Preggy leh ker panjat gunung...?

Khas untuk kaum wanita...perbincangan permasaalah berkaitan wanita sebelum, semasa dan selepas beraktiviti.

Moderator: Freelance

chokobear
Pendaki Gunung
Posts: 44
Joined: 04 Jul 2007, 10:48
Location: Atas awan

Preggy leh ker panjat gunung...?

Post by chokobear »

Salam sume kaum hawa GO...
nak tanya pandangan dan pendapat korang...
Kalau awal2 pregnant leh ker panjat2 gunung nih?
ader aper2 kesan atau pantang larang tak?
selama korang trekking penah tak korang trekking sesama ngan ibu mengandong nih....?
juz wondering... :roll:

Time kacih......

melati
Pendaki Terlampau
Posts: 748
Joined: 11 Jan 2006, 15:31
Location: b'worth
Contact:

Post by melati »

meh nk jwp...walau aku tk ngandung..heheheh

sblh2nya tdk di galakkan..nk2 di awal kehamilan..
ewah! cm pakar sakit puan plak..

dulu aku naik tok nenek 1bln ++
turun tok nenek rest kejap aku naik sntai2
ke lolo ms nie 3bln

menghampiri 4bln
aku miscarriage...sop! sop! sop!

sbb apa? ntah aku pn tk tau..reski tk der kot..
cuma mak aku la bising dia kata sbb aku rajin masuk utan
huuhhu...reski tk der ...tp nyesal tu ada gak la..lama
nunggu..kalu tk..tgh dok bilang ari dh nie..huwaa
sedih..sedih..

so kalu preggy dok umah dndiam...hiihhiih

User avatar
yonrawk
Pendaki Sondol
Posts: 456
Joined: 03 Nov 2006, 11:11
Location: JB

Post by yonrawk »

Maaf kak melati nak mencelah, sy memang perasan dan timbul rasa pelik tetiba kak melati last week kak melati naik gunung chabang perut kempis. (Terpikir kat palaotak saya kak melati kan pregnant). Tapi..... Segan nak tanya........ Sabar banyak2 eh kak melati ... :wink:
He who makes beast out of himself, get rid of the pain of being a man~ Dr. Johnson (1709-1784)

melati
Pendaki Terlampau
Posts: 748
Joined: 11 Jan 2006, 15:31
Location: b'worth
Contact:

Post by melati »

yon
tk per..tk ramai yg tau sebenarnya..
tk der reski kn huhuh..tgh dok cuba lg nie..
insyallah..doa2 kn la.. :evil:

User avatar
yonrawk
Pendaki Sondol
Posts: 456
Joined: 03 Nov 2006, 11:11
Location: JB

Post by yonrawk »

Saya mmg perasan, cuma tak tau je. Segan nak tanya nnt org cakap sy ni jaga tepi kain.....ekekekeke... ok ok... saya doakan kak melati pregnant lagi :oops: :oops:


pssstt..... pi la tok nenek lagi mane tau ada rezeki kat area tu....ekekeke kidding je :wink:
He who makes beast out of himself, get rid of the pain of being a man~ Dr. Johnson (1709-1784)

melati
Pendaki Terlampau
Posts: 748
Joined: 11 Jan 2006, 15:31
Location: b'worth
Contact:

Post by melati »

yonrawk wrote:pssstt..... pi la tok nenek lagi mane tau ada rezeki kat area tu....ekekeke kidding je :wink:
ko nya kepala otak mcm aku nya kepala otak la..tp tk berani nk bersuara wehh st g kena pncung ngan abg ajis..wkakak

User avatar
matsaiko
Senator Gunung
Posts: 2787
Joined: 22 Dec 2005, 16:52
Location: GOMBAK Territory

Post by matsaiko »

melati wrote:yon
tk per..tk ramai yg tau sebenarnya..
tk der reski kn huhuh..tgh dok cuba lg nie..
insyallah..doa2 kn la.. :evil:
sori mencelah gak..
ade sekali dulu kak melati siap tulis dlm blog nak gantung beg sbb peknen.tapi tup2 aktip plak nait gunun...konpius gak memula tp wat tatau jela huhuhhuhu
To Conquer Without Risk Is To Triumph Without Glory
www.azreenismail.com

melati
Pendaki Terlampau
Posts: 748
Joined: 11 Jan 2006, 15:31
Location: b'worth
Contact:

Post by melati »

matsaiko wrote:
melati wrote:yon
tk per..tk ramai yg tau sebenarnya..
tk der reski kn huhuh..tgh dok cuba lg nie..
insyallah..doa2 kn la.. :evil:
sori mencelah gak..
ade sekali dulu kak melati siap tulis dlm blog nak gantung beg sbb peknen.tapi tup2 aktip plak nait gunun...konpius gak memula tp wat tatau jela huhuhhuhu
tu la pasai mat..brg yg lepas jgn di kenang..yeaaaa!!! cuba lagik...

