Charge handphone dalam hutan !!!

Nak mintak tolong? atau nak tanya sesuatu? ada cadangan? poskan disini. Terima kasih
Post Reply
Kinesis Maxlight
Pendaki Gunung
Posts: 34
Joined: 05 Dec 2005, 18:35
Contact:

Charge handphone dalam hutan !!!

Post by Kinesis Maxlight » 27 Jan 2006, 10:38

Geng,

Aku pergi Core Zone hari tuh.. ade ternampak solar charger untuk handphone/PDA. Dia jual Rm 268.. mahal gile.. bende nih nampak senang jek.. cuba tgk http://solamas.net/

kat dalam forum nih.. ade tak electrical expert yang boleh hack atau buat sendiri bende nih.. lepas tuh jual lah kat member2 dgn harge yg murah..

User avatar
cwyap
Pendaki Gunung
Posts: 156
Joined: 17 Dec 2005, 20:07
Location: Kuala Lumpur
Contact:

Post by cwyap » 27 Jan 2006, 13:29

Hiya Kinesis,

Where this is place, Core Zone?

Looks interesting the solar charger.

Price not that much expensive compared with overseas products of similar function. :D


Regards,
Eric

Kinesis Maxlight
Pendaki Gunung
Posts: 34
Joined: 05 Dec 2005, 18:35
Contact:

Post by Kinesis Maxlight » 27 Jan 2006, 14:35

Eric,

Core zone at PJ, SS2/24, opposite Mobil petrol station.

User avatar
poncho
Senator Gunung
Posts: 1890
Joined: 05 Dec 2005, 15:59
Location: southern
Contact:

Post by poncho » 28 Jan 2006, 09:15

max, kalo nak hack atau reinvent mende tu nampak mcm lbh mahal lah..ehehehehe. sbb bendable panel tuh sendiri je dah RM100++. payah sket kalo xde membe yg keje kat hi-tech department :roll:
if a tree falls in the woods... do all the other trees laugh at it?

Image Mounthopper

Kinesis Maxlight
Pendaki Gunung
Posts: 34
Joined: 05 Dec 2005, 18:35
Contact:

Post by Kinesis Maxlight » 28 Jan 2006, 12:29

Ooo.. panel tuh mahal ke?

kat dalam forum nih sure ade expert electrical yang tahu menahu psal circuit diagram dia..

aku nak try carik dlm internet.. kalu jumpe version made in china atau hack dia nanti aku sound ok

betterman
Pemegang Amanah GO
Posts: 2828
Joined: 04 Dec 2005, 08:39
Location: Bawah beirut
Contact:

Post by betterman » 30 Jan 2006, 16:17

aku ada yang pakai bateri punya
Getting to the summit is optional, getting down is mandatory...

lypan
Pendaki Gunung
Posts: 22
Joined: 31 Jan 2006, 02:39
Contact:

Post by lypan » 31 Jan 2006, 14:57

aku ada nengok kat jln pasar pakai bateri 4 segi tu tapi untuk nokia je...
price around rm10.

User avatar
SKUPANG
Pendaki Gunung
Posts: 12
Joined: 09 Jan 2006, 07:51
Location: Kedah D.A>
Contact:

Post by SKUPANG » 02 Feb 2006, 13:42

weh yg untuk PDA ade x

BackUp
Pendaki Gunung
Posts: 2
Joined: 21 Jul 2006, 10:22
Contact:

Guna Portable Charger: Size lipstik..guna 1 X AA bateri

Post by BackUp » 21 Jul 2006, 19:33

Geng,

Kalau nak cuba boleh try Charger guna 1XAA bateri... ringan, kecil, mudah, selamat. Hanya tukar bateri AA jer... keterangan lanjut kat Arcade atau email saya di orderpower@gmail.com

Stock baru sampai dari USA ... limited stock!
Membantu Anda Semasa Kecemasan
http://www.freewebs.com/aaturbocharger

User avatar
nabil
Pendaki Terlampau
Posts: 523
Joined: 19 Jun 2006, 14:48
Location: Dlm Bilik
Contact:

Post by nabil » 22 Jul 2006, 18:19

heh.. beli bateri henpon bebanyak, charge smua skali.. pastu bwk semua naik atas.. :arrow:

cempedak
Pendaki Gunung
Posts: 90
Joined: 01 Mar 2006, 19:09
Contact:

Post by cempedak » 01 Sep 2006, 14:07

:) nabil...nabil...
forest is my soul...

Post Reply