suami izinkan?

Khas untuk kaum wanita...perbincangan permasaalah berkaitan wanita sebelum, semasa dan selepas beraktiviti.

Moderator: Freelance

User avatar
Freelance
Senator Gunung
Posts: 1355
Joined: 06 Dec 2005, 13:16
Location: Kuala Lumpur

Re: suami izinkan?

Postby Freelance » 22 Oct 2009, 14:29

ni apa sembang-sembang melalut .... :evil:

User avatar
maclan
Pendaki Tegar
Posts: 256
Joined: 15 Jan 2007, 17:39
Location: Kaki Gunung
Contact:

Re: suami izinkan?

Postby maclan » 22 Oct 2009, 17:45

ejafariza nih cun ke mat? kalo cun aku pon nk kawen dgn dia, dapat la kite idop bermadu..madu tu kan sweettt..ekeke

kawen ekkk..kire ang suda terer laa nihh?? terer ekkk..ahahaha

hahaha..bingai n matsaiko..

cun ni ejafariza ni..hehehe..
otai dia ni...bukan setakat gunung jek..sume jenis outdoor la dia layan...
http://www.kerex.multiply.com
outdoor in everywhere...

Image

tiNta_EmaS
Pendaki Gunung
Posts: 86
Joined: 18 Jan 2008, 18:29

Re: suami izinkan?

Postby tiNta_EmaS » 23 Oct 2009, 13:19

ni apa sembang-sembang melalut .... :evil:
huuhh!! tuan tanah dah cekak pinggang tuuuu.... :lol:

User avatar
matsaiko
Senator Gunung
Posts: 2786
Joined: 22 Dec 2005, 16:52
Location: GOMBAK Territory

Re: suami izinkan?

Postby matsaiko » 23 Oct 2009, 17:26

tuan tanah takleh marah2...walau marah cemana pon muke dia manis n berseri2 jek sbb byk makan kueh serimuke :twisted: :mrgreen:
To Conquer Without Risk Is To Triumph Without Glory
www.azreenismail.com

User avatar
jojo
Pendaki Gunung
Posts: 35
Joined: 18 Sep 2006, 12:01
Location: perak

Re: suami izinkan?

Postby jojo » 24 Oct 2009, 20:05

askm semua...
actually saya baru je nikah bulan 9 hari tu. tapi wat kenduri kecik je. tapi sayang suami bukan nye minat yg sama mcm saya yg cintakan outdoor atau gunung. suami saya hanya suka terperap kat rumah. kadang2 pernah gak pujuk ajak join camping.tapi hampeh... sedih siot...tapi pe nak wat... nak kuburkan ati pada outdoor,dah sebati dalam diri ni. ntah,x tau nak wat camane.
nanti majlis sanding tahun depan baru saya invite semua geng gunung online.
Jiwa Kacau

User avatar
matsaiko
Senator Gunung
Posts: 2786
Joined: 22 Dec 2005, 16:52
Location: GOMBAK Territory

Re: suami izinkan?

Postby matsaiko » 24 Oct 2009, 21:07

jojo
baru2 nikah ni camping dlm umah ajela dulu.....senang kemudahan ada...tilam empuk,bilik air sume ade
kalo sy di tmpt suami jojo,sy pon asyik terperap dlm umah jekk :oops: :oops: :mrgreen:
To Conquer Without Risk Is To Triumph Without Glory
www.azreenismail.com

User avatar
jojo
Pendaki Gunung
Posts: 35
Joined: 18 Sep 2006, 12:01
Location: perak

Re: suami izinkan?

Postby jojo » 25 Oct 2009, 18:36

lawaknye matsaiko....
kalo sementara waktu perangainye camtu takpe gak. tapi memang dia x suka outdoor macm kita ni. masa bertunang dulu,saya selalu sembunyi2 pergi outdoor tanpa pengetahuan dia. sekarang dah kawin,dah xleh sembunyi2 lagi.berdosa plak nanti.. nak minta izin,confirm dia xkan bagi punye.memang dah kenal sgt perangainye...Mmg dari dulu dia dah sound,dia xsuka saya join outdoor.
ntah rrr...sedih ati ni sebenarnye.ati ni asyik memberontak nak join ape je aktiviti outdoor.
agak2 pe nak buat ea??
Jiwa Kacau

ejafariza
Pendaki Gunung
Posts: 55
Joined: 26 Sep 2009, 05:09
Location: Ayer Keroh, Melaka
Contact:

Re: suami izinkan?

Postby ejafariza » 25 Oct 2009, 20:36

tahniah ats pkahwinan kamu jojo.. :D
tp susahla mcm tu plak halnyer kn..
apepon sbg isteri msti kne ikot ckp suami jgk..
ape nk buek.. :mrgreen:
~where there is a will there is a way~

http://masihbaik.blogspot.com/

User avatar
matsaiko
Senator Gunung
Posts: 2786
Joined: 22 Dec 2005, 16:52
Location: GOMBAK Territory

Re: suami izinkan?

Postby matsaiko » 25 Oct 2009, 21:32

tuka hobi menjait,tanam pakok bunge pon ok jugeeeeek :lol:
To Conquer Without Risk Is To Triumph Without Glory
www.azreenismail.com

User avatar
JeNaL
Pentadbiran
Posts: 1758
Joined: 27 Mar 2007, 16:07
Location: sri kembangan
Contact:

Re: suami izinkan?

Postby JeNaL » 26 Oct 2009, 01:18

lawaknye matsaiko....
kalo sementara waktu perangainye camtu takpe gak. tapi memang dia x suka outdoor macm kita ni. masa bertunang dulu,saya selalu sembunyi2 pergi outdoor tanpa pengetahuan dia. sekarang dah kawin,dah xleh sembunyi2 lagi.berdosa plak nanti.. nak minta izin,confirm dia xkan bagi punye.memang dah kenal sgt perangainye...Mmg dari dulu dia dah sound,dia xsuka saya join outdoor.
ntah rrr...sedih ati ni sebenarnye.ati ni asyik memberontak nak join ape je aktiviti outdoor.
agak2 pe nak buat ea??
jojo, bukan para isteri je kena minta kebenaran suami.... tp para suami pun kena bagitau isteri dgn jelas mana nak pergi dan bila nak balik...mungkin ada para suami ada pengalamannya di sini.... :lol:
--· ··- -· ··- -· --· --- -· ·-·· ·· -· ·
W a r i s a n K h a z a n a h P e r g u n u n g a n
·--- · -· ·- ·-··
Pentadbir GunungOnline
9W2WZL
http://jenal.multiply.com

User avatar
mizi
Kerabat Gunung
Posts: 1308
Joined: 17 Jul 2006, 15:22
Location: perlis
Contact:

Re: suami izinkan?

Postby mizi » 26 Oct 2009, 09:50

lawaknye matsaiko....
kalo sementara waktu perangainye camtu takpe gak. tapi memang dia x suka outdoor macm kita ni. masa bertunang dulu,saya selalu sembunyi2 pergi outdoor tanpa pengetahuan dia. sekarang dah kawin,dah xleh sembunyi2 lagi.berdosa plak nanti.. nak minta izin,confirm dia xkan bagi punye.memang dah kenal sgt perangainye...Mmg dari dulu dia dah sound,dia xsuka saya join outdoor.
ntah rrr...sedih ati ni sebenarnye.ati ni asyik memberontak nak join ape je aktiviti outdoor.
agak2 pe nak buat ea??
ckp kt suami klu asyik terperap kat umah..nnt perut jd boroi...klu suami x boroi...isteri la yg kena tanggung wakakakkaka...p/s,,kena buat mcm pepatah lama...tarik benang lam tepung
climb long trail
p11at

User avatar
jojo
Pendaki Gunung
Posts: 35
Joined: 18 Sep 2006, 12:01
Location: perak

Re: suami izinkan?

Postby jojo » 26 Oct 2009, 10:14

yela tu....lawaknye.... :lol:
Jiwa Kacau

User avatar
matsaiko
Senator Gunung
Posts: 2786
Joined: 22 Dec 2005, 16:52
Location: GOMBAK Territory

Re: suami izinkan?

Postby matsaiko » 26 Oct 2009, 10:19

lawaknye matsaiko....
kalo sementara waktu perangainye camtu takpe gak. tapi memang dia x suka outdoor macm kita ni. masa bertunang dulu,saya selalu sembunyi2 pergi outdoor tanpa pengetahuan dia. sekarang dah kawin,dah xleh sembunyi2 lagi.berdosa plak nanti.. nak minta izin,confirm dia xkan bagi punye.memang dah kenal sgt perangainye...Mmg dari dulu dia dah sound,dia xsuka saya join outdoor.
ntah rrr...sedih ati ni sebenarnye.ati ni asyik memberontak nak join ape je aktiviti outdoor.
agak2 pe nak buat ea??
jojo, bukan para isteri je kena minta kebenaran suami.... tp para suami pun kena bagitau isteri dgn jelas mana nak pergi dan bila nak balik...mungkin ada para suami ada pengalamannya di sini.... :lol:
warkakakaak ..errr kepada suami yg pernah mengalami tu,hang ingat hang terar?? hang ingat hang bujang sukasuki nak balik bile??? warkakakakakak
To Conquer Without Risk Is To Triumph Without Glory
www.azreenismail.com

User avatar
mizi
Kerabat Gunung
Posts: 1308
Joined: 17 Jul 2006, 15:22
Location: perlis
Contact:

Re: suami izinkan?

Postby mizi » 26 Oct 2009, 10:22

lawaknye matsaiko....
kalo sementara waktu perangainye camtu takpe gak. tapi memang dia x suka outdoor macm kita ni. masa bertunang dulu,saya selalu sembunyi2 pergi outdoor tanpa pengetahuan dia. sekarang dah kawin,dah xleh sembunyi2 lagi.berdosa plak nanti.. nak minta izin,confirm dia xkan bagi punye.memang dah kenal sgt perangainye...Mmg dari dulu dia dah sound,dia xsuka saya join outdoor.
ntah rrr...sedih ati ni sebenarnye.ati ni asyik memberontak nak join ape je aktiviti outdoor.
agak2 pe nak buat ea??
jojo, bukan para isteri je kena minta kebenaran suami.... tp para suami pun kena bagitau isteri dgn jelas mana nak pergi dan bila nak balik...mungkin ada para suami ada pengalamannya di sini.... :lol:
warkakakaak ..errr kepada suami yg pernah mengalami tu,hang ingat hang terar?? hang ingat hang bujang sukasuki nak balik bile??? warkakakakakak
sapa agak2nya yer..... :lol:
climb long trail
p11at

User avatar
matsaiko
Senator Gunung
Posts: 2786
Joined: 22 Dec 2005, 16:52
Location: GOMBAK Territory

Re: suami izinkan?

Postby matsaiko » 26 Oct 2009, 10:46

kite tunggu empunye diri muncol :lol:
To Conquer Without Risk Is To Triumph Without Glory
www.azreenismail.com

User avatar
JeNaL
Pentadbiran
Posts: 1758
Joined: 27 Mar 2007, 16:07
Location: sri kembangan
Contact:

Re: suami izinkan?

Postby JeNaL » 26 Oct 2009, 14:30

kite tunggu empunye diri muncol :lol:
nak tunggu buat report lagi kot :lol: maap ye pd yg berkenaan
--· ··- -· ··- -· --· --- -· ·-·· ·· -· ·
W a r i s a n K h a z a n a h P e r g u n u n g a n
·--- · -· ·- ·-··
Pentadbir GunungOnline
9W2WZL
http://jenal.multiply.com

tiNta_EmaS
Pendaki Gunung
Posts: 86
Joined: 18 Jan 2008, 18:29

Re: suami izinkan?

Postby tiNta_EmaS » 29 Oct 2009, 13:24

kite tunggu empunye diri muncol :lol:
nak tunggu buat report lagi kot :lol: maap ye pd yg berkenaan
heheheee.... sapalahh empunya nama sptmana dlm IC tuuu... puas carikk... :lol:

User avatar
Freelance
Senator Gunung
Posts: 1355
Joined: 06 Dec 2005, 13:16
Location: Kuala Lumpur

Re: suami izinkan?

Postby Freelance » 10 Mar 2010, 13:02

uwaa rindu kt gunung, rindu nak treking sesama ngan kawan2... kena mintak izin kt suami ni.. :lol: sebelum kawin bila ditanya "lepas kawin leh tak ai daki gng lagi.. dia kata boleh.." sekarang dah kawin.... kena tanya sekali lagi ni dapat g ke idak? :roll: :mrgreen:

User avatar
matsaiko
Senator Gunung
Posts: 2786
Joined: 22 Dec 2005, 16:52
Location: GOMBAK Territory

Re: suami izinkan?

Postby matsaiko » 10 Mar 2010, 15:16

lily..
sronokkkkk tak kawen? :P
To Conquer Without Risk Is To Triumph Without Glory
www.azreenismail.com

User avatar
biNGai
Kerabat Gunung
Posts: 3216
Joined: 19 Dec 2005, 13:18

Re: suami izinkan?

