SOS berjaya menjejak kaki ke Gunung Yong Yap (3-4 Jun 06)

Sebagai kenangan yang terindah.......

Moderator: matsaiko

adisos2002
Otai Gunung
Posts: 969
Joined: 07 Dec 2005, 07:36
Location: Semak Samun
Contact:

Post by adisos2002 »

Alhamdullillah SUKSESS!!

Akhirnya sekali lagi SOS berjaya menjejak kaki ke Gunung Yong Yap setinggi 7113kaki bersama 27orang pendaki KOKOT… (konon-konon tegar) he he he..

Mana tak nya… 12malam waktu ketibaan terakhir penerbangan ihsan PESAWAT SOS diketuai jurumudi Mail Tenuk, peramugari Adlyana dan Ayu.. disamping Legend of the Rembau and the Unsung Hero of Brother Li, member Rembau (sori tak ingat nama) dan bersama tuan punya pesawat SOS - muzs

Bermula dengan panggilan awal oleh Jurumudi Mail tenuk..
5.30ptg - tut tut.. tut tut… “sapa lak yang call petang2 nie.. tengah sedap layan mee rebus Ramli dengan anak bini…kaco daun tul” bisik aku dalam hati..

“wei muzs!! Aku nie, Mail… ada kat stesen Keretapi Sg Siput.. “

Aku : Mak aiii cepat betul sampai budak nie!!! Giler apa??? “wei apasal ko sampai awal sangat??? 4WD pukul 3pagi laa…”

Mail tenuk : “Aku tak pernah sampei sini laaa… aku takut bas abis”
Aku : “takpa hang pegi lepak masjid dulu… aku tengah makan nie… malam kang kita jumpa yek”…

Mengenangkan kesian lak si Mail nie sengsorang lepak kat railway.. aku SMS kat dia suh tunggu kat situ.. aku dtg ambik jap lagi!!
Jam 6ptg lebh kurang kot…aku pun sampai kat Railway.. mana la simamat nie!! Hmmm tup tup ternampak sorang lelaki ala2 warga kontrak dari Indon bawak beg Karrimor Panther.. “hmmm nie kot!!”

Salam perkenalan dihulurkan sambil bait2 kata manis dihamburkan mengucapkan selamat dating!!! Dipendekkan citer mail pun menjadi tetamu undangan kat umah.. sambil dgn muka tak percaya dan berkerutnya bila mendengar yang usia aku tlh mencecah 30 disamping telahpun beristeri dan anak… Terasa muda balik… cewah

Malamnya pertemuan diatur dgn bbrp rakan yg tak dpt naik keretapi ke Stesen KApi Sg Siput.. diantaranya Solo@Hari, Apek Pinky, Apek MMU dan 3org rakan OBS..

Jam 1.30pg pertemuan seterusnya dgn rakan2 di Railway Sg Siput… sblm tiba disana SMS dari Rembau &the Gang menyatakan ketibaan mereka sekitar jam 3pagi diLasah nanti!!

Man Biskut, JoyahSR, CdDin, Melati dan Brader Ajis memeriahkan lagi suasana sts Keretapi mlm tue.. Seperti biasa Arman PIM dan Bakor mula beramas mesra dgn para peserta…

Dengan itu hanya menanti kan Beckham, Ad, Ayu & Sham… tiba2 SMS diterima mengatakan keretapi menghidapai Penyakit Teknikal di Sts Chemor.. dah 1jam sangkut.. waduh menyengatttttttttttttttt……..

Tunggu ajer laaaa.. at last sampai jugak !!! berdrebar hati utk melihat Ad yg dah sekian lama berbual dlm tepon tapi tak pernah bersua.. disamping Beckham yg katanya pernah jumpa aku dulu time naik TransTT… tapi tnyata aku mmg takleh ingat!!!

Ketibaan 4WD Syafiq dan Li membuatkan kami semakin yakin masanya dah tiba utk kami berXPDC.. load barang dan parking kat Balai Polis Lintang…

Mana nie???? Rembaaaaaaaaaaauuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu wargghhhhhhhhh ngantuk mula menyerang!! Sambil menelepon dari rumah Li berita dikhabarkan yg mrk sedang minum kat Sg Siput sambil menantikan jam 6pg utk dtg??? Aikkk sure silap dengar nie!!

Annyway peserta lain suma dah tido tepi 4wd tinggal la aku dan Mail mundar mandir meninjau-ninjau pekan Lasah.. Vrrrrrrroooooooommm van pun tiba bersama rakan orang dari JB..

Last packing, kopi secawan dua.. jom jalan!!

Perjalanan 2.5jam kali nie sedikit berbeza memandangkan jalan 4wd semakin elok dan cuaca pun baik!! Orang kat belakang pun nampak selesa ajer (mintak maaf!!! Sy dipaksa duduk kakt dalam sebab badan kecik)

9.00pg tiba diKuala Mu... berita membimbangkan kami diterima oleh Syafiq disampaikan oleh Tuk Batin!!!
1. Jambatan Lubuk Buaya Runtuh
2. Gajah sedang mengamuk kat Pondok 1... 2 bulan lepas dua orang mati di Yom katanya sebab dipijak gajah!!

Tanpa membuang masa aku meneruskan perjalanan ke Lubuk Buaya untuk meninjau2 jalan lain untuk keseberang!!! Akhirnya dgn bantuan Okok dan Jajam dari OBS maka jalan baru ditemui dan semua bersedia untuk berXPDC

Perjalanan disusun, taklimat diberi doa dibaca... maka rasmilah XPDC kali nie!!