User avatar
JeNaL
Pentadbiran
Posts: 1758
Joined: 27 Mar 2007, 16:07
Location: sri kembangan
Contact:

Post by JeNaL »

bukan tau sgt pun...berpandukan pengalaman lepas...dan baca mingguan wanita (bini punya)

kalau awal kehamilan tu, baiknya jgn buat xtvt yg lasak sgt. janin tak kuat. biasanya awal kehamilan ni dari bulan pertama sampai ke bulan ke empat la.

pas bulan ke4 tu boleh la buat xtvt ringan dan santai dan jgn hard core la... kandungan pun dah makin berat.... larat ke nak memikul bag berat-berat lagi masa ni.

masa megandung terjadi perubahan pada tulang belakang untuk tanpung berat diperut dan waktu ni jugak ibu jari kaki akan menjadi terlalu sensitif

tapi baiknya masa ngandung ni baik duk umah je...rehat

tak lari gunung dikejar.... adalah lebih merbahaya jika gi xtvt lasak ni mcm naik gunung jika berlaku tumpah darah....boleh merbahayakan kandungan dan nyawa ibu
--· ··- -· ··- -· --· --- -· ·-·· ·· -· ·
W a r i s a n K h a z a n a h P e r g u n u n g a n
·--- · -· ·- ·-··
Pentadbir GunungOnline
9W2WZL
http://jenal.multiply.com

chokobear
Pendaki Gunung
Posts: 44
Joined: 04 Jul 2007, 10:48
Location: Atas awan

Post by chokobear »

time kasih...time kasih... ermmm... lg pon keadaan seseorang tu tak menjamin sama ada kanduangan kuat atau tak kan...? sebab ader kes yg si ibu nih mmg aktif (ms belum pregnant la) tp bila pregnant doktor nasihatkan tak bleh angkat berat2, tak bleh wat kj berat sbb rahim tak kuat... hmmm.. :roll:

User avatar
dovemerpati
Pendaki Gunung
Posts: 41
Joined: 02 Mar 2006, 12:06
Location: putrajaya
Contact:

Post by dovemerpati »

memang betul awal mengandung tak leh nak wat keje berat2, saya mengandung 7 bulan gi berinchang lepas gian nak tengok puncak.. leh naik ngan kete pe....

saya yang peknen hubby ikut pantang sama masuk utan... lastnyer tak tahan ngan puncak 2 yang naik berinchang....ehehheheeemmmmm
saya budak baru blajar...

User avatar
orga
Senator Gunung
Posts: 2088
Joined: 05 Dec 2005, 22:09
Location: n9 & melaka
Contact:

Post by orga »

pregnant lg baik jgn panjat gunung..
kalo nk lepas gian, carik la gng yg ada jalanraya nye..
sbb org pregnen perlukan oksigen yg byk dr biasa sbb skali support oksigen baby..
aqu penah bace dorang perlukan 40% O2 lebih dr org biasa..
kalo naik gng tak pregnen pon cungap2 sedut oksigen ye dak..
ImageImageImage

siti situ sana sini
Pendaki Tegar
Posts: 286
Joined: 25 Sep 2006, 10:18
Location: celah batu

Post by siti situ sana sini »

nak nyelit gak! :P

aku penah gak sekali treking ngan fomfuan preggy.. sblm wat trip tu dia tak tau lg , tertiba lagi 3-4 hari nak gi, konfirm sudah ada 1 bulan lebih !! kitorang kalo buleh takmo amik risiko so nasihatkan dia spy tak yah join,
manalah tau kut2 nak cross sg sambil pjak batu pastu tergelincir ke..., takpun tgh mendaki jatuh bedebuk ke..! ishhh! seriau ler.. mana lak nak cari klinik dlm utan tu.. :roll:

tp nya dia nak gi jugak! pelan2 kayuh katanya... :lol: sib bek hubby dia pun join trip tu.. so senang sikit ler...heheheh..

