Angsi - Bunga Buah - Nuang

Kaunter khas untuk mencari maklumat berkaitan gunung dari rakan gunung yang lain.

Moderator: nadir

User avatar
misznanz
Pendaki Gunung
Posts: 35
Joined: 04 Mar 2009, 16:52
Location: on earth
Contact:

Angsi - Bunga Buah - Nuang

Postby misznanz » 20 Jan 2010, 17:59

Salam,

Tumpang tanya...mohon bantuan jugak...

1. G. Angsi, bape hengget kena bayar permit? bayar kat mana? biasa pegi org lain setelkan, kali ni teringin nak pegi sendiri.

2. G. Bunga Buah, tak penah sampai gunung ni. ada nak kena bayar permit tak? target nak pegi 22 Mei (sabtu). ada sesapa nak pegi tak tarikh ni?

3. G. Nuang, saya fobia ngan gunung ni dan tak pernah naik daytrip, biasa pegi naik tengah malam pastu stay satu malam kat Kem Lolo.esoknya baru naik sampai puncak. Dulu cuma letak nama kat 'pondok guard' sebelum memulakan pendakian. Skang ni kena guna permit jugak ke? plan pegi gunung ni 19 Jun.

TQ in advance

lastman
Pendaki Terlampau
Posts: 615
Joined: 14 Jan 2008, 23:51

Re: Angsi - Bunga Buah - Nuang

Postby lastman » 20 Jan 2010, 22:06

misznanz wrote:Salam,

Tumpang tanya...mohon bantuan jugak...

1. G. Angsi, bape hengget kena bayar permit? bayar kat mana? biasa pegi org lain setelkan, kali ni teringin nak pegi sendiri.

2. G. Bunga Buah, tak penah sampai gunung ni. ada nak kena bayar permit tak? target nak pegi 22 Mei (sabtu). ada sesapa nak pegi tak tarikh ni?

3. G. Nuang, saya fobia ngan gunung ni dan tak pernah naik daytrip, biasa pegi naik tengah malam pastu stay satu malam kat Kem Lolo.esoknya baru naik sampai puncak. Dulu cuma letak nama kat 'pondok guard' sebelum memulakan pendakian. Skang ni kena guna permit jugak ke? plan pegi gunung ni 19 Jun.

TQ in advance


1.angsi aku xtau bape ringit sal aku xpenah bayo....masuk ikut bukit putus...
2.xyah permit..22 mei ko nak pg???lame lg tu..
3.nuang..aku rase ko tido lolo sok naik la..kalo tul power leh daytrip tp sendiri mau tangung laa..
4.apsal plan ko ni jauh 2 date die???

Ujang
Pendaki Tegar
Posts: 221
Joined: 15 Dec 2005, 00:22
Location: Damansara
Contact:

Re: Angsi - Bunga Buah - Nuang

Postby Ujang » 21 Jan 2010, 01:03

angsi ? mak aih... dah lama tak naik gunung nie... naik dr ulu bendol... dulu naik tulis nama jerk dekat pondok... sebab kekadang takder org jaga... hehe...

bunga buah? nie pun dah lama tak pegi... dulu ikut ronbout... sekarang nie ikut hotel sri malaysia...

nuang ? boleh nak day trip... naik dari pondok renjer lepas subuh pun boleh... budget 6 - 7 sampai puncak kalau maintain... kalo berlari naik-turun 3 jam pun boleh... hehe... :lol:

User avatar
misznanz
Pendaki Gunung
Posts: 35
Joined: 04 Mar 2009, 16:52
Location: on earth
Contact:

Re: Angsi - Bunga Buah - Nuang

Postby misznanz » 21 Jan 2010, 09:21

gegege :P

yang bener begini kokkk... ada trip ke kinabalu july nih bawak 'Komuniti istimewa', jadik, pengarah program (XPDC SALAM Kinabalu) suh sy arrange training yang WAJIB PERGI ie angsi - b.buah - nuang. saya pon tak tau mane dia dapat list gunung nih utk training ke kinabalu. tapik cam ok je kan...