Line Up Yong Yap
1. Muzs
2. Arman
3. Bakor
4. Jajam OBS
5. Okok OBS
6. Poji OBS
7. Legend Rembau
8. Unsung Hero Brother Li
9. Adlyana
10. Ayu
11. Sham Ottai
12. Hari@Solo
13. Beckham
14. Apek Pinky
15. Apek MMU
16. Man Biskut
17. Joyah Sports Rim
18. Melati
19. Abg Melati
20. Faris UTM
21. Iruwan UTM
22. Azfar UTM
23. Fairus UTM
24. Siti UTM
25. Saleh UTM
26. CdDin
27. Mail Tenuk

2.00petang kami berkumpul semua di Pondok 1, terkejut aku melihat keadaan Pondok 1 yg satu masa dulu didiami masyarakat orang asli.. HANCUR MUSNAH!!!! Baju pun tak sempat dibawa lari... kesan tapak kaki gajah dimerata tempat dari rumah hingga ke kebun!!

Selesai makan tengahari aku memaklumkan pada semua untuk bersedia menghadapi perjalanan malam hari... seawal jam 8 hingga jam 12malam adalah jangkaan ketibaan pesawat SOS kami!!!

Semua makan secukupnya dan mula bergera sedikit demi sedikit.. dan akhirnya setelah pelbagai lagu di”sumbangkan” oleh brother Li dan Rembau maka tibalah kami jam 12 mlm dipuncak!!!

Teh telah pun tersedia, nasi sikit lagi nak masak... lauk malam nie kari ayam, ikan maak lemak cili api dan sayur goreng... Last cheers air kejayaan RED BULL hmmmmmm lazatnya!!!

Esok pagi kami dihidangkan dengan pemandangan indah.. kelihatan banjaran Chamah / Ulu Sepat mengikut perkiraan aku dikejauhan... disamping Tuk Nenek, Berhid, Trans TT trail sampailah ke Berinchang.... line clearrrrrrrrrrrrrr..

12tgh kumpulan terakhir mula turun... jam 2.30ptg suma telah pun berada di pondok 1 untuk makan tengahari..

Jam 7 ptg suma stlh selamat sampai di Kuala Mu...

Tamat sudah.............
Pada yang nak menokok tambah tue dipersilakan... sejuta ucapan terima kasih pada semua yang menjayakan XPDC kali nie.. spesial thanks to GO & Crew, Bett, 4WD, Tuk Batin Kuala Mu, Balai Polis Lintang, Kedai Makan Lasah dll mrk yg terlibat secara lansung dan tidak lansung!!!

Jumpa lagi selepas nie di XPDC Chabang, Bar Gading, Kenderong....
<no one left behind> nolb
Berminat mendapatkan guide gunung/ teambuilding?? Contact Silver Outdoor Sports di 012-5317141atau email adisos2002@yahoo.com

beckham@chayok2
Pendaki Terlampau
Posts: 646
Joined: 03 Apr 2006, 03:21
Location: 30 minit sblm sampai puncak...

Post by beckham@chayok2 »

Assalamulaikum...

Dengan bangganya aku dah selamat sampai ke rumah dengan menaiki train dr sungai siput dan dgn tidak membayar tambang balik satu sen haram pun.. :evil: psl tiket dah habis. hasil atas terkena racun sham aku pun menaiki train secara haram :shock: :D :D . kami sampai di kl sentral pukul 6.50am.
Trip kali ini mmg sukses atas kendalian SOS dan militan2 nya yang bak kata muzs konon2 tegar.. :!: ramai yang aku hanya tengok nama dlm GO ni akhirnya dpt aku kenali wlupun trip ni tak lama. dan tak ketinggalan juga rakan2 yg bukan dr GO yg lain..
Aku puas hati ngan trip kali nie yg pada aku berjalan lancar walaupun ada sesetengah perkara yg...... malu nak ckp saper yg naik hilux ngan aku dier tahu la.. :D :D mmg mental tapi layan...
Timer kasih pader muzs,arman,jajam,mail the legend,brader rembau the legends,man biskut,melati,joyah sport rims,apek ida,apek loloq/pinky,budak2 kl sham,art,ayu(yg mendapat liputan hangat dr sumer lelaki yg ikut trip nie :D :D solo, milian SOS bebudak UTM outborn klu tak silap la dan rakan2 yg lain yg aku tak dpt ingat namer korang.

musz : beg hang tinggal kt balai polis lintang
arman : baru ku tahu...
mail : kau tetap akan menjadi legend
rembau : jumpa lain kali nyanyi lagu pompuan plak.
apek a.k.a loloq : nak masak kat sini ke nak masak nasik? :D :D
joyah : sport rims dah balancing dah??
art : jumpa kt trip chabang kot..
ayu : kenangan bersamamu takkan ku lupakan.. cheh.. :D
sham : jgn luper contact aku..
jajam : nanti hantar kat aku gambar aku ngan sunset tu ek
itu je kot setakat ni. timer kasih bebanyak. i loves u all.... :( especially ayu.. :D :D :D kahhakk petuiw.. :D

oklah saper nak tambah, silakan...

chauw chin chauw...

chayok-chayok!!!!
*Sebenarnya bukan gunung yang hendak ditawan, sebaliknya diri kita sendiri.....*.
-9w2bck-

beckham@chayok2
Pendaki Terlampau
Posts: 646
Joined: 03 Apr 2006, 03:21
Location: 30 minit sblm sampai puncak...

