Trip I : Gg Rajah (24-26 Jan 09)

Sebagai kenangan yang terindah.......

Moderator: matsaiko

Post Reply
frostice
Pendaki Terlampau
Posts: 701
Joined: 09 Jan 2006, 10:43
Location: Middle Earth
Contact:

Trip I : Gg Rajah (24-26 Jan 09)

Post by frostice »

Image
Air Terjun Chamang - Ngah bersiap dan mendengar "nasihat" dari pakcik ni

Image
Jalan balak


Image
Kg Asli

Image
Resam

Image
Ni lepas resam

Image
Puncak Rajah di kejauhan

Image
Tentera semut
~Ain't No Mountain Too High~
KP Hiker's Club

frostice
Pendaki Terlampau
Posts: 701
Joined: 09 Jan 2006, 10:43
Location: Middle Earth
Contact:

Re: Trip I : Gg Rajah (24-26 Jan 09)

Post by frostice »

Image
Baru sampai Lata Naning

Image
Mereka yang berkhemah

Image
Mereka yang ber"fly"

Image
Lata Naning - 1st night campsite

Image
Penghuni tetap Lata Naning, rasanya White Lipped Pit Viper
~Ain't No Mountain Too High~
KP Hiker's Club

frostice
Pendaki Terlampau
Posts: 701
Joined: 09 Jan 2006, 10:43
Location: Middle Earth
Contact:

Re: Trip I : Gg Rajah (24-26 Jan 09)

Post by frostice »

Image
Packing utk ke puncak

Image
Panjat naik

Image
Crossings

Image
Kubu lama

Image
Panjat memanjat
~Ain't No Mountain Too High~
KP Hiker's Club

frostice
Pendaki Terlampau
Posts: 701
Joined: 09 Jan 2006, 10:43
Location: Middle Earth
Contact:

Re: Trip I : Gg Rajah (24-26 Jan 09)

Post by frostice »

Image
Puncak

Image
View puncak

Image
Lepas Hujan

Image
Bunga
~Ain't No Mountain Too High~
KP Hiker's Club

frostice
Pendaki Terlampau
Posts: 701
Joined: 09 Jan 2006, 10:43
Location: Middle Earth
Contact:

Re: Trip I : Gg Rajah (24-26 Jan 09)

Post by frostice »

Image
Periuk kera

Image
Nak jatuh dah..

Image
Kabus

Image
Packing nak turun
~Ain't No Mountain Too High~
KP Hiker's Club

frostice
Pendaki Terlampau
Posts: 701
Joined: 09 Jan 2006, 10:43
Location: Middle Earth
Contact:

Re: Trip I : Gg Rajah (24-26 Jan 09)

Post by frostice »

Image
Masa turun - lunch di Lata Naning

Image
Bertolak dari Lata Naning

Image
Akhirnya di Chamang
~Ain't No Mountain Too High~
KP Hiker's Club

User avatar
bizzyleng
Pendaki Gunung
Posts: 170
Joined: 04 Oct 2007, 23:45
Location: QuLaiForNia
Contact:

Re: Trip I : Gg Rajah (24-26 Jan 09)

Post by bizzyleng »

wah..
mcam bes jer tgK..
rAser RuGi Lak X g Hari 2...

anYwaY, TahNiaH seMua.....

8) 8) 8)

nazryst
Pendaki Terlampau
Posts: 650
Joined: 16 Feb 2006, 12:17
Location: Natural Geography
Contact:

Re: Trip I : Gg Rajah (24-26 Jan 09)

Post by nazryst »

Tahniah kepada mereka yang berjaya ke puncak Rajah.... Kawan aku cakap memang cantik.. Untung kawan aku yang pegi tu...

Lt.Cmdr. Kamal Ariffin
Kerabat Gunung
Posts: 1318
Joined: 12 Jan 2006, 11:43
Location: Gunung Bawah Laut
Contact:

Re: Trip I : Gg Rajah (24-26 Jan 09)

Post by Lt.Cmdr. Kamal Ariffin »

Gunung ni kami dah cuci sampah masa X Mas ituari
Time tu ujan gak. Sejuk Gaban
Trek batu yang runtuh aritu kami dah buat laluan baru sebelah kanan. Tapi pun rasa tak lama akan runtuh gak.....