So saya dah arrange jadual;

23 Jan : Bukit Broga
13 Feb : Bukit Broga
22 Feb : Gunung Angsi (wajib)
27 Feb : Bukit Broga
6 Mac : Bukit Tabur
19 Mac - 24 Mac : XPDC Mulu (confirm/Settle)
4 Apr : Batu Caves
17 Apr : Bukit Tabur
1 Mei : Batu caves
8 Mei : Bukit Broga
22 Mei : Gunung Bunga Buah (Wajib)
28 Mei - 30 Mei : Trip Berkelah (Sendiri/Masih dalam plan --> sapa mau join?)
5 Jun : Bukit Broga
19 Jun : Gunung Nuang (Wajib)
1 - 5 Jul : XPDC Salam Kinabalu --> end of programme

*Program wajib tu maknanya semua peserta Salam Kinabalu akan turut serta. Trip ke Mulu tu saya ngan member lain. dah confirm dari tahun lepas lagi. Trip ke Berkelah tu pula adalah tambahan program saya sendiri yang tengah carik orang yang nak pegi sama-sama. sape mau join?

**Program ni melibatkan 'Komuniti istimewa', so that seboleh-bolehnya kami elakkan bermalam di dalam hutan dan pergi ke tempat yang jauh.

Since saya dah reveal jadual program nih, sangatlah dialu-alukan sesiapa yang berminat untuk join sekali gus memberi semangat kepada 'komuniti istimewa' nih.

Kalau ada cadangan lain pun dialu-alukan...

TQ in advance :)

**Ujang, lastman ... date dah kasik... bolehlah plan awal ek ...hehehe

kabusgunung
Skuad GPS GO
Posts: 737
Joined: 19 Jan 2006, 20:31

Re: Angsi - Bunga Buah - Nuang

Postby kabusgunung » 21 Jan 2010, 10:06

byknyer aktvt... nak ikut

User avatar
orga
Senator Gunung
Posts: 2088
Joined: 05 Dec 2005, 22:09
Location: n9 & melaka
Contact:

Re: Angsi - Bunga Buah - Nuang

Postby orga » 21 Jan 2010, 10:53

Gunung Angsi kalo nk ikot tengkolok pon bole..
kalo ikot ulu bendol, kt belah ujung tu ada pondok jab. perhutanan..bole la register atau tya kt situ dulu..
kena permit ke idak skang tatau le..tp dulu aqu gi taderk plak..(last 2 thn lepas)
ImageImageImageImageImage

fadzli
Pendaki Gunung
Posts: 96
Joined: 09 Feb 2006, 23:57
Location: selangor
Contact:

Re: Angsi - Bunga Buah - Nuang

Postby fadzli » 21 Jan 2010, 11:38

peh! banyak gila xtvt ke broga? :lol:
LiveLEARNhikePLAY

User avatar
misznanz
Pendaki Gunung
Posts: 35
Joined: 04 Mar 2009, 16:52
Location: on earth
Contact:

Re: Angsi - Bunga Buah - Nuang

Postby misznanz » 21 Jan 2010, 12:18

kabus --> dipersilakan... ada emel? saya send itinerary

orga --> tiap kali naik, tiap kali tu gak sy bayar duit permit kat ketua, tak penah amik tau hal2 admin, dulu RM3, kalau tak silap taun lepas bayar RM5, naik kat ulu bendul. malangnya, ketua2 yang dihubungi semua kata tak ingat buat cane... apekah!

fadzli --> :lol: hik hik... mmg purposely buat banyak ke broga sebab paling dekat ngan umah... tapik boleh je tukar ke bukit tabur atau gunung datuk ke... kan kan kan...

Ujang
Pendaki Tegar
Posts: 221
Joined: 15 Dec 2005, 00:22
Location: Damansara
Contact:

Re: Angsi - Bunga Buah - Nuang

Postby Ujang » 21 Jan 2010, 14:19

misznanz wrote:**Ujang, lastman ... date dah kasik... bolehlah plan awal ek ...hehehe

asal nama aku kene petik lak nie... boleh jerk kalo nak suruh folo... tapi kene sponsor semua la... hehe... i nie beg pun takder... alang2 u nak belikan i beg... baik u belikan i kasut + baju + seluar + sleeping bag + bantal angin....... heheee :twisted:

User avatar
misznanz
Pendaki Gunung
Posts: 35
Joined: 04 Mar 2009, 16:52
Location: on earth
Contact:

