Pemilik haversack LOWE ALPINE,

Diskusi khas berkaitan peralatan review dan isu berkaitan.

Moderator: nadir

User avatar
ahmad saufi
Pendaki Gunung
Posts: 39
Joined: 20 May 2006, 12:40
Location: kuala selangor

Re: Pemilik haversack LOWE ALPINE,

Post by ahmad saufi »

mrHangar18...
aku ada pilihan lain ke?
btw; aku sedang usaha dptkan tayar yg sesuai...
mengikut keadaan iklim disana nanti.
setakat ni,niat aku masih mcm dulu- drive powill sampai ke jambatan pecah!

User avatar
Hangar 18
Kerabat Gunung
Posts: 1356
Joined: 18 Jan 2006, 15:18
Location: Bkt Jalil
Contact:

Re: Pemilik haversack LOWE ALPINE,

Post by Hangar 18 »

cantek mr jebat...

kita dlm 12 org. lagi 8 org naik hilux 4 pintu.

User avatar
rembau
Pemegang Amanah GO
Posts: 1394
Joined: 06 Dec 2005, 08:41

Re: Pemilik haversack LOWE ALPINE,

Post by rembau »

ahmad saufi wrote:FYI; 12-15mac nanti,
LoweAlpine Outback II 60liter aku ni
akan beraksi ke gMandiAngin version2.0;)
korang semua mcm biasa... standing by tau!
sajee...bakar sikit...hehhehe...
Bas dah penuh ke?
Dan Kami jadikan di bumi gunung-ganang yang menetapnya, supaya bumi itu tidak menggegar mereka; dan Kami jadikan di celah-celahnya jalan-jalan laluan, supaya mereka mendapat petunjuk.(Surah Al-Anbiyaa':31)

User avatar
Hangar 18
Kerabat Gunung
Posts: 1356
Joined: 18 Jan 2006, 15:18
Location: Bkt Jalil
Contact:

Re: Pemilik haversack LOWE ALPINE,

Post by Hangar 18 »

bas nak pi mana tu bang?

Azman_202
Pendaki Gunung
Posts: 88
Joined: 30 Apr 2010, 11:26

Re: Pemilik haversack LOWE ALPINE,

Post by Azman_202 »

crag attack 40 :minum:

pangjatt
Pendaki Gunung
Posts: 38
Joined: 08 Sep 2009, 00:58

Re: Pemilik haversack LOWE ALPINE,

Post by pangjatt »

Appalachian APS 60+15

User avatar
soulfly
Kerabat Gunung
Posts: 1147
Joined: 18 Mar 2008, 15:57
Location: SENTUL

Re: Pemilik haversack LOWE ALPINE,

Post by soulfly »

ya mari2 sapa lagi yang belum daftar..ada trip santai mau bikin, khas untuk pemilik LOWE ALPINE
lama sangat...

User avatar
sun
Pendaki Gunung
Posts: 110
Joined: 09 Dec 2008, 16:51
Location: [selayang][cyberjaya]
Contact:

Re: Pemilik haversack LOWE ALPINE,

Post by sun »

tlupe la nak daftar...haha...summit tfx9

Azman_202
Pendaki Gunung
Posts: 88
Joined: 30 Apr 2010, 11:26

Re: Pemilik haversack LOWE ALPINE,

Post by Azman_202 »

soulfly wrote:ya mari2 sapa lagi yang belum daftar..ada trip santai mau bikin, khas untuk pemilik LOWE ALPINE
wah..menarik..kemana tu trip nye kali ni?