User avatar
yonrawk
Pendaki Sondol
Posts: 456
Joined: 03 Nov 2006, 11:11
Location: JB

Re: Trip I : Gg Rajah (24-26 Jan 09)

Post by yonrawk »

fuuuhhh tahniah semua. Korang mmg hebat!! :minum:
He who makes beast out of himself, get rid of the pain of being a man~ Dr. Johnson (1709-1784)

User avatar
nadir
Ahli Kehormat GO
Posts: 1586
Joined: 05 Dec 2005, 16:30
Location: Penang Darul Mamak
Contact:

Re: Trip I : Gg Rajah (24-26 Jan 09)

Post by nadir »

wah bes.... aku suke tengok gambar gambar nih.... sronok semacam sampai aku pun terseronok.... :lidah:
Ahmad Nadir Askandar
http://www.outdoordynamics.com.my - Buy outdoor gear online - free delivery !
Join us at FaceBook! - http://www.facebook.com/group.php?gid=340358030429

melati
Pendaki Terlampau
Posts: 748
Joined: 11 Jan 2006, 15:31
Location: b'worth
Contact:

Re: Trip I : Gg Rajah (24-26 Jan 09)

Post by melati »

thniah pd semua...
cntek kn rajah...

frostice
Pendaki Terlampau
Posts: 701
Joined: 09 Jan 2006, 10:43
Location: Middle Earth
Contact:

Re: Trip I : Gg Rajah (24-26 Jan 09)

Post by frostice »

Lt.Cmdr. Kamal Ariffin wrote:Gunung ni kami dah cuci sampah masa X Mas ituari
Time tu ujan gak. Sejuk Gaban
Trek batu yang runtuh aritu kami dah buat laluan baru sebelah kanan. Tapi pun rasa tak lama akan runtuh gak.....
Masa naik hari tu, trek belah kanan tu mcm dah lunyai sikit.
Rasanya kalau hujan berterusan, tak lama tu..

Sampah kat trek mmg clear.. bersih
Cuma kat Bt Hijau tu belah belakang mmg banyak lagi.
Kat puncak clear tp tepi, lereng2 mmg banyak lg.

Nak amik tp tak berani nak turun lereng tu, curam semacam jer.
Last2 amik yg ada kat Lata Naning jer..
~Ain't No Mountain Too High~
KP Hiker's Club

frostice
Pendaki Terlampau
Posts: 701
Joined: 09 Jan 2006, 10:43
Location: Middle Earth
Contact:

Re: Trip I : Gg Rajah (24-26 Jan 09)

Post by frostice »

Terjumpa satu group dari B@#$%^& yg tinggai sampah kat Lata Naning masa kitorang dah sampai kat Chamang..(masa balik la ni)

Diorang kata "Mmg sengaja tinggal plastik tu, pasal nak naik lagi minggu depan, nak amik semua sampah sekali" - tak tau la sebab apa korang tinggal, mungkin nak buat stok untuk bawak turun sekali kot. Tp yg aku tau.. team kitorang dah pikul bawak turun sampah korang.

Pasal plastik tu menyakitkan mata, lagipun kat Lata Naning tu nampak dah bersih. Sejuk jer mata memandang. Penat geng2 yg buat rentis bersih hari tu....

Pada group tu, mintak maap ler klu kitorang terbawak turun plastik korang yer..
Naik lain kali korang bawak jer la on the spot.. bukan berat..
Kalau tinggal2 ni kang kena tiup angin ke, kena selongkar monyet ker.. bersepah balik..
~Ain't No Mountain Too High~
KP Hiker's Club

melati
Pendaki Terlampau
Posts: 748
Joined: 11 Jan 2006, 15:31
Location: b'worth
Contact:

Re: Trip I : Gg Rajah (24-26 Jan 09)

Post by melati »

aik! dh ramai yea smpah yg menghuni di sana..lahai
dulu cntek jerk..hurmm..menesia2...

nazryst
Pendaki Terlampau
Posts: 650
Joined: 16 Feb 2006, 12:17
Location: Natural Geography
Contact:

Re: Trip I : Gg Rajah (24-26 Jan 09)

Post by nazryst »

frostice wrote:Terjumpa satu group dari B@#$%^& yg tinggai sampah kat Lata Naning masa kitorang dah sampai kat Chamang..(masa balik la ni)

Diorang kata "Mmg sengaja tinggal plastik tu, pasal nak naik lagi minggu depan, nak amik semua sampah sekali" - tak tau la sebab apa korang tinggal, mungkin nak buat stok untuk bawak turun sekali kot. Tp yg aku tau.. team kitorang dah pikul bawak turun sampah korang.