Re: Angsi - Bunga Buah - Nuang

Postby misznanz » 21 Jan 2010, 15:36

Ujang wrote:
misznanz wrote:**Ujang, lastman ... date dah kasik... bolehlah plan awal ek ...hehehe

asal nama aku kene petik lak nie... boleh jerk kalo nak suruh folo... tapi kene sponsor semua la... hehe... i nie beg pun takder... alang2 u nak belikan i beg... baik u belikan i kasut + baju + seluar + sleeping bag + bantal angin....... heheee :twisted:


follow meh? nak kena bagi beg bagai.... hahaha... saya pun bawak beg kertas orang kasik masa kenduri je panjat angsi....nak tak? ada banyak design neh... 8) ...

User avatar
soulfly
Kerabat Gunung
Posts: 1147
Joined: 18 Mar 2008, 15:57
Location: SENTUL

Re: Angsi - Bunga Buah - Nuang

Postby soulfly » 21 Jan 2010, 17:05

ujang...
kalo ko takde bag aku leh kasik pinjam. guni kain kat umah aku ada banyak lagi,
kalo ko nk guna ko amik jelah hehehehehe
aku pun nk ikut jugak
lama sangat...

lastman
Pendaki Terlampau
Posts: 615
Joined: 14 Jan 2008, 23:51

Re: Angsi - Bunga Buah - Nuang

Postby lastman » 21 Jan 2010, 22:16

soulfly wrote:ujang...
kalo ko takde bag aku leh kasik pinjam. guni kain kat umah aku ada banyak lagi,
kalo ko nk guna ko amik jelah hehehehehe
aku pun nk ikut jugak


alamak jang otai pajero dah bersuare laaa....

User avatar
matsaiko
Senator Gunung
Posts: 2786
Joined: 22 Dec 2005, 16:52
Location: GOMBAK Territory

Re: Angsi - Bunga Buah - Nuang

Postby matsaiko » 23 Jan 2010, 09:20

'komuniti istimewa?
bole specified sket tak istimewa yg mcmana?
To Conquer Without Risk Is To Triumph Without Glory
www.azreenismail.com

User avatar
maclan
Pendaki Tegar
Posts: 256
Joined: 15 Jan 2007, 17:39
Location: Kaki Gunung
Contact:

Re: Angsi - Bunga Buah - Nuang

Postby maclan » 23 Jan 2010, 20:34

wah..betul2 terancang..bgus2..nk meyelit2 xleh ke,.hehhe

Gunung Angsi, klu trip rasmi...permit mendaki RM5/person, campsite, RM20/campsite..tandas pon kene bayar klu nk tandas yg xkongsi dgn org awam..xigt dh bape...leh hubungi pejabat perhutanan Kuala Pilah (perhutanan ke perhilitan?hehe) or leh call direct en roslan or en aziz kat angsi tu..klu xsilap ade bayaran rm10 lagi tuk map....ni semua kene arrangekan b4 trip la..ni semua citer trip rasmi..tp selalu org masuk koboi jek klu jumalh xramai...

Bunga Buah xyah permit..redah jek...coz ni bukan dlm kwsan jagaan/rekreasi..

Gunung Nuang..klu trip rasmi..same la citer dia dgn ANgsi..tp xla semahal Angsi..leh bhubung direct dgn org kat situ..xigt dh name pe n bape bayaran..
standar la org tido kem lolo dlu b4 naik summit..tp klu pakai jantung mekanikal..xde hal..leh redah..tp bak kate lastman..sendiri mau igt la..hehe

sekian info yg xseberapa ni....
http://www.kerex.multiply.com
outdoor in everywhere...

