UPDATE Operasi SAR

pokepai
Pendaki Gunung
Posts: 9
Joined: 15 Jan 2009, 22:05

Re: UPDATE Operasi SAR

Postby pokepai » 12 Mar 2009, 22:01

mybe dlm mse tdekat ni sy,ayah sy,ustaz dan kwn2 akan msk utk ops mncari,kami nk cuba cara halus plak.ape2 news nti sy bgtau.bantuan kwn2 yg blh bwk kami msk kdlm amat dprlukan n skrg sy tgh tgu green light dr ayah sy n kwn ustaz dia t utk trekking msk.hrp mklum...

User avatar
pgurlz
Pendaki Sondol
Posts: 423
Joined: 06 Jun 2006, 13:40
Location: just nearby
Contact:

Re: UPDATE Operasi SAR

Postby pgurlz » 13 Mar 2009, 09:28

Untuk Makluman...

minggu nie xderk langsung Dana RM yg masuk... cuma malam tadik ader yg hulur RM50 kat aku... pasnie klu aku berkira bab2 belanja tue... harap semua faham eks... kita punya keutamaan skang nie tuk bayar powil sbb skang nie dah xderk powil "kebajikan" dah...
se-simple yg boleh

User avatar
yonrawk
Pendaki Sondol
Posts: 456
Joined: 03 Nov 2006, 11:11
Location: JB

Re: UPDATE Operasi SAR

Postby yonrawk » 13 Mar 2009, 11:07

salam..
sumer team dah kluar dr yong yap dan lojing eh..
taper,since majlis aqu dah selesai..aqu akan sambung usaha koang bantu cari hassan..
Salam semua.

Salam Bro Orga, sorry dan saya amat kesali sangat2 bro tak dapat hari majlis kawin bro haritu tu sebab saya masih berada di Lojing. Sorry bro. Tak terlewat rasanya saya nak ucap Selamat Pengantin Baru!!!

Salam Syitah dan ayien, sorry dan saya amat kesali sangat2 bro tak dapat hari majlis kawin korang haritu tu sebab aku masih berada di Lojing. Sorry. Tak terlewat rasanya nak ucap Selamat Pengantin Baru!!!

Aku start kerja 10 mac, masuk office keje menimbun. Boss bising (nasib baik tak kene buang). Hari ini baru dapat bukak GO dan aku tak dapat catchup banyak benda.

Cerita kat lojing?????..... rasanya orang lain pon dah bercerita. Kalau nak tau ngeteh la blakang risda mlm ni.
He who makes beast out of himself, get rid of the pain of being a man~ Dr. Johnson (1709-1784)

betterman
Pemegang Amanah GO
Posts: 2828
Joined: 04 Dec 2005, 08:39
Location: Bawah beirut
Contact:

Re: UPDATE Operasi SAR

Postby betterman » 16 Mar 2009, 09:30

ada budak balik dari SAr eksiden di tapah...
kombat, suraya dgn asma...
suraya meninggal dunia...
kombat dgn asma di hospital tapah...
keadaaan aku tak berapa pasti mcm mana...

aku pon baru dpt berita, hensem call aku...

buat masa nie budak2 di lojing semua turun ke tapah...
Getting to the summit is optional, getting down is mandatory...

uglysister
Pemegang Amanah GO
Posts: 360
Joined: 05 Dec 2005, 07:37
Location: 18m Underwater
Contact:

Re: UPDATE Operasi SAR

Postby uglysister » 16 Mar 2009, 10:13

Innalillahi wainna ilaihi rojiun..
:cry:

* dapat info dari eppot, 5 bijik kete dari lojing ke hospital tapah skarang ni..

