minta bantuan !!

Kaunter khas untuk mencari maklumat berkaitan gunung dari rakan gunung yang lain.

Moderator: nadir

User avatar
matsaiko
Senator Gunung
Posts: 2786
Joined: 22 Dec 2005, 16:52
Location: GOMBAK Territory

minta bantuan !!

Postby matsaiko » 21 Oct 2008, 17:58

sy nak minta tolong pada sesiapa yang ada no tel hostel di tanah rata/pekan brinchang atau sesiapa saja yg boleh sy kontek

keduanya boleh suggest tak spot2 tuk photography gambar2 landscape seperti gunung ganang..sy ade bebrapa spot dlm kepala tapi mgkn anda ade lagi info yg lebih menarik tuk dikongsi

terima kasih
To Conquer Without Risk Is To Triumph Without Glory
www.azreenismail.com

chematbugar
Pendaki Gunung
Posts: 30
Joined: 06 Mar 2008, 17:13
Location: westport, port klang
Contact:

Postby chematbugar » 22 Oct 2008, 14:53

do contact my ex rommate/ ex housemate masa kat itm arau dulu, nama dia zain, lani keja kat maybank tanah rata. hang juai nama aku, chemat.

zain azrai 012-4599985

User avatar
nadir
Ahli Kehormat GO
Posts: 1586
Joined: 05 Dec 2005, 16:30
Location: Penang Darul Mamak
Contact:

Postby nadir » 22 Oct 2008, 19:40

reen,

aku selalu kalau pi tanah rata dok kat twin pines . area dia tepi bangunan terbengkalai dekat dengan maybank tuh. memang convinient giler tempat tu, nak jalan ke pekan tanah rata pun dekat, bank pun dekat, parking pun takder masalah.

ni no tepon 05-4912169 atau veloo ( manager ) 013-5028724

harga dia pun tak mahal, kalau nak tidur dorm pun ada, belas belas aja. kalai bilik sorang pun ada, habis murah belas belas jugak ( toilet share )


pssst bila nak pergi ni bang? :evil:
Ahmad Nadir Askandar
http://www.outdoordynamics.com.my - Buy outdoor gear online - free delivery !
Join us at FaceBook! - http://www.facebook.com/group.php?gid=340358030429

User avatar
matsaiko
Senator Gunung
Posts: 2786
Joined: 22 Dec 2005, 16:52
Location: GOMBAK Territory

Postby matsaiko » 23 Oct 2008, 12:26

pehh thanks nadir nanti aku kol

aku gi 22-23 nov ada brann?? :lol:
To Conquer Without Risk Is To Triumph Without Glory
www.azreenismail.com

User avatar
matsaiko
Senator Gunung
Posts: 2786
Joined: 22 Dec 2005, 16:52
Location: GOMBAK Territory

Postby matsaiko » 23 Oct 2008, 12:26

chematbugar wrote:do contact my ex rommate/ ex housemate masa kat itm arau dulu, nama dia zain, lani keja kat maybank tanah rata. hang juai nama aku, chemat.

zain azrai 012-4599985


thanks bro
To Conquer Without Risk Is To Triumph Without Glory
www.azreenismail.com

User avatar
nadir
Ahli Kehormat GO
Posts: 1586
Joined: 05 Dec 2005, 16:30
Location: Penang Darul Mamak
Contact:

Postby nadir » 25 Oct 2008, 21:11

haiyaaaaaaaa.. tengah tengah minggu. next time babeh.... mana gambarnya?
Ahmad Nadir Askandar
http://www.outdoordynamics.com.my - Buy outdoor gear online - free delivery !
Join us at FaceBook! - http://www.facebook.com/group.php?gid=340358030429

User avatar
forestgump
Pendaki Terlampau
Posts: 519
Joined: 19 Apr 2006, 20:17
Location: KL
Contact:

Re: minta bantuan !!

Postby forestgump » 31 Oct 2008, 05:20

matsaiko wrote:sy nak minta tolong pada sesiapa yang ada no tel hostel di tanah rata/pekan brinchang atau sesiapa saja yg boleh sy kontek

keduanya boleh suggest tak spot2 tuk photography gambar2 landscape seperti gunung ganang..sy ade bebrapa spot dlm kepala tapi mgkn anda ade lagi info yg lebih menarik tuk dikongsi

terima kasih

Father's Guesthouse..... boleh berjalan kaki tak sampai 10 minit dari pekan Tanah Rata. Kawasanya senyap , bersih dan dormnya alan barack tentera lama. Kebanyakkan penghuni adalah backpackers international.
Call Gerard - Manager di h/pnya...019 448 5454.
Sebut nama saya je ok?
The worst day in the jungles is ALWAYS better than the best day in office!

User avatar
matsaiko
Senator Gunung
Posts: 2786
Joined: 22 Dec 2005, 16:52
Location: GOMBAK Territory

Postby matsaiko » 31 Oct 2008, 11:18

thnaks bang
dah kol no tuh..tp date yg sy nak dah full huhuh
To Conquer Without Risk Is To Triumph Without Glory
www.azreenismail.com

User avatar
nadir
Ahli Kehormat GO
Posts: 1586
Joined: 05 Dec 2005, 16:30
Location: Penang Darul Mamak
Contact:

Postby nadir » 31 Oct 2008, 11:36

halamak reen.... sorry tersilap tengok tarikh....hmmm ujung bulan yer.... manarik nih.......
Ahmad Nadir Askandar
http://www.outdoordynamics.com.my - Buy outdoor gear online - free delivery !
Join us at FaceBook! - http://www.facebook.com/group.php?gid=340358030429

fitnolips
Pendaki Gunung
Posts: 5
Joined: 18 Feb 2009, 09:55
Location: sepang,kuantan,kota warisan,putrajaya

Re: minta bantuan !!

Postby fitnolips » 28 May 2009, 08:53

salam...minta bantuan...sape2 yg tau dlm ration tempur askar ape brg2 yg ade dlm tu n utk brape ari pny makan???hrp dpt reply ...tq very masch

Lt.Cmdr. Kamal Ariffin
Kerabat Gunung
Posts: 1318
Joined: 12 Jan 2006, 11:43
Location: Gunung Bawah Laut
Contact:

Re: minta bantuan !!

Postby Lt.Cmdr. Kamal Ariffin » 28 May 2009, 15:39

fitnolips wrote:salam...minta bantuan...sape2 yg tau dlm ration tempur askar ape brg2 yg ade dlm tu n utk brape ari pny makan???hrp dpt reply ...tq very masch

Rasanya salah tempat nihhhhh
Ration tempur ni ada banyak jenis pac
ada untuk 4 ada untuk 11. Biasanya komando pakai 4 orang punya 1 hari.
Yang lain tu kira pakai 11 sehari.
Kalau Kapal punya boleh pakai 6 bulan pakai untuk PC.
Engkau amik untuk Tongkang punya :kah:

User avatar
JeNaL
Pentadbiran
Posts: 1758
Joined: 27 Mar 2007, 16:07
Location: sri kembangan
Contact:

Re: minta bantuan !!

Postby JeNaL » 29 May 2009, 11:41

bro mana dapat barang ni...mcm abg kamal cakap tu bagi la detail sikit soalan tu... tak pasal pasal kena gelap ngan abg kamal..... :kah:
--· ··- -· ··- -· --· --- -· ·-·· ·· -· ·
W a r i s a n K h a z a n a h P e r g u n u n g a n
·--- · -· ·- ·-··
Pentadbir GunungOnline
9W2WZL
http://jenal.multiply.com

drthrax23
Pendaki Gunung
Posts: 3
Joined: 15 Oct 2009, 14:54

Re: minta bantuan !!

Postby drthrax23 » 15 Oct 2009, 18:17

sape2 kat sini pernah buat proposal untuk kelab kembara....boleh x emelkan contoh kt saya...


Return to “Pertanyaan Gunung”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest