Perlindungan dari gangguan

Nak mintak tolong? atau nak tanya sesuatu? ada cadangan? poskan disini. Terima kasih
Post Reply
User avatar
pakcik
Pendaki Gunung
Posts: 170
Joined: 08 Feb 2006, 23:33
Location: sini
Contact:

Perlindungan dari gangguan

Post by pakcik » 21 Feb 2006, 00:55

Biasanye kan, bile korang `mendarat' kat sesatu tempat tu, korang akan buat pendinding x?kalu ade, boley kongsi cara2 wat pendinding?maksud aku, pendinding dari gangguan penghuni2 lain..ke x payah buat?

User avatar
Rob
Pendaki Sondol
Posts: 467
Joined: 07 Dec 2005, 03:05
Location: blakang skali

Post by Rob » 21 Feb 2006, 01:06

pakcik
bab dinding ni kita kena tanya ngai a.k.a bingai..
dia pakar dinding.. hehe
cakap je dinding apa.. dia memang terror.. memang dah keja dia.
kalau gi xpdc ngan dia.. bukan setakat dinding.. tangkai pun dia ada bawak.. hehe
ngai ni jampi telur boleh, jampi air boleh.. jampi tetegur boleh.. mcm2 jampi pun boleh laa..
so.. kita tunggu je laa citer dari dia nanti..

:D :evil:
Ya ALLAH.. limpahkanlah kesabaran kepada kami,
dan matikan kami dalam keadaan islam.. (Al-A'raaf: 126)

krow
Senator Gunung
Posts: 179
Joined: 07 Dec 2005, 10:13

Post by krow » 21 Feb 2006, 09:33

tanya rob pun ok.. sebab dia pakar mengganggu...

keskeskes :lol:
http://anotherkrow.multiply.com/
"its not the mountain we conquer but ourselves"
Sir Edmund Hillary

User avatar
napie_mm
Pendaki Gunung
Posts: 107
Joined: 15 Feb 2006, 18:53
Location: bangi
Contact:

Re: Perlindungan dari gangguan

Post by napie_mm » 21 Feb 2006, 10:00

Biasanye kan, bile korang `mendarat' kat sesatu tempat tu, korang akan buat pendinding x?kalu ade, boley kongsi cara2 wat pendinding?maksud aku, pendinding dari gangguan penghuni2 lain..ke x payah buat?
pendinding...cukup menjaga solat...

betterman
Pemegang Amanah GO
Posts: 2828
Joined: 04 Dec 2005, 08:39
Location: Bawah beirut
Contact:

Post by betterman » 22 Feb 2006, 11:00

yes korek, jaga solat
Getting to the summit is optional, getting down is mandatory...

User avatar
angahbelantara
Pendaki Gunung
Posts: 71
Joined: 05 Dec 2005, 18:53
Location: celah pokok
Contact:

Post by angahbelantara » 22 Feb 2006, 11:08

ye..ye...

satu jawapan yang paling tepat...
JAGA SOLAT...

insyaallah...selamat semuanya...

angahbelantara
"KEMBALIKAN ALAM KE ASALNYA..."

diNo

Post by diNo » 22 Feb 2006, 15:51

1. JAGA SOLAT

lain2 kalu kenala jaga mulut, jangan takbur.. jangan ego, cakap besar, riak.. dan sewaktu dengannya.. lagik2 gelak tahap dewa naga smpai lupa daratan.. tatatertib tu penting beb.. ingat nak meminang orang je ke kena ada tatatertib.. ngeh ngeh ngehh.. :twisted:

melati
Pendaki Terlampau
Posts: 748
Joined: 11 Jan 2006, 15:31
Location: b'worth
Contact:

Post by melati » 22 Feb 2006, 16:34

paling getik kalu kt kemsite ada org menyanyi, melalak ntah hapa2 (over volumelah)..paling benggong kalu di mlm hari..rasa cm nk lempang ja sekor2 :x

User avatar
TokMat
Pendaki Gunung
Posts: 38
Joined: 18 Feb 2006, 23:51
Location: Hj Samuri, Kajang
Contact:

Post by TokMat » 22 Feb 2006, 18:13

paling getik..
cari pot nak termenung terpijak org punya...
sapa nak ngaku... lempang jer...

adisos2002
Otai Gunung
Posts: 969
Joined: 07 Dec 2005, 07:36
Location: Semak Samun
Contact:

Post by adisos2002 » 26 Feb 2006, 21:14

Tepat... JAGA SOLAT.
Seterusnya JAGA ADAB.. wokey, kita pun kan dewasa... bertimbang rasa lah dengan PENDUDUK asal disitu!!

