Sirocco ND60+10 Hyperlite : genuine ke??

Diskusi khas berkaitan peralatan review dan isu berkaitan.

Moderator: nadir

User avatar
Juwone
Pendaki Gunung
Posts: 36
Joined: 14 Feb 2011, 00:03
Contact:

Sirocco ND60+10 Hyperlite : genuine ke??

Post by Juwone »

assalamualaikum! saya newbie kat sini, ada nak tanya skit kat senior2..

boleh tak kasi review pasal Lowe Alpine sirocco ND60+10 hyperlite???
saya dah beli satu dgn harga rm388 dari Korbu Outdoor.. masa amik tu, seller tu, markus (kalau tak silap nama dia) claimed
beg tu genuine... insyaAllah, nanti saya up gambor dia... thanks semua~
Great Teacher Onizuka

http://juwone.multiply.com/

User avatar
mizi
Kerabat Gunung
Posts: 1308
Joined: 17 Jul 2006, 15:22
Location: perlis
Contact:

Re: Sirocco ND60+10 Hyperlite : genuine ke??

Post by mizi »

Juwone wrote:assalamualaikum! saya newbie kat sini, ada nak tanya skit kat senior2..

boleh tak kasi review pasal Lowe Alpine sirocco ND60+10 hyperlite???
saya dah beli satu dgn harga rm388 dari Korbu Outdoor.. masa amik tu, seller tu, markus (kalau tak silap nama dia) claimed
beg tu genuine... insyaAllah, nanti saya up gambor dia... thanks semua~
ko yg beli ko la review... :lidah:
climb long trail
p11at

User avatar
biNGai
Kerabat Gunung
Posts: 3216
Joined: 19 Dec 2005, 13:18

Re: Sirocco ND60+10 Hyperlite : genuine ke??

Post by biNGai »

genuine? brapa taun dia kasik international warranty?
M.A.L.A.S - Copyright © 2003-2009. All rights reserved.
"Demi langit beserta seluruh binaannya, Demi bumi serta yang ada di hamparannya, Demi jiwa dan seluruh penyempurnaannya.."

User avatar
vanhemeir
Pendaki Hebat
Posts: 399
Joined: 12 Dec 2006, 13:47
Location: Abu Dhabi, UAE
Contact:

Re: Sirocco ND60+10 Hyperlite : genuine ke??

Post by vanhemeir »

kamu suruh review atau nak tanya beg genuine ke tak?

User avatar
Juwone
Pendaki Gunung
Posts: 36
Joined: 14 Feb 2011, 00:03
Contact:

Re: Sirocco ND60+10 Hyperlite : genuine ke??

Post by Juwone »

biNGai wrote:genuine? brapa taun dia kasik international warranty?
takda la plak dia kasi international warranty... dia just ckp, klu mmber2 bley tunjuk yg beg tu x genuine, dia akan refund duit balik.. sy ada gak check kat google, mmg ada model tu, tapi kaler dia x sama dgn dlm gambor pnya.. dalam beg tu plak ada reg no... and made in vietnam... nanti sy up pic dia...
Great Teacher Onizuka

http://juwone.multiply.com/

User avatar
Juwone
Pendaki Gunung
Posts: 36
Joined: 14 Feb 2011, 00:03
Contact:

Re: Sirocco ND60+10 Hyperlite : genuine ke??

Post by Juwone »

mizi wrote:
Juwone wrote:assalamualaikum! saya newbie kat sini, ada nak tanya skit kat senior2..

boleh tak kasi review pasal Lowe Alpine sirocco ND60+10 hyperlite???
saya dah beli satu dgn harga rm388 dari Korbu Outdoor.. masa amik tu, seller tu, markus (kalau tak silap nama dia) claimed
beg tu genuine... insyaAllah, nanti saya up gambor dia... thanks semua~
ko yg beli ko la review... :lidah:

bang miji, mana taw kot bro boleh kasi review skit2... heheheh.. sap kok luu~
Great Teacher Onizuka

http://juwone.multiply.com/

User avatar
Juwone
Pendaki Gunung
Posts: 36
Joined: 14 Feb 2011, 00:03
Contact:

Re: Sirocco ND60+10 Hyperlite : genuine ke??