User avatar
JeNaL
Pentadbiran
Posts: 1758
Joined: 27 Mar 2007, 16:07
Location: sri kembangan
Contact:

meeting di mares

Postby JeNaL » 17 Mar 2009, 09:54

kepada yg terlibat dalam SAR terutama (RQ, Korbis, Communication)

satu mesyuarat peringkat teknikal akan diadakan;
tarikh : 17.3.2009
jam : 9 malam
tempat : MARES Malaysia
4A Jalan Tinggi (6/12), Seksyen 6, 46000 Petaling Jaya, Selangor Darul Ehsan
GPS Coordinate: N 3 05.681 E 101 38.956 (WGS84)

agenda
- menentukan hala tuju operasi
- 27.3.09 PGA akan menggunakan kawasan SAR sebagai tempat latihan

antara yg dipanggil hadirkan diri
1. hensem
2. ujang
3. LT
4. Azhar
5. Arry
6. Adik Idan
7. Rembau
8. Bett
9. Yon
10. Soulfly
11. azmin
12. zam
13. naza
14. rob
15. mus
16. castelo
17. stoned
18. colgate
19. boy
20. dr kamil
21. syed faisal
22. nazri
23. sid
24. mangu
--· ··- -· ··- -· --· --- -· ·-·· ·· -· ·
W a r i s a n K h a z a n a h P e r g u n u n g a n
·--- · -· ·- ·-··
Pentadbir GunungOnline
9W2WZL
http://jenal.multiply.com

User avatar
JeNaL
Pentadbiran
Posts: 1758
Joined: 27 Mar 2007, 16:07
Location: sri kembangan
Contact:

Re: UPDATE Operasi SAR

Postby JeNaL » 18 Mar 2009, 14:47

update pergerakkan SAR 21 hingga 26 Mac 2009

1. LP jika berkaitan di 835216 untuk pasukan SAR 3.a.

2. tarikh penting
2.a. 20 Mac 2009 check-in lojing
2.b. 21 Mac 2009 SAR masuk
2.c. 26 Mac 2009 SAR keluar
2.d. 27 Mac 2009 SAR stand down

3. kawasan SAR
3.a. Hulu Sg Mu dari permatang V2 (Lojing - SAR - Lojing
3.b. Tengah Sg Mu (Kuala Mu - SAR - Kuala Mu)

4. Logistik Lojing
4.a. 19 Mac 2009 check-in Lojing
4.b. 21 Mac 2009 Stand down logistik lojing
4.c. 20 Mac 2009 Serahkan peralatan memasak Pertahanan Awam

5. Surat perlepasan dan butir diri hendaklah diserahkan kepada ketua masing-masing

6. HAM Radio dari Mares dan ADEX akan hantar bantuan komunikasi di Lojing dan Relay
--· ··- -· ··- -· --· --- -· ·-·· ·· -· ·
W a r i s a n K h a z a n a h P e r g u n u n g a n
·--- · -· ·- ·-··
Pentadbir GunungOnline
9W2WZL
http://jenal.multiply.com

betterman
Pemegang Amanah GO
Posts: 2828
Joined: 04 Dec 2005, 08:39
Location: Bawah beirut
Contact:

Re: UPDATE Operasi SAR

Postby betterman » 18 Mar 2009, 16:29

may the be luck with us this time...
amin...
Getting to the summit is optional, getting down is mandatory...

Ujang
Pendaki Tegar
Posts: 221
Joined: 15 Dec 2005, 00:22
Location: Damansara
Contact:

Re: UPDATE Operasi SAR

Postby Ujang » 18 Mar 2009, 23:15

hati kecil rasa memanggil nak pegi..
aku tau.. ramai kawan2 yang macam tue gak...
apakan daya... kalau nak pergi atleast kene apply cuti 23-27 mac (5 hari)
sure bos tak bagi punya...
kalau kawan2 yang boleh bercuti dan boleh masuk ke dalam untuk membantu diucapkan Selamat Menggalas Tanggungjawab Terakhir tapi tak bermakna kita mengalah...
kita cuma berserah kepada yang Maha Esa selepas itu..

wallahualam...

