Page 2 of 2

Re: Gunung Ledang dah di buka semula ?

Posted: 04 Apr 2012, 16:05
by Freelance
minggu lepas ada member naik..siap bergambar kt batu. puncak gunung ledang.... akan datang trip saya lak.ahaks!!!

Re: Gunung Ledang dah di buka semula ?

Posted: 04 Apr 2012, 16:20
by Denan
Freelance wrote:minggu lepas ada member naik..siap bergambar kt batu. puncak gunung ledang.... akan datang trip saya lak.ahaks!!!
ada sorang tu bergambo x bebaju... beketul ketul badan :mrgreen: :keke:

Re: Gunung Ledang dah di buka semula ?

Posted: 04 Apr 2012, 16:25
by shahrul
Freelance wrote:minggu lepas ada member naik..siap bergambar kt batu. puncak gunung ledang.... akan datang trip saya lak.ahaks!!!
yebetul tu... diorang begambo kat batu puncak

reseb satu seat aaa akak :minum:

Re: Gunung Ledang dah di buka semula ?

Posted: 04 Apr 2012, 17:34
by Freelance
shahrul wrote:
Freelance wrote:minggu lepas ada member naik..siap bergambar kt batu. puncak gunung ledang.... akan datang trip saya lak.ahaks!!!
yebetul tu... diorang begambo kat batu puncak

reseb satu seat aaa akak :minum:

shahrul.. ko tak serik ke nak folow trip akak.. skrg kan akak dah dibanned.. kalo serik ..tak yah folow akak.. ramai lagi gogo lain yg berkaliber.... wat trip tip top.. cerdik pandai..ahaks!!! :tembak:

Re: Gunung Ledang dah di buka semula ?

Posted: 04 Apr 2012, 17:47
by shahrul
Freelance wrote: shahrul.. ko tak serik ke nak folow trip akak.. skrg kan akak dah dibanned.. kalo serik ..tak yah folow akak.. ramai lagi gogo lain yg berkaliber.... wat trip tip top.. cerdik pandai..ahaks!!! :tembak:
nak serik mende kak saya bukan penah ikut akak lagi pun :lidah:

nak masuk trip orang pandai2 bawak diri la ye tak..
kalo masuk hutan mau layanan hotel 5 bintang memang tarak patut le.. ahaha

peace

Re: Gunung Ledang dah di buka semula ?

Posted: 04 Apr 2012, 21:10
by Freelance
shahrul wrote:
Freelance wrote: shahrul.. ko tak serik ke nak folow trip akak.. skrg kan akak dah dibanned.. kalo serik ..tak yah folow akak.. ramai lagi gogo lain yg berkaliber.... wat trip tip top.. cerdik pandai..ahaks!!! :tembak:
nak serik mende kak saya bukan penah ikut akak lagi pun :lidah:

nak masuk trip orang pandai2 bawak diri la ye tak..
kalo masuk hutan mau layanan hotel 5 bintang memang tarak patut le.. ahaha

peace
ko yg tak pernah folow akak nya trip lagi bahaya wei... lagi akak takut skrg ni ahaks!!! ko tak terpengaruh ke? skrg ckp siang2.. ni tarak layanan firstclass k.... ahaks!! pasni akan wat sistem baru.. sistem lama dah tak relevan untuk digunapakai... pasni tarak sape pun akan merasa langsung masakan akak.... ahaks!!! tunggu ler trip baru...dan sistem baru...ahaks!!!

Re: Gunung Ledang dah di buka semula ?

Posted: 04 Apr 2012, 21:15
by shahrul
halamak chef sudah mogok tamau masak :(

balik ke topik asal, silakan kembali tuan tanah

Re: Gunung Ledang dah di buka semula ?

Posted: 05 Apr 2012, 12:31
by ikan-lelumba
confuse la. nape Taman Negara cakap bole sampai puncak mahligai ja.

Re: Gunung Ledang dah di buka semula ?

Posted: 05 Apr 2012, 22:50
by arejent
Baru ternampak gambo bebudak kt puncak Ledang pada 24-25 bulan lepas. dah official ke blum ek Ledang nie?

Re: Gunung Ledang dah di buka semula ?

Posted: 06 Apr 2012, 11:07
by kenoi
btoi ka dah bleh smpi puncak ni..
jgn smpi puncak mahligai dah la, mmg kena maki hamun je nnt... :tembak:
makan ke tak itu blkg kira, janji smpi batu puncak ledang... :minum:

Re: Gunung Ledang dah di buka semula ?

Posted: 13 Apr 2012, 17:30
by dinosaur
31 march-1 april 2012 baru ni saya baru je naik gunung ledang secara legally.
alhamdulillah...
selamat melalui bukit semput, lagenda trail, batu orkid, kolam anak gajah, batu sampan, batu kapal, sungai tiga segi, gua kambing, batu hampar, taman bonsai, bukit botak, puncak gunung ledang...
oleh kerana, lalu trek taman negara ledang johor dari tangkak...info dr group yg sy join, kene standby duit guider rm 250, coz tmpt itu skrg telah di beli oleh singapore...
namun maklumat tersebut masih perlu di check kesahihan nya...

Re: Gunung Ledang dah di buka semula ?

Posted: 17 Apr 2012, 08:42
by pulut_itam
dinosaur wrote:31 march-1 april 2012 baru ni saya baru je naik gunung ledang secara legally.
alhamdulillah...
selamat melalui bukit semput, lagenda trail, batu orkid, kolam anak gajah, batu sampan, batu kapal, sungai tiga segi, gua kambing, batu hampar, taman bonsai, bukit botak, puncak gunung ledang...
oleh kerana, lalu trek taman negara ledang johor dari tangkak...info dr group yg sy join, kene standby duit guider rm 250, coz tmpt itu skrg telah di beli oleh singapore...
namun maklumat tersebut masih perlu di check kesahihan nya...
aik! pulau batu putih..dah dapat...
Takkan Gunung Ledang pun nak kena kebas....erk! biar betul..!!

kena siasat dulu nie beb!