Image

User avatar
misznanz
Pendaki Gunung
Posts: 35
Joined: 04 Mar 2009, 16:52
Location: on earth
Contact:

Re: Angsi - Bunga Buah - Nuang

Postby misznanz » 23 Jan 2010, 22:31

Hmmm... Komuniti Istimewa ni sebenarnya adalah 'komuniti terpinggir' dalam pemahaman sig (Special Interest Group) kami. Ada 3 kelompok ie golongan fakir-miskin, anak atau ibu bapa yang mendapat kesan dari anak atau ibu bapa yang mengunakan dadah(atau bekas) dan komuniti orang asli. So that, utk program ini, insyaAllah, kita akan membawa golongan yang ke-2. Itupun bergantung kepada keputusan senat...erk... lain macAM plak... bergantung kepada kelulusan proposal. mean time, training la dulu... :D

User avatar
roket*
Pendaki Gunung
Posts: 181
Joined: 22 Sep 2009, 02:16
Location: KL-JB

Re: Angsi - Bunga Buah - Nuang

Postby roket* » 23 Jan 2010, 22:37

misznanz wrote:Hmmm... Komuniti Istimewa ni sebenarnya adalah 'komuniti terpinggir' dalam pemahaman sig (Special Interest Group) kami. Ada 3 kelompok ie golongan fakir-miskin, anak atau ibu bapa yang mendapat kesan dari anak atau ibu bapa yang mengunakan dadah(atau bekas) dan komuniti orang asli. So that, utk program ini, insyaAllah, kita akan membawa golongan yang ke-2. Itupun bergantung kepada keputusan senat...erk... lain macAM plak... bergantung kepada kelulusan proposal. mean time, training la dulu... :D


mati-mati aku ingat bawa orang OKU.
there is no such thing as failure, it is only a success* delay
-MARCcrewz-

User avatar
misznanz
Pendaki Gunung
Posts: 35
Joined: 04 Mar 2009, 16:52
Location: on earth
Contact:

Re: Angsi - Bunga Buah - Nuang

Postby misznanz » 23 Jan 2010, 22:52

maclan wrote:wah..betul2 terancang..bgus2..nk meyelit2 xleh ke,.hehhe

Gunung Angsi, klu trip rasmi...permit mendaki RM5/person, campsite, RM20/campsite..tandas pon kene bayar klu nk tandas yg xkongsi dgn org awam..xigt dh bape...leh hubungi pejabat perhutanan Kuala Pilah (perhutanan ke perhilitan?hehe) or leh call direct en roslan or en aziz kat angsi tu..klu xsilap ade bayaran rm10 lagi tuk map....ni semua kene arrangekan b4 trip la..ni semua citer trip rasmi..tp selalu org masuk koboi jek klu jumalh xramai...

Bunga Buah xyah permit..redah jek...coz ni bukan dlm kwsan jagaan/rekreasi..

Gunung Nuang..klu trip rasmi..same la citer dia dgn ANgsi..tp xla semahal Angsi..leh bhubung direct dgn org kat situ..xigt dh name pe n bape bayaran..
standar la org tido kem lolo dlu b4 naik summit..tp klu pakai jantung mekanikal..xde hal..leh redah..tp bak kate lastman..sendiri mau igt la..hehe

sekian info yg xseberapa ni....


Wah! info berguna, zillion thanx anyway.

Kalau nak join, sangat2 dialukan... kire confirmlah ye...hehe

atleast, boleh beri semangat kepada 'komuniti istimewa', dan juga boleh menambah kekuatan kpd sukarelawan yg terbabit.

Pasal Nuang tu, saya akan cakap kpd programme mgr utk revise semula, mungkin kita tgk prestasi masing2 masa panjat angsi februari nanti.

**misi training ke broga pagi tadi berjaya dan misi tamat mandi manda di sg tekala

User avatar
misznanz
Pendaki Gunung
Posts: 35
Joined: 04 Mar 2009, 16:52
Location: on earth
Contact:

Re: Angsi - Bunga Buah - Nuang

Postby misznanz » 24 Jan 2010, 19:44

roket* wrote:mati-mati aku ingat bawa orang OKU.


hehehe...

dulu penah plan nak bawak OKU but then ada banyak perkara kena dititikberatkan (keselamatan dan kesihatanm dan lain-lain)... jadik bila AADK ngan KBS bagi cadangan ni, maka merekalah 'Komuniti Istimewa' itew...:)

User avatar
maclan
Pendaki Tegar
Posts: 256
Joined: 15 Jan 2007, 17:39
Location: Kaki Gunung
Contact:

Re: Angsi - Bunga Buah - Nuang

Postby maclan » 25 Jan 2010, 22:22

same2..info yg xseberape pon..membantu sesama kawan...saye dlu pon..otai2 dlm ni jgk yg bantu...kogsi info...