User avatar
pgurlz
Pendaki Sondol
Posts: 423
Joined: 06 Jun 2006, 13:40
Location: just nearby
Contact:

Re: UPDATE Operasi SAR

Postby pgurlz » 19 Mar 2009, 09:24

pesanan dari Lojing...

klu ader sesapa yang kat KL nie, ader pegang barang2(lantern/stove/gps etc) member2 yg nak masuk wiken nie atau kengkawan kat Lojing, Sila serahkan pada Givency a.k.a eida Bonda, jumaat malam nie lat Terminal LRT Putra. Dewang nak guna benda2 tuh sumer...

HArap MAklum
se-simple yg boleh

User avatar
pgurlz
Pendaki Sondol
Posts: 423
Joined: 06 Jun 2006, 13:40
Location: just nearby
Contact:

Re: UPDATE Operasi SAR

Postby pgurlz » 19 Mar 2009, 14:39

Zamz bercadang nak tutup tabung dana SAR nie pada 20/3/2009. So, untuk operasi SAR yg last nie akan menggunakan sepenuhnya balance duit yang ada seperti yang latest update...

Ada BANGKANGAN ataupon CADANGAN lain??
se-simple yg boleh

givency_KL
Pendaki Tegar
Posts: 238
Joined: 19 Feb 2008, 17:50
Location: Universal Studio, LA
Contact:

Re: UPDATE Operasi SAR

Postby givency_KL » 19 Mar 2009, 14:46

Zamz bercadang nak tutup tabung dana SAR nie pada 20/3/2009. So, untuk operasi SAR yg last nie akan menggunakan sepenuhnya balance duit yang ada seperti yang latest update...

Ada BANGKANGAN ataupon CADANGAN lain??
Setuju..Kalo ada perkara berbangkit di kemudian hari (kalo masih memerlukan dana), kita akan buka tabung untuk frasa 2.
WaLaUpuN SuDah MeNcApAi AwAn, JaNgAn LuPa rUmPuT HiJaU Di BuMi

User avatar
pgurlz
Pendaki Sondol
Posts: 423
Joined: 06 Jun 2006, 13:40
Location: just nearby
Contact:

Re: UPDATE Operasi SAR

Postby pgurlz » 19 Mar 2009, 15:09

sebab bermula 23/3 aku nak buka tabung untuk Arwah Su dan juga 3 lagi mangsa kemalangan.

eh eh.. aku suker2 buat tabung eks...
se-simple yg boleh

betterman
Pemegang Amanah GO
Posts: 2828
Joined: 04 Dec 2005, 08:39
Location: Bawah beirut
Contact:

Re: UPDATE Operasi SAR

Postby betterman » 19 Mar 2009, 16:34

buat je zam...
time kasih...
Getting to the summit is optional, getting down is mandatory...

Along-X
Pendaki Tegar
Posts: 266
Joined: 28 Jan 2008, 14:38

Re: UPDATE Operasi SAR

Postby Along-X » 19 Mar 2009, 19:05

buat je zam...
mntak maaf tak dapat bersama untuk SAR tuk terakhir b4 ops dihentikan tuk seketika dan aku hope bukan tuk dihentikan tuk selamanya...

minggu nie aku ader midterm exam pada hari ahad..
ikutkan hati mmg nak turun..
tapi apakan daya...
aku ade tangungjawab..
mmg marah gak, apsal la kolej aku tu wat exam hari ahad....
wat la hari bekerja je..
and aku kena bagi komitmen pada kerja aku skang nie...
yg keje berlambak2 lagi...

apa pun gud luck for all, aku tetap disamping korg...
chayok chayok...!!!
kishirosan.multiply.com
<b>X-TREKKER</b>
Mencari Rahsia Alam

User avatar
JeNaL
Pentadbiran
Posts: 1758
Joined: 27 Mar 2007, 16:07
Location: sri kembangan
Contact:

Re: UPDATE Operasi SAR

Postby JeNaL » 20 Mar 2009, 09:25

Zamz bercadang nak tutup tabung dana SAR nie pada 20/3/2009. So, untuk operasi SAR yg last nie akan menggunakan sepenuhnya balance duit yang ada seperti yang latest update...

