Trans Nuang - Janda Baik

Kaunter khas untuk mencari maklumat berkaitan gunung dari rakan gunung yang lain.

Moderator: nadir

Post Reply
krow
Senator Gunung
Posts: 179
Joined: 07 Dec 2005, 10:13

Trans Nuang - Janda Baik

Post by krow »

Salams,

Sesapa ada log dari puncak Nuang ke Janda Baik. Kalau nak berkongsi dengan kawan2 tlg la post kat sini. Kalau nak offer jadi guide pun bleh :lol:

rgds
jahd
http://anotherkrow.multiply.com/
"its not the mountain we conquer but ourselves"
Sir Edmund Hillary

User avatar
Hangar 18
Kerabat Gunung
Posts: 1356
Joined: 18 Jan 2006, 15:18
Location: Bkt Jalil
Contact:

Re: Trans Nuang - Janda Baik

Post by Hangar 18 »

nak test beg baru ke bang?

krow
Senator Gunung
Posts: 179
Joined: 07 Dec 2005, 10:13

Re: Trans Nuang - Janda Baik

Post by krow »

ko ni fendi.. merata2 ko ada.. kat GO ko muncul, kat MP pun ada... cergas plak tu.. FB tarak?

beg baru? .. blum ler... jom ikut pi Nuang.. lama x trekking sesama ni..
http://anotherkrow.multiply.com/
"its not the mountain we conquer but ourselves"
Sir Edmund Hillary

User avatar
Hangar 18
Kerabat Gunung
Posts: 1356
Joined: 18 Jan 2006, 15:18
Location: Bkt Jalil
Contact:

Re: Trans Nuang - Janda Baik

Post by Hangar 18 »

Fb pun ada tapi kureng sket. kurang terel main benda tu.

dtg blkg umah aku ler kita trekking sesama. daypack aje.
nuang tinggi comintmentnya..

krow
Senator Gunung
Posts: 179
Joined: 07 Dec 2005, 10:13

Re: Trans Nuang - Janda Baik

Post by krow »

bisa diatur tu... aku ingat nak bawak askar aku skali nanti.

tgh cari log ni janda baik ni.. nak mengimbau sejarah turun JB tahun 1992
http://anotherkrow.multiply.com/
"its not the mountain we conquer but ourselves"
Sir Edmund Hillary

User avatar
Hangar 18
Kerabat Gunung
Posts: 1356
Joined: 18 Jan 2006, 15:18
Location: Bkt Jalil
Contact:

Re: Trans Nuang - Janda Baik

Post by Hangar 18 »

cantek..

bawak askar2 ko layan blkg umah aku sure diaorg kuar bebel nanti sbb calar-balar. kalo tak caya.. refer MP zam.

krow
Senator Gunung
Posts: 179
Joined: 07 Dec 2005, 10:13

Re: Trans Nuang - Janda Baik

Post by krow »

pergh.. akta rahsia kerajaan ke log ni?

:P
http://anotherkrow.multiply.com/
"its not the mountain we conquer but ourselves"
Sir Edmund Hillary

User avatar
am
Pendaki Sondol
Posts: 459
Joined: 12 Dec 2005, 19:41
Location: Somban, NSDK
Contact:

Re: Trans Nuang - Janda Baik

Post by am »

log x wat.. tapi kalau nak bawak boleh jer.. turun dari puncak sekejap je..sampai laa... :)
find me more at multiply | blogspot | flickr

uglysister
Pemegang Amanah GO
Posts: 360
Joined: 05 Dec 2005, 07:37
Location: 18m Underwater
Contact:

Re: Trans Nuang - Janda Baik

Post by uglysister »

krow :

log nuang - janda baik, tp day trip la : http://www.gunungonline.com/basecamp/vi ... f=10&t=654

krow
Senator Gunung
Posts: 179
Joined: 07 Dec 2005, 10:13

Re: Trans Nuang - Janda Baik

Post by krow »

am : pm number fon - nanti aku roger

fisha : pm number fon :)) .. actually aku dah baca log tu.. kat fotopages pun dah jenguk.. pastu cikgu sha pun ada mention masa we all naik YY ikut lojing tahun lepas.. tapi tu la, masih x berapa confident nak try. masa aku turun 1992 dulu, kitorang ikut trek dari pengasih. memang confirm x ingat lagi dah trek
http://anotherkrow.multiply.com/
"its not the mountain we conquer but ourselves"
Sir Edmund Hillary

User avatar
vermisse
Pendaki Gunung
Posts: 81
Joined: 04 Jan 2006, 16:58
Location: timur

Re: Trans Nuang - Janda Baik

Post by vermisse »

Best la Jahd.! Bila punya Plan Project nih? Dah Makin menganas ko semenjak nih..Bravo. 8)
Ich_Vermisse_Dich

krow
Senator Gunung
Posts: 179
Joined: 07 Dec 2005, 10:13

Re: Trans Nuang - Janda Baik

Post by krow »

vermisse wrote:Best la Jahd.! Bila punya Plan Project nih? Dah Makin menganas ko semenjak nih..Bravo. 8)
yap,
mana ada ganas... tahun 2010 tahun aku berazam nak kuruskan badan.. :lol:

hujung bulan apa plan? xkan meng'k****n'kan ikan bro?
http://anotherkrow.multiply.com/
"its not the mountain we conquer but ourselves"
Sir Edmund Hillary

mintobe
Pendaki Tegar
Posts: 280
Joined: 04 Jun 2006, 10:49
Location: Celah Batu
Contact:

Re: Trans Nuang - Janda Baik

Post by mintobe »

krow wrote:
vermisse wrote:Best la Jahd.! Bila punya Plan Project nih? Dah Makin menganas ko semenjak nih..Bravo. 8)
yap,
mana ada ganas... tahun 2010 tahun aku berazam nak kuruskan badan.. :lol:

hujung bulan apa plan? xkan meng'k****n'kan ikan bro?
emmm...sama la azam kita nih...

User avatar
rembau
Pemegang Amanah GO
Posts: 1394
Joined: 06 Dec 2005, 08:41

Re: Trans Nuang - Janda Baik

Post by rembau »

krow wrote:am : pm number fon - nanti aku roger

fisha : pm number fon :)) .. actually aku dah baca log tu.. kat fotopages pun dah jenguk.. pastu cikgu sha pun ada mention masa we all naik YY ikut lojing tahun lepas.. tapi tu la, masih x berapa confident nak try. masa aku turun 1992 dulu, kitorang ikut trek dari pengasih. memang confirm x ingat lagi dah trek
ini trek lama.. Lagi jauh bro..
Dan Kami jadikan di bumi gunung-ganang yang menetapnya, supaya bumi itu tidak menggegar mereka; dan Kami jadikan di celah-celahnya jalan-jalan laluan, supaya mereka mendapat petunjuk.(Surah Al-Anbiyaa':31)

Post Reply