Pasal plastik tu menyakitkan mata, lagipun kat Lata Naning tu nampak dah bersih. Sejuk jer mata memandang. Penat geng2 yg buat rentis bersih hari tu....

Pada group tu, mintak maap ler klu kitorang terbawak turun plastik korang yer..
Naik lain kali korang bawak jer la on the spot.. bukan berat..
Kalau tinggal2 ni kang kena tiup angin ke, kena selongkar monyet ker.. bersepah balik..

Cuma sampah masyarakat yang dia orang lupa nak bawak turun...hehehe

frostice
Pendaki Terlampau
Posts: 701
Joined: 09 Jan 2006, 10:43
Location: Middle Earth
Contact:

Re: Trip I : Gg Rajah (24-26 Jan 09)

Post by frostice »

nazryst wrote: Cuma sampah masyarakat yang dia orang lupa nak bawak turun...hehehe
Ada kawan aku sorang tu yg penah naik ke Bunga Buah bagitau sana pun banyak sampah masyarakat. Aku tak tau la betul ke tak.. apa kata ko ikut aku gi survey sampah masyarakat kat sana tu. :kah:
~Ain't No Mountain Too High~
KP Hiker's Club

nazryst
Pendaki Terlampau
Posts: 650
Joined: 16 Feb 2006, 12:17
Location: Natural Geography
Contact:

Re: Trip I : Gg Rajah (24-26 Jan 09)

Post by nazryst »

frostice wrote:
nazryst wrote: Cuma sampah masyarakat yang dia orang lupa nak bawak turun...hehehe
Ada kawan aku sorang tu yg penah naik ke Bunga Buah bagitau sana pun banyak sampah masyarakat. Aku tak tau la betul ke tak.. apa kata ko ikut aku gi survey sampah masyarakat kat sana tu. :kah:
aku ikut ajer.... memang kawan aku cakap macam tu jugak kat aku... aku budak baru belajar naik gunung laa bang.... Gunung Bunga Buah ni pun baru kali pertama dengar.. kat mana ya??

akademiks
Pendaki Terlampau
Posts: 617
Joined: 08 Jul 2006, 10:08
Location: tpt yg mendamaikan

Re: Trip I : Gg Rajah (24-26 Jan 09)

Post by akademiks »

frostice wrote:
nazryst wrote: Cuma sampah masyarakat yang dia orang lupa nak bawak turun...hehehe
Ada kawan aku sorang tu yg penah naik ke Bunga Buah bagitau sana pun banyak sampah masyarakat. Aku tak tau la betul ke tak.. apa kata ko ikut aku gi survey sampah masyarakat kat sana tu. :kah:
blah r skrg projek x ajak aku :x
Sedarlah wahai manusia........dunia adalah sementara.Hargailah apa yg telah dicipta olehNYA

frostice
Pendaki Terlampau
Posts: 701
Joined: 09 Jan 2006, 10:43
Location: Middle Earth
Contact:

Re: Trip I : Gg Rajah (24-26 Jan 09)

Post by frostice »

nazryst wrote:
frostice wrote:
nazryst wrote: Cuma sampah masyarakat yang dia orang lupa nak bawak turun...hehehe
Ada kawan aku sorang tu yg penah naik ke Bunga Buah bagitau sana pun banyak sampah masyarakat. Aku tak tau la betul ke tak.. apa kata ko ikut aku gi survey sampah masyarakat kat sana tu. :kah:
aku ikut ajer.... memang kawan aku cakap macam tu jugak kat aku... aku budak baru belajar naik gunung laa bang.... Gunung Bunga Buah ni pun baru kali pertama dengar.. kat mana ya??
Dengar citer Bunga Buah dekat ngan Timpohon..
Ko bgtau la aku bila nak gi.. aku itut jer...
~Ain't No Mountain Too High~
KP Hiker's Club

frostice
Pendaki Terlampau
Posts: 701
Joined: 09 Jan 2006, 10:43
Location: Middle Earth
Contact:

Re: Trip I : Gg Rajah (24-26 Jan 09)

Post by frostice »

akademiks wrote:
frostice wrote:
nazryst wrote: Cuma sampah masyarakat yang dia orang lupa nak bawak turun...hehehe
Ada kawan aku sorang tu yg penah naik ke Bunga Buah bagitau sana pun banyak sampah masyarakat. Aku tak tau la betul ke tak.. apa kata ko ikut aku gi survey sampah masyarakat kat sana tu. :kah:
blah r skrg projek x ajak aku :x
Ni "kawan" kepada Nazryst nyer pojek..
Tunggu "kawan" dia info bila mau gi ni dah lama dah..