Post by beckham@chayok2 »

kengkawan!!!! (yg gi trip yong yap)

kasi upload lah gambar....

chayok-chayok!!!!!
*Sebenarnya bukan gunung yang hendak ditawan, sebaliknya diri kita sendiri.....*.
-9w2bck-

User avatar
rembau
Pemegang Amanah GO
Posts: 1394
Joined: 06 Dec 2005, 08:41

Post by rembau »

Syukran...

Taniah kpd SOS berjaya ke Gunung Yong Yap setinggi 7113kaki bersama 27orang ....

Ini first time join program GO :) tapi memang sempoi le...dapat jugak kenal member forum....den respek kat korang semua.....

Kepada yg pergi ..den mintak maaf ade masalah teknikal pagi sabtu tu...LAMBAT banyak beb..... :?

Unsung Hero of Brother Li nie member den....Xpeditor aka ADLI /superstar @ TEVA

Legend of the Rembau ...muzs ..bro bikin gua malu je....lu lagi suspek/ respek beb
Dan Kami jadikan di bumi gunung-ganang yang menetapnya, supaya bumi itu tidak menggegar mereka; dan Kami jadikan di celah-celahnya jalan-jalan laluan, supaya mereka mendapat petunjuk.(Surah Al-Anbiyaa':31)

User avatar
rembau
Pemegang Amanah GO
Posts: 1394
Joined: 06 Dec 2005, 08:41

Post by rembau »

1. Jambatan Lubuk Buaya Runtuh
Image

Jambatan Sudah Roboh
2. Gajah sedang mengamuk kat Pondok 1... 2 bulan lepas dua orang mati di Yom katanya sebab dipijak gajah!!
Image

sisa bahan buangan

Image

kesan tapak binatang
Dan Kami jadikan di bumi gunung-ganang yang menetapnya, supaya bumi itu tidak menggegar mereka; dan Kami jadikan di celah-celahnya jalan-jalan laluan, supaya mereka mendapat petunjuk.(Surah Al-Anbiyaa':31)

Dragon
Pendaki Gunung
Posts: 52
Joined: 17 Apr 2006, 14:56

Post by Dragon »

huhuhu...tahniah....

User avatar
Anna_nAch
Pendaki Sondol
Posts: 404
Joined: 02 Feb 2006, 17:20
Location: Somewhere Over the Rainbow

Post by Anna_nAch »

huhu..dah runtuh jambatan hebat tu... :cry:
bila mau ganti wat jambatan besi? SOS takkan xleh sponsor kott??!!! :)
*Home is where the heart is*

User avatar
defzone
Pendaki Tegar
Posts: 233
Joined: 23 Jan 2006, 17:20
Location: Ipoh mali mah.
Contact:

Post by defzone »

Musz, congrats kerana berjaya je Yong yap lagi dan kepada semua peserta TAHNIAH :)
Sebenornyer aku teringin nak join trip engko ni tapi apakan daya...
peserta pun dah ramai...hehehe :!:

kecian aku tengok jambatan yang berseni tu dah runtuh ... :?:
macamana engkorang seberang..???? :roll:
harap-harap tak kena tol ler lepas ni bila ada jambatan baru.. :)
Climbing mountain not for glory or glamour
but for self satisfaction. 8)
lastman@sweeper
https://www.facebook.com/chekhalil.khalid

User avatar
castello
Pendaki Sondol
Posts: 416
Joined: 06 Jun 2006, 09:35
Location: cheras, kuala lumpur
Contact:

Post by castello »

Assalamualaikum...

Alhamdulillah...semua perjalanan ke Trip Yong Yap...selamat pergi dan selamat balik....jutaan terima kasih kepada semua hero2 yg dengan jayanya back-up si Ayu dan si aD...terima kasih kepada semua peserta XPDC kerana telah memberikan layanan yang mesra kpd saya (SHAM) walaupun saya baru join buat pertama kali...terutama sekali pada brother MUS, ARMAN, BECKHAM, REMBAU, APEK LOLOK, APEK MMU, BAKAR dan yang lain termasuklah pada aD (kali ke-2 join SOS program)...

Minta maaf dipinta...kalau ade kekurangan, kesilapan yg dilakukan...contohnya takde kerjasama ke...tak peramah ke...sombong ke....minta maaf yek...pakcik ni penyegan sikit....

Minta halalkan makan dan minum pada yg begitu baik hati...memberi sumbangan ration pada saya secara sukarela....terima kasih...

Anyway, tahniah kepada semua sebab berjaya menawan puncak Yong yap dengas selamat dan jaya nya...dah tahniah pada Mus sebab dapat menjalankan aktiviti ni dengan jayanya....tahniah...

Terima kasih...

tokBatin
Pendaki Hebat
Posts: 325
Joined: 26 May 2006, 19:41
Location: kem pasong(selama)
Contact:

Post by tokBatin »

mus kembang ponggong sebab dapat jutaan tima kasih dari semua pendaki yong yap..harap2 besor la sikit ponggong tuh :D

bakor militan-besh ikut ang laen kali nak p aku bawak barang baik punya
lagi satu bakor jangan kuat sangat maen ngan asap nnt
langsung mata tak leh nak bukak :D

arman-gaya macam penyanyi avril :D tapi rambut tak panjang..cerita
dongeng kat arman banyak sampai bleh wat buku...

kak joe- :D sekarang tak panggil joyah sport rimm panggil kak joee.
badan dah slimmm :D

ayu-ermm bawak lampu suluh durian nak naik puncak yong yap

solo-menyesal sebab badan tinggi sangat susah nak jalan

kak melati-balik kl tak mandi busuk siottt...sian abang yg bawak keta
tuh ada orang sebelah tak mandi

apex ida-tak bleh terima hakikat nama nak tukar kepada loloq

apex mmu-dah jadi dekan mmu baru dilantik

ad-sejuk sampai tak leh nak berkata-kata siann dierr..
'nape kasut ad besar sebelah nih' :D

last skali mus hahahahah nih yang bes nih bab nih tak sabo dah nih

mus sos-nak kutuk kesian tapi kena kutuk jugak la sebab dia suka kutuk
orang,walaupun dia kecik tapi ati nyer baikk mulut ja jahat
tapi ati bagus.tak gitu abg mus...sekarang mus tukaq nama jadi
PAK UDA sebab??paham-paham je larrr..btoi tak armannnn

ninja_man
Pendaki Gunung
Posts: 38
Joined: 04 May 2006, 14:51
Location: Penang
Contact:

Post by ninja_man »

congratz bros and sis sekalian...

beckham@chayok2
Pendaki Terlampau
Posts: 646
Joined: 03 Apr 2006, 03:21
Location: 30 minit sblm sampai puncak...

Post by beckham@chayok2 »

oii mail blah la lu... tak sebut nama gua. tau la dah jadi legend..
:D :D
pasal apa muzs kena panggil pak uda?? :roll:
rembau : kasi letak la gambor orang plak... :)
castello : wa memang suspek lu. jgn luper kiter nye plan abg sham.. :evil:

chayok-chayok!!!
*Sebenarnya bukan gunung yang hendak ditawan, sebaliknya diri kita sendiri.....*.
-9w2bck-

beckham@chayok2
Pendaki Terlampau
Posts: 646
Joined: 03 Apr 2006, 03:21
Location: 30 minit sblm sampai puncak...

Post by beckham@chayok2 »

waaa... sakitnya kaki.. sengal nyer bahu... M.C lg la nampaknyer ni..

chayok-chayok!!!!
Last edited by beckham@chayok2 on 06 Jun 2006, 22:04, edited 1 time in total.
*Sebenarnya bukan gunung yang hendak ditawan, sebaliknya diri kita sendiri.....*.
-9w2bck-

adisos2002
Otai Gunung
Posts: 969
Joined: 07 Dec 2005, 07:36
Location: Semak Samun
Contact:

Post by adisos2002 »

Terima kasih atas sokongan, bukan apa.. memula trekking tue rasa cam segan2 biler dapat tau salah seorang peserta adalah REMBAU..

"Alamak, camna nie??? ottai naik sekali dgn aku cuak gak!! hmmmm pikir punya pikir... aaaaaahhhhh belasah jer!!!" jerit hati aku.

Kena plak jambatan runtuh, gajah mengamuk... mcm2 ada!!!!! Tup2 dapat kenal dengan the Pioneer of Trans V2 (pembuka awal V2) Brother Li and Legend Rembau... bertambah la kerisauan!!

Jgn risau Rembau... bukan menyanjung lebih.. sementara aku dah kenal dan jumpa korang, apa salahnya aku menghargai usaha korang selama nie!!

Sebagaimana pujian dan salute to Adik Idan ... Abg Rashid... Ngai... CS Goh.. Mali Selama.. Arwah Baha.. dan lain-lain pendaki yg bersusah payah membuka laluan baru dan laluan yg telah lama tidak dilalui para pendaki!!!

Sememangnya usaha anda patut dihargai..

To Alqail : Kami seberang guna jambatan baru jauh kebawah sedikit sebelum sampai Lubuk Buaya..

To Mail Tenuk@Tok Batin : Hmmm pujian suatu yg biasa, lebih menarik perhatian aku pada teguran para rakan.. Banyak yang telah membantu SOS berkembang ketahap sekarang

To Beckham : Wah... begitu sekali cabaran ko datang dan balik kerumah yekk... Naik bayor tambang pas tuh Keretapi Rosak.... balik ko balas dendam tak bayor tambang!!! :)

To Castello@Sham : Sori bang tak dapat sembang byk ari tue sbb sibuk jalan kat depan menebas dan menanda jalan... lain kali harap dapat jumpa lagi!!

To Ad : Mmg kelakar mengenangkan kes kasut ko besar seblh ari tue :)

thanks all
<no one left behind> nolb
Berminat mendapatkan guide gunung/ teambuilding?? Contact Silver Outdoor Sports di 012-5317141atau email adisos2002@yahoo.com

beckham@chayok2
Pendaki Terlampau
Posts: 646
Joined: 03 Apr 2006, 03:21
Location: 30 minit sblm sampai puncak...

Post by beckham@chayok2 »

musz : kasi upload lah gambor... baru ar best.

trip mysterious gunung tebu dah letak dah gambor dorang. kita biler lagi?

muzs : takderlah bukan aku nak balas dendam sama itu train, cuma konduktor 2 yg tak mintak aku tiket, so aku buat bodoh jer la. risau gak klu kena halau ke kena tendang kuar dr train ke, nasib baik ader sham tukang jampi, selamat den sampai kl sentral. :)

chayok-chayok!!!!
*Sebenarnya bukan gunung yang hendak ditawan, sebaliknya diri kita sendiri.....*.
-9w2bck-

beckham@chayok2
Pendaki Terlampau
Posts: 646
Joined: 03 Apr 2006, 03:21
Location: 30 minit sblm sampai puncak...

Post by beckham@chayok2 »

errr sorry moderator tertekan submit 2 kali.. :)

mintak mahap yer.. :o

chayok-chayok!!!
*Sebenarnya bukan gunung yang hendak ditawan, sebaliknya diri kita sendiri.....*.
-9w2bck-

mukapecah8
Pendaki Gunung
Posts: 28
Joined: 22 May 2006, 11:11

Sedikit gambo trip yong yap anjuran SoS

Post by mukapecah8 »

Assalamualaikum semua,
memula aku nak cakap makasih kat semua...ade yg aku sempat nyembang, ade yang tak...makasih jugak untuk konco2 musz (arman,bakor,loloq) ..pastu sham n beckham yg dok trekking ngan aku...
Erm..malas nak sebut semua nama..ade yg ingat ade yg tak ingat....

ok la...harap jumpe lagi di trip yg lain..

nak kutuk, komen, puji (digalakkan) ,sila la buat dalam fotopages aku ----> http://mukapecah8.fotopages.com

apexx
Pendaki Tegar
Posts: 256
Joined: 27 Jan 2006, 09:38
Location: S.A
Contact:

Post by apexx »

all, especially yong yap line eeh..

apesal nama aku byk sgt nie..satu2 daa laa..apek loloq laa,apek ida laa,apek pinky laa..pening aku..heheh..best2 ini trip..berdoa on trek kali nie aku, mental tk mental laaa..hehehhe..

User avatar
rembau
Pemegang Amanah GO
Posts: 1394
Joined: 06 Dec 2005, 08:41

Post by rembau »

Gunung Chamah

Image

Gunung Ulu Sepat

Image

Korbu Gayung Yong Belar

Image

Sebhgn Geng Yong Yap

Image
Dan Kami jadikan di bumi gunung-ganang yang menetapnya, supaya bumi itu tidak menggegar mereka; dan Kami jadikan di celah-celahnya jalan-jalan laluan, supaya mereka mendapat petunjuk.(Surah Al-Anbiyaa':31)

melati
Pendaki Terlampau
Posts: 748
Joined: 11 Jan 2006, 15:31
Location: b'worth
Contact:

Post by melati »

1st time naik gng smpai mlm..perghh!! kecut perot
bila tingat citer kak lily kt LWP :D

bro rembau
cantek gambo..best dpt sua muka..tp malu
la plak nk ckp byk ...huhuuh..muger berjumpa
di lain rancangan

tima kaseh pd yg g tu ari..semua sempoi2 blaka..
maaf kalu ada salah & silap dr kami berdua..

mail
sory la tk dpt temankn ko tunggu ketapi...
perjlnan masih jauh ler..aku mandi la weii..
siap g berendam kt pangkor lg..muahhaha

joyah, bro biskut & cd din..
dh abih ketawa ker? meriah sungguh korang..

bro muzs & militan semua
tima kaseh..lawak korang mmg wat aku kuar air mata

sekali lg tima kasih & arap dpt jmpa lg di lain waktu

User avatar
adlyana
Pendaki Gunung
Posts: 102
Joined: 04 May 2006, 13:11
Location: KL
Contact:

Post by adlyana »

tokBatin wrote: ad-sejuk sampai tak leh nak berkata-kata siann dierr..
'nape kasut ad besar sebelah nih' :D
:x oOoo.. hangpa kutuk aD nahh.. takpa.. takpa.. len kali aD tukaq kasut hangpa suma dgn kasut pacik mekdonel.. baghu hangpa tau..
:D

solo
Pendaki Tegar
Posts: 211
Joined: 06 Dec 2005, 17:43
Location: Bukit Lanjan
Contact:

Post by solo »

selesai sudah yong yap walaupun lutut sampe kat dagu.

tenkiu pada semua2 yg ikut sama. semua kepala bes2 sempoi tak ingat punya dan saling take care of each other....only memories of good things throughout trip ni. No complains just gains. :o

cheers
Hari
M: +6019 347 1239 ; E: 9W2ILD@gmail.com
WILD JUNCTION ( www.wildjunction.com)
9W2ILD (Niner Whiskey Too India Lima Delta)

Tropical Mountain Guide
Wilderness First Responder ( WMI of NOLS )
Nature Guide ( Licence # 9596 )

~ what we do in life, echoes in eternity

Xpeditor
Pendaki Gunung
Posts: 18
Joined: 01 Feb 2006, 00:42
Location: Ipoh

Post by Xpeditor »

thank you for the company...best giler korang...smoga kekal minat treking smpai le ke tua bangka cam rembau..atau MUSZ... :D

p/s: musz....aku bkan lagi tue lg ko la..jgn skali2 ko panggil aku abang lagi....malu siot....rase tua nk mampusss :)
Fight No More
Dream No More
Walk No More
Let Nature Run its Course

cddin
Pendaki Tegar
Posts: 293
Joined: 12 Feb 2006, 01:13
Location: 192.168.0.1
Contact:

Post by cddin »

korang sume mmg best.... thanx tu organizer n d geng.. dan peserte2 yg sporting abih...

