Made in Malaysia backpack

Diskusi khas berkaitan peralatan review dan isu berkaitan.

Moderator: nadir

Post Reply
User avatar
forestgump
Pendaki Terlampau
Posts: 520
Joined: 19 Apr 2006, 20:17
Location: KL
Contact:

Made in Malaysia backpack

Post by forestgump » 30 Oct 2009, 08:50

" Created To Survive "
Katakanlah saya nak design satu Designed in Malaysia backpack dari 45L hingga 65L tapi di buat di luar negara memandangkan kita tidak ada capacity untuk produce atau fabricate, apakah ciri2 yang kaki2 GO disini perlukan yang mana boleh di combinekan dengan kaki2 survivalist seperti saya?
" Created to Survive " merupakan tagline untuk backpack ciptaan Malaysia ini.
Feedback dari pihak saudara/saudari kaki GO amat di perlukan.....
The worst day in the jungles is ALWAYS better than the best day in office!

User avatar
Hangar 18
Kerabat Gunung
Posts: 1356
Joined: 18 Jan 2006, 15:18
Location: Bkt Jalil
Contact:

Re: Made in Malaysia backpack

Post by Hangar 18 » 30 Oct 2009, 15:40

rucksack ni nak guna kat iklim khatulistiwa & untuk size org asia ke bang?

User avatar
forestgump
Pendaki Terlampau
Posts: 520
Joined: 19 Apr 2006, 20:17
Location: KL
Contact:

Re: Made in Malaysia backpack

Post by forestgump » 30 Oct 2009, 19:45

rucksack ni nak guna kat iklim khatulistiwa & untuk size org asia ke bang?
Yep....untuk persekitaran Malaysia.....
The worst day in the jungles is ALWAYS better than the best day in office!

User avatar
seper4alif
Kerabat Gunung
Posts: 2100
Joined: 01 Jun 2006, 09:42
Location: gelanggang TokMeor
Contact:

Re: Made in Malaysia backpack

Post by seper4alif » 30 Oct 2009, 20:05

tulis susah ah bang... citer dedepan senang sikit...
seper4alif
:::masuk tempat orang bawak otak bukan pisau:::
Image ImageImage

User avatar
che'gu
Pendaki Tegar
Posts: 289
Joined: 27 Jan 2009, 01:58

Re: Made in Malaysia backpack

Post by che'gu » 02 Nov 2009, 00:36

ciri dari aku....murah hehehe....

kambinggurun
Senator Gunung
Posts: 557
Joined: 26 Jan 2006, 23:01
Location: gua kayu batu
Contact:

Re: Made in Malaysia backpack

Post by kambinggurun » 18 Feb 2010, 13:28

pad pinggang ade tempat sangkut sarung parang!!
::SRC-Total Outdoor::

User avatar
maclan
Pendaki Tegar
Posts: 256
Joined: 15 Jan 2007, 17:39
Location: Kaki Gunung
Contact:

Re: Made in Malaysia backpack

Post by maclan » 18 Feb 2010, 14:06

klu leh..yg kalis air..xyah pakai plastik2 dah..hehe..n beg ni leh jadi pelampung..xserat air..huhu..

n of couse saiz org kite..hehe...
http://www.kerex.multiply.com
outdoor in everywhere...

Image

User avatar
nizran
Pendaki Tegar
Posts: 205
Joined: 22 Aug 2006, 01:52
Location: belakang pokok..
Contact:

Re: Made in Malaysia backpack

Post by nizran » 23 Feb 2010, 17:13

rekabentuk yang sesuai dengan keadaan hutan kita... lebar sedap2 ikut bahu, so, leh jadi protection kepada badan macam salah satu topik dalam G.O ni, kemudian beg tak terlalu tinggi melangit, memudahkan nak membongkok lalu bawah balak tumbang...
ada satu unit first-aid kit pack yang mempunyai tahap capaian yang mudah sekiranya perlu lari dan hanya membawa PFA dan PSK....

my 1/4 cent...
mane satu belakang pokok???
Image

User avatar
jhousco
Pendaki Gunung
Posts: 32
Joined: 14 Oct 2008, 17:15
Location: Island In The Sun
Contact:

Re: Made in Malaysia backpack

Post by jhousco » 24 Feb 2010, 12:22

hip belt/pad/buckle kat pinggang tu buat mgikut ukur lilit pingg asia size..sbb pingg den ngan member lain byk yg halus2..pastu mmandangkan iklim kite yg tak mnentu, dgn ujan, ribut salji, taufan bagai..beg yg kalis air tu penting..den cdangkan bhgian dlm beg pakai Gore-Tex material..hehe, luar basah takpe jgn dlm..tpi seelok2 nye kedua2 bhgian tak basah lgi hebat, mantap serta disukai ramai..nyum3
http://whispering-eye.blogspot.com/
________________________________
Image

User avatar
maclan
Pendaki Tegar
Posts: 256
Joined: 15 Jan 2007, 17:39
Location: Kaki Gunung
Contact:

Re: Made in Malaysia backpack

Post by maclan » 25 Feb 2010, 13:00

Padding belakang yg leh di buka...leh buat bantal tido sekali..hhe
http://www.kerex.multiply.com
outdoor in everywhere...

Image

abdulmegat
Pendaki Gunung
Posts: 29
Joined: 23 Feb 2009, 12:28

Re: Made in Malaysia backpack

Post by abdulmegat » 04 Mar 2010, 18:07

Material yang boleh tahan goresan buluh runcing dan duri rotan - kat Europe ngan US mana ade bende bende ni . Tak payah ade tempat gantung ski .gantikan tempat letak parang and base material mesti waterproof supaya boleh letak kat tanah mase ujan

Post Reply