User avatar
soulfly
Kerabat Gunung
Posts: 1147
Joined: 18 Mar 2008, 15:57
Location: SENTUL

Re: Pemilik haversack LOWE ALPINE,

Post by soulfly »

Azman_202 wrote:
soulfly wrote:ya mari2 sapa lagi yang belum daftar..ada trip santai mau bikin, khas untuk pemilik LOWE ALPINE
wah..menarik..kemana tu trip nye kali ni?
ya...kemungkinan besar,cemerung,berembun, lansir :minum:
lama sangat...

nazryst
Pendaki Terlampau
Posts: 650
Joined: 16 Feb 2006, 12:17
Location: Natural Geography
Contact:

Re: Pemilik haversack LOWE ALPINE,

Post by nazryst »

I polo

Azman_202
Pendaki Gunung
Posts: 88
Joined: 30 Apr 2010, 11:26

Re: Pemilik haversack LOWE ALPINE,

Post by Azman_202 »

soulfly wrote:
Azman_202 wrote:
soulfly wrote:ya mari2 sapa lagi yang belum daftar..ada trip santai mau bikin, khas untuk pemilik LOWE ALPINE
wah..menarik..kemana tu trip nye kali ni?
ya...kemungkinan besar,cemerung,berembun, lansir :minum:
menarik...kalau timing kena..insyaAllah join :D

User avatar
Nizam
Pendaki Tegar
Posts: 246
Joined: 27 Jan 2006, 08:37
Contact:

Re: Pemilik haversack LOWE ALPINE,

Post by Nizam »

soulfly wrote:
Azman_202 wrote:
soulfly wrote:ya mari2 sapa lagi yang belum daftar..ada trip santai mau bikin, khas untuk pemilik LOWE ALPINE
wah..menarik..kemana tu trip nye kali ni?
ya...kemungkinan besar,cemerung,berembun, lansir :minum:
Ayakkkkk....Melepas GUA Lagi....Sekarang GUA Sudah Ada Org Baru Arr Mamak....
[["Wa Budak Baru Belajar Memanjat" ®]]

User avatar
Hangar 18
Kerabat Gunung
Posts: 1356
Joined: 18 Jan 2006, 15:18
Location: Bkt Jalil
Contact:

Re: Pemilik haversack LOWE ALPINE,

Post by Hangar 18 »

Yes... dpt tfx10. nak pegang ke nak jual.. nak pegang ke nak jual.. nak pegang ke nak jual..
hmmmmm.......

User avatar
sun
Pendaki Gunung
Posts: 110
Joined: 09 Dec 2008, 16:51
Location: [selayang][cyberjaya]
Contact:

Re: Pemilik haversack LOWE ALPINE,

Post by sun »

Hangar 18 wrote:Yes... dpt tfx10. nak pegang ke nak jual.. nak pegang ke nak jual.. nak pegang ke nak jual..
hmmmmm.......
expedition,cerro torre?...kasi review sket...ape extra add dari tfx9

merang30
Pendaki Gunung
Posts: 35
Joined: 09 May 2011, 11:02

Re: Pemilik haversack LOWE ALPINE,

Post by merang30 »

duk surf2 bag LA jumpalah Sirocco ND 60+10 hyperlite dan Contour 60+10 hyperlite. tp yg sirocco tu katanya women spec...features lain semua sama antara 2 beg ni. apa yg beza women n men spec. otai2/tauke2 kedai blh tlg bg tau.

User avatar
Hangar 18
Kerabat Gunung
Posts: 1356
Joined: 18 Jan 2006, 15:18
Location: Bkt Jalil
Contact:

Re: Pemilik haversack LOWE ALPINE,

Post by Hangar 18 »

sun wrote:
Hangar 18 wrote:Yes... dpt tfx10. nak pegang ke nak jual.. nak pegang ke nak jual.. nak pegang ke nak jual..
hmmmmm.......
expedition,cerro torre?...kasi review sket...ape extra add dari tfx9
fitzroy 70:90

review? aku tak leh review sepenuhnya lagi sbb tak test drive.
review sebelum pakai adalah:

sebelum tu nak review tfx7 vs tfx9.
bezanya pump tu aje.

tfx9 best dari 10 ni sbb ada pump tu.
tfx10 ni best sbb:
1. masukan kat bdn.. lebih best. banyak % gak tu.
2. real sizenya lebih kecil dari summit sbb dia ada 1 beg kecik kat depan & ada side pocket.
jadik.. real main body size sebenarnya lebih kecik dari summit.
3. ada side pocket.

kesimpulan: lebih syok tfx10 ler.

ingat2... awal tahun depan mau bikin 1 trip L.A ler..
:)

User avatar
nadir
Ahli Kehormat GO
Posts: 1586
Joined: 05 Dec 2005, 16:30
Location: Penang Darul Mamak
Contact:

Re: Pemilik haversack LOWE ALPINE,

Post by nadir »

waaaaaaa bagus bagus.... nanti kalau ada plan, roger saya yer, apa yang saya boleh bantu saya bantu...