klu invite...klu free..insyaallah leh nk join..hehe

baru tbace balik... wah Trip mulu termasuk dlm traning ke Kinabalu ke..huhu..mcm tbalik plak..hehe..

klu pandangan saye la..

klu nk naik kinabalu ni..better trening naik basikal or lagi ok mountain bike..best jgk naik basikal masuk hutan ni...leh kuatkan otot2 peha kite...
trek kinabalu..lain dari gunung2 biase di semenanjung ni....special..ade beribu tangga..

lg ok trening naik tangga terus..heheeh..naik batu caves ke 10 kali...hhuhuhu
http://www.kerex.multiply.com
outdoor in everywhere...

Image

Ujang
Pendaki Tegar
Posts: 221
Joined: 15 Dec 2005, 00:22
Location: Damansara
Contact:

Re: Angsi - Bunga Buah - Nuang

Postby Ujang » 25 Jan 2010, 22:48

misznanz wrote:follow meh? nak kena bagi beg bagai.... hahaha... saya pun bawak beg kertas orang kasik masa kenduri je panjat angsi....nak tak? ada banyak design neh... 8) ...

hehe... ok gak tue.. nanti tolong anta kat rumah eh...
soulfly wrote:ujang...
kalo ko takde bag aku leh kasik pinjam. guni kain kat umah aku ada banyak lagi,
kalo ko nk guna ko amik jelah hehehehehe
aku pun nk ikut jugak

uhuk2... guni? mcm tok santa la polak nanti... takper la... beg kertas tue ringan skit... jom la kita join... apa barang bawak beg garfield...
lastman wrote:alamak jang otai pajero dah bersuare laaa....

jaga2 woo... sekarang nie dia chip rumble org... takootttt.... hehe

User avatar
misznanz
Pendaki Gunung
Posts: 35
Joined: 04 Mar 2009, 16:52
Location: on earth
Contact:

Re: Angsi - Bunga Buah - Nuang

Postby misznanz » 26 Jan 2010, 09:54

Ujang -->
umah tak tau, nanti g angsi sesama, saya kasik ok? hehe... 8)

maclan-->
Mulu tu tak termasuk training ke Kinabalu. Tu trip saya sendiri pegi ngan member2 'kelaut'.
Dapat beli tiket ke miri yang murah tahun lepas, terus buat trip ni.

Basikal? mana mau carik ongkos bang? :roll:

User avatar
misznanz
Pendaki Gunung
Posts: 35
Joined: 04 Mar 2009, 16:52
Location: on earth
Contact:

Re: Angsi - Bunga Buah - Nuang

Postby misznanz » 26 Jan 2010, 10:14

Ada perubahan dari segi training :

13 Feb Bukit Broga
14-15 Feb Salam Summer Camp (Summer dimusim hujan)
20 Feb Gunung Angsi
6 Mac Bukit Tabur
13 Mac Bukit Broga (Sdn Bhd)
19-24 Mac XPDC Mulu (Sdn bhd)
10 April Bukit Broga (Sdn Bhd)
17 April Bukit Tabur
25 April Bukit Broga
8 Mei Batu Caves
22 Mei Gunung Bunga Buah
28 - 30 Mei Air Terjun Berkelah (Sdn Bhd) ~ Calling for Berkelah!...mari-mari
5 Jun Bukit Broga
13 Jun Batu Caves
19 Jun Gunung Datuk --> Ganti Gunung Nuang
27 Jun Bukit Broga (Sdn Bhd)
1-5 Julai XPDC Salam Kinabalu.

User avatar
maclan
Pendaki Tegar
Posts: 256
Joined: 15 Jan 2007, 17:39
Location: Kaki Gunung
Contact:

Re: Angsi - Bunga Buah - Nuang

Postby maclan » 26 Jan 2010, 12:05

name XPDC ni XPDC Salam Kinabalu kan..

actually..kebetulan..name saye pon salam...

leh tumpang sekaki la..heheh
http://www.kerex.multiply.com
outdoor in everywhere...

Image

User avatar
misznanz
Pendaki Gunung
Posts: 35
Joined: 04 Mar 2009, 16:52
Location: on earth
Contact:

Re: Angsi - Bunga Buah - Nuang

Postby misznanz » 27 Jan 2010, 12:00

dengarnya, dari broga boleh terus ke Gunung Tok Wan. Kalau betul, teringin jugak nak kesana. Macamana ye?