Kalau ada tarikh baru aku roger. 2 hari 1 malam, weekend.
~Ain't No Mountain Too High~
KP Hiker's Club

User avatar
cengitu
Pendaki Gunung
Posts: 99
Joined: 05 Sep 2007, 11:13

Re: Trip I : Gg Rajah (24-26 Jan 09)

Post by cengitu »

best laluan ni yek...gmbar pun menarik. Mcm2 angle diambil...nice photos..

er kubu lama tu kubu komunis ke? hehee.. ada org ckp ada bangkai kapalterbang jepun kat lereng gunung rajah ni. Patah 3 katanya...ntah la..kena semak semula..
www.kembara.net
mhg.mymalaya.com
9W2RML

User avatar
faisall
Pendaki Sondol
Posts: 484
Joined: 02 Jul 2007, 16:25
Location: bandar uda utama
Contact:

Re: Trip I : Gg Rajah (24-26 Jan 09)

Post by faisall »

akum...
frostice....tumpang lalu..
nak tanya skit...boleh bagi contact number guide gunung rajah tak...? :mrgreen:
ingat cadANG nak g sana....
tanya sama itu hud hud

nazryst
Pendaki Terlampau
Posts: 650
Joined: 16 Feb 2006, 12:17
Location: Natural Geography
Contact:

Re: Trip I : Gg Rajah (24-26 Jan 09)

Post by nazryst »

faisall wrote:akum...
frostice....tumpang lalu..
nak tanya skit...boleh bagi contact number guide gunung rajah tak...? :mrgreen:
ingat cadANG nak g sana....
Kau pm ajer orang didalam GO menggunakan nama Rob...


kansas_k1d
Pendaki Gunung
Posts: 58
Joined: 20 Mar 2010, 14:42

Re: Trip I : Gg Rajah (24-26 Jan 09)

Post by kansas_k1d »

[quote="frostice"]Image
Puncak
quote]
tanyer sket bleh x??yg duk sebelah kanan yg pkai spek tu bkn nama apek ker?? :D

nazryst
Pendaki Terlampau
Posts: 650
Joined: 16 Feb 2006, 12:17
Location: Natural Geography
Contact:

Re: Trip I : Gg Rajah (24-26 Jan 09)

Post by nazryst »

Apek pun dia... aleng pun dia.... Ahmad Aleng bin Alulullah pun dia....eh boleh kata semua nama timangan cina dia nak pakai...itu pun kawan aku citer kat aku laa

kansas_k1d
Pendaki Gunung
Posts: 58
Joined: 20 Mar 2010, 14:42

Re: Trip I : Gg Rajah (24-26 Jan 09)

Post by kansas_k1d »

nazryst wrote:Apek pun dia... aleng pun dia.... Ahmad Aleng bin Alulullah pun dia....eh boleh kata semua nama timangan cina dia nak pakai...itu pun kawan aku citer kat aku laa
haha..mcm2....memb lama ni...lama dh lost contact....last jumpa kt batu pahat dlu...ada sapa2 ada contact no dia x? :D

harry56
Pendaki Gunung
Posts: 4
Joined: 28 May 2017, 18:34

Re: Trip I : Gg Rajah (24-26 Jan 09)

Post by harry56 »

nak flysheet besar ada jual kat satu kedai/kilang outdoor gear kat Bdr Tun Razak. Kalau dari HUKM proceed the simpang yang ada bomba tun razak tu then belok kiri. Go straight n dont belok2 till u nampak ada kilang belah kanan aprox 150meter from ttraffic light bomba tu...Selamat Membeli n belah..


ทางเข้าบาคาร่า

Panharith
Pendaki Gunung
Posts: 14
Joined: 13 Jun 2017, 22:41

Re: Trip I : Gg Rajah (24-26 Jan 09)

Post by Panharith »

Tahniah kepada mereka yang berjaya ke puncak Rajah.... Kawan aku cakap memang cantik..
\


Goldenslot

sanpiseth40
Pendaki Gunung
Posts: 5
Joined: 13 Nov 2017, 16:39

Re: Trip I : Gg Rajah (24-26 Jan 09)

Post by sanpiseth40 »

4 feb. 2009 - Air Terjun Chamang - Ngah bersiap dan mendengar "nasihat" dari pakcik ni. Image Jalan balak. Image Kg Asli Image Resam Image Ni lepas ...
บอลพรุ่งนี้

Post Reply