Lowe Alpine dah kene jual ke company UK , dah bukan bawah tangan Asolo lagi.
Ahmad Nadir Askandar
http://www.outdoordynamics.com.my - Buy outdoor gear online - free delivery !
Join us at FaceBook! - http://www.facebook.com/group.php?gid=340358030429

carbonara
Pendaki Gunung
Posts: 18
Joined: 02 Jul 2011, 02:49

Re: Pemilik haversack LOWE ALPINE,

Post by carbonara »

bole register lagi ??

saya ada Expedition 75:95 TFX10
Crag Attack 40

User avatar
Hangar 18
Kerabat Gunung
Posts: 1356
Joined: 18 Jan 2006, 15:18
Location: Bkt Jalil
Contact:

Re: Pemilik haversack LOWE ALPINE,

Post by Hangar 18 »

perkh. tahniah, bertambah lagi tfx10 owner.

nadir, mmg memerlukan bantuan hang pun. kalo hang join ini trip, 4wd tu akan berbakti tu.

User avatar
nadir
Ahli Kehormat GO
Posts: 1586
Joined: 05 Dec 2005, 16:30
Location: Penang Darul Mamak
Contact:

Re: Pemilik haversack LOWE ALPINE,

Post by nadir »

nak kemana Fendi,

aku tahun depan senang sket nak jalan kot, skrng masih mencari orang nak jaga kedai.
Ahmad Nadir Askandar
http://www.outdoordynamics.com.my - Buy outdoor gear online - free delivery !
Join us at FaceBook! - http://www.facebook.com/group.php?gid=340358030429

User avatar
Hangar 18
Kerabat Gunung
Posts: 1356
Joined: 18 Jan 2006, 15:18
Location: Bkt Jalil
Contact:

Re: Pemilik haversack LOWE ALPINE,

Post by Hangar 18 »

nadir,

4wd tu nak cross Sg Kuantan untuk ke Kuala Daguk dari CP1. pastu trekking ke CP2, pastu trekking ke CP3.
ke G Tapis le kita.
date : seminggu selepas CNY. ada PH 3 day direct.
4-6 Feb.

User avatar
nadir
Ahli Kehormat GO
Posts: 1586
Joined: 05 Dec 2005, 16:30
Location: Penang Darul Mamak
Contact:

Re: Pemilik haversack LOWE ALPINE,

Post by nadir »

menarik..... boley rasanya...
Ahmad Nadir Askandar
http://www.outdoordynamics.com.my - Buy outdoor gear online - free delivery !
Join us at FaceBook! - http://www.facebook.com/group.php?gid=340358030429

fendi
Pendaki Gunung
Posts: 18
Joined: 22 Jun 2007, 15:23

Re: Pemilik haversack LOWE ALPINE,

Post by fendi »

terbaik nadir,

awal nov nanti aku upkan official program tu.

User avatar
shahkakimodel
Pendaki Gunung
Posts: 21
Joined: 30 Mar 2010, 22:41
Location: Shah Alam

Re: Pemilik haversack LOWE ALPINE,

Post by shahkakimodel »

yeeehaaaa.. Cerro Torre TFX 10 sudah selamat mendarat :minum:
.: HACC-sky's the limit :.

User avatar
Hangar 18
Kerabat Gunung
Posts: 1356
Joined: 18 Jan 2006, 15:18
Location: Bkt Jalil
Contact:

Re: Pemilik haversack LOWE ALPINE,

Post by Hangar 18 »

Hangar 18 wrote:nadir,

4wd tu nak cross Sg Kuantan untuk ke Kuala Daguk dari CP1. pastu trekking ke CP2, pastu trekking ke CP3.
ke G Tapis le kita.
date : seminggu selepas CNY. ada PH 3 day direct.
4-6 Feb.

