Keistimewaan Cloth Pad & Liner snowdrop

Khas untuk kaum wanita...perbincangan permasaalah berkaitan wanita sebelum, semasa dan selepas beraktiviti.

Moderator: Freelance

User avatar
Freelance
Senator Gunung
Posts: 1355
Joined: 06 Dec 2005, 13:16
Location: Kuala Lumpur

Keistimewaan Cloth Pad & Liner snowdrop

Postby Freelance » 20 Apr 2012, 15:13


azkramm
Pendaki Gunung
Posts: 129
Joined: 09 Jul 2012, 12:09

Re: Keistimewaan Cloth Pad & Liner snowdrop

Postby azkramm » 17 Aug 2012, 08:22

hebat ni..

User avatar
seper4alif
Kerabat Gunung
Posts: 2100
Joined: 01 Jun 2006, 09:42
Location: gelanggang TokMeor
Contact:

Re: Keistimewaan Cloth Pad & Liner snowdrop

Postby seper4alif » 21 Aug 2012, 21:07

hak aah...
seper4alif
:::masuk tempat orang bawak otak bukan pisau:::
Image ImageImage

User avatar
shahrul
Senator Gunung
Posts: 819
Joined: 25 Apr 2011, 08:21
Location: streets of uptown

Re: Keistimewaan Cloth Pad & Liner snowdrop

Postby shahrul » 22 Aug 2012, 10:41

ape ke heii yob masuk khemah wanita nih :lidah:
_________________
_________________

User avatar
seper4alif
Kerabat Gunung
Posts: 2100
Joined: 01 Jun 2006, 09:42
Location: gelanggang TokMeor
Contact:

Re: Keistimewaan Cloth Pad & Liner snowdrop

Postby seper4alif » 22 Aug 2012, 23:47

teman ada bini... kena gak tahu benda nye... heehehe

klu aku tak baca aku ingat memula tempat simpan ray-ban... spe mata aku hee hee...
seper4alif
:::masuk tempat orang bawak otak bukan pisau:::
Image ImageImage

melati
Pendaki Terlampau
Posts: 748
Joined: 11 Jan 2006, 15:31
Location: b'worth
Contact:

Re: Keistimewaan Cloth Pad & Liner snowdrop

Postby melati » 11 Jan 2013, 15:45

up! up! up!..mna der pendaki wanita nie semua? kalau dulu asyik tnya perihal mcm mana nk handle "pad" ketika trip kn..jd ini lah jawapan nya...toink! toink! xpyh nk pening nk buang kt mana..bungkus mcm mana..ihhiih...

User avatar
Freelance
Senator Gunung
Posts: 1355
Joined: 06 Dec 2005, 13:16
Location: Kuala Lumpur

Re: Keistimewaan Cloth Pad & Liner snowdrop

Postby Freelance » 22 Jan 2013, 20:23

Melati..lama tak jengah GO.. hehehe!! baru tenguk ni..

User avatar
Freelance
Senator Gunung
Posts: 1355
Joined: 06 Dec 2005, 13:16
Location: Kuala Lumpur

Re: Keistimewaan Cloth Pad & Liner snowdrop

Postby Freelance » 22 Jan 2013, 20:33

sesiapa yang ada menggunakan pad cloth ni sila angkat tangan.. :keke: pad ni diperbuat dari kain.. mcm2 jenis kain ada.. sila tgk dlm tag yang dilinkkan. pad yang mesra alam.. so tak perlu nak buang duit byk2.. boleh direcycle.. boleh dibasuh... dan boleh dipakai semula.. sesuai jugak untuk masuk dalam hutan.. ada kelebihannya dan ada kekurangannya. bila tak de air. payah mau cuci.. tetapi boleh disimpan.. dilipat kecil. leh bawak balik rumah. pastu basuh.. lily guna pad cloth liner.. senang diletakkan di seluar dalam. praktikal bila nak solat.. seluar dalam tidak kotor dan bernajis. biasanya lily guna panty liner biasa sahaja.. sejak dah gunakan ni. memudahkan lily solat dalam hutan.. sebab pad ni boleh ditanggalkan dan dibutangkan. so sebelum amik wuduk. leh ler buka pad ni kemudian lipat dan butangkan... ..dah lepas solat boleh dipakai semula..

melati
Pendaki Terlampau
Posts: 748
Joined: 11 Jan 2006, 15:31
Location: b'worth
Contact:

Re: Keistimewaan Cloth Pad & Liner snowdrop

Postby melati » 04 Feb 2013, 16:20

kak lily..

ank dah besar baru boleh jengah GO nie..kalu tak sakit mata eden nengok trip ** tp kali nie GO dh sunyi..kita meriah kn dia semula..ahahah

yea! yea! saya angkat tangan coz sya pn guna menda nie..mmg sangat selesa dn sesuai di bawa masuk utan..err..katanya kununnya masuk hutan nie kn pecinta alam..jd apa kess kalu pakai Dispo Pad kn kak..lari konsep..ahahah...

saya bukan sekadar pakai liner..tp mmg dh hampir 2tahun pakai cloth padnie..untuk harian pakai liner..untuk bulanan pakai pad.wehuu!!! rasanya ada 3-4org pendaki wanita pakai CP nie..ihihih...hasil kena racun dgn eden..lagi pn pakai yg nie lg selesa dr pakai dispo..no more gatal2..dan paling suka flow berkurangan dan no more period pain!..cuma perlu basuh di blh di pakai semula..chewah! gaya mcm aku yg menjual nya pulak kn..wkhhaha

atan
wei! sila suruh bini anda tukar pakai yg nie okeh!!!! lebih mesra alam nie..hihihi..

User avatar
biNGai
Kerabat Gunung
Posts: 3215
Joined: 19 Dec 2005, 13:18

Re: Keistimewaan Cloth Pad & Liner snowdrop

Postby biNGai » 26 Feb 2013, 22:03

yaa..bini saya pon daa pkai CP..dan dia nampak sangat kiut..ekkekeke
M.A.L.A.S - Copyright © 2003-2009. All rights reserved.
"Demi langit beserta seluruh binaannya, Demi bumi serta yang ada di hamparannya, Demi jiwa dan seluruh penyempurnaannya.."

User avatar
forestgump
Pendaki Terlampau
Posts: 520
Joined: 19 Apr 2006, 20:17
Location: KL
Contact:

Re: Keistimewaan Cloth Pad & Liner snowdrop

Postby forestgump » 28 Feb 2013, 11:53

buat lap kereta di basuh pun OK...tak nampak janggal.

Guna untuk hentikan pendarahan luka pun bagus - pernah guna 1984, ada trooper kena booby trap.
The worst day in the jungles is ALWAYS better than the best day in office!

Lt.Cmdr. Kamal Ariffin
Kerabat Gunung
Posts: 1318
Joined: 12 Jan 2006, 11:43
Location: Gunung Bawah Laut
Contact:

Re: Keistimewaan Cloth Pad & Liner snowdrop

Postby Lt.Cmdr. Kamal Ariffin » 28 Mar 2013, 09:37

idea bagus gak tu

millaharith
Pendaki Gunung
Posts: 2
Joined: 16 Jul 2014, 10:06

Re: Keistimewaan Cloth Pad & Liner snowdrop

Postby millaharith » 31 Jul 2014, 16:01

assalamualaimum,
nak tnya klu basuh nnt basah boleh guna blik ke,
sbb klu hike kan berhari2 dlm utan.. camno?


Return to “Hal Ehwal Wanita”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest

cron