Muzs
SOS
<no one left behind> nolb
Berminat mendapatkan guide gunung/ teambuilding?? Contact Silver Outdoor Sports di 012-5317141atau email adisos2002@yahoo.com

cikleey
Pendaki Gunung
Posts: 11
Joined: 14 Feb 2006, 14:50

Akum

Post by cikleey » 27 Feb 2006, 17:58

teman pun ada le petua sikit-sikit tapi kena le bawa pulut kuning & ayam percik jumpa teman baru le boleh cita :)

User avatar
vermisse
Pendaki Gunung
Posts: 81
Joined: 04 Jan 2006, 16:58
Location: timur

Post by vermisse » 27 Feb 2006, 22:19

teman pun ada le petua sikit-sikit tapi kena le bawa pulut kuning & ayam percik jumpa teman baru le boleh cita
.



itu pulut kuning sape yg makan? lu makan ka atau itu datuk mau makan?
ni petua dari kualerrr ker?


.
Ich_Vermisse_Dich

cddin
Pendaki Tegar
Posts: 293
Joined: 12 Feb 2006, 01:13
Location: 192.168.0.1
Contact:

Post by cddin » 27 Feb 2006, 23:06

Tepat... JAGA SOLAT.
Seterusnya JAGA ADAB.. wokey, kita pun kan dewasa... bertimbang rasa lah dengan PENDUDUK asal disitu!!
yup.. betul.. sila hormat penduduk asal.. aku dah penah tgk budak pompuan kena histeria mase camping kt sarawak dulu.. pasal buang tuala_wanita_nyer suke ati.. serius serammm

betterman
Pemegang Amanah GO
Posts: 2828
Joined: 04 Dec 2005, 08:39
Location: Bawah beirut
Contact:

Post by betterman » 28 Feb 2006, 00:21

teman pun ada le petua sikit-sikit tapi kena le bawa pulut kuning & ayam percik jumpa teman baru le boleh cita
.



itu pulut kuning sape yg makan? lu makan ka atau itu datuk mau makan?
ni petua dari kualerrr ker?


.
nak sembang he kuale lepak lembah la :)
Getting to the summit is optional, getting down is mandatory...

adisos2002
Otai Gunung
Posts: 969
Joined: 07 Dec 2005, 07:36
Location: Semak Samun
Contact:

Post by adisos2002 » 28 Feb 2006, 01:08

Ohhh mentang2 org Kuala... wei jom lepak ngan Bettt dia nak buat trip... Kuala - keKuala (20 hari boley sampai!!!) Kuala Kangsor - Kuala Lumpor :?

Amacam ader berani???

Jom lepak kedai Zila laaaaaaaaa... budak Bercham...
<no one left behind> nolb
Berminat mendapatkan guide gunung/ teambuilding?? Contact Silver Outdoor Sports di 012-5317141atau email adisos2002@yahoo.com

esir
Pendaki Tegar
Posts: 286
Joined: 24 Jan 2006, 03:06
Location: KL/Perak
Contact:

Post by esir » 28 Feb 2006, 01:37

..petua tarak la...sendiri panjat sendiri mau ingat hehehe..

"sesungguhnya kita milik Allah,dan kepadanyalah jua kita kembali".
:.."wei orang depan.,.tak nak duduk jap ke..???":

esir81@gmail.com
www.esir.multiply.com

jimi
Pendaki Gunung
Posts: 154
Joined: 18 Feb 2006, 12:39
Contact:

Post by jimi » 28 Feb 2006, 01:47

Tepat... JAGA SOLAT.
Seterusnya JAGA ADAB.. wokey, kita pun kan dewasa... bertimbang rasa lah dengan PENDUDUK asal disitu!!

Muzs
SOS
btol tuh ..jg adab..
sume benda kita kan buat..nyanyi ker..gelak ke...tetiba mencarut ker..tapi jgn melampau n over..kalo dah terbuat tuh...bnyak2x la muhasabah diri balik..jgn terlampau pk yg negatif..takut kene kacau ker..kene rasuk ker..yg penting..beringat selalu...kita bukan berada kat tempat kita..tapi menumpang tempat org..jd buat cara masuk rumah org..sebab kat umah org kita still bole gelak, menyakat, menyanyi n lain2x.. tapi xle lebih2x laa..ahaha..aku pon suka gelak gak..kuat plak tuh..

igt..JAGA SOLAT
lagi 2 bulan..kejap jerk...

Post Reply