User avatar
maclan
Pendaki Tegar
Posts: 256
Joined: 15 Jan 2007, 17:39
Location: Kaki Gunung
Contact:

Re: Angsi - Bunga Buah - Nuang

Postby maclan » 29 Jan 2010, 10:30

misznanz wrote:dengarnya, dari broga boleh terus ke Gunung Tok Wan. Kalau betul, teringin jugak nak kesana. Macamana ye?


Yup..mmg boleh terus ke gunung Tok Wan (675 meter) dr Broga tu...perjalanan dlm 3KM jgak.. turun bukit sikit n baik balik terus ke puncak...ni melalu info bacaan saye la...katanye laluan dia biase jek.santai jek...lebih kurang sejam or lebih kit la perjalanannya...

actually saye sendiri pon xg lagi..tp pernah mcari info la sbb nk g jgk..tp xjadi..xtau bile nk g ni...

skdar kgsi info stkat yg tau..huhu..
dh pergi nnt.update la info ek..
http://www.kerex.multiply.com
outdoor in everywhere...

Image

User avatar
biNGai
Kerabat Gunung
Posts: 3215
Joined: 19 Dec 2005, 13:18

Re: Angsi - Bunga Buah - Nuang

Postby biNGai » 29 Jan 2010, 23:47

denga cite kt blakang Gunung Tok Wan tuh ade satu lagi puncak..ade sesapa bole kompom?
M.A.L.A.S - Copyright © 2003-2009. All rights reserved.
"Demi langit beserta seluruh binaannya, Demi bumi serta yang ada di hamparannya, Demi jiwa dan seluruh penyempurnaannya.."

User avatar
yonrawk
Pendaki Sondol
Posts: 456
Joined: 03 Nov 2006, 11:11
Location: JB

Re: Angsi - Bunga Buah - Nuang

Postby yonrawk » 03 Feb 2010, 13:45

misznanz wrote:Ada perubahan dari segi training :

13 Feb Bukit Broga
14-15 Feb Salam Summer Camp (Summer dimusim hujan)
20 Feb Gunung Angsi
6 Mac Bukit Tabur
13 Mac Bukit Broga (Sdn Bhd)
19-24 Mac XPDC Mulu (Sdn bhd)
10 April Bukit Broga (Sdn Bhd)
17 April Bukit Tabur
25 April Bukit Broga
8 Mei Batu Caves
22 Mei Gunung Bunga Buah
28 - 30 Mei Air Terjun Berkelah (Sdn Bhd) ~ Calling for Berkelah!...mari-mari
5 Jun Bukit Broga
13 Jun Batu Caves
19 Jun Gunung Datuk --> Ganti Gunung Nuang
27 Jun Bukit Broga (Sdn Bhd)
1-5 Julai XPDC Salam Kinabalu.


Makaiihh.... padatnye program. Mau kembang semangkuk betis nih.... ekekekeke...

Info terbaru aku dengar la kan bukit broga juga dikenali sbg bukit brogate... sbb en. colgate selalu naik bukit itew ekekeke (info ini tak leh pakai, utk melawak je taw)
He who makes beast out of himself, get rid of the pain of being a man~ Dr. Johnson (1709-1784)

User avatar
misznanz
Pendaki Gunung
Posts: 35
Joined: 04 Mar 2009, 16:52
Location: on earth
Contact:

Re: Angsi - Bunga Buah - Nuang

Postby misznanz » 03 Feb 2010, 14:17

hmmm... sapa mau pegi? nak ikut...

**Gunung tok wan dulu... lepas gunung tokwan, baru lepas lagi ke gunung selepas itu...

User avatar
maclan
Pendaki Tegar
Posts: 256
Joined: 15 Jan 2007, 17:39
Location: Kaki Gunung
Contact:

Re: Angsi - Bunga Buah - Nuang

Postby maclan » 03 Feb 2010, 22:29

bile?
http://www.kerex.multiply.com
outdoor in everywhere...

Image

User avatar
nazryst
Pendaki Terlampau
Posts: 650
Joined: 16 Feb 2006, 12:17
Location: Natural Geography
Contact:

Re: Angsi - Bunga Buah - Nuang

Postby nazryst » 04 Feb 2010, 12:15

maclan wrote:bile?


esok kot..ermmm mungkin jap lagi....eehhhh sekarang laaaa....alamak... lu fikir laa sendiri...hehe

anna_zeey
Pendaki Gunung
Posts: 41
Joined: 24 Feb 2009, 08:39

Re: Angsi - Bunga Buah - Nuang

Postby anna_zeey » 08 Feb 2010, 10:16

misznanz,
Trip Broga, menarik2..nk itotttt..cam ner ek.. :P

User avatar
misznanz
Pendaki Gunung
Posts: 35
Joined: 04 Mar 2009, 16:52
Location: on earth
Contact:

Re: Angsi - Bunga Buah - Nuang

Postby misznanz » 22 Feb 2010, 15:38

update terkini...

Program Bersama Golongan Istimewa ni cancel. bagaimanapun, xtvt tetap berjalan seperti biasa. Might be ada perubahan here and there.

Apepun, sabtu lepas dah pegi Gunung Tok Wan, betullah bagai dikata, trek santai, tapik sy pancit jugak masa nak sampai puncak, sebenarnya dah demotivate nak teruskan pendakian sebab rasa dah jauh bebenor jalan tapi sebenarnya baru 250meter bergerak...aduyaiii... but alhamdulillah, selamat pergi dan selamat kembali.

Estimate time : (Bermula dari puncak Broga)
Pegi 2 jam
balik 1 jam

*Those yang buat day trip, bawak payung siap2 sebab panas terik bila kuar dari hutan (masa nak tempuh turun broga)...hehehe...

**erk, mr moderator, tak salahkan letak info ni kat post (pertanyaan gunung) nih...hehhh...

User avatar
misznanz
Pendaki Gunung
Posts: 35
Joined: 04 Mar 2009, 16:52
Location: on earth
Contact:

Re: Angsi - Bunga Buah - Nuang

Postby misznanz » 22 Feb 2010, 16:42

anna_zeey wrote:misznanz,
Trip Broga, menarik2..nk itotttt..cam ner ek.. :P


biasanya kalau tak g memana, memang pegi broga je lah rutin mingguan.Nak ikut boleh je, bak fesbuk, senang nak invite.

User avatar
yonrawk
Pendaki Sondol
Posts: 456
Joined: 03 Nov 2006, 11:11
Location: JB

Re: Angsi - Bunga Buah - Nuang

Postby yonrawk » 23 Feb 2010, 09:44

misznanz wrote:tapik sy pancit jugak masa nak sampai puncak, sebenarnya dah demotivate nak teruskan pendakian sebab rasa dah jauh bebenor jalan tapi sebenarnya baru 250meter bergerak...aduyaiii... ...


uiissshh baru 250meter??? aku ingatkan dah 25km...ekekekeke.. (sorry terbahan) :mrgreen:

Nasihat saya, banyakkan lagi trening, banyakkan joging tak kisah pagi ke petang ke, kamu boleh set sendiri mana free time. Sebeb nya hobi mendaki/hiking ni memerlukan level fitness yg agak tinggi. Trening ni pon bukan ambil jangka masa terdekat sebulan dua, dan mungkin memakan masa lebih lama. Bergantung pada ketahanan badan.

Saya harap kamu dapat terima tips/teguran ini, bukan ape. Ia juga untuk kebaikan kamu bukan setakat badan jadi sehat cergas tapi untuk mengelakkan major injury masa mendaki/hiking.

Terima kasih la sebab berkongsi cerita, kiotg kawan2 pendaki sappot usaha geng2 yg minat mendaki ni.