time treking tu dia bawak beg pack yg teramat ringan + botol air je (lelain barang sumer hubby dia hangkut!)...jalan slow2 tapi sampai gak akhirnya :P ...asal take 5 je dia muntah2 loya2...sian plak! alhamdullillah sampai skrg baby dlm kandungan + si ibu sihat walafiat... :P

* tambah sikit lagi, sib bek takde pape berlaku kat dia, kalo lah terjadi apa2 sape nak t/jawab...ishhh!!! moral of de story, jgn amik risiko , kalo dah pegnan tu dok umah diam2...heheheh..
:-pandang siti situ nampak sana sini-:

eija_nabila
Pendaki Gunung
Posts: 26
Joined: 07 Dec 2005, 13:19

Post by eija_nabila »

..asal take 5 je dia muntah2 loya2..
lagi sorg mangsa yg famous, bro NGai..dia pun asal take 5 je muntah2..dah berbulan2 sama je sindrom, perut still boroi gak..ntah apa2 tah..nasib baik dia power, handsome dan gagah..atleast i boleh treking tanpa bawak brg overload :wink:
aqu tak singel..jangan ngorat !!

siti situ sana sini
Pendaki Tegar
Posts: 286
Joined: 25 Sep 2006, 10:18
Location: celah batu

Post by siti situ sana sini »

eija_nabila wrote:
..asal take 5 je dia muntah2 loya2..
lagi sorg mangsa yg famous, bro NGai..dia pun asal take 5 je muntah2..dah berbulan2 sama je sindrom, perut still boroi gak..ntah apa2 tah..nasib baik dia power, handsome dan gagah..atleast i boleh treking tanpa bawak brg overload :wink:
ye ke?? pembawakan kut! ekekekek!!! opsss! :twisted: :twisted:
:-pandang siti situ nampak sana sini-:

User avatar
span
Pendaki Sondol
Posts: 415
Joined: 22 Aug 2008, 10:44
Location: atas batu
Contact:

Post by span »

sorry mencelah
nak cter pengalaman cikit rasenya thn lpas masa2 ktaorang g naik g.nuang mase nak sampai puncak ader terjumpe 1 group nak turun dah pas2 ternampak ader sorang minah ngan perut yang dah membulat rasenya dah cam 6 bulan gak
ader gak tegur minah 2
tanya dia x takut ke naik gunung mase preknen ni
dia jawab slamber jew
dah gian nak buat cam ne
tp kta org 2 group teruja la tengok minah 2 slambe je
x tau nak cakap aper :?
-L@YAN JeW MeNtEL Tu BeB-

siti situ sana sini
Pendaki Tegar
Posts: 286
Joined: 25 Sep 2006, 10:18
Location: celah batu

Post by siti situ sana sini »

ntah2 bebi dlm peyut tu ngidam nak mendaki kut...eheheheh... :P :?
:-pandang siti situ nampak sana sini-:

User avatar
biNGai
Kerabat Gunung
Posts: 3216
Joined: 19 Dec 2005, 13:18

Post by biNGai »

hoi ngate aku secara terang-terangan aaa..aku sumpah sume bunting gajah baru tawww wakaka


psstt siti aida, bile nk membawak budak? ekeke :P
M.A.L.A.S - Copyright © 2003-2009. All rights reserved.
"Demi langit beserta seluruh binaannya, Demi bumi serta yang ada di hamparannya, Demi jiwa dan seluruh penyempurnaannya.."

siti situ sana sini
Pendaki Tegar
Posts: 286
Joined: 25 Sep 2006, 10:18
Location: celah batu

Post by siti situ sana sini »

alamak!! dia dgr la...ekekekekek... :twisted:

dah bawak dah pun ngaizs!! :twisted:
:-pandang siti situ nampak sana sini-:

User avatar
wonder pets
Pendaki Gunung
Posts: 10
Joined: 31 Oct 2008, 16:39
Location: ipoh mali maa
Contact:

Post by wonder pets »

ade gak yg preggy naik gng eh..
beraninye..

takut lah,
takut terberanak atas trek..huhu
'kami tak besar & kami tak kuat,
bila berkerjasama semua jadi mudah,
wonder pets....apa yg penting KERJASAMA'

chokobear
Pendaki Gunung
Posts: 44
Joined: 04 Jul 2007, 10:48
Location: Atas awan

Post by chokobear »

thanx kat korang semua. mcm mane pon still ader risiko kan. klu satu individu 2 active x semestinya kandungan dia kuat. risiko ttp ader punyer kan.. tapi yg mane slumber gi gak panjat gunung mmg respect laa....mmg jiwe kental beb...salute akak2 sume.... :D hehehe.... tapi kene laa bg tau pd gogo trip takut pe2 jdk gogo plak yg kene ye dakk... :roll:

DewiGunung
Pendaki Gunung
Posts: 20
Joined: 07 Dec 2005, 14:38
Contact:

Re: Preggy leh ker panjat gunung...?

Post by DewiGunung »

Kita mmglah rasa kita terer...
tapi anak dalam kandungan tuh lom tentu kuat seperti mana emaknya kuat.
nak amik risiko boley ajek... sindri tangunglah..
kalo ok takde pe pe effect alhamdulillahhhh..
kalo tak paham2 ajeklah...

bukan org lain pon yg masuk spital sok..
kena kangkang depan dokto bukan org lain.. diri sendiri jugak.
sakit sok kita gak..
jangka masa panjang sakit sok kita gak... suami tukang teman ajek..bukan dia rasa sakit camne kita rasa pon..
itu jeklah nak cakap.. sb aku pon pernah amik risiko tuh sbb gatei mengedik gak nak ikut... :lol:

User avatar
kaki jalan
Pendaki Gunung
Posts: 77
Joined: 21 Sep 2007, 12:20
Location: dalam sleeping bag

Re: Preggy leh ker panjat gunung...?

Post by kaki jalan »

psl preggy nih....

pendapat aku xpayah laa dulu masuk utan. kita paham ketagih tuh...candu tuh bau daun...pokok...tapi umpama cr penyakit...xkira laa nk pregnant ker rs2 dh pregnant ker...cuba jauhkan untuk sementara...even kat umah dr akan berpesan kpd preggy utk bykkn rehat jgn byk bergerak inikn camping yg memerlukan byk pergerakan...betul? tambah lg, mungkin ader antara korang yg xsetuju aku ckp gini : aku xberapa setuju ngan org pompuan dtg bln gi bercamping. why? psl pernah dr fatima al-zahara (yg dlm astro oasis tuh) dlm ceramahnya menyentuh psl org pompuan yg berhadas nih sering dikelilingi syaitan. apatah lg kalo kita pergi ke dlm utan...? sapa tinggal dlm tuh selain 'mahkluk2 kasar'? dtg pd tmpat yg xsesuai pd waktu yg salah. wallahulalam. just my 2 cents... :?
Tumpang sekaki...

ajon
Pendaki Tegar
Posts: 267
Joined: 19 Dec 2005, 12:08
Location: kl
Contact:

Re: Preggy leh ker panjat gunung...?

Post by ajon »

Klau pregnet..jangan la pnjat gunung.....

tapi klau nak meng pregnet kan...dlm hutan atas gunung bleh.. :lidah:


Tul tak gitu Melati....

melati
Pendaki Terlampau
Posts: 748
Joined: 11 Jan 2006, 15:31
Location: b'worth
Contact:

Re: Preggy leh ker panjat gunung...?

Post by melati »

ajon wrote:Klau pregnet..jangan la pnjat gunung.....

tapi klau nak meng pregnet kan...dlm hutan atas gunung bleh.. :lidah:


Tul tak gitu Melati....
erk! per plak naik nama aku nie bro..cet!
:kah:

blh ja kot..bkn wt dosa pn kn..tp i takut la..
hiks! :oops:

User avatar
yonrawk
Pendaki Sondol
Posts: 456
Joined: 03 Nov 2006, 11:11
Location: JB

Re: Preggy leh ker panjat gunung...?

Post by yonrawk »

:lol: :minum: :keke: :keke:
He who makes beast out of himself, get rid of the pain of being a man~ Dr. Johnson (1709-1784)

ajon
Pendaki Tegar
Posts: 267
Joined: 19 Dec 2005, 12:08
Location: kl
Contact:

Re: Preggy leh ker panjat gunung...?