:wink: :wink: :wink:
kawal emosi, hidup lebih bererti, life is short, make it's sweets

biskut
Pendaki Gunung
Posts: 164
Joined: 26 Dec 2005, 15:42

Post by biskut »

TAHNIAH KEPADA SUMA YG BERJAYA...KE PUNCAKKKKK

aku pun tak pasan ramai dah sampai dulu kat puncakkk...tahniah, tahniah
malam tuh sibuk dok layan sejuk dan nescafe kat lwp... :D

ok muz good lah program ko kita berjaya ke matlamat beersama rakan suma....

korang memang hapening....aku dengar ada yg merahsiakan identiti..keke akhirnya terbongkar...bro rembau lih jawab ke...kekeke

dan aku minta maap kat kekawan bagi pehak kekawan kot kemah dg cddin,kak jo,aku buat kecoh bising..dorang memang degil x mau dengau cakap aku... :D

dan pada semua peserta yang kenal aku dan tak perasann aku dan terbohong dg aku... minta maap aku agak memecilkan diri....layan sorang2 jee.....cewahhh agaknya lah

dan terbanyak tanya, terbanyak cakap dan terkurang cakap...bukan apa saja buat bodoh je kata orang...hehehe
lagi pun tension pungung kebas 3 jam naik powill.....ahaks ahaks
mood pun kurang geng aku kena purut problem lah ari tuh masadari lasah dan nak daki bukit taring...mana nak sembang :cry:

k tahniah suma...perseerta dan orginiser

adisos2002
Otai Gunung
Posts: 969
Joined: 07 Dec 2005, 07:36
Location: Semak Samun
Contact:

Post by adisos2002 »

Xpeditor - Alaaa ko kan dah jadi legend.... sikit lagi jer nak dapat pangkat "datuk"... he he he..

Takpa sementara Abg Li ada kat M'sia nie sblm berhijrah ke Kalapatta kan kan kan..

Pada semua yang turut serta ari tue pun you all memang da boom... riuh rendah hutan dibuatnya.. Saya terasa pulak kehilangan bila program tue tamat.. to Geng Johor yg maintain all the time your the best too!!

To solo yg sepasang seluar sama ngan aku!!! Cepat2 berenti kerja boleh jadi pendaki sepenuh masa!!

Pada CdDin sori asyik tertukor nama dgn Sham!!

Pada Biskut... he he he tak sangka minat kehutan semakin membuak-buak selepas kali terakhir mendaki bersama saya di Liang East dulu

Pada Ad Sori tak dapat bersama disaat menangkap bewok kat celah batu!!!! ya ampunnnnnnn sakit lagi ke kaki??

Pada Rembau... brader punya walking stick to mmg bagus la... sampai sikit lagi nak masuk mata saya time night trekking!!! Thanks for the Buah Pear yg dah Seedless sekrg nie!! he he he

Pada Joyah SportsRim... dalam diam kau memecut meninggalkan kanda Rim Basikal kat belakang!!!

Pada Melati dan Abg Ajis... saya dah tau cammana nak tahan lapar!!! tidor jer besok pagi bangun makan nasik kan kan kan :)

Pada OBS group weiiiiiii takkan makan meggi lagi kutt???

Pada Beckham... kali nie ko naik la plak bas tak payah bayar tambang.. test kalau kalau luck menyebelahi ko lagi

Pada Ayu.... kitaorang akan nyanyi lagu2 yg bersemangat lagi ok!!

Pada Apek dan Sham!!!! sumpah aku tak tahu belakang tue ada sungai :?:

Pada Arman dan Bakor tima kasih untuk air teh!!!!!!

Pada Apek Pinky@Loloq BERIKAN AKU SOPLOH KALI KEKUATAN!!!!

Pada semua all the best and good luck!!!
Thanks for the support!!

seperti yang mana kawan sekolah saya ian rush pernah berkata
<you'll never walk alone>
<no one left behind> nolb
Berminat mendapatkan guide gunung/ teambuilding?? Contact Silver Outdoor Sports di 012-5317141atau email adisos2002@yahoo.com

biskut
Pendaki Gunung
Posts: 164
Joined: 26 Dec 2005, 15:42

Post by biskut »

sambung...tadi tuh mukadimah jeee...hehehe

muzs ...
a. muzs nampak nya aku muda dari ko kalu dari dorang tulis dan nampak lah..kekeke jg jelous..(rahsia kita berdua je bro)

b. aku rasa trek yg mencabar kita treking dari bukit taring ke puncak ialahhh..rasanya lah bagi aku---AMBIL AIR DIBAWAH KAT LWP...
apa tidak nya...pegi balik 20 minit tapi siap 3 kali jelus,baring 2 kali kat lumpur, merangkak, 2 kali jerit, banyak menung2 trek tak jelas....gila2,
dari bawah bersih kena tang sini memang pewei kita punya mental nak jaga baju...peerghh

becham
ko betul lah pasal xda tiket tuh...berani ko naik..masa aku lepak dg ko kat tangga koc tuh cuah gak kalu dia tanya...namum dia tak tanya lak..ilmu apa hang pakai weiii...siutttt...lain kali aku nak try lah :)
sowi lepas aku lepak dg korang aku x kembali...ada lah kene tanya cddin...rahsia lelaki katakan... :D

hapening dg korang...
-apexx, apek, solo n geng, geng xpidetor,
-ayu dan adl(kat stesen baru dapat sembang betoi dan bersopan kah kah), team johor and rembau),
-mukapecah8 -ko yg mana x pasan,
-arman ( kasut ko tuh gantung lah dah lubang dah..step ko selamba jee peluh gak cucuk angin masa nak balik.. :cry: ),
-bakor (jumpa lagi kita ya..sapa tak kenai hang a.k.a ako mustapa...hehehe, aku kenai sangat bila tido kat lasah dorang sebut nama hang..kira dengar dalm tido je),
-sham-(comel bnyak dapat sembang dg hang--senang aku kontak ada projek sikit),
-team lumut-rokok dan 2 bro tuh lupa aku nama ( gambor korang masa naik powil kat bumbung tuh kelakau lah...penat tangan aku layan korang...camne pun muka aku je yg dapat ....kekeke)
- dan yang lain aku tak iangat nama ar...sori2....

adlyana
aku xda kutuk ko serius...tapi bohong ada...ya lah aku 'budak baru' :D
tapi caya kat lu la boli kayuh bukit taring satu nafas je masa aku kut belakang ko....perghhh, tapi timaceh lah bagi "budak baru" overtake ko masa 60% kat bukit taring....kekeke...bukan apa tak lalu nak tunggu lama lama kat bukit taring..nama pun dah serammm :wink:

cddin,joyah
kawan setia mana nak tinggal, sembang dulu dan kena nescafe kaw baru layan puncakk...huhuhu

rembau
posting akhir ko aku memang tak baca sebelom ke y.yap..sori bro.
tapi geng ko kata ko tak datang kot...hampehh aku kena temberang...
aku pun aritu memecilkan diri...sori bebanyak...


apexx
...muka ko macam aku kenaii laaa...kekeke
tapi yang best ko kena turun ilmu ko sikit kat aku nak cepat dan ber tenaga kayuh puncak...hehehe..muz habaq ada woooo..

dan benda lain buat masa nih aku tak inggat....bla..bla bla..

cddin
Pendaki Tegar
Posts: 293
Joined: 12 Feb 2006, 01:13
Location: 192.168.0.1
Contact:

Post by cddin »

chiken biskot wrote:b. aku rasa trek yg mencabar kita treking dari bukit taring ke puncak ialahhh..rasanya lah bagi aku---AMBIL AIR DIBAWAH KAT LWP...
apa tidak nya...pegi balik 20 minit tapi siap 3 kali jelus,baring 2 kali kat lumpur, merangkak, 2 kali jerit, banyak menung2 trek tak jelas....gila2,
dari bawah bersih kena tang sini memang pewei kita punya mental nak jaga baju...peerghh
tambah lagi... gua masuk lubang takat pinggang.. tapi part abg man meniarap kt lumpur tu memang kelakar.. kui kui kui

sowi.. dah kelakau.. golak jo lahh
kawal emosi, hidup lebih bererti, life is short, make it's sweets

biskut
Pendaki Gunung
Posts: 164
Joined: 26 Dec 2005, 15:42

Post by biskut »

chiken biskot wrote:
siuttt din mana hang ambik nama tu baik hang pulang kan balik kat sg siput.... :wink: marah tuan dia oooo

ape lah dorang apa kena cheken dan biskot dan aku biskut...kurang akal dorang letak signboard masa aku datang y.yap.. :!:
buat malu aku jeee nak explain.. :wink:
tercekik ooo aayam makan biskut...cakap luu

bab merangkak tuh...kurang senyum :evil: hang..penat aku jinjing 3 botoi 1.5lt + 2x500ml kat pinggang..siap jatuh sebotoi kat pinggang air mandi aku kat puncakkk huhuhu.....

bab jatuh lubang jankit virus dg hang lah nihh.. :?

tuah badan tuah nama gak..tapi jg lah buat yg pelik.....heheheh

tokBatin
Pendaki Hebat
Posts: 325
Joined: 26 May 2006, 19:41
Location: kem pasong(selama)
Contact:

Post by tokBatin »

1st sekali saye nak mengucapkan terima kaseh kat semua pendaki yang mendaki gunung yong yap pada 3-4 june arih tuh memang besh ikut angpa rase macam nak nangis jerk bila tunggu ketapi sesorang takdak sape pon nak teman kan....nasib baik tak dak orng nak culik aku ttidak abih la angpa kena datang selamat kan aku... :D :?:

tankiu juga kepada mus yang sanggup ambik aku kat stesen ketapi pokol 5 lebih jasamu akn ku kenang sampei bila2.... :evil:

temi kaseh tak terhingga kepada arman militan,bakor militan,cd din,rembau,apek dekan mmu,loloq,ayu,adlyana,melati,kak joe,solo,beckam,sham,syafiq,OBS,dan semua2 skali yang sayer tak ingat nama nak sebot sebab memory card kepala 2mb jerk, :D

sampai disini sahaja hujah yang dapat saye berikan kepada pendaki2 tegar yang ada,disini saye sudahi dengan bismilllahhirrohmanirrohim....

nnt kita jumpa lagi di gunung chabang yerkkk...kalo brani follow lerrr..jalan lambat takpe janji sampai puncak..sweeper ramai ape nak takuttt....

