Sirocco ND60+10 Hyperlite : genuine ke??

Diskusi khas berkaitan peralatan review dan isu berkaitan.

Moderator: nadir

User avatar
Juwone
Pendaki Gunung
Posts: 36
Joined: 14 Feb 2011, 00:03
Contact:

Re: Sirocco ND60+10 Hyperlite : genuine ke??

Post by Juwone »

burningredberry wrote:Juwone

aku pun beli Sirocco ND60+10 Hyperlite dari Korbu Outdoor last year, tp aku nye warna cokelat+hitam...hampeh tul

mati2 dia cakap barang nie ori. kalau aku ada baca topic nie aritu, takda nye aku nak pi beli.

:cry:
sabar la bro.. nasib kita tak baik.. spatutnya aku tanya dlu kat otai2 sini..
sebagai tanda geram aku, aku sudah angkat macpac cascade 90l... :tembak:
Great Teacher Onizuka

http://juwone.multiply.com/

User avatar
burningredberry
Pendaki Gunung
Posts: 44
Joined: 04 May 2011, 09:43
Location: Balakong
Contact:

Re: Sirocco ND60+10 Hyperlite : genuine ke??

Post by burningredberry »

Image


Yg mcm nie ka?
Besar bangat sampai 90L..hehe

Mana beli & berapa RM?
Nature.is.the.art.of.God | "Aim for the moon, at least you'll fall among stars"
Image Image

User avatar
Juwone
Pendaki Gunung
Posts: 36
Joined: 14 Feb 2011, 00:03
Contact:

Re: Sirocco ND60+10 Hyperlite : genuine ke??

Post by Juwone »

burningredberry wrote:Image


Yg mcm nie ka?
Besar bangat sampai 90L..hehe

Mana beli & berapa RM?

hahahahaha~!! bukan 'macam ni', mmg yg ni la aku beli! hahahaha!
sedap pkai kot cuma terlalu besar klu letak brang manyak2.. baru2 ni aku pi yong belar + 3 gunung tu, penatnya bila tersangkut dgn pokok renek2.. plus kena merangkak plak... dari segi water resist tu, 90% terbukti...
Great Teacher Onizuka

http://juwone.multiply.com/

User avatar
Mancis
Pendaki Gunung
Posts: 9
Joined: 24 Jun 2012, 12:18

Re: Sirocco ND60+10 Hyperlite : genuine ke??

Post by Mancis »

Juwone wrote:hahahahaha~!! bukan 'macam ni', mmg yg ni la aku beli! hahahaha!
sedap pkai kot cuma terlalu besar klu letak brang manyak2.. baru2 ni aku pi yong belar + 3 gunung tu, penatnya bila tersangkut dgn pokok renek2.. plus kena merangkak plak... dari segi water resist tu, 90% terbukti...
Bang, sebelum beli Macpac ni, diorang masih lagi mintak ukuran panjang belakang kita ke?

User avatar
Juwone
Pendaki Gunung
Posts: 36
Joined: 14 Feb 2011, 00:03
Contact:

Re: Sirocco ND60+10 Hyperlite : genuine ke??

Post by Juwone »

Mancis wrote:
Juwone wrote:hahahahaha~!! bukan 'macam ni', mmg yg ni la aku beli! hahahaha!
sedap pkai kot cuma terlalu besar klu letak brang manyak2.. baru2 ni aku pi yong belar + 3 gunung tu, penatnya bila tersangkut dgn pokok renek2.. plus kena merangkak plak... dari segi water resist tu, 90% terbukti...
Bang, sebelum beli Macpac ni, diorang masih lagi mintak ukuran panjang belakang kita ke?
errrrr.... saya beli sekehen jek bang.. size 4... heheheh... sy beli kat abam orga....
Great Teacher Onizuka

http://juwone.multiply.com/

User avatar
shahrul
Senator Gunung
Posts: 819
Joined: 25 Apr 2011, 08:21
Location: streets of uptown

Re: Sirocco ND60+10 Hyperlite : genuine ke??

Post by shahrul »

Juwone wrote: hahahahaha~!! bukan 'macam ni', mmg yg ni la aku beli! hahahaha!
sedap pkai kot cuma terlalu besar klu letak brang manyak2.. baru2 ni aku pi yong belar + 3 gunung tu, penatnya bila tersangkut dgn pokok renek2.. plus kena merangkak plak... dari segi water resist tu, 90% terbukti...
oo.. kome ke yg sangkut kat pokok aritu.. :lidah:
itula badan dah tinggi pakai beg pun tinggi betambah tinggi gadang ler jadinya

ape kata kasi je beg yg tinggi tu kat org yg tak beghapa nak tinggi mcm saya :keke: jgn maree :minum:
_________________
_________________

User avatar
Mancis
Pendaki Gunung
Posts: 9
Joined: 24 Jun 2012, 12:18

Re: Sirocco ND60+10 Hyperlite : genuine ke??