Post by ajon »

erk! per plak naik nama aku nie bro..cet!
:kah:

blh ja kot..bkn wt dosa pn kn..tp i takut la..
hiks! :oops:[/quote]


I petik nama you...pasal you yang paling berpengalaman dlm bab nii..... :kah:

User avatar
biNGai
Kerabat Gunung
Posts: 3216
Joined: 19 Dec 2005, 13:18

Re: Preggy leh ker panjat gunung...?

Post by biNGai »

cite psal preggy preggy nih tetibe teringat bini aku..kesiaannn akuuu huk huk huukkk :(
M.A.L.A.S - Copyright © 2003-2009. All rights reserved.
"Demi langit beserta seluruh binaannya, Demi bumi serta yang ada di hamparannya, Demi jiwa dan seluruh penyempurnaannya.."

Freelance
Senator Gunung
Posts: 1355
Joined: 06 Dec 2005, 13:16
Location: Kuala Lumpur

Re: Preggy leh ker panjat gunung...?

Post by Freelance »

melati wrote:
ajon wrote:Klau pregnet..jangan la pnjat gunung.....

tapi klau nak meng pregnet kan...dlm hutan atas gunung bleh.. :lidah:


Tul tak gitu Melati....
erk! per plak naik nama aku nie bro..cet!
:kah:

blh ja kot..bkn wt dosa pn kn..tp i takut la..
hiks! :oops:
aip hehehe.. kalo korang berdua ada kan hehehe.. siap pesan..jangan bising2 tau main raba2 leh..hahaha!!! :lol: :lidah:

melati
Pendaki Terlampau
Posts: 748
Joined: 11 Jan 2006, 15:31
Location: b'worth
Contact:

Re: Preggy leh ker panjat gunung...?

Post by melati »

Freelance wrote:aip hehehe.. kalo korang berdua ada kan hehehe.. siap pesan..jangan bising2 tau main raba2 leh..
tk per..kami bwk khemah asing :kah:

ajon
Pendaki Tegar
Posts: 267
Joined: 19 Dec 2005, 12:08
Location: kl
Contact:

Re: Preggy leh ker panjat gunung...?

Post by ajon »

biNGai wrote:cite psal preggy preggy nih tetibe teringat bini aku..kesiaannn akuuu huk huk huukkk :(
Ngapa lak Ngai kau sedihh...?

cuba cita skit...

User avatar
pendaki_labuan
Pendaki Gunung
Posts: 118
Joined: 03 Apr 2006, 20:35
Location: xpenang,xseremban,xlimbang,xKK Sabah n Putrajaya
Contact:

Re: Preggy leh ker panjat gunung...?

Post by pendaki_labuan »

tumpang lalu......
setelah mendapat 7 cahayamata n seorang cucu..... setahu aku wanita yg terkene buatan rg nie leh gi hiking pasal org umah aku pun biasa treking masa terkene buatan org dulu :lol: tapi tak lah sampai xpdc dua tiga hari... :) takut kene jadi Pak Bidan plak :lol: :lol: :lol:
The JUNGLE can be your BEST friend or your WORST enemy :-)

User avatar
yonrawk
Pendaki Sondol
Posts: 456
Joined: 03 Nov 2006, 11:11
Location: JB

Re: Preggy leh ker panjat gunung...?

Post by yonrawk »

Aku kene menuntut ni ilmu ni. Orang rumah aku suke masuk utan, nak tau gak la kan tips2 yg boleh diguna pakai ni. Orang rumah aku tak preggy lagi, tapi dia suka al masuk hutan. Aku bawak trip2 santai je le. Air terjun je la dulu. Yang hatkor ni takmo la dulu. hehehehe. Tengok nnt kemampuan cemne. Kalau larat naik yong yap ok gak ape? hehehehe.

Tapi tu la, sape2 yg ada petua tu share2 la kat kawan2. hehehe. Aku open. :mrgreen:
He who makes beast out of himself, get rid of the pain of being a man~ Dr. Johnson (1709-1784)

User avatar
biNGai
Kerabat Gunung
Posts: 3216
Joined: 19 Dec 2005, 13:18

Re: Preggy leh ker panjat gunung...?

Post by biNGai »

sok bini ko daa branak ko tau laa langit kaler biru ke merah yon..baru2 kawen nih ok laa nk garik2 bersama..ekekeke
M.A.L.A.S - Copyright © 2003-2009. All rights reserved.
"Demi langit beserta seluruh binaannya, Demi bumi serta yang ada di hamparannya, Demi jiwa dan seluruh penyempurnaannya.."

