Page 1 of 1

Google Earth - Jumpa space ship

Posted: 06 Dec 2005, 21:34
by Kinesis Maxlight
Sorry kalu lari dari tajuk..

sesape ade google earth boleh tgk space ship kat coordinate berikut

27 13' 08.67" N, 2 20' 57.67" E

Cepat tgk.. sbl dia lari!!!

Posted: 07 Dec 2005, 09:02
by maya
baru kat sini... x paham lee... apa kemenda alah google earth tu??? leh explain tak...

Posted: 07 Dec 2005, 12:58
by KuKuBesi
google.com ke? eheheheh sorry wa jahil skit hehehehh

Posted: 07 Dec 2005, 14:35
by aweng
Google Earth.Ink

Posted: 07 Dec 2005, 18:02
by Freelance
Jom rob kita layan music kt the ship.... lama dah tak mabuk2 ni. he he he

Posted: 08 Dec 2005, 00:38
by betterman
google earth nie hapa benda sebenornya
ce explain sikit

Posted: 09 Dec 2005, 01:40
by Kinesis Maxlight
Kuih raya pun ok gak..

Google earth tuh dia kasi sattelite image satu dunia..
Kene dload software kat earth.google.com

aku subscribe kat mailist list kalu dorang jumpe bende pelik2 nanti aku try post kat sini le..

Kalu nak tgk G. tahan pun boleh.. tapi aku rasa tak clear sgt.. kekadang kene block ngan awan tebal..

Posted: 09 Dec 2005, 02:22
by Rob
Kuih raya pun ok gak..
hehehehe k-max :P ...

Posted: 09 Dec 2005, 11:54
by kenshina
ello k-max..

bila nak join kitorg p mendaki....

ke kau main technical climbing jerk...mmg terer.... :shock:

Posted: 09 Dec 2005, 12:34
by poncho
google earth nih buleh diakses kalo korang download software dia. free punya version ade kat sini.

google earth nie sbnrnya software yg disokong oleh sambungan internet terus ke server google yg mengakses talian satelit kat NASA. so korang buleh pin-point mana lokasi utk tgk imej dalam bentuk 2D. 2D sbb gambar satelit tegak aje dari pandangan atas kepala. so, nampak yg permukaan sesuatu objek, kawasan aje.

korang try lah, mesti rasa best pastu! :D

Posted: 09 Dec 2005, 20:59
by orga
tq k-max (bole ke,hik) for the info..

:mrgreen: orga

Posted: 11 Dec 2005, 03:48
by Kinesis Maxlight
Kenshina,

Mane ler aku reti rock climbing..
Aku phobia gile tempat tinggi2 ni..

Tapi nanti kalu free aku join le korang panjat gunung..
Aku tak fit.. korang kene assign sorang anchorman khas utk aku le..

Posted: 12 Dec 2005, 09:53
by zurek
try n donlod la kat sini.. mmg best.. sampaikan aku kat umah pakai dial up pun.. layan gak.. tapi yg pasti masuk je opis.. layan google earth ni..

http://earth.google.com/

8)

Posted: 13 Dec 2005, 11:48
by kenshina
yeke k-max....sudi gak ke join kitorang naik gunung?...assign anchorman?....tu no hal...kita p la gunung yang boleh p daytrip....asalkan u sudi jerk...hehe.... :lol:

Posted: 19 Dec 2005, 08:32
by uglysister
kinesis maxlight
nice name.. even nicer info
thanks :P

takkan kene assign anchorman kot
tipu la tu
keke

Posted: 19 Dec 2005, 13:29
by poncho
khusus buat sesape yg lom penah tgk keseluruhan KL nih camne, kat ::sini:: ade satelite image secara kasar utk info bersama..enjoy&use it wisely.. 8)

Posted: 24 Dec 2005, 10:38
by antu
best weh tgk google earth tue..korang boleh zoom..korang nak tgk aper korang carik la kat situ..macam-macam ada