User avatar
adlyana
Pendaki Gunung
Posts: 102
Joined: 04 May 2006, 13:11
Location: KL
Contact:

Post by adlyana »

biskut wrote:
adlyana
aku xda kutuk ko serius...tapi bohong ada...ya lah aku 'budak baru' :D
tapi caya kat lu la boli kayuh bukit taring satu nafas je masa aku kut belakang ko....perghhh, tapi timaceh lah bagi "budak baru" overtake ko masa 60% kat bukit taring....kekeke...bukan apa tak lalu nak tunggu lama lama kat bukit taring..nama pun dah serammm :wink:
:?: hidup-hidup aD kena tipuuuuuu.....!! takpa.. sabarrrr :x

User avatar
Nizam
Pendaki Tegar
Posts: 246
Joined: 27 Jan 2006, 08:37
Contact:

Post by Nizam »

adisos2002
Pada OBS group weiiiiiii takkan makan meggi lagi kutt???
Uikss Muz, Itu OBS Punya Org, Sifu Aku Tuh Masa Aku Training OBS Kat Lumut Mei Lepas (Pojie & Okok)..Masa Aku Training Pun Depa Supply Maggie..So Tak Heran Laa Kalau Depa Tahan Makan Maggie Kat Atas Puncak Yong Yap...Hehehehehe
Last edited by Nizam on 07 Jun 2006, 21:43, edited 1 time in total.
[["Wa Budak Baru Belajar Memanjat" ®]]

tokBatin
Pendaki Hebat
Posts: 325
Joined: 26 May 2006, 19:41
Location: kem pasong(selama)
Contact:

Post by tokBatin »

alohh mus pon makan meggi apa nak diherankan...

mukapecah8
Pendaki Gunung
Posts: 28
Joined: 22 May 2006, 11:11

Post by mukapecah8 »

kak melati, abg ajis...ade tak gambo yg tangkap kat 4wheel tu? upload kan la dlm GO ni

betterman
Pemegang Amanah GO
Posts: 2828
Joined: 04 Dec 2005, 08:39
Location: Bawah beirut
Contact:

Post by betterman »

tahniah korang semua
Getting to the summit is optional, getting down is mandatory...

melati
Pendaki Terlampau
Posts: 748
Joined: 11 Jan 2006, 15:31
Location: b'worth
Contact:

Post by melati »

Gambo tu ada..tp kt hp dia lah..ntah ler..
nnt akak suh abg up kt sini..tu pn kalu dia
reti ler... :twisted:

bro muzs
kitaorg mls ler nk msk mlm2..bedal ja apa yg patut..
lg pn 1st timer mana mkn byk2 time kt puncak :D

bro biskut
fly kornag mmg bising..nk g joint gelak sama2
mlm tu tp tk lalu rasa..sejuk woo..

cddin
Pendaki Tegar
Posts: 293
Joined: 12 Feb 2006, 01:13
Location: 192.168.0.1
Contact:

Post by cddin »

melati wrote: bro biskut
fly kornag mmg bising..nk g joint gelak sama2
mlm tu tp tk lalu rasa..sejuk woo..
k melati

mlm tu biskut je yg bising n gelak sorang2.... kiterang yg lain senyap jo, sopan la katakan... sejuk ooo.. seram gak bile tgk biskut gelak sorang2 :D

:wink: :wink: :wink:
jgn mara abang ciken biskut.. gurau jooo
kawal emosi, hidup lebih bererti, life is short, make it's sweets

melati
Pendaki Terlampau
Posts: 748
Joined: 11 Jan 2006, 15:31
Location: b'worth
Contact:

Post by melati »

cddin
korang tu mmg..dr medan gopeng..smpai trek ke puncak
smpai la nek hilux blk pun tk abih2 ketawa..patut la ada
org nk ikut blk..tk muat hilux dia snggup jd superman.. :D

JoYaHsPoRtRiM
Pendaki Gunung
Posts: 29
Joined: 10 Apr 2006, 17:08
Location: Kat Tepi Sempang
Contact:

Post by JoYaHsPoRtRiM »

Assalamualaikum...

Terima kasih n Tahniah kat semua yang pegi Yong Yap ari tuu...

Abg Musz..
bukan tak nak tunggu laa..dah sakit perott layan perasaan jelah sorang2...heheheh..ituu barang arrr bilaa mau bagii arrr...


syafiq n li...T.kasih eekk ...


arman...
citer ko tuu seram la wee...sampai terbawak2 dalam mimpi..


apek...
T.Kasih la bacakan doa untuk kami semua...Alhamdulillah selamat pg n balik..


abg ajis n kak melati...
TQ bagi kami tumpang kete..kalau tak kami jalan kaki jelah ari tuu..


abg man kang n adik din kang....heheh korang niee memang kelakoo laaa ....macam pelakon citee tamil...wakakakak


adik mail...jangan la panggil akak joe panggil la abg jo..baru la ganeh..


beckham@chayok2...
ituu sport rim dah bengkok tak leh pakai da..ermmm mail punyee pasal la niee... besoo benoo...hehehe mentang2 la kami niee comel..

AD.. maaf la tak sempat nak beramas mesreee...rambut adik lawa laa..cam model iklan dove...tergodee i...

budak2 UTM...korang niee memang poweer la..tetibee jer dah hilang

bako, jajam, okok, ayu, sham, solo, rembau, n yang lain2...maaf la tak sempat nak sembang2 ngan korang....

User avatar
Ajis_AJ
Pendaki Gunung
Posts: 79
Joined: 17 Apr 2006, 19:19

Post by Ajis_AJ »

no komen........

dari LWP ke puncak.... aku daki guna pala lutot....

aduh........ teruk seh......

tgh jalan makan mental..... nak turun, ada taring....

nak teruskan, nangis dlm senyuman.....

last2...... gagah jek la....

turun no problem masa nak balik.....

aku siap berlari2 keanak-anakan.... cewah......

Post Reply