Postby biNGai » 10 Mar 2010, 21:40

lawaknye matsaiko....
kalo sementara waktu perangainye camtu takpe gak. tapi memang dia x suka outdoor macm kita ni. masa bertunang dulu,saya selalu sembunyi2 pergi outdoor tanpa pengetahuan dia. sekarang dah kawin,dah xleh sembunyi2 lagi.berdosa plak nanti.. nak minta izin,confirm dia xkan bagi punye.memang dah kenal sgt perangainye...Mmg dari dulu dia dah sound,dia xsuka saya join outdoor.
ntah rrr...sedih ati ni sebenarnye.ati ni asyik memberontak nak join ape je aktiviti outdoor.
agak2 pe nak buat ea??
jojo, bukan para isteri je kena minta kebenaran suami.... tp para suami pun kena bagitau isteri dgn jelas mana nak pergi dan bila nak balik...mungkin ada para suami ada pengalamannya di sini.... :lol:


HOIIII!! :evil: ..cilakak btul..apsal aku tk prasan korg ngumpat aku nihh?? errr aku ke?
M.A.L.A.S - Copyright © 2003-2009. All rights reserved.
"Demi langit beserta seluruh binaannya, Demi bumi serta yang ada di hamparannya, Demi jiwa dan seluruh penyempurnaannya.."

User avatar
matsaiko
Senator Gunung
Posts: 2786
Joined: 22 Dec 2005, 16:52
Location: GOMBAK Territory

Re: suami izinkan?

Postby matsaiko » 10 Mar 2010, 23:20

tooo diaaa tuan empunya dah bersora tehehehe
To Conquer Without Risk Is To Triumph Without Glory
www.azreenismail.com

User avatar
soulfly
Kerabat Gunung
Posts: 1147
Joined: 18 Mar 2008, 15:57
Location: SENTUL

Re: suami izinkan?

Postby soulfly » 11 Mar 2010, 11:09

lily..
sronokkkkk tak kawen? :P
:lol: :lol:
lama sangat...

beckham@chayok2
Pendaki Terlampau
Posts: 646
Joined: 03 Apr 2006, 03:21
Location: 30 minit sblm sampai puncak...

Re: suami izinkan?

Postby beckham@chayok2 » 24 Mar 2010, 19:54

lily..
sronokkkkk tak kawen? :P
:lol: :lol:
:lol: :lol: :lol:
*Sebenarnya bukan gunung yang hendak ditawan, sebaliknya diri kita sendiri.....*.
-9w2bck-

User avatar
Freelance
Senator Gunung
Posts: 1355
Joined: 06 Dec 2005, 13:16
Location: Kuala Lumpur

Re: suami izinkan?

Postby Freelance » 25 Mar 2010, 12:23

lily..
sronokkkkk tak kawen? :P
:lol: :lol:
ait ada nasi tambah ke...? :lidah: :tembak:

User avatar
Freelance
Senator Gunung
Posts: 1355
Joined: 06 Dec 2005, 13:16
Location: Kuala Lumpur

Re: suami izinkan?

Postby Freelance » 25 Mar 2010, 12:25

lily..
sronokkkkk tak kawen? :P
:lol: :lol:
:lol: :lol: :lol:
ait sukanya dia.. :shock: :shock: apasal ko lak yg terlebih2 gelak ni?ahaks!!! dah gateiii nak kawin gak ke? muahahaha~~~ :keke: :mrgreen:

User avatar
sany ADALAH alger
Otai Gunung
Posts: 932
Joined: 18 Apr 2006, 09:38
Location: in the middle of jungle called KAY HELL
Contact:

Re: suami izinkan?

Postby sany ADALAH alger » 25 Mar 2010, 16:00

Hi lily,

malam nie menu ape?
CARPE DIEM!

User avatar
Freelance
Senator Gunung
Posts: 1355
Joined: 06 Dec 2005, 13:16
Location: Kuala Lumpur

Re: suami izinkan?

Postby Freelance » 02 Apr 2010, 14:33

Hi lily,

malam nie menu ape?
aqu masak time hari sabtu dan ahad je... :mrgreen:

User avatar
soulfly
Kerabat Gunung
Posts: 1147
Joined: 18 Mar 2008, 15:57
Location: SENTUL

Re: suami izinkan?

Postby soulfly » 07 Apr 2010, 13:58

Hi lily,

malam nie menu ape?
aqu masak time hari sabtu dan ahad je... :mrgreen:
sany..
dalam maksud tuh...
lama sangat...

User avatar
Freelance
Senator Gunung
Posts: 1355
Joined: 06 Dec 2005, 13:16
Location: Kuala Lumpur

Re: suami izinkan?

Postby Freelance » 14 Apr 2010, 15:35

Hi lily,

malam nie menu ape?
aqu masak time hari sabtu dan ahad je... :mrgreen:
sany..
dalam maksud tuh...
apa makna tu?

ajon
Pendaki Tegar
Posts: 267
Joined: 19 Dec 2005, 12:08
Location: kl
Contact:

Re: suami izinkan?

Postby ajon » 14 Apr 2010, 16:27

menu...masak daging merah belah tengah

User avatar
soulfly
Kerabat Gunung
Posts: 1147
Joined: 18 Mar 2008, 15:57
Location: SENTUL

Re: suami izinkan?

Postby soulfly » 14 Apr 2010, 22:22

:lol:
menu...masak daging merah belah tengah
:lol:
lama sangat...

User avatar
amyzsa
Pendaki Gunung
Posts: 24
Joined: 25 May 2010, 23:35
Location: cheras, k.l.

Re: suami izinkan?

Postby amyzsa » 30 May 2010, 22:59

pd pendapat sy, hal 2 mgkn bleh dibincangkan lg...
sekurang2nya dpt camping semalam je pun cukup utk melepaskan kerinduan...n seskali cuba ajak suami ikut treking...if x bleh toleransi gak, lbh baik diikutkan saja kehendaknya....
wlaupon x ikut treking n camping, kita masih boleh menyumbang tenaga / pengetahuan bersama teman2 lain...at least x de la menanggung rndu yg amat pd xtvt yg diminati kan? bg sokongan moral pd teman2 pon boleh mendatangkan kepuasan pd pencinta alam...
mencintai alam semulajadi itu lebih indah dr bercinta sesama manusia...
krna nature will love us beter than human...

User avatar
Freelance
Senator Gunung
Posts: 1355
Joined: 06 Dec 2005, 13:16
Location: Kuala Lumpur

Re: suami izinkan?

Postby Freelance » 04 Jun 2010, 17:30

pd pendapat sy, hal 2 mgkn bleh dibincangkan lg...
sekurang2nya dpt camping semalam je pun cukup utk melepaskan kerinduan...n seskali cuba ajak suami ikut treking...if x bleh toleransi gak, lbh baik diikutkan saja kehendaknya....
wlaupon x ikut treking n camping, kita masih boleh menyumbang tenaga / pengetahuan bersama teman2 lain...at least x de la menanggung rndu yg amat pd xtvt yg diminati kan? bg sokongan moral pd teman2 pon boleh mendatangkan kepuasan pd pencinta alam...
suami dah izinkan.. tapi tak tau bila nak comeback... :mrgreen: dia ada hobi lain..saya pun ada hobi gak.. so kena ler faham hehehe!!!

User avatar
mizi
Kerabat Gunung
Posts: 1308
Joined: 17 Jul 2006, 15:22
Location: perlis
Contact:

Re: suami izinkan?

Postby mizi » 04 Jun 2010, 19:46

pd pendapat sy, hal 2 mgkn bleh dibincangkan lg...
sekurang2nya dpt camping semalam je pun cukup utk melepaskan kerinduan...n seskali cuba ajak suami ikut treking...if x bleh toleransi gak, lbh baik diikutkan saja kehendaknya....
wlaupon x ikut treking n camping, kita masih boleh menyumbang tenaga / pengetahuan bersama teman2 lain...at least x de la menanggung rndu yg amat pd xtvt yg diminati kan? bg sokongan moral pd teman2 pon boleh mendatangkan kepuasan pd pencinta alam...
suami dah izinkan.. tapi tak tau bila nak comeback... :mrgreen: dia ada hobi lain..saya pun ada hobi gak.. so kena ler faham hehehe!!!
waaa udah dpt line yerrr....kasi gogo la 1 trip hahhahha..le ajak amiza hehhehe
climb long trail
p11at

User avatar
irmuaaz
Pendaki Hebat
Posts: 360
Joined: 18 May 2011, 00:49
Location: Seri Kembangan
Contact:

Re: suami izinkan?

Postby irmuaaz » 19 May 2011, 02:12

Saya pun baru kahwin jugak. Honeymoon dalam hutan 2 minggu lol. Best takder orang nak kacau...
Muaaz Mohamad Nor
Footsteps Travel and Outdoor Gear
www.footsteps.com.my
info@footsteps.com.my


Return to “Hal Ehwal Wanita”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest

cron