Post by Mancis »

Juwone wrote:errrrr.... saya beli sekehen jek bang.. size 4... heheheh... sy beli kat abam orga....
Terima kasih. Dulu ada sorang kawan saya order Macpac direct daripada website. Dia kena bagi ukuran panjang belakang daripada bahu sampai ke pinggul (lumbar). Kalau dia bawak beg dia no problem, tapi kalau orang bawak mesti sakit badan pasal saiz tak kena. Tak tau la kalau Macpac masih lagi apply prosedur yang sama untuk orang nak beli beg dia...

ikan-lelumba
Pendaki Gunung
Posts: 62
Joined: 21 Aug 2011, 21:07

Re: Sirocco ND60+10 Hyperlite : genuine ke??

Post by ikan-lelumba »

setuju2. material macpac mmg terbaek la. cuma tk best sbb dia tk byk compartment je.

User avatar
Juwone
Pendaki Gunung
Posts: 36
Joined: 14 Feb 2011, 00:03
Contact:

Re: Sirocco ND60+10 Hyperlite : genuine ke??

Post by Juwone »

shahrul wrote:
Juwone wrote: hahahahaha~!! bukan 'macam ni', mmg yg ni la aku beli! hahahaha!
sedap pkai kot cuma terlalu besar klu letak brang manyak2.. baru2 ni aku pi yong belar + 3 gunung tu, penatnya bila tersangkut dgn pokok renek2.. plus kena merangkak plak... dari segi water resist tu, 90% terbukti...
oo.. kome ke yg sangkut kat pokok aritu.. :lidah:
itula badan dah tinggi pakai beg pun tinggi betambah tinggi gadang ler jadinya

ape kata kasi je beg yg tinggi tu kat org yg tak beghapa nak tinggi mcm saya :keke: jgn maree :minum:
hahahahaha~!!! ni shahrul sweeper YB aritu ka?? hahahahaha!!! tu la pasai, takpa nk kena kurus badan lagi nih~!! hahaahha
Great Teacher Onizuka

http://juwone.multiply.com/

User avatar
Juwone
Pendaki Gunung
Posts: 36
Joined: 14 Feb 2011, 00:03
Contact:

Re: Sirocco ND60+10 Hyperlite : genuine ke??

Post by Juwone »

Mancis wrote:
Juwone wrote:errrrr.... saya beli sekehen jek bang.. size 4... heheheh... sy beli kat abam orga....
Terima kasih. Dulu ada sorang kawan saya order Macpac direct daripada website. Dia kena bagi ukuran panjang belakang daripada bahu sampai ke pinggul (lumbar). Kalau dia bawak beg dia no problem, tapi kalau orang bawak mesti sakit badan pasal saiz tak kena. Tak tau la kalau Macpac masih lagi apply prosedur yang sama untuk orang nak beli beg dia...
owwww... maybe sbb tu kot sy sakit belakang jugak (bole jadik setting barang x betul jugak) bro skang pkai beg apa?
Great Teacher Onizuka

http://juwone.multiply.com/

User avatar
Juwone
Pendaki Gunung
Posts: 36
Joined: 14 Feb 2011, 00:03
Contact:

Re: Sirocco ND60+10 Hyperlite : genuine ke??

Post by Juwone »

ikan-lelumba wrote:setuju2. material macpac mmg terbaek la. cuma tk best sbb dia tk byk compartment je.
hehehhe~!! yup bang! mmg puas hati la pakai... cuma teruk skit bila kena pkok2 renek ni... slalu sangkut...
Great Teacher Onizuka

http://juwone.multiply.com/

User avatar
shahrul
Senator Gunung
Posts: 819
Joined: 25 Apr 2011, 08:21
Location: streets of uptown

Re: Sirocco ND60+10 Hyperlite : genuine ke??

Post by shahrul »

hehe.. juan ko pegi bukak pose GO ke?
_________________
_________________

User avatar
shahrul
Senator Gunung
Posts: 819
Joined: 25 Apr 2011, 08:21
Location: streets of uptown

Re: Sirocco ND60+10 Hyperlite : genuine ke??

Post by shahrul »

Juwone wrote: sabar la bro.. nasib kita tak baik.. spatutnya aku tanya dlu kat otai2 sini..
sebagai tanda geram aku, aku sudah angkat macpac cascade 90l... :tembak:
juan, cascade kaler biru ni mana beli?
ada membe carik cascade 65L biru, boleh dapat katne aa?
_________________
_________________

User avatar
Juwone
Pendaki Gunung
Posts: 36
Joined: 14 Feb 2011, 00:03
Contact:

Re: Sirocco ND60+10 Hyperlite : genuine ke??

Post by Juwone »

shahrul wrote:
Juwone wrote: sabar la bro.. nasib kita tak baik.. spatutnya aku tanya dlu kat otai2 sini..
sebagai tanda geram aku, aku sudah angkat macpac cascade 90l... :tembak:
juan, cascade kaler biru ni mana beli?
ada membe carik cascade 65L biru, boleh dapat katne aa?
sorry shahrul, lambat reply... beli kat abam orga... rasanya yg 65l ada kot kat abam orga (kalau takda org beli lah) tapi yang tu baru la....
Great Teacher Onizuka

http://juwone.multiply.com/

User avatar
shahrul
Senator Gunung
Posts: 819
Joined: 25 Apr 2011, 08:21
Location: streets of uptown

Re: Sirocco ND60+10 Hyperlite : genuine ke??

Post by shahrul »

baik.. terima kasehhh :)
_________________
_________________

Post Reply