Chayokkk... chayokkk..!!! :P
He who makes beast out of himself, get rid of the pain of being a man~ Dr. Johnson (1709-1784)

Ujang
Pendaki Tegar
Posts: 221
Joined: 15 Dec 2005, 00:22
Location: Damansara
Contact:

Re: Angsi - Bunga Buah - Nuang

Postby Ujang » 23 Feb 2010, 20:32

yonrawk wrote:uiissshh baru 250meter??? aku ingatkan dah 25km...ekekekeke.. (sorry terbahan) :mrgreen:
abg yon nie mana main ratus meter... semua riban riban meter punya... :lol:

User avatar
biNGai
Kerabat Gunung
Posts: 3215
Joined: 19 Dec 2005, 13:18

Re: Angsi - Bunga Buah - Nuang

Postby biNGai » 23 Feb 2010, 21:47

aku tayah treining pon ok je naik gunung..ekekeke

apa yang penting..mental kuwattt!! :mrgreen:
M.A.L.A.S - Copyright © 2003-2009. All rights reserved.
"Demi langit beserta seluruh binaannya, Demi bumi serta yang ada di hamparannya, Demi jiwa dan seluruh penyempurnaannya.."

User avatar
mizi
Kerabat Gunung
Posts: 1308
Joined: 17 Jul 2006, 15:22
Location: perlis
Contact:

Re: Angsi - Bunga Buah - Nuang

Postby mizi » 23 Feb 2010, 22:51

Ujang wrote:
yonrawk wrote:uiissshh baru 250meter??? aku ingatkan dah 25km...ekekekeke.. (sorry terbahan) :mrgreen:
abg yon nie mana main ratus meter... semua riban riban meter punya... :lol:

hehehehhehe.....urukhaii la kalu berani
climb long trail
p11at

User avatar
yonrawk
Pendaki Sondol
Posts: 456
Joined: 03 Nov 2006, 11:11
Location: JB

Re: Angsi - Bunga Buah - Nuang

Postby yonrawk » 24 Feb 2010, 14:31

Ujang: heekelleeehh... abg ujang ni. Taw la gogo tersohor 2009. :mrgreen:

Ngai : Ko mmg mental kuat ngai, sbb orang2 yg mental kuat je yg tido atas trek... ekeke :lol:

Mizi : hang urukhai takda gigi mmg takyah trening, kang gugur semua kang... kah kah kah kah kah :lol:
He who makes beast out of himself, get rid of the pain of being a man~ Dr. Johnson (1709-1784)

apexx
Pendaki Tegar
Posts: 255
Joined: 27 Jan 2006, 09:38
Location: S.A
Contact:

Re: Angsi - Bunga Buah - Nuang

Postby apexx » 08 Mar 2010, 02:49

cik misnanz,

sy pun tergolong dlm komuniti istimewa, bleh join x trip ni..terutama salam kinabalu tuh..;)..

User avatar
misznanz
Pendaki Gunung
Posts: 35
Joined: 04 Mar 2009, 16:52
Location: on earth
Contact:

Re: Angsi - Bunga Buah - Nuang

Postby misznanz » 10 Mar 2010, 11:39

yonrawk wrote:
uiissshh baru 250meter??? aku ingatkan dah 25km...ekekekeke.. (sorry terbahan) :mrgreen:

Nasihat saya, banyakkan lagi trening, banyakkan joging tak kisah pagi ke petang ke, kamu boleh set sendiri mana free time. Sebeb nya hobi mendaki/hiking ni memerlukan level fitness yg agak tinggi. Trening ni pon bukan ambil jangka masa terdekat sebulan dua, dan mungkin memakan masa lebih lama. Bergantung pada ketahanan badan.

Saya harap kamu dapat terima tips/teguran ini, bukan ape. Ia juga untuk kebaikan kamu bukan setakat badan jadi sehat cergas tapi untuk mengelakkan major injury masa mendaki/hiking.

Terima kasih la sebab berkongsi cerita, kiotg kawan2 pendaki sappot usaha geng2 yg minat mendaki ni.

Chayokkk... chayokkk..!!! :P


wah sentap... hehehe... 250m tu bukan dari starting, tapi sebenarnya dalam 500m lagi nak sampai puncak. masa tu demotivate sebab kaki dah sakit sangat (problm saraf). gerak gile slow. but yet, fitness makin kurang since a month dan paling utama, bak kata bingai, mentality dah drop.

ape2pun, memang perlukan sokongan membina dari rakan2 GO, sakit2 pun saya teruskan jugak dengan misi kecil-kecilan dan ringan-ringan so tak injured teruk. InsyaAllah, next trip Mulu (pegi camp 5 je - pinnacles & a few caves) 19 -24mac. doakan saya ye.


Return to “Pertanyaan Gunung”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests