Need Info Gunung Batu Putih

Kaunter khas untuk mencari maklumat berkaitan gunung dari rakan gunung yang lain.

Moderator: nadir

Post Reply
User avatar
buDak gUnUng
Pendaki Gunung
Posts: 63
Joined: 13 Mar 2009, 23:31

Need Info Gunung Batu Putih

Post by buDak gUnUng »

Salam sohabat2 GO semua...
kawan amat2 memerlukan info tentang gunung ni...

info yg amat2 diperlukan:-
- perlu pakai Guide x (ke boleh sondol aje sebab dh ade trek)
- tentative secara ringkas (jumpa ape, kem site ape, ape2 la yg berkaitan)
- brapa hari masa yang sesuai utk gunung ni (kira santai punyer)
- apakah keistimewaan gunung ni

perancangan bln 3 ni nk pi... ade sesiapa nk pollow?

bantuan sohabat GO semua amatlah dihargai....

________________________________________________________________________________________
dUnIa InI AmAtLaH LuAs UnTuK dItErOkAi... oLeH iTu HaRgAiLaH aPa YaNg SuDaH dIKeCaPi......

User avatar
span
Pendaki Sondol
Posts: 415
Joined: 22 Aug 2008, 10:44
Location: atas batu
Contact:

Re: Need Info Gunung Batu Putih

Post by span »

-L@YAN JeW MeNtEL Tu BeB-

User avatar
buDak gUnUng
Pendaki Gunung
Posts: 63
Joined: 13 Mar 2009, 23:31

Re: Need Info Gunung Batu Putih

Post by buDak gUnUng »


thanks bro for info... dh mcm baca buku citer pulak... kekekekek... yg penting intipatinyer....

________________________________________________________________________________________
dUnIa InI AmAtLaH LuAs UnTuK dItErOkAi... oLeH iTu HaRgAiLaH aPa YaNg SuDaH dIKeCaPi......

User avatar
mizi
Kerabat Gunung
Posts: 1308
Joined: 17 Jul 2006, 15:22
Location: perlis
Contact:

Re: Need Info Gunung Batu Putih

Post by mizi »

buDak gUnUng wrote:

thanks bro for info... dh mcm baca buku citer pulak... kekekekek... yg penting intipatinyer....ambik guide lah...kang ke bidor lak korang...

________________________________________________________________________________________
dUnIa InI AmAtLaH LuAs UnTuK dItErOkAi... oLeH iTu HaRgAiLaH aPa YaNg SuDaH dIKeCaPi......
climb long trail
p11at

User avatar
yonrawk
Pendaki Sondol
Posts: 456
Joined: 03 Nov 2006, 11:11
Location: JB

Re: Need Info Gunung Batu Putih

Post by yonrawk »

ok la tu sampai bidor.... bleh naik bahgading terus.
He who makes beast out of himself, get rid of the pain of being a man~ Dr. Johnson (1709-1784)

User avatar
mizi
Kerabat Gunung
Posts: 1308
Joined: 17 Jul 2006, 15:22
Location: perlis
Contact:

Re: Need Info Gunung Batu Putih

Post by mizi »

yonrawk wrote:ok la tu sampai bidor.... bleh naik bahgading terus.
klu sampai bidor ok lah...aku takut pusing2 dlm hutan tu ajerrr...sedangkan kami yg byk kali p pon asyik terbabas di sungai y tuh hahhahhaaa
climb long trail
p11at

apexx
Pendaki Tegar
Posts: 256
Joined: 27 Jan 2006, 09:38
Location: S.A
Contact:

Re: Need Info Gunung Batu Putih

Post by apexx »

kat sini kena jaga2 sket, kang x psl ade org halau korg blk..wakak..g mintak permit n di nasihati pakai guide,tp klo korg nk gamble pe salah nye kn..br best, xplore..heheh..gudluck

petis tekan
Pendaki Gunung
Posts: 151
Joined: 28 Jun 2006, 20:53
Location: Birulautandalam

Re: Need Info Gunung Batu Putih

Post by petis tekan »

suwara seworang guide white rock!! hai apexx, lama x bsuwa muka.. :)
apexx rokksss!!!!

petis tekan
lesung pipit di pipi..

User avatar
buDak gUnUng
Pendaki Gunung
Posts: 63
Joined: 13 Mar 2009, 23:31

Re: Need Info Gunung Batu Putih

Post by buDak gUnUng »

apexx wrote:kat sini kena jaga2 sket, kang x psl ade org halau korg blk..wakak..g mintak permit n di nasihati pakai guide,tp klo korg nk gamble pe salah nye kn..br best, xplore..heheh..gudluck
ooOOoo... cos utk permit tu agak2 brapa posen & nk amik kt mana? kalau pasal guide ni, kene pakai guide sana ker atau guide sendiri sudah memadai...?

________________________________________________________________________________________
dUnIa InI AmAtLaH LuAs UnTuK dItErOkAi... oLeH iTu HaRgAiLaH aPa YaNg SuDaH dIKeCaPi......