Ada BANGKANGAN ataupon CADANGAN lain??
zam, , mana duit masuk lepas tu kita akan kira dana untuk next projek tragedi tapah
--· ··- -· ··- -· --· --- -· ·-·· ·· -· ·
W a r i s a n K h a z a n a h P e r g u n u n g a n
·--- · -· ·- ·-··
Pentadbir GunungOnline
9W2WZL
http://jenal.multiply.com

User avatar
pgurlz
Pendaki Sondol
Posts: 423
Joined: 06 Jun 2006, 13:40
Location: just nearby
Contact:

Re: UPDATE Operasi SAR

Postby pgurlz » 20 Mar 2009, 09:36

aperpon.. aku akan declare la jugaks... xderk la orang tertanya2...

skang nie wet tue.. ader rm960

yg nak beli lagek karang

gas - rm160
lojing -rm100
pelbagai - rm 100

balance untuk powil dalam rm600
rm300 - k.mu
rm300 - lojing.... cash kat aku ader lagek dalam rm50
-klu LT bayar utk powil lojing... cantek gaks

kat aiwa ader lagek Rm150 - yg tue stanby untuk team k.mu
se-simple yg boleh

User avatar
JeNaL
Pentadbiran
Posts: 1758
Joined: 27 Mar 2007, 16:07
Location: sri kembangan
Contact:

Re: UPDATE Operasi SAR

Postby JeNaL » 20 Mar 2009, 09:54

aperpon.. aku akan declare la jugaks... xderk la orang tertanya2...

skang nie wet tue.. ader rm960

yg nak beli lagek karang

gas - rm160
lojing -rm100
pelbagai - rm 100

balance untuk powil dalam rm600
rm300 - k.mu
rm300 - lojing.... cash kat aku ader lagek dalam rm50
-klu LT bayar utk powil lojing... cantek gaks

kat aiwa ader lagek Rm150 - yg tue stanby untuk team k.mu

zam powil lojing LT yg handle
--· ··- -· ··- -· --· --- -· ·-·· ·· -· ·
W a r i s a n K h a z a n a h P e r g u n u n g a n
·--- · -· ·- ·-··
Pentadbir GunungOnline
9W2WZL
http://jenal.multiply.com

User avatar
pgurlz
Pendaki Sondol
Posts: 423
Joined: 06 Jun 2006, 13:40
Location: just nearby
Contact:

Re: UPDATE Operasi SAR

Postby pgurlz » 20 Mar 2009, 10:54

wokies... wet powil k.mu malam nie aku serah..
se-simple yg boleh

User avatar
pgurlz
Pendaki Sondol
Posts: 423
Joined: 06 Jun 2006, 13:40
Location: just nearby
Contact:

Re: UPDATE Operasi SAR

Postby pgurlz » 20 Mar 2009, 12:26

saper yg nak call kumar tue.... LT ker kiter
se-simple yg boleh

User avatar
JeNaL
Pentadbiran
Posts: 1758
Joined: 27 Mar 2007, 16:07
Location: sri kembangan
Contact:

Re: UPDATE Operasi SAR

Postby JeNaL » 20 Mar 2009, 15:28

saper yg nak call kumar tue.... LT ker kiter
mmm itu aku tak sure.... operasi lojing yg lead castello coordinate by LT. harap mereka berdua dah uruskan.
--· ··- -· ··- -· --· --- -· ·-·· ·· -· ·
W a r i s a n K h a z a n a h P e r g u n u n g a n
·--- · -· ·- ·-··
Pentadbir GunungOnline
9W2WZL
http://jenal.multiply.com

givency_KL
Pendaki Tegar
Posts: 238
Joined: 19 Feb 2008, 17:50
Location: Universal Studio, LA
Contact:

Re: UPDATE Operasi SAR

Postby givency_KL » 20 Mar 2009, 15:36

saper yg nak call kumar tue.... LT ker kiter
mmm itu aku tak sure.... operasi lojing yg lead castello coordinate by LT. harap mereka berdua dah uruskan.
kena minta confirmation dari dorang. karang harap, tapi takde sapa-sapa yang bertindak.
WaLaUpuN SuDah MeNcApAi AwAn, JaNgAn LuPa rUmPuT HiJaU Di BuMi

givency_KL
Pendaki Tegar
Posts: 238
Joined: 19 Feb 2008, 17:50
Location: Universal Studio, LA
Contact:

Re: UPDATE Operasi SAR

Postby givency_KL » 20 Mar 2009, 15:37

zam, segala reta bende yang ko pesan, aku dah beli....jumpa malam karang.

pesanan untuk sesapa yang nak gi lojing tu, make sure bawak carry mat....
WaLaUpuN SuDah MeNcApAi AwAn, JaNgAn LuPa rUmPuT HiJaU Di BuMi

User avatar
pgurlz
Pendaki Sondol
Posts: 423
Joined: 06 Jun 2006, 13:40
Location: just nearby
Contact:

Re: UPDATE Operasi SAR

Postby pgurlz » 20 Mar 2009, 15:48

ahaks.. dah xderk tilam..

seb baek ko pesan... klu idak kompom aku x bawak... hehhee
se-simple yg boleh

User avatar
pgurlz
Pendaki Sondol
Posts: 423
Joined: 06 Jun 2006, 13:40
Location: just nearby
Contact:

Re: UPDATE Operasi SAR

Postby pgurlz » 23 Mar 2009, 10:53

japs aku nak tanya.... topik tabung untuk mangsa tragedi tapah tue nak up kat mana?? bawah SAR jugaks kerk??
se-simple yg boleh

User avatar
pgurlz
Pendaki Sondol
Posts: 423
Joined: 06 Jun 2006, 13:40
Location: just nearby
Contact:

Re: UPDATE Operasi SAR

Postby pgurlz » 23 Mar 2009, 18:33

MINTAK PERHATIAN...

Stok ration2 tue nak letak mana wei lepas SAR..... decide sblm team korbis gerak gi lojing rabu nie
se-simple yg boleh

User avatar
JeNaL
Pentadbiran
Posts: 1758
Joined: 27 Mar 2007, 16:07
Location: sri kembangan
Contact:

Re: UPDATE Operasi SAR

Postby JeNaL » 23 Mar 2009, 19:54

beras kalu elok boleh guna masa kenduri.... yg lain tu...ada cadangan ke
--· ··- -· ··- -· --· --- -· ·-·· ·· -· ·
W a r i s a n K h a z a n a h P e r g u n u n g a n
·--- · -· ·- ·-··
Pentadbir GunungOnline
9W2WZL
http://jenal.multiply.com

User avatar
pgurlz
Pendaki Sondol
Posts: 423
Joined: 06 Jun 2006, 13:40
Location: just nearby
Contact:

Re: UPDATE Operasi SAR

Postby pgurlz » 24 Mar 2009, 09:39

tarikh kenduri dah tau ka?? berdasarkan last stok take aku buat ahad lepas

beras ration askar ader lagek 102peket
beras national 10kg ader lagek 5 (klu x silap) - tapi kualiti, cam xleh blah lama jerkkk

megi peket ader lagek 2 kotak (132)
megi cup ader lagek sekotak (60+)

sardin pon banyak.. tapi x igt qty la plak.. yg igt sardin CINTA yg besar tue ader 1 :lidah:

nescafe ginger+honey(3in1) ader lagek 15pack
teh ader lagek 3 kotak (x masuk yg kecik2)

susu pon banyak gaks... rasanya susu dalam ration tempur kotz... sumer sejenis jerkkk
se-simple yg boleh

User avatar
JeNaL
Pentadbiran
Posts: 1758
Joined: 27 Mar 2007, 16:07
Location: sri kembangan
Contact:

Re: UPDATE Operasi SAR

Postby JeNaL » 25 Mar 2009, 10:40

cadangan,
apa kata barang yg tak habis kita lelong untuk dana tragedi tapah
--· ··- -· ··- -· --· --- -· ·-·· ·· -· ·
W a r i s a n K h a z a n a h P e r g u n u n g a n
·--- · -· ·- ·-··
Pentadbir GunungOnline
9W2WZL
http://jenal.multiply.com

Ujang
Pendaki Tegar
Posts: 221
Joined: 15 Dec 2005, 00:22
Location: Damansara
Contact:

Re: UPDATE Operasi SAR

Postby Ujang » 25 Mar 2009, 11:47

nak lelong? erm... lelong mcmana tue? kira kilo/longgok ke? hehee...
aku pun tak ada idea nak buat apa dengan ration lebih tue...
sebab tue sumbangan orang ramai kepada SAR Hasan
kalau bg org asli? (family pak kassim/rajis/tapa)
nanti kita jumpa balik... then kita bincang...

User avatar
pgurlz
Pendaki Sondol
Posts: 423
Joined: 06 Jun 2006, 13:40
Location: just nearby
Contact:

Re: UPDATE Operasi SAR

Postby pgurlz » 25 Mar 2009, 12:35

hurmmm.... lelong n duet jualan masuk TTT.. OK gask tue...

aku dah bagitau Anep.. sumer barang letak rumah dier (ekceli rumah che khalil). Klu nak bawak balik KL nak simpan umah saper... nak suh orang yg hangkut tue yg simpan.. nanti nak kumpul balik.. harap maklumlah yer... bukan ler x percaya kat kengkawan.. tapi kita pilih yg xyah pening2 kepala...

sementara tue decide la nak wat perk ngan ration tue sumerrrr.... klu beras yg dah perang tue nak bagi kat org asli pon OK :lidah: (heheh.. sungguh x ikhlas.... :keke: )
se-simple yg boleh

User avatar
yonrawk
Pendaki Sondol
Posts: 456
Joined: 03 Nov 2006, 11:11
Location: JB

Re: UPDATE Operasi SAR

Postby yonrawk » 27 Mar 2009, 11:55

Malam ni lepak belakang risda jomm..
Bincang ape2 yg patut.
He who makes beast out of himself, get rid of the pain of being a man~ Dr. Johnson (1709-1784)

User avatar
pgurlz
Pendaki Sondol
Posts: 423
Joined: 06 Jun 2006, 13:40
Location: just nearby
Contact:

Re: UPDATE Operasi SAR

Postby pgurlz » 29 Mar 2009, 22:11

Berdasarkan meeting/perbincangan yang dibuat pada malam terakhir di Lojing...

1 - Kami mengambil keputusan cadangan untuk melelong barang2 tersebut xleh buat sbb benda tuh sumer barang2 Derma/Sedekah/Pemberian dari orang ramai kepada SAR. Adalah tidak elok untuk menjadikan barang2 itu sebagai barangan jual beli..

2 - Sedikit ration akan diberikan kepada Pak KAssim dan RAjis diatas kesudian mereka meluangkan masa dan tenaga bersama2 membantu kita dalam SAR.

3 -Baki ration yang tinggal akan diletakkan dirumah aiwa...

HArap MAklum
se-simple yg boleh

Ujang
Pendaki Tegar
Posts: 221
Joined: 15 Dec 2005, 00:22
Location: Damansara
Contact:

Re: UPDATE Operasi SAR

Postby Ujang » 30 Mar 2009, 16:51

ok...
tq zam for update


Return to “Arkib SAR ø YongYap”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest

cron