Alam yang kita kongsi bersama..

Sebagai kenangan yang terindah.......

Moderator: matsaiko

Post Reply
azkramm
Pendaki Gunung
Posts: 130
Joined: 09 Jul 2012, 12:09

Alam yang kita kongsi bersama..

Post by azkramm »

Lokasi: Gunung Nxxxx
Masa : Maghrib
Trek : Laluan Balak

alam ni kita kongsi bersama. Dia pun nak join masuk dalam picture ni. siapa tajam mata boleh nampak mata yang tajam tu..

Image

perasan tak?

User avatar
seper4alif
Kerabat Gunung
Posts: 2100
Joined: 01 Jun 2006, 09:42
Location: gelanggang TokMeor
Contact:

Re: Alam yang kita kongsi bersama..

Post by seper4alif »

alam yang kita kongsi.... mata saya tak tajam... buleh kongsi kan mata awak tak... kat mana yerk??/
seper4alif
:::masuk tempat orang bawak otak bukan pisau:::
Image ImageImage

azkramm
Pendaki Gunung
Posts: 130
Joined: 09 Jul 2012, 12:09

Re: Alam yang kita kongsi bersama..

Post by azkramm »

oklah..kasi up besar sikit..

ni baru lagi ni..4/11/2012.

Image

sapa nampak..cer citer apa kebendanye tu

kak lang ke kak pon?

User avatar
seper4alif
Kerabat Gunung
Posts: 2100
Joined: 01 Jun 2006, 09:42
Location: gelanggang TokMeor
Contact:

Re: Alam yang kita kongsi bersama..

Post by seper4alif »

org pakai headlam sesambil guna talipon atau korek telinga
seper4alif
:::masuk tempat orang bawak otak bukan pisau:::
Image ImageImage

azkramm
Pendaki Gunung
Posts: 130
Joined: 09 Jul 2012, 12:09

Re: Alam yang kita kongsi bersama..

Post by azkramm »

gambar memang lah tak clear pakai handphone.. ni kalau pakai DSLR confirm masuk metro
ha ha ha ha..

User avatar
shahrul
Senator Gunung
Posts: 819
Joined: 25 Apr 2011, 08:21
Location: streets of uptown

Re: Alam yang kita kongsi bersama..

Post by shahrul »

takde yg mistik sbb tak nampak apapun.. hehe...

cer bulatkan gambo tu kut2 bole detailkan lagi..
_________________
_________________

User avatar
seper4alif
Kerabat Gunung
Posts: 2100
Joined: 01 Jun 2006, 09:42
Location: gelanggang TokMeor
Contact:

Re: Alam yang kita kongsi bersama..

Post by seper4alif »

tuh maksud aku sharol....
seper4alif
:::masuk tempat orang bawak otak bukan pisau:::
Image ImageImage

azkramm
Pendaki Gunung
Posts: 130
Joined: 09 Jul 2012, 12:09

Re: Alam yang kita kongsi bersama..

Post by azkramm »

ok..

kasi up satu kali lagi..

Image

ada mata tajam baekkk punya..

azkramm
Pendaki Gunung
Posts: 130
Joined: 09 Jul 2012, 12:09

Re: Alam yang kita kongsi bersama..

Post by azkramm »

cer bukak balik gambar2 lama, mana tau ada, boleh share sini

User avatar
seper4alif
Kerabat Gunung
Posts: 2100
Joined: 01 Jun 2006, 09:42
Location: gelanggang TokMeor
Contact:

Re: Alam yang kita kongsi bersama..

Post by seper4alif »

huh? mana mana?
seper4alif
:::masuk tempat orang bawak otak bukan pisau:::
Image ImageImage

akademiks
Pendaki Terlampau
Posts: 617
Joined: 08 Jul 2006, 10:08
Location: tpt yg mendamaikan

Re: Alam yang kita kongsi bersama..

Post by akademiks »

tak nampak apa pun.......
Sedarlah wahai manusia........dunia adalah sementara.Hargailah apa yg telah dicipta olehNYA

Denan
Pendaki Sondol
Posts: 411
Joined: 09 Feb 2011, 14:44
Location: USJ

Re: Alam yang kita kongsi bersama..

Post by Denan »

aku nampak daun2 jek...

azkramm
Pendaki Gunung
Posts: 130
Joined: 09 Jul 2012, 12:09

Re: Alam yang kita kongsi bersama..

Post by azkramm »

ok..kasi up satu kali lagi..

perasan?

Image

Denan
Pendaki Sondol
Posts: 411
Joined: 09 Feb 2011, 14:44
Location: USJ

Re: Alam yang kita kongsi bersama..

Post by Denan »

Ooo... nampak2

azkramm
Pendaki Gunung
Posts: 130
Joined: 09 Jul 2012, 12:09

Re: Alam yang kita kongsi bersama..

Post by azkramm »

hah.. baru nampak kan.. cer tgk kalau compare ngan gambar original tak perasan kan?

hah cer tengok gambar lama-lama kat nuang ni..mana tau heheheh

User avatar
seper4alif
Kerabat Gunung
Posts: 2100
Joined: 01 Jun 2006, 09:42
Location: gelanggang TokMeor
Contact:

Re: Alam yang kita kongsi bersama..

Post by seper4alif »

mmg le kalu kamu dah lukih... sapa pon nampak,,,.....

kamu tahu tak apa beza antara imaginasi dengan halusinasi????

aku pon tak berapa pandai malah terlaumpau jahil dalam ilmu ugama nih..... sains pon dapat 9 paper julai lak tuh....
so nih yang aku tahu dan pendapat aku.... imaginasi nih bagi aku... tergolong dalam orang yang creative, very good person. bagus untuk berbicara.. pandai kelentong,otak katon.. tapi

halusinasi plak lain..... kata dr pakar sendiri... (bukan aku kata) halusinasi nih adalah penyakit, dan kebanyakan nya penyakit gila sebab mcm terganggu. sesilap cakap sensorang, leh borak ngan batu.... but.....

aku ttp puji dan tunduk kehadrat ilahi yang mana setiap perkara dan zat yang d berikan oleh tuhan tidak ada pada semua orang... cuma... kuatir sebelum kita pergi lebih jauh hingga menyebabkan tanggapan yang kurang enak oleh orang lain dan di tertawakan oleh semua orang.

:)
seper4alif
:::masuk tempat orang bawak otak bukan pisau:::
Image ImageImage

Denan
Pendaki Sondol
Posts: 411
Joined: 09 Feb 2011, 14:44
Location: USJ

Re: Alam yang kita kongsi bersama..

Post by Denan »

:mrgreen:

azkramm
Pendaki Gunung
Posts: 130
Joined: 09 Jul 2012, 12:09

Re: Alam yang kita kongsi bersama..

Post by azkramm »

:D

akademiks
Pendaki Terlampau
Posts: 617
Joined: 08 Jul 2006, 10:08
Location: tpt yg mendamaikan

Re: Alam yang kita kongsi bersama..

Post by akademiks »

seper4alif wrote:mmg le kalu kamu dah lukih... sapa pon nampak,,,.....

kamu tahu tak apa beza antara imaginasi dengan halusinasi????

aku pon tak berapa pandai malah terlaumpau jahil dalam ilmu ugama nih..... sains pon dapat 9 paper julai lak tuh....
so nih yang aku tahu dan pendapat aku.... imaginasi nih bagi aku... tergolong dalam orang yang creative, very good person. bagus untuk berbicara.. pandai kelentong,otak katon.. tapi

halusinasi plak lain..... kata dr pakar sendiri... (bukan aku kata) halusinasi nih adalah penyakit, dan kebanyakan nya penyakit gila sebab mcm terganggu. sesilap cakap sensorang, leh borak ngan batu.... but.....

aku ttp puji dan tunduk kehadrat ilahi yang mana setiap perkara dan zat yang d berikan oleh tuhan tidak ada pada semua orang... cuma... kuatir sebelum kita pergi lebih jauh hingga menyebabkan tanggapan yang kurang enak oleh orang lain dan di tertawakan oleh semua orang.

:)


ayat orang yg merendah diri tp penuh ilmu di dalam diri
Sedarlah wahai manusia........dunia adalah sementara.Hargailah apa yg telah dicipta olehNYA

User avatar
seper4alif
Kerabat Gunung
Posts: 2100
Joined: 01 Jun 2006, 09:42
Location: gelanggang TokMeor
Contact:

Re: Alam yang kita kongsi bersama..

Post by seper4alif »

syoh syoh... sumpah kamu jadi tempoyak
seper4alif
:::masuk tempat orang bawak otak bukan pisau:::
Image ImageImage

User avatar
seper4alif
Kerabat Gunung
Posts: 2100
Joined: 01 Jun 2006, 09:42
Location: gelanggang TokMeor
Contact:

Re: Alam yang kita kongsi bersama..

Post by seper4alif »

""Allahhummain ni, a'uzubikalimatillahitam~mati min syarrima kholaq, wamin syar ri shayati, wa an yah zunun aukama~ khola.""
aku mintak pelindung dengan kalimah kalimah allah yang sangat sepurna dari segala kejahatan makhlukh mu yang jahat jahat di dalam hutan dan laut ini dan daripada kejahatan jin dan syaitan dan hantu pelesit supaya mereka tidak datang kepada aku

bacalah ayat nih sebelum memulakan aktiviti hutan mahupon laut..... wallahualam....

sebagai perkongsian dan juga sebagai ingatan pada diri aku sendiri yang jahil ini....
seper4alif
:::masuk tempat orang bawak otak bukan pisau:::
Image ImageImage

Post Reply