trip gunung chamah - ulu sepat

Kaunter khas untuk mencari maklumat berkaitan gunung dari rakan gunung yang lain.

Moderator: nadir

Post Reply
User avatar
faisall
Pendaki Sondol
Posts: 484
Joined: 02 Jul 2007, 16:25
Location: bandar uda utama
Contact:

trip gunung chamah - ulu sepat

Post by faisall »

akum...semua..

minta bantuan tentang trip gunung chamah ulu sepat (lasah - gua musang)
bayaran merangkumi

guide
4 x 4

harap maklum pendaki merangkumi 12 orang ke 15 orang
semua beginer ermm cadang nak naik tahun baru china 2009
dari johor bahru kesemuanya....
tanya sama itu hud hud

User avatar
khalid
Pendaki Tegar
Posts: 268
Joined: 01 Jun 2008, 10:50
Location: khtp, kulim
Contact:

Post by khalid »

ai cik faisall lamer menghilang. tahniah nak pi CUS la plak. sorry aku saje nak kacau ko jee. ambik laa guide dari explorer adventure kaa.

adisos2002
Otai Gunung
Posts: 969
Joined: 07 Dec 2005, 07:36
Location: Semak Samun
Contact:

Post by adisos2002 »

Contact la Nabil,... kut2 dia rajin time tue..
Salan ke.. 0135085014
<no one left behind> nolb
Berminat mendapatkan guide gunung/ teambuilding?? Contact Silver Outdoor Sports di 012-5317141atau email adisos2002@yahoo.com

User avatar
seper4alif
Kerabat Gunung
Posts: 2100
Joined: 01 Jun 2006, 09:42
Location: gelanggang TokMeor
Contact:

Post by seper4alif »

n... klu bleh taruk sekali date ko bila nak masuk nih k....
takut berlangga lak
seper4alif
:::masuk tempat orang bawak otak bukan pisau:::
Image ImageImage

User avatar
vanhemeir
Pendaki Hebat
Posts: 399
Joined: 12 Dec 2006, 13:47
Location: Abu Dhabi, UAE
Contact:

Re: trip gunung chamah - ulu sepat

Post by vanhemeir »

faisall wrote: gunung chamah ulu sepat (lasah - gua musang)
ke ulu sepat chamah??

User avatar
lonerangers
Pendaki Gunung
Posts: 13
Joined: 25 Feb 2008, 17:14
Location: bermuda triangle
Contact:

Post by lonerangers »

mcm ade group mlake je bt cus raye cine ni.. :?

kabusgunung
Skuad GPS GO
Posts: 737
Joined: 19 Jan 2006, 20:31

Post by kabusgunung »

byk group yg buat taim raye cine 2009

User avatar
matsaiko
Senator Gunung
Posts: 2787
Joined: 22 Dec 2005, 16:52
Location: GOMBAK Territory

Post by matsaiko »

selamat berlaga ponggong ketika treking di CUS on CNY heheheheheh
kalo boleh beat rekod 40 org atas puncak chamah nanti bgtau la yer :lidah:
To Conquer Without Risk Is To Triumph Without Glory
www.azreenismail.com

User avatar
nabil
Pendaki Terlampau
Posts: 523
Joined: 19 Jun 2006, 14:48
Location: Dlm Bilik
Contact:

Re: trip gunung chamah - ulu sepat

Post by nabil »

lama xnampak paisal... (ke aku yg lama xmasuk???)
aku dengar ada yg tesangkut kat cus bebaru nih...
kalau nk selamat amikla asli..
"Sikit lagi.. Sikit je Lagi..."

User avatar
seper4alif
Kerabat Gunung
Posts: 2100
Joined: 01 Jun 2006, 09:42
Location: gelanggang TokMeor
Contact:

Re:

Post by seper4alif »

lonerangers wrote:mcm ade group mlake je bt cus raye cine ni.. :?
hah bila tarih depa masuk?
seper4alif
:::masuk tempat orang bawak otak bukan pisau:::
Image ImageImage

User avatar
poncho
Senator Gunung
Posts: 1890
Joined: 05 Dec 2005, 15:59
Location: southern
Contact:

Re: trip gunung chamah - ulu sepat

Post by poncho »

nabil wrote:lama xnampak paisal... (ke aku yg lama xmasuk???)
aku dengar ada yg tesangkut kat cus bebaru nih...
kalau nk selamat amikla asli..
heheh.
orang asli yang terer tu pun blum bleh menjamin semua peserta tak injured Nabil.
kalau ada injured, jangankan sangkut silap-silap berkampung terus kat situ kalau takde heli datang kutip.

sangkut tu tak semestinya sebab isu guide.
isu jalan keluar masuk tu penting.
musim ujan.
if a tree falls in the woods... do all the other trees laugh at it?

Image Mounthopper

User avatar
poncho
Senator Gunung
Posts: 1890
Joined: 05 Dec 2005, 15:59
Location: southern
Contact:

Re: trip gunung chamah - ulu sepat

Post by poncho »

Faisal,
seperti kata Nabil, nak selamat (kira memang ada guide tunggu), amik orang asli je.
ramai kat sana tu. pandai-pandailah deal. cuma kena tengok nak masuk ikut route/entrance mana.
kalau masuk dari Gua Musang, orang asli dah tak ramai yang tinggal (kat Sg. Rekom). ada 2 orang je kot sebab Pak Abu dengan Tok Batin dah tak larat.
kalau banyak group masuk nak guna OA, abislah. terpaksa amik OA kat Pos Simpor atau Dangdut.

kalau dari Lasah atau Khemar, banyak Pos orang asli.
pilih je mana yang sesuai dengan bajet.
if a tree falls in the woods... do all the other trees laugh at it?

Image Mounthopper

User avatar
yonrawk
Pendaki Sondol
Posts: 456
Joined: 03 Nov 2006, 11:11
Location: JB

Re: trip gunung chamah - ulu sepat

Post by yonrawk »

faisall wrote: harap maklum pendaki merangkumi 12 orang ke 15 orang
semua beginer ermm cadang nak naik tahun baru china 2009
dari johor bahru kesemuanya....
Kalau semua beginner, bawak naik tabur kat belakang umah aku je..... aku gaid. :mrgreen:

:keke: :keke:
He who makes beast out of himself, get rid of the pain of being a man~ Dr. Johnson (1709-1784)

Post Reply