBELUM RAJA HAJI

Post by irmuaaz »

biNGai wrote:murah hati tak semestinya murah barangnya..raya korban patut kasi korban je untung tuh..baru laa bermakna niat dihari raya.. :pig:
Isy tak habis lagi citer dgn abeyie ni. Dah 3 topik dah meleret aku tengok :keke:
Takperlah aku sambut cabaran kau lah bingai. Aku bagi diskaun 35% barang Light My Fire kat kedai aku sampai hari raya Korban. Takyah aku nak untung. Tapi jenguk2 la barang lain gak :)
Barang Light My Fire http://www.footsteps.com.my/index.php/s ... turer_id=5
Coupon code nyer adalah : korban
Sila masukkan semasa checkout
Camni ok ke ngai?
Muaaz Mohamad Nor
Footsteps Travel and Outdoor Gear
www.footsteps.com.my
info@footsteps.com.my

User avatar
biNGai
Kerabat Gunung
Posts: 3216
Joined: 19 Dec 2005, 13:18

Re: HARGA RUNTUH SEBELUM RAJA HAJI

Post by biNGai »

haaa..camni laa baru ok

baru la ade selera mau jadi genuine buyer..apa dia ingat aku tkde duit ka?

aku oder :

1. Fire Steel Scout 2.0
2. Opinel no.8 Stainless Steel


aaa kasik kira cepat sblom bini aku blom mintak belen beli barang dapo nihhh.. :keke: :pig: :keke:

(siries buyer hoccayyy..COD ka pos?)
M.A.L.A.S - Copyright © 2003-2009. All rights reserved.
"Demi langit beserta seluruh binaannya, Demi bumi serta yang ada di hamparannya, Demi jiwa dan seluruh penyempurnaannya.."

User avatar
irmuaaz
Pendaki Hebat
Posts: 360
Joined: 18 May 2011, 00:49
Location: Seri Kembangan
Contact:

Re: HARGA RUNTUH SEBELUM RAJA HAJI

Post by irmuaaz »

Boleh, minta tolong buat order melalui website. Minta register dan buat pembayaran di sana. Jangan lupa masukkan code coupon semasa checkout. Nanti diskaun tak keluar lak. Sorry takder C.O.D (saya pun nak raya) barang dihantar melalui Poslaju. Itu no.8 tanak sarung sekali ke? Baru complete :mrgreen: :)

Boleh bayar melalui online banking, atau credit card VISA dan Mastercard dan juga Paypal.
Barang Poslaju dihantar pada pukul 11pagi tiap2 hari kecuali sabtu ahad.
Muaaz Mohamad Nor
Footsteps Travel and Outdoor Gear
www.footsteps.com.my
info@footsteps.com.my

User avatar
biNGai
Kerabat Gunung
Posts: 3216
Joined: 19 Dec 2005, 13:18

Re: HARGA RUNTUH SEBELUM RAJA HAJI

Post by biNGai »

wooo..ghugi la tk bole COD..ai suke pkai seket merah sendat paras peha..ekeke

sarung? tamo aaa..the real man in action mana bole pkai sarung, tk hero laa namanya.. :pig:


orite..nanti saya oder online..bole pkai kedit kad? wowww bole laa pinjam kedit kad bini..

camni laa baru seller yg berwibawa, tidak mudah melatah dan cekap melayan kerenah buyer..ahakss :keke:
M.A.L.A.S - Copyright © 2003-2009. All rights reserved.
"Demi langit beserta seluruh binaannya, Demi bumi serta yang ada di hamparannya, Demi jiwa dan seluruh penyempurnaannya.."

User avatar
irmuaaz
Pendaki Hebat
Posts: 360
Joined: 18 May 2011, 00:49
Location: Seri Kembangan
Contact:

Re: HARGA RUNTUH SEBELUM RAJA HAJI

Post by irmuaaz »

Boleh saya tunggu order awak bingai. Boleh pakai kad kredit bini, tapi syarat bagitau bini dululah. Semua barang 1 year warranty ye. Simpan invoice/resit baik-baik. Kalau tak puas hati dengan quality barang boleh pulangkan dalam masa 14 hari. Tapi saya memang tak jual barang ciplak pon.
Muaaz Mohamad Nor
Footsteps Travel and Outdoor Gear
www.footsteps.com.my
info@footsteps.com.my

User avatar
biNGai
Kerabat Gunung
Posts: 3216
Joined: 19 Dec 2005, 13:18

Re: HARGA RUNTUH SEBELUM RAJA HAJI

Post by biNGai »

tkpe..sekilas ikan di air, saya dah tau sedap masak sweet sour ke kuzi berempah..hehe

sok saya oder yer..skang daa jam 1am, bini ajak tido..hehe
M.A.L.A.S - Copyright © 2003-2009. All rights reserved.
"Demi langit beserta seluruh binaannya, Demi bumi serta yang ada di hamparannya, Demi jiwa dan seluruh penyempurnaannya.."

User avatar
irmuaaz
Pendaki Hebat
Posts: 360
Joined: 18 May 2011, 00:49
Location: Seri Kembangan
Contact:

Re: HARGA RUNTUH SEBELUM RAJA HAJI

Post by irmuaaz »

ok konpem!
Muaaz Mohamad Nor
Footsteps Travel and Outdoor Gear
www.footsteps.com.my
info@footsteps.com.my

User avatar
matsaiko
Senator Gunung
Posts: 2786
Joined: 22 Dec 2005, 16:52
Location: GOMBAK Territory

Re: HARGA RUNTUH SEBELUM RAJA HAJI

Post by matsaiko »

pehh kena hijack terus topik
To Conquer Without Risk Is To Triumph Without Glory
www.azreenismail.com

ikan-lelumba
Pendaki Gunung
Posts: 62
Joined: 21 Aug 2011, 21:07

Re: HARGA RUNTUH SEBELUM RAJA HAJI

Post by ikan-lelumba »

dan2 je dah sold out. baru nak usha harga runtuh :kah:

User avatar
biNGai
Kerabat Gunung
Posts: 3216
Joined: 19 Dec 2005, 13:18

Re: HARGA RUNTUH SEBELUM RAJA HAJI

Post by biNGai »

auummm.. :pig: :pig:
M.A.L.A.S - Copyright © 2003-2009. All rights reserved.
"Demi langit beserta seluruh binaannya, Demi bumi serta yang ada di hamparannya, Demi jiwa dan seluruh penyempurnaannya.."

User avatar
irmuaaz
Pendaki Hebat
Posts: 360
Joined: 18 May 2011, 00:49
Location: Seri Kembangan
Contact:

Re: HARGA RUNTUH SEBELUM RAJA HAJI

Post by irmuaaz »

Dah la tu kengkawan semua. Kita tengok kedepan pulak. Kesian member nak meniaga. Hari Raya ni:)
Muaaz Mohamad Nor
Footsteps Travel and Outdoor Gear
www.footsteps.com.my
info@footsteps.com.my

User avatar
biNGai
Kerabat Gunung
Posts: 3216
Joined: 19 Dec 2005, 13:18

Re: HARGA RUNTUH SEBELUM RAJA HAJI

Post by biNGai »

woii kasi beli woi barang kt footsteps..murah2 dapat rege berrrooo..kaw2 punye diskaun..camni punye seller la yg kite dok carikkk..tp kalo hari-hari kasi diskaun pon lagi bes..

tQ for the bisnes berroo..nice deal ;)
M.A.L.A.S - Copyright © 2003-2009. All rights reserved.
"Demi langit beserta seluruh binaannya, Demi bumi serta yang ada di hamparannya, Demi jiwa dan seluruh penyempurnaannya.."

pr oli
Pendaki Tegar
Posts: 287
Joined: 12 Dec 2008, 04:34
Location: Lembah kelang
Contact:

Re: HARGA RUNTUH SEBELUM RAJA HAJI

Post by pr oli »

irmuaaz...
dry sack tu baper liter eh?
- peace no war-
9W2OAT

User avatar
irmuaaz
Pendaki Hebat
Posts: 360
Joined: 18 May 2011, 00:49
Location: Seri Kembangan
Contact:

Re: HARGA RUNTUH SEBELUM RAJA HAJI

Post by irmuaaz »

byk saiz tapi 2l dgn 5l dah habis la... tinggal 10l dgn 20l je. Laku sangat la yang 2l dgn 5l
Muaaz Mohamad Nor
Footsteps Travel and Outdoor Gear
www.footsteps.com.my
info@footsteps.com.my

pr oli
Pendaki Tegar
Posts: 287
Joined: 12 Dec 2008, 04:34
Location: Lembah kelang
Contact:

Re: HARGA RUNTUH SEBELUM RAJA HAJI

Post by pr oli »

lg besar xde ke?...
50 ke atas ke?
- peace no war-
9W2OAT

User avatar
irmuaaz
Pendaki Hebat
Posts: 360
Joined: 18 May 2011, 00:49
Location: Seri Kembangan
Contact:

Re: HARGA RUNTUH SEBELUM RAJA HAJI

Post by irmuaaz »

Just to be sure awak nak dry sack ke dry bag? Kalau 50l ke atas saya ada dry bag feelfree je. Tapi itu order lah. Nak pakai buat apa babe? Nak berkayak ke?
Muaaz Mohamad Nor
Footsteps Travel and Outdoor Gear
www.footsteps.com.my
info@footsteps.com.my

pr oli
Pendaki Tegar
Posts: 287
Joined: 12 Dec 2008, 04:34
Location: Lembah kelang
Contact:

Re: HARGA RUNTUH SEBELUM RAJA HAJI

Post by pr oli »

irmuaaz wrote:Just to be sure awak nak dry sack ke dry bag? Kalau 50l ke atas saya ada dry bag feelfree je. Tapi itu order lah. Nak pakai buat apa babe? Nak berkayak ke?

nak dry sack.. rucsack liner tu...
kalu dry beg dah ade...
xde xpe....
- peace no war-
9W2OAT

User avatar
irmuaaz
Pendaki Hebat
Posts: 360
Joined: 18 May 2011, 00:49
Location: Seri Kembangan
Contact:

Re: HARGA RUNTUH SEBELUM RAJA HAJI

Post by irmuaaz »

Kau nak letak liner tu kat dalam bag ke nak style transporter letak beg tu dalam liner. Kalau transporter tu saya ada. Tapi dry sack besar takde lah. Selalu orang pakai dry sack bukan sahaja nak tahan dari basah, tapi nak organize barang dalam beg. Elok pakai 2-3 dry sack yang kecik sikit dari satu dry sack besar.
Muaaz Mohamad Nor
Footsteps Travel and Outdoor Gear
www.footsteps.com.my
info@footsteps.com.my

Post Reply