Alhamdulillah trip Lowe dah selesai, 9 member all. 4 tfx, 4 APS Ireland & 1 APS Vietnam.

User avatar
soulfly
Kerabat Gunung
Posts: 1147
Joined: 18 Mar 2008, 15:57
Location: SENTUL

Re: Pemilik haversack LOWE ALPINE,

Post by soulfly »

Hangar 18 wrote:
Hangar 18 wrote:nadir,

4wd tu nak cross Sg Kuantan untuk ke Kuala Daguk dari CP1. pastu trekking ke CP2, pastu trekking ke CP3.
ke G Tapis le kita.
date : seminggu selepas CNY. ada PH 3 day direct.
4-6 Feb.

Alhamdulillah trip Lowe dah selesai, 9 member all. 4 tfx, 4 APS Ireland & 1 APS Vietnam.
ini taun miss lagi lah!! nex trip maybe.... :minum:
tahniah!!gambar2 tarak ka?
lama sangat...

pr oli
Pendaki Tegar
Posts: 287
Joined: 12 Dec 2008, 04:34
Location: Lembah kelang
Contact:

Re: Pemilik haversack LOWE ALPINE,

Post by pr oli »

kalu ade trip lowe kasi roger ye...
sy pemilik tfx 10 cerro torre 65-85..
:minum:
- peace no war-
9W2OAT

ironore
Pendaki Gunung
Posts: 86
Joined: 19 Feb 2009, 03:01

Re: Pemilik haversack LOWE ALPINE,

Post by ironore »

team lowe ni takda kemana2 ka nak buat trip lagi?....dah naik berkulat dah beg ni.. :D :D :D :D

hafiz nasri
Pendaki Gunung
Posts: 7
Joined: 14 Feb 2012, 18:21

Re: Pemilik haversack LOWE ALPINE,

Post by hafiz nasri »

bole register lagi ??

saya ada LA Walkabout 47

User avatar
Hangar 18
Kerabat Gunung
Posts: 1356
Joined: 18 Jan 2006, 15:18
Location: Bkt Jalil
Contact:

Re: Pemilik haversack LOWE ALPINE,

Post by Hangar 18 »

Awal cuti sekolah ujung tahun... tunggu...

User avatar
soulfly
Kerabat Gunung
Posts: 1147
Joined: 18 Mar 2008, 15:57
Location: SENTUL

Re: Pemilik haversack LOWE ALPINE,

Post by soulfly »

pr oli wrote:kalu ade trip lowe kasi roger ye...
sy pemilik tfx 10 cerro torre 65-85..
:minum:
terbaek
Hangar 18 wrote:Awal cuti sekolah ujung tahun... tunggu...
harap kali ni tak terlepas trip :minum:
lama sangat...

User avatar
soulfly
Kerabat Gunung
Posts: 1147
Joined: 18 Mar 2008, 15:57
Location: SENTUL

Re: Pemilik haversack LOWE ALPINE,

Post by soulfly »

carbonara wrote:bole register lagi ??

saya ada Expedition 75:95 TFX10
Crag Attack 40
bro boleh ajer..
lama sangat...

User avatar
Hangar 18
Kerabat Gunung
Posts: 1356
Joined: 18 Jan 2006, 15:18
Location: Bkt Jalil
Contact:

Re: Pemilik haversack LOWE ALPINE,

Post by Hangar 18 »

soulfly wrote:
pr oli wrote:kalu ade trip lowe kasi roger ye...
sy pemilik tfx 10 cerro torre 65-85..
:minum:
terbaek
Hangar 18 wrote:Awal cuti sekolah ujung tahun... tunggu...
harap kali ni tak terlepas trip :minum:

11 ke 15 Nov tarikh..

User avatar
shahrul
Senator Gunung
Posts: 819
Joined: 25 Apr 2011, 08:21
Location: streets of uptown

Re: Pemilik haversack LOWE ALPINE,

Post by shahrul »

pr oli wrote:kalu ade trip lowe kasi roger ye...
sy pemilik tfx 10 cerro torre 65-85..
:minum:
pergh masyuk ini bag.. berapa RM bole dapat nih incik oli?
_________________
_________________

Post Reply