User avatar
mizi
Kerabat Gunung
Posts: 1308
Joined: 17 Jul 2006, 15:22
Location: perlis
Contact:

Re: Need Info Gunung Batu Putih

Post by mizi »

buDak gUnUng wrote:
apexx wrote:kat sini kena jaga2 sket, kang x psl ade org halau korg blk..wakak..g mintak permit n di nasihati pakai guide,tp klo korg nk gamble pe salah nye kn..br best, xplore..heheh..gudluck
ooOOoo... cos utk permit tu agak2 brapa posen & nk amik kt mana? kalau pasal guide ni, kene pakai guide sana ker atau guide sendiri sudah memadai...?

________________________________________________________________________________________
dUnIa InI AmAtLaH LuAs UnTuK dItErOkAi... oLeH iTu HaRgAiLaH aPa YaNg SuDaH dIKeCaPi......
klu korang gamble ok gak tp hati mo kental dan yakin akan trek yg korang nak g nihh...guide org asli pon buleh...rakan2 kt sini pon buleh jd guide korang.....
climb long trail
p11at

apexx
Pendaki Tegar
Posts: 256
Joined: 27 Jan 2006, 09:38
Location: S.A
Contact:

Re: Need Info Gunung Batu Putih

Post by apexx »

budak gunung,

psl ape saya soh amek gak permit, tkt ade ranger hutan meronda2 kt area situ, kang di buat nye die halau korg blk,x ke kes naye,klo ade permit nanti, korg tunjuk je permit tuh, ni no fon pejabat hutan daerah tapah 05-4011216, awak anto je surat request permission utk naik gng bt puteh,berserta wang pos rm10 saya rasa, utk kepastian awak call jee..

untuk guide tuh,tepuk dada,tanya selera aaa,kalo korg yakin n percaya,ade log n map n gps ke..haa,hentam aa saje..klo nk guide mizi leh tlg bwk kn kn..heheh..

petis tekan,

i misshh u..u pe cite skg nie,da kawen kaa?? i mane ade rokss,i layan m.daud kilau aa..

petis tekan
Pendaki Gunung
Posts: 151
Joined: 28 Jun 2006, 20:53
Location: Birulautandalam

Re: Need Info Gunung Batu Putih

Post by petis tekan »

misss u so muchhh... muahhh...
kawen? blum lagi le pek... :)
eh dulu lu ckp lu rokss..!makna nyer aku ngan manso je la makan cicak skang ni.!!hehehehe...
pek,jum benum.. hehehehe...janji rokksss!!!!


petis tekan
lesung pipit di pipi..

User avatar
mizi
Kerabat Gunung
Posts: 1308
Joined: 17 Jul 2006, 15:22
Location: perlis
Contact:

Re: Need Info Gunung Batu Putih

Post by mizi »

apexx...skrg bule lg rm 10 permit...lepas nih akn di kuatkuasakan satu kepala rm 5 permit msk hutan hehhehehee...kalu nk p ngan aku....aku x mo 2 ari...mo 3 ari ekekekekeke...nK 2 ari kalu ajak abg apexx....dia langkah panjang hehehehhe
climb long trail
p11at

apexx
Pendaki Tegar
Posts: 256
Joined: 27 Jan 2006, 09:38
Location: S.A
Contact:

Re: Need Info Gunung Batu Putih

Post by apexx »

petis tekan,

aiiyaa,x kawen lg ke??ade chance ni..wakaka..eh,jd black metal aa br best,leh sembelih n mkn kambing,jd rock mkn cicak je ekk, eee,x best nye..wakkaka..benum??pe brg naik benum, skg ni i layan treking pkai cargo pant n kasut goretex n pkai windbreaker columbia, maklum aa sejuk kn kt sini..wakaka..

mizi,

nk naik 2 hari 1 mlm je ke..wakka..langkah aku mmg pjg, tp napas aku x ckp pjg sama cm langkah aku..wakakka..so,sorri aa,x leh nk join..mintak nyawa woo 2 hari 1 mlm, x leisure aa naik gng cmtuh..owh, bile ny nk jd rm5 sekepala ni mizi??

User avatar
mizi
Kerabat Gunung
Posts: 1308
Joined: 17 Jul 2006, 15:22
Location: perlis
Contact:

Re: Need Info Gunung Batu Putih

Post by mizi »

apexx wrote:petis tekan,

aiiyaa,x kawen lg ke??ade chance ni..wakaka..eh,jd black metal aa br best,leh sembelih n mkn kambing,jd rock mkn cicak je ekk, eee,x best nye..wakkaka..benum??pe brg naik benum, skg ni i layan treking pkai cargo pant n kasut goretex n pkai windbreaker columbia, maklum aa sejuk kn kt sini..wakaka..

mizi,

nk naik 2 hari 1 mlm je ke..wakka..langkah aku mmg pjg, tp napas aku x ckp pjg sama cm langkah aku..wakakka..so,sorri aa,x leh nk join..mintak nyawa woo 2 hari 1 mlm, x leisure aa naik gng cmtuh..owh, bile ny nk jd rm5 sekepala ni mizi??
sampai jab hutan perak dh betul2 declare...skrg mgkn tgh ckp2 kosong je kut....maklum la gumen x de wit skrg hahahhaha....bayo jelah nk wt cmne kan...apex 2 hari 1 mlm buleh...tp smpai blk 1 je lah hahhahaahha
climb long trail
p11at

Post Reply