Page 1 of 1

Gunung Tapis 15-17/11/2008

Posted: 20 Nov 2008, 19:39
by PKN
salam rekreasi .

15-17/11/2008 lepas,aku n bebudak aku wat trip Gunung Tapis (4960').Gunung ni berada di Sg Lembing, Kuantan Pahang..seramai 23 orang peserta n 2 org guide yg terlibat..kat bawah ni ade sket gegambar yg nk di kongsi bersama..zaaassss...


starting point die dari balai polis Sg Lembing n melalui jambatan ni.btol2 depan balai polis tu..

Image



nek hilux dari starting point ke camp 1..1 jam gak r redah bukit sane sini..

Image



da sampai camp 1..pasni kene redah air sungai lak..

Image





redah sungai..

Image





bebatu di tepi sungai..pasni trus masuk trek balak..jauh gak r trek balak tu..lalalalal

Image





tempat lepak 1st n makan tghari..tepi sungai..kat cni bole wat camp site..tapi kene wat atas sket r..takot air naek..

Image





trek runtuh..

Image



camp site 2..kem ni manyak agas woo..memalam berperang je ngan agas..cett!!lyg bestnye camp ni leh mancing..xyah bawah ration pon xpe..makan ikan je..

Image




mancing time malam..tarok je pancing dalam air..2 min pastu kompom dapat ikan..

Image




on d way bukit tobaaaattttttttt..canak n jauh..

Image




campsite 3..

Image




puncak tapis..sejok woo..

Image




Gunung tapis jadi Gunung angkat Everest??beirut pon da terbalik..

Image



view dari puncak tapis..(view time tu kabus jerk..ni view mase aku g taun 2005..saje tarok..heheeh)

Image



Kesimpulan dari trip ni:

1--1st n 3rd day memang santai..
2--2nd day memang canak n mental kene kuat.sakit woo
3--base camp 2 manyak agas!!
4--basecamp 2 bole mancing n senang dapat ikan.
5--xsempat nk g taman bonsai..uhuhuh..
6--xrugi r kalu pegi lagi..lalalalalalal


mekaseh..

Posted: 20 Nov 2008, 20:50
by petis tekan
wulamakk.. bes tuhh.. lawa betol... :shock:

bila la akuk bleh sampei sini... :cry:

pepun taniah pd kowang.. :)

petis tekan

Posted: 20 Nov 2008, 20:51
by vanhemeir
blah lah pegi tak ajak!!!

Tahniah!!!!

Posted: 20 Nov 2008, 21:08
by pakcik
ikan keli ikan gelama,
si tudung cekelat plain sape nama?

hehehe.. :oops:

Posted: 20 Nov 2008, 21:19
by kabusgunung
kim salam kat tudung coklat.... ilebiu
Image

Posted: 20 Nov 2008, 22:49
by Hangar 18
ikan keli ikan gelama,
tak de pun kat PM aku datanya.

Posted: 20 Nov 2008, 22:49
by PKN
[quote="kabusgunung"]kim salam kat tudung coklat.... ilebiu

hahaha..tunang org daa..ingt nk masuk line jgk..sekali da tau tunang org..xjadik!!..adehh..

Posted: 20 Nov 2008, 22:51
by PKN
hangar..jap lagi aku kasi..heheeh..

Posted: 20 Nov 2008, 22:53
by kabusgunung
alamakkkk.... kim salam kat abg mat baju kunig jer laaaaa..... biler dia nk kawin? ker dah kawin......

Posted: 20 Nov 2008, 22:53
by Hangar 18
oraitt...
lama tui aku tak jumpa guide baju kunin tu.

tiap kali gi sg lembing asyik tak de je dia.

Posted: 20 Nov 2008, 22:54
by Hangar 18
aku tengok hilux,
ni bukan hilux fauzi, hilux fauzi baru.
ni saper punya ek?

Posted: 20 Nov 2008, 23:05
by PKN
xtau r sape punya hilux..xpenah tanye pon..

aku da pm ko..

Posted: 21 Nov 2008, 00:12
by AzmanZainal
cun2 lak aweks hehe.. :evil:

tp best time mancing tu, malam layan ikan bakar mengancam btol!

tahniah2.. :)

Posted: 21 Nov 2008, 00:35
by bEkamBinG
ngauuummm.......
hee...heee.....
Tahniah yee pd u all.....
Suke....suke...suke.....
huuu..huu...
:lol:

Posted: 21 Nov 2008, 10:43
by matsaiko
bro PKN
4wd takleh masuk sampai cp 2 ke?
kalo still bole masuk save bykkkk masa/tenaga

so korg nye schedule

D1 - cp2
D2 - naik kepuncak daypack turun balik ke cp2...gitu?
D3 - keluar/ATP ..gitu ke?

Posted: 21 Nov 2008, 11:49
by PKN
bro mat..

bole tu bole..tapi saje je xnak amik powil tros masuk camp2..kos tambah sket la kan..tapi xtau la bape kene tambah..tapi kan..xla penat sesangat nk ke campsite 2 tu..jalan santai je..kirenye xla rugi gegile xamik powil masuk sampai camp 2...lagipon kitorang duk area kuantan ni je..nak btolak lagi awal pon bole sebenarnye..xde la rushing sgt..pendapat aku la kan.

Posted: 21 Nov 2008, 12:16
by matsaiko
pkn
kalo 1st day tido cp 2 mmg ok la naik powil sampai cp 1 je n start trek dari cp 1 ke cp 2..trek mostly landai..tp berbatu sket2

dulu aku pegi aku buat day 1 terus ke puncak..so mmg perlu la powil hantar sampai cp2 . day 2 dari puncak terus keluar sampai ke cp 1 (treking) day 3 powil dtg amik kami bwk gi ATP dan terus keluar balik ke sg lembing

Posted: 21 Nov 2008, 22:13
by lastman
abah reen,

ko kan gagah perkasa.leh la buat 1 je naik...

tgk ayo sg tu cam cetek gile je....
mase aku pg tapis dulu penah gak tny org kg kos powil
sampai cp2 ...murah skit dr kuala mu ....rm500 kalo
xsilapla....

Posted: 24 Nov 2008, 01:17
by mie_bundut
salam PKN..

nanti kim salam kat kalil n cik farah ea (ala awek yg pakai tudung kaler xxxxx tu)...
lame bebenor tak jumpe die..
dapat tgk gambor n jadi ler...
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Posted: 24 Nov 2008, 11:40
by matsaiko
lastman wrote:abah reen,

ko kan gagah perkasa.leh la buat 1 je naik...

tgk ayo sg tu cam cetek gile je....
mase aku pg tapis dulu penah gak tny org kg kos powil
sampai cp2 ...murah skit dr kuala mu ....rm500 kalo
xsilapla....
bukan gagah
tp cuti terhad :wink:

tapesmmg best woo

Posted: 24 Nov 2008, 17:51
by mofismamounter
lil gmbr cun....tapis best...taniah sumer...yg bg komen pon ok r....yg best dpt bersma si die last2 ni...lau de triplg roger je ak..ak leh ponteng keje ...hahaha..

best

Posted: 27 Nov 2008, 15:13
by PKN
mie_bundut wrote:salam PKN..

nanti kim salam kat kalil n cik farah ea (ala awek yg pakai tudung kaler xxxxx tu)...
lame bebenor tak jumpe die..
dapat tgk gambor n jadi ler...
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
uiks??farah aje ke??..yg laen cemane??ehheheh..abg mie..ape projek baru??

Posted: 01 Dec 2008, 17:05
by pulut_itam
huhu! syoknyer...bila laar aku nak sampai asyik lalu jer mulut menyebut hati teringat....eh eh eh.... tahniah lerrr...untuk trip ni BEST..BEST ...BEST!

Posted: 10 Dec 2008, 22:22
by lonerangers
congrate tuk korg...g x ajak...lme benor aku g sg lembing last 2004 aku wat latihan hutan..tido xnenyak wo byk agas..korg xbt ambush ke kat ladang rusa kat c2 :evil:

Posted: 11 Dec 2008, 00:42
by PKN
xbcadang langsung nak serang itu ruse..heheh..kitorang plan nk g ATP,tapi trek hancuss..so xleh g la..uhukk..(kate si gaid la...)..

Re: Gunung Tapis 15-17/11/2008

Posted: 29 Mar 2009, 15:13
by kert
:kah: :kah: :kah: tapis bez....rugi x p...