User avatar
soulfly
Kerabat Gunung
Posts: 1147
Joined: 18 Mar 2008, 15:57
Location: SENTUL

Re: Preggy leh ker panjat gunung...?

Post by soulfly »

biNGai wrote:sok bini ko daa branak ko tau laa langit kaler biru ke merah yon..baru2 kawen nih ok laa nk garik2 bersama..ekekeke
hehehe
lama sangat...

User avatar
yonrawk
Pendaki Sondol
Posts: 456
Joined: 03 Nov 2006, 11:11
Location: JB

Re: Preggy leh ker panjat gunung...?

Post by yonrawk »

biNGai wrote:sok bini ko daa branak ko tau laa langit kaler biru ke merah yon..baru2 kawen nih ok laa nk garik2 bersama..ekekeke
fuhhhhh .... fedas..... hahahahaha. Sebelom langit bertukar jadi merah baik aku panjat gunung dulu.... hahaha. :lol:

Mamak.... ngai, mlm ni lepak manusalwa jom.
He who makes beast out of himself, get rid of the pain of being a man~ Dr. Johnson (1709-1784)

User avatar
sany ADALAH alger
Otai Gunung
Posts: 932
Joined: 18 Apr 2006, 09:38
Location: in the middle of jungle called KAY HELL
Contact:

Re: Preggy leh ker panjat gunung...?

Post by sany ADALAH alger »

dulu pernah bercadang utk berhoneymoon di Nepal sambil tringin sampai ke Annapurna basecamp.
semuanya dah dibooked tapi terpaksa cancelled sebab wifey pregnant.
pilihan di tangan sendiri.
bagi saya, saya pilih anak.
bak kate orang lama: tak lari gunung dikejar.tak koyak bag klau simpan dalam cabinet.
CARPE DIEM!

Freelance
Senator Gunung
Posts: 1355
Joined: 06 Dec 2005, 13:16
Location: Kuala Lumpur

Re: Preggy leh ker panjat gunung...?

Post by Freelance »

yonrawk wrote:Aku kene menuntut ni ilmu ni. Orang rumah aku suke masuk utan, nak tau gak la kan tips2 yg boleh diguna pakai ni. Orang rumah aku tak preggy lagi, tapi dia suka al masuk hutan. Aku bawak trip2 santai je le. Air terjun je la dulu. Yang hatkor ni takmo la dulu. hehehehe. Tengok nnt kemampuan cemne. Kalau larat naik yong yap ok gak ape? hehehehe.

Tapi tu la, sape2 yg ada petua tu share2 la kat kawan2. hehehe. Aku open. :mrgreen:
yon ni.. g trip santai je ehh!!! gunung tak mau ke?ko yang tak larat ke bini ko yg tak larat ni.. baca statement mcm ko tak larat je .
:lol: Ampun Pak!!! psss "dah kawin baru tau" :roll:

Freelance
Senator Gunung
Posts: 1355
Joined: 06 Dec 2005, 13:16
Location: Kuala Lumpur

Re: Preggy leh ker panjat gunung...?

Post by Freelance »

biNGai wrote:sok bini ko daa branak ko tau laa langit kaler biru ke merah yon..baru2 kawen nih ok laa nk garik2 bersama..ekekeke
ngai.. dah kawin nanti baru leh citer.. uwaa!!!! aqu dapat greenlight ke redlight :mrgreen: :keke:

Freelance
Senator Gunung
Posts: 1355
Joined: 06 Dec 2005, 13:16
Location: Kuala Lumpur

Re: Preggy leh ker panjat gunung...?

Post by Freelance »

yonrawk wrote:
biNGai wrote:sok bini ko daa branak ko tau laa langit kaler biru ke merah yon..baru2 kawen nih ok laa nk garik2 bersama..ekekeke
fuhhhhh .... fedas..... hahahahaha. Sebelom langit bertukar jadi merah baik aku panjat gunung dulu.... hahaha. :lol:

Mamak.... ngai, mlm ni lepak manusalwa jom.
Yon tak ajak pun... nak edarkan kad jemputan gak ni..tapi tak dapek ler malam ni... nanti lily roger2 kt geng2 semua k.. bila leh lepak lain hari.. mau edar kad lah...

Post Reply