Post by Juwone »

vanhemeir wrote:kamu suruh review atau nak tanya beg genuine ke tak?

kalau boleh, dua2 lah bang... sbb tak jumpa agi kot model nih.... sy nk review pun tak reti sgt dlm hal beg2 nih....
Great Teacher Onizuka

http://juwone.multiply.com/

edie78
Pendaki Gunung
Posts: 100
Joined: 06 Aug 2010, 15:22
Location: take 5

Re: Sirocco ND60+10 Hyperlite : genuine ke??

Post by edie78 »

kat kedai Yoohin pertama complex ade jual beg ni rm250je boleh nego lg. Owner kedai ni dgn jujur mengatakan lowe ni bukan ori . Aku rasa nak lebih jelas pasal lowe ni, cuba refer bro nadir.
jalan dulu...nanti saya sampai!

User avatar
Juwone
Pendaki Gunung
Posts: 36
Joined: 14 Feb 2011, 00:03
Contact:

Re: Sirocco ND60+10 Hyperlite : genuine ke??

Post by Juwone »

edie78 wrote:kat kedai Yoohin pertama complex ade jual beg ni rm250je boleh nego lg. Owner kedai ni dgn jujur mengatakan lowe ni bukan ori . Aku rasa nak lebih jelas pasal lowe ni, cuba refer bro nadir.

owww.. ya ka??? brand ni ke??? alamak! ok2.. thanks bro~
Great Teacher Onizuka

http://juwone.multiply.com/

atticustica
Pendaki Gunung
Posts: 192
Joined: 24 Feb 2010, 17:25
Location: Puchong
Contact:

Re: Sirocco ND60+10 Hyperlite : genuine ke??

Post by atticustica »

haha... xtaw nk kesian kt sapa.. kesian kt yg membeli ataupun kesian kat yg menjual... apa2 pun semoga berjaya kpd pembeli utk dapatkan refund . gudluck gak kpd seller utk cari buyer baru... harap2 ori le... sama2 hepi... sama2 leh bjoget... :evil:

User avatar
Juwone
Pendaki Gunung
Posts: 36
Joined: 14 Feb 2011, 00:03
Contact:

Re: Sirocco ND60+10 Hyperlite : genuine ke??

Post by Juwone »

atticustica wrote:haha... xtaw nk kesian kt sapa.. kesian kt yg membeli ataupun kesian kat yg menjual... apa2 pun semoga berjaya kpd pembeli utk dapatkan refund . gudluck gak kpd seller utk cari buyer baru... harap2 ori le... sama2 hepi... sama2 leh bjoget... :evil:

hahahahaha~ rasanya kesian kat pembeli sbb x pandai bezakan yg ori or imitation~ hehehehe~~
Great Teacher Onizuka

http://juwone.multiply.com/

User avatar
Hangar 18
Kerabat Gunung
Posts: 1356
Joined: 18 Jan 2006, 15:18
Location: Bkt Jalil
Contact:

Re: Sirocco ND60+10 Hyperlite : genuine ke??

Post by Hangar 18 »

kalo ko punya ori. ko le org paling beruntung sbb dpt pada rege yg bawah modal seller.

User avatar
Juwone
Pendaki Gunung
Posts: 36
Joined: 14 Feb 2011, 00:03
Contact:

Re: Sirocco ND60+10 Hyperlite : genuine ke??

Post by Juwone »

Hangar 18 wrote:kalo ko punya ori. ko le org paling beruntung sbb dpt pada rege yg bawah modal seller.

hahahahaha~~ mmg murah sgt kan??? adeh!! takpe lah, nk wat camna, dh beli dh pun, buat pkai balik sudah~ hehehe~ thanks bro!
Great Teacher Onizuka

http://juwone.multiply.com/

atticustica
Pendaki Gunung
Posts: 192
Joined: 24 Feb 2010, 17:25
Location: Puchong
Contact:

Re: Sirocco ND60+10 Hyperlite : genuine ke??

Post by atticustica »

secanggih mana beg pun.. selawa mana pun... semahal mana pun... kalau dah x fit, x larat, pancit... x guna gak... org asli pakai beg anyam sendiri slumber jee... :p

User avatar
Juwone
Pendaki Gunung
Posts: 36
Joined: 14 Feb 2011, 00:03
Contact:

Re: Sirocco ND60+10 Hyperlite : genuine ke??