Re: Gunung Ledang dah di buka semula ?

Posted: 17 Apr 2012, 20:43
by ikan-lelumba
seingat saya, kalau tak silap masa saya naik tahun 2010 melalui Sagil, beberapa minggu sblm trek gunung ledang ditutup, bayaran guide baru RM140 (max 10 org.). Ade lagi bayaran2 lain spt entrance fee, permit, insuran, deposit sampah, tapak khemah. Mahal la kalu guide fee dah naik ke RM250.

Re: Gunung Ledang dah di buka semula ?

Posted: 10 Jun 2012, 19:44
by burningredberry
pulut_itam wrote:
dinosaur wrote:31 march-1 april 2012 baru ni saya baru je naik gunung ledang secara legally.
alhamdulillah...
selamat melalui bukit semput, lagenda trail, batu orkid, kolam anak gajah, batu sampan, batu kapal, sungai tiga segi, gua kambing, batu hampar, taman bonsai, bukit botak, puncak gunung ledang...
oleh kerana, lalu trek taman negara ledang johor dari tangkak...info dr group yg sy join, kene standby duit guider rm 250, coz tmpt itu skrg telah di beli oleh singapore...
namun maklumat tersebut masih perlu di check kesahihan nya...
aik! pulau batu putih..dah dapat...
Takkan Gunung Ledang pun nak kena kebas....erk! biar betul..!!

kena siasat dulu nie beb!

Betul ke?
Dah macam sama citer Kinabalu Park dgn Poring je. Org Ranau dah bising pasal rumour dua tempat nie bukan under Sutera Habour dah, ada company dr Singapore beli. ✗ pasti la betul ke ✗ citer nie, tp org Sabah dah bising. Banyak posting pasal nie

Kalau betul la, habis semua tempat kene jual kat Singapore :tembak:

Re: Gunung Ledang dah di buka semula ?

Posted: 12 Jun 2012, 12:23
by Freelance
Trip saya baru je lepas naik gunung Ledang... alhamdulillah sampai kt puncak ledang..

Re: Gunung Ledang dah di buka semula ?

Posted: 12 Jun 2012, 16:24
by Denan
Freelance wrote:Trip saya baru je lepas naik gunung Ledang... alhamdulillah sampai kt puncak ledang..
Tahniah2.... insyaallah hujung bulan ni saya ke puncak ledang... :mrgreen:

Re: Gunung Ledang dah di buka semula ?

Posted: 21 Jun 2012, 01:44
by shahrul
Denan wrote: Tahniah2.... insyaallah hujung bulan ni saya ke puncak ledang... :mrgreen:
trip yaya buat ke bang nan?
bila tarikhnye tuu..

Re: Gunung Ledang dah di buka semula ?

Posted: 22 Jun 2012, 15:50
by Denan
shahrul wrote:trip yaya buat ke bang nan?
bila tarikhnye tuu..
ya benerrr... trip yaya ngan abg mael... shahrul jom le memeriahkan majlis :mrgreen:
tarikh nye 30/6 - 1/7

Re: Gunung Ledang dah di buka semula ?

Posted: 26 Jun 2012, 16:42
by shahrul
lama dah tak mendaki ni bang nan, weekend ni tak dapat le..rasa nak balik kg tengok anak :D

semoga selamat pergi & selamat jua pulang :minum:

Re: Gunung Ledang dah di buka semula ?

Posted: 30 Jan 2013, 09:28
by kenoi
kalo takde aral, bulan depan (feb), giliran saya plak touch batu puncak ledang tu...ada lg ke buku yg catit nama pendaki yg smpi di puncak?

harap² takde la komando melarang saya & group naik ke puncak nnt....

Re: Gunung Ledang dah di buka semula ?

Posted: 09 Apr 2013, 10:38
by kenoi
As Salam.

Alhamdulilah, setelah sekian lama asik pospon akhirnya saya selamat memeluk Si Batu Merah di puncak Ledang pada 6/4/2013 yg lepas bersama 19 pendaki drpd Shah Alam (saya sorang je peserta luar Selangor)

trek melalui bukit semput, lagenda trail, batu orkid, kolam anak gajah, batu sampan, batu kapal, sungai tiga segi, gua kambing, batu hampar, taman bonsai, bukit botak, puncak gunung ledang..

kami bermalam di Kolam Gajah, ketika ini deruan angin di campsite agak kuat terutama pada waktu malam. pendaki diminta memerhatikan keadaan dahan pokok di atas ketika memasang khemah/flysheet agar tidak ditimpa dahan reput krn pada malam itu ada dahan tumbang berhampiran khemah group yg lain di campsite yg sama. syukur tiada malapetaka berlaku.

pelbagai hidupan liar yg kami jumpa spt kura-kura di Bukit Semput, labi-labi & biawak besar' di campsite kolam gajah, terserempak dgn kijang di tengah trek taman bonsai manakala seorang guide group lain bercerita terserempak dgn harimau dahan di kwsn Gua Kambing. guide tersebut menasihati kami berjalan secara berkumpulan semasa turun utk keselamatan.

syukur, akhirnya kami selamat turun ke resort pada 7/4/2013.

Re: Gunung Ledang dah di buka semula ?

Posted: 09 Apr 2013, 11:59
by Denan
tahniah2...