Post by Juwone »

atticustica wrote:secanggih mana beg pun.. selawa mana pun... semahal mana pun... kalau dah x fit, x larat, pancit... x guna gak... org asli pakai beg anyam sendiri slumber jee... :p

betul gak kan?? tapi beg pun perlu selesa rasanya.. hehehe~ saya mmg stok2 siput, bro miji penah tgk betapa siputnya sy~ hahahaha~~
Great Teacher Onizuka

http://juwone.multiply.com/

User avatar
mizi
Kerabat Gunung
Posts: 1308
Joined: 17 Jul 2006, 15:22
Location: perlis
Contact:

Re: Sirocco ND60+10 Hyperlite : genuine ke??

Post by mizi »

atticustica wrote:secanggih mana beg pun.. selawa mana pun... semahal mana pun... kalau dah x fit, x larat, pancit... x guna gak... org asli pakai beg anyam sendiri slumber jee... :p
bang...org asli tu kalu ada duit dh tentu dia pakai beg mahal2...sbb dia tau pikul beg rotan mcm pikul kayu balak laa..x caya ko cuba try heheheh
climb long trail
p11at

atticustica
Pendaki Gunung
Posts: 192
Joined: 24 Feb 2010, 17:25
Location: Puchong
Contact:

Re: Sirocco ND60+10 Hyperlite : genuine ke??

Post by atticustica »

kalau dia ada duit... xde nye dia nk bli beg dah... beg rotan pun campak kemana tah... silap2 g bli superbike... haha

User avatar
Kasnalagat
Pendaki Tegar
Posts: 288
Joined: 26 Mar 2008, 08:30
Location: pelantar merenung bulan
Contact:

Re: Sirocco ND60+10 Hyperlite : genuine ke??

Post by Kasnalagat »

mizi wrote:bang...org asli tu kalu ada duit dh tentu dia pakai beg mahal2...sbb dia tau pikul beg rotan mcm pikul kayu balak laa..x caya ko cuba try heheheh
buat kali pertama dlm idup aku sokong ko mizi :keke:
atticustica wrote:secanggih mana beg pun.. selawa mana pun... semahal mana pun... kalau dah x fit, x larat, pancit... x guna gak..
kalo tak fit, tak larat & pancit..beg berkualiti still lebih berguna berbanding beg kurang kualiti..yg penting ada sedikit kudrat, semangat & keinginan untuk berekriasi. Hiking / Mountaineering ni bukan boleh diletakkan pada fitness level semata, gear & equipment, knowledge, luck, determination, teamwork semua berasimilasi sekali..boleh dikatakan nasib dlm hutan ni just like 'a flip of coin'...try tgk 127hours..apa jadi kat mamat yg fit tu..jadikan iktibar.. :minum:
"TranQuiLLity.."

User avatar
Juwone
Pendaki Gunung
Posts: 36
Joined: 14 Feb 2011, 00:03
Contact:

Re: Sirocco ND60+10 Hyperlite : genuine ke??

Post by Juwone »

Kasnalagat wrote:
mizi wrote:bang...org asli tu kalu ada duit dh tentu dia pakai beg mahal2...sbb dia tau pikul beg rotan mcm pikul kayu balak laa..x caya ko cuba try heheheh
buat kali pertama dlm idup aku sokong ko mizi :keke:
atticustica wrote:secanggih mana beg pun.. selawa mana pun... semahal mana pun... kalau dah x fit, x larat, pancit... x guna gak..
kalo tak fit, tak larat & pancit..beg berkualiti still lebih berguna berbanding beg kurang kualiti..yg penting ada sedikit kudrat, semangat & keinginan untuk berekriasi. Hiking / Mountaineering ni bukan boleh diletakkan pada fitness level semata, gear & equipment, knowledge, luck, determination, teamwork semua berasimilasi sekali..boleh dikatakan nasib dlm hutan ni just like 'a flip of coin'...try tgk 127hours..apa jadi kat mamat yg fit tu..jadikan iktibar.. :minum:

hahaahha~~ good speech utk beginer cam sy!! thanks!! best ke 127hours tuu??? :|
Great Teacher Onizuka

http://juwone.multiply.com/

User avatar
Juwone
Pendaki Gunung
Posts: 36
Joined: 14 Feb 2011, 00:03
Contact:

Re: Sirocco ND60+10 Hyperlite : genuine ke??

Post by Juwone »

saya tak reti nk post gambar kat sini + internet slow sgt2~ ni link ke multiply sy

http://juwone.multiply.com/photos/album/38/bag#
Great Teacher Onizuka

http://juwone.multiply.com/

Azman_202
Pendaki Gunung
Posts: 88
Joined: 30 Apr 2010, 11:26

Re: Sirocco ND60+10 Hyperlite : genuine ke??

Post by Azman_202 »

jadinya..beg itu ori atau tidak ya?

User avatar
Juwone
Pendaki Gunung
Posts: 36
Joined: 14 Feb 2011, 00:03
Contact:

Re: Sirocco ND60+10 Hyperlite : genuine ke??

Post by Juwone »

Azman_202 wrote:jadinya..beg itu ori atau tidak ya?
Ntah la bang.. sy dh up pic kat multiply sy, so mintak yg lebih arif tgk la camna~ heheheh~
Great Teacher Onizuka

http://juwone.multiply.com/

Azman_202
Pendaki Gunung
Posts: 88
Joined: 30 Apr 2010, 11:26

Re: Sirocco ND60+10 Hyperlite : genuine ke??

Post by Azman_202 »

bro...post lah skali gmbr tag dia..hehe...

User avatar
Juwone
Pendaki Gunung
Posts: 36
Joined: 14 Feb 2011, 00:03
Contact:

Re: Sirocco ND60+10 Hyperlite : genuine ke??

Post by Juwone »

Azman_202 wrote:bro...post lah skali gmbr tag dia..hehe...

owwww.. yg tu nk kena jugak eh?? okies2, sy cuba up sok yer~ thanks bro~
Great Teacher Onizuka

http://juwone.multiply.com/

User avatar
nadir
Ahli Kehormat GO
Posts: 1586
Joined: 05 Dec 2005, 16:30
Location: Penang Darul Mamak
Contact:

Re: Sirocco ND60+10 Hyperlite : genuine ke??

Post by nadir »

salam bro,

Saya pernah contact korbu outdoor tuh bila sayan tengok beg ni di aletak dalam mudah. Tapi tak sempat nak gi jumpa dia + belek lagi.

1) Ada kawan saya yang ada amik barang dari dia ( kasut columbia ) memang nampak cantik, tapi confirm tiruan.

2) Harga melampau rendah. Macam Fendi ( hangar 18 ) cakap, saya import terus dari Lowe Alpine punya International Warehouse pun tak dapat harge tuh.... ni siap harga jual, bukan harga kos.

3) saya tengok gambar zip, terus tau... hehehe confirm TIRUAN

maaf ye bang, tapi kalau mengambil kira 3 item diatas, saya 99% ni beg Lowe Alpine tiruan. Saya ada bawak masuk harituh, 3 bijik, semua sudah jual ( ori punya lah ) . retail price kalau tak silap saya dalam rm 1100.00 gitu.

Dari segi kain , memang kalau tengok gambar sama saja, tapi kalau pengang, kain dia macam houdini pack ( nipis sket dan lembut ) .

Dia punya frame yang warna oren tu pun warna oren sampai bawah, kalau betul ingatan saya . Dalam gambar bro bahagian bawah tak ada coating warna oren .

maap noh....
Ahmad Nadir Askandar
http://www.outdoordynamics.com.my - Buy outdoor gear online - free delivery !
Join us at FaceBook! - http://www.facebook.com/group.php?gid=340358030429

User avatar
Kasnalagat
Pendaki Tegar
Posts: 288
Joined: 26 Mar 2008, 08:30
Location: pelantar merenung bulan
Contact:

Re: Sirocco ND60+10 Hyperlite : genuine ke??

Post by Kasnalagat »

dah tengok gambar..last aku ke Vietnam dec tahun lepas, aku pernah nampak beg Sirocco ini masa tgh survey2 beg utk seorang member kat butik beg di area Pham Ngu Lao, Ho Chi Minh. Hampir 60% beg2 di kedai tersebut beg2 original (jackwolfskin, deuter, karrimor - memang kilang depa di vietnam). Aku mengabiskan masa dekat sejam utk test kaw2 semua beg yg ada..sampailah turn untuk test beg Lowe Sirocco ini, tuan kedai secara jujur mengatakan yg beg ini bukan beg original. Namun begitu, pada pendapat aku, beg ini masih boleh dikatakan sedap dipakai, maybe sebab itu tauke kedai tersebut masih menjualnya (dia pun spesis memilih barang2 yg dijual sebab bnyk sgt kedai beg yg jual beg entah hapa2 di area situ). Oleh itu, tiada masalah bg En Juwone untuk teruskan memakai beg ini sekiranya sesuai & selesa, timba pengalaman dari setiap kesilapan yg dibuat..baru betul cara. Insyallah ada je kwn2 dlm trip akan dtg kasi tambah ilmu tu. Cuma next time mahu join trip Lowe anjuran tokey lowe, En Nadir..kena slow talk sikit la dgn dia.. :minum:
"TranQuiLLity.."

edie78
Pendaki Gunung
Posts: 100
Joined: 06 Aug 2010, 15:22
Location: take 5

Re: Sirocco ND60+10 Hyperlite : genuine ke??

Post by edie78 »

nadir wrote:salam bro,

Saya pernah contact korbu outdoor tuh bila sayan tengok beg ni di aletak dalam mudah. Tapi tak sempat nak gi jumpa dia + belek lagi.

1) Ada kawan saya yang ada amik barang dari dia ( kasut columbia ) memang nampak cantik, tapi confirm tiruan.

2) Harga melampau rendah. Macam Fendi ( hangar 18 ) cakap, saya import terus dari Lowe Alpine punya International Warehouse pun tak dapat harge tuh.... ni siap harga jual, bukan harga kos.

3) saya tengok gambar zip, terus tau... hehehe confirm TIRUAN

maaf ye bang, tapi kalau mengambil kira 3 item diatas, saya 99% ni beg Lowe Alpine tiruan. Saya ada bawak masuk harituh, 3 bijik, semua sudah jual ( ori punya lah ) . retail price kalau tak silap saya dalam rm 1100.00 gitu.

Dari segi kain , memang kalau tengok gambar sama saja, tapi kalau pengang, kain dia macam houdini pack ( nipis sket dan lembut ) .

Dia punya frame yang warna oren tu pun warna oren sampai bawah, kalau betul ingatan saya . Dalam gambar bro bahagian bawah tak ada coating warna oren .

maap noh....
tokey lowe dah bg penjelasan
jalan dulu...nanti saya sampai!

User avatar
Juwone
Pendaki Gunung
Posts: 36
Joined: 14 Feb 2011, 00:03
Contact:

Re: Sirocco ND60+10 Hyperlite : genuine ke??

Post by Juwone »

nadir wrote:salam bro,

Saya pernah contact korbu outdoor tuh bila sayan tengok beg ni di aletak dalam mudah. Tapi tak sempat nak gi jumpa dia + belek lagi.

1) Ada kawan saya yang ada amik barang dari dia ( kasut columbia ) memang nampak cantik, tapi confirm tiruan.

2) Harga melampau rendah. Macam Fendi ( hangar 18 ) cakap, saya import terus dari Lowe Alpine punya International Warehouse pun tak dapat harge tuh.... ni siap harga jual, bukan harga kos.

3) saya tengok gambar zip, terus tau... hehehe confirm TIRUAN

maaf ye bang, tapi kalau mengambil kira 3 item diatas, saya 99% ni beg Lowe Alpine tiruan. Saya ada bawak masuk harituh, 3 bijik, semua sudah jual ( ori punya lah ) . retail price kalau tak silap saya dalam rm 1100.00 gitu.

Dari segi kain , memang kalau tengok gambar sama saja, tapi kalau pengang, kain dia macam houdini pack ( nipis sket dan lembut ) .

Dia punya frame yang warna oren tu pun warna oren sampai bawah, kalau betul ingatan saya . Dalam gambar bro bahagian bawah tak ada coating warna oren .

maap noh....

terima kasih bro nadir... sebenarnya selepas dgr komen2 sblm nih pun sy dh x harap sgt beg sy tu ori sbb harga tu mmg murah (just berharap sikit2 mb seller tu dpt beg yg rejected, so dpt harga murah).. heheheh~ berkaitan dgn zip tu, ada gak senior2 ckp lowe guna YKK (wallahu'alam)... tapi seller tu ada tunjuk satu lagi beg (made in china) yg guna YKK zip tapi brand lain.. mb sbb tu yg sy amik jugak beg nih.. heheheh~ dia jugak mention yg dia supply outdoor kat beberapa org otai2 lain, tu yg terjebak tu~ apapun, thanks bro nadir sbb tlg sy... InsyaAllah, after dh keja nanti, bole la kot beli yg ori pnya~ hehehe~ :wink:
Great Teacher Onizuka

http://juwone.multiply.com/

User avatar
Juwone
Pendaki Gunung
Posts: 36
Joined: 14 Feb 2011, 00:03
Contact:

Re: Sirocco ND60+10 Hyperlite : genuine ke??

Post by Juwone »

Kasnalagat wrote:dah tengok gambar..last aku ke Vietnam dec tahun lepas, aku pernah nampak beg Sirocco ini masa tgh survey2 beg utk seorang member kat butik beg di area Pham Ngu Lao, Ho Chi Minh. Hampir 60% beg2 di kedai tersebut beg2 original (jackwolfskin, deuter, karrimor - memang kilang depa di vietnam). Aku mengabiskan masa dekat sejam utk test kaw2 semua beg yg ada..sampailah turn untuk test beg Lowe Sirocco ini, tuan kedai secara jujur mengatakan yg beg ini bukan beg original. Namun begitu, pada pendapat aku, beg ini masih boleh dikatakan sedap dipakai, maybe sebab itu tauke kedai tersebut masih menjualnya (dia pun spesis memilih barang2 yg dijual sebab bnyk sgt kedai beg yg jual beg entah hapa2 di area situ). Oleh itu, tiada masalah bg En Juwone untuk teruskan memakai beg ini sekiranya sesuai & selesa, timba pengalaman dari setiap kesilapan yg dibuat..baru betul cara. Insyallah ada je kwn2 dlm trip akan dtg kasi tambah ilmu tu. Cuma next time mahu join trip Lowe anjuran tokey lowe, En Nadir..kena slow talk sikit la dgn dia.. :minum:

hahahahah~~ thanks kasnalagat! (agak bersemangat kembali).. hehehe~ mmg betul, beg ni sedap bila sy pkai... plus beg ni pun lawa, tu yg agak x terkilan sgt.. klu nk ikutkan yg betul2 ori, rasanya x mampu lagi kot sbb still blajar, pas dh keja, insyaAllah mungkin bole kautim dgn toke lowe, En. Nadir (x jauh mana dah penang tuu)... yupp! sebelum beli nih pun, ada dah kawan2 yg nasihat jgn beli dlu, tapi sbb perlu beg yg besar skit, beli jek dlu~ mebi bag nih just main2 dalam hutan batu jek kot, cam x brani lak nk main dlm utan betul~ heheheh~~ thanks kasnalagat


p/s : rasanya penah jmpa kat MP dlu~
Great Teacher Onizuka

http://juwone.multiply.com/

User avatar
nadir
Ahli Kehormat GO
Posts: 1586
Joined: 05 Dec 2005, 16:30
Location: Penang Darul Mamak
Contact:

Re: Sirocco ND60+10 Hyperlite : genuine ke??

Post by nadir »

Salam,

ya betul, Lowe guna zip YKK , zip terbaik didunia... beg ciplak pun boleh guna zip YKK , tak salah..... hehehehe
Ahmad Nadir Askandar
http://www.outdoordynamics.com.my - Buy outdoor gear online - free delivery !
Join us at FaceBook! - http://www.facebook.com/group.php?gid=340358030429

User avatar
Juwone
Pendaki Gunung
Posts: 36
Joined: 14 Feb 2011, 00:03
Contact:

Re: Sirocco ND60+10 Hyperlite : genuine ke??

Post by Juwone »

nadir wrote:Salam,

ya betul, Lowe guna zip YKK , zip terbaik didunia... beg ciplak pun boleh guna zip YKK , tak salah..... hehehehe

wa'alaikumsalam~ hehehe~~ takpa, insyaAllah, nanti klu dh mampu pkai yg ori, sy cari bro nadir ok~
Great Teacher Onizuka

http://juwone.multiply.com/

edie78
Pendaki Gunung
Posts: 100
Joined: 06 Aug 2010, 15:22
Location: take 5

Re: Sirocco ND60+10 Hyperlite : genuine ke??

Post by edie78 »

bahaya la diorg ni makin susah nak kenal ori atau tidak...kalau beg & meterial boleh tiru bulat2, inikan zip ykk...
jalan dulu...nanti saya sampai!

merang30
Pendaki Gunung
Posts: 35
Joined: 09 May 2011, 11:02

Re: Sirocco ND60+10 Hyperlite : genuine ke??

Post by merang30 »

pg td saya baru dpt cakap ngan markus tu...dia ni kt kulim. saya ingat nk bli gak beg ni tp nk tgk brg dlu mcmne. ada 1 lg stok katanya. klu ikut dr rega saya dh dpt agak bag ni mmglh bkn original (w'pun saya bknlh expert dlm bab ini) tp harap2 blhlh guna utk 1 atau 2 thn...lgpun mgg lps ada gak kol penjual kt ipoh, dia pun ada jual bag ni tp dh hbs stok. rega rm 659 tp dia bg taulh bag tu made in vietnam tp blhlh guna. klu btl2 original x dpt ngan rega ni...jujurlh dia bg tau. tp stakat sy duk surf2 sirocco ni women spec...klu utk men's spec contour hyperlite. dh pikir 2 3 kali plak nk bli ke tak sirocco ni...huhuhuhu

User avatar
nadir
Ahli Kehormat GO
Posts: 1586
Joined: 05 Dec 2005, 16:30
Location: Penang Darul Mamak
Contact:

Re: Sirocco ND60+10 Hyperlite : genuine ke??

Post by nadir »

ya bro, beg lowe yang mana ada ND ( Nanda Devi - nama gunung ) bermaksud beg tu women specific. beg yang specific unutk prempuan nih kekadang elok jugak lelaki pakai, esp yang bertubuh kecik macam saya. dua dua beg lowe saya , saya pilih ND. lagi sedap + sesuai dengan badan saya.
Ahmad Nadir Askandar
http://www.outdoordynamics.com.my - Buy outdoor gear online - free delivery !
Join us at FaceBook! - http://www.facebook.com/group.php?gid=340358030429

daisho_daimo
Pendaki Gunung
Posts: 6
Joined: 15 Aug 2011, 09:54

Re: Sirocco ND60+10 Hyperlite : genuine ke??

Post by daisho_daimo »

Beg ni ada rain cover skali ker?

User avatar
Juwone
Pendaki Gunung
Posts: 36
Joined: 14 Feb 2011, 00:03
Contact:

Re: Sirocco ND60+10 Hyperlite : genuine ke??

Post by Juwone »

lama betui x masuk kat GO ni... thanks kat bro2 yg bg pendapat..
really appreciate maklumat semua. insyaAllah, sy akan lebih berhati2 lain kali..
sememangnya beg ni imitation slpas cuba haritu...


nak kena cari beg baru lak nampaknya.... :(
Great Teacher Onizuka

http://juwone.multiply.com/

User avatar
Hangar 18
Kerabat Gunung
Posts: 1356
Joined: 18 Jan 2006, 15:18
Location: Bkt Jalil
Contact:

Re: Sirocco ND60+10 Hyperlite : genuine ke??

Post by Hangar 18 »

nk beli beg baru meh dtg umah...

pilih je mana berkenan.

User avatar
soulfly
Kerabat Gunung
Posts: 1147
Joined: 18 Mar 2008, 15:57
Location: SENTUL

Re: Sirocco ND60+10 Hyperlite : genuine ke??

Post by soulfly »

Hangar 18 wrote:nk beli beg baru meh dtg umah...

pilih je mana berkenan.
Hangar 18 wrote:nk beli beg baru meh dtg umah...

pilih je mana berkenan.
bila aku pi umah ko ni...mau pulang pisau dengan RM ekeke
lama sangat...

User avatar
Hangar 18
Kerabat Gunung
Posts: 1356
Joined: 18 Jan 2006, 15:18
Location: Bkt Jalil
Contact:

Re: Sirocco ND60+10 Hyperlite : genuine ke??

Post by Hangar 18 »

soulfly wrote:
Hangar 18 wrote:nk beli beg baru meh dtg umah...

pilih je mana berkenan.
Hangar 18 wrote:nk beli beg baru meh dtg umah...

pilih je mana berkenan.
bila aku pi umah ko ni...mau pulang pisau dengan RM ekeke
mai le.. anytime aku off masuk hutan dlm sebulan 2 ni.

User avatar
burningredberry
Pendaki Gunung
Posts: 44
Joined: 04 May 2011, 09:43
Location: Balakong
Contact:

Re: Sirocco ND60+10 Hyperlite : genuine ke??

Post by burningredberry »

Juwone

aku pun beli Sirocco ND60+10 Hyperlite dari Korbu Outdoor last year, tp aku nye warna cokelat+hitam...hampeh tul

mati2 dia cakap barang nie ori. kalau aku ada baca topic nie aritu, takda nye aku nak pi beli.

:cry:
Nature.is.the.art.of.God | "Aim for the moon, at least you'll fall among stars"
Image Image

Post Reply