Bebudak GO Area Sabah/Sarawak

Nak mintak tolong? atau nak tanya sesuatu? ada cadangan? poskan disini. Terima kasih
User avatar
che'gu
Pendaki Tegar
Posts: 289
Joined: 27 Jan 2009, 01:58

Bebudak GO Area Sabah/Sarawak

Post by che'gu » 22 Feb 2009, 03:02

Salam....
cuma nk tahu, tak de ke geng GO ni dtg dr area sabah/sarawak? Yang selalu teroka gunung kat sabah/ sarawak nih? Blk2 gunung area semenanjung jerk. Kalu ada, bleh gak kumpul bala tentera dan pegi menyondol gunung area sabah/sarawak ni. So apa kate kite list down kan saper-saper ahli GO yg ada kat area sebelah sini. Lepas tu kalu ada masa bleh la jumpa borak2 tambahkan kenalan. Dan seterusnya bleh jadik sayap GO sebelah sini utk tolong rakan2 dr semenanjung yg nk explore gunung kat sini. Amacam? Aku mula dengan diri aku la....

1. che'gu area lawas.
2.
3.
....

p/s: sambung la....

User avatar
dirik
Pendaki Gunung
Posts: 42
Joined: 20 Oct 2008, 10:15
Location: KaKiKu
Contact:

Re: Bebudak GO Area Sabah/Sarawak

Post by dirik » 23 Feb 2009, 02:13

Salam...

2. Dirik dari Tawau, Sabah
(Tapi sekarang ni masih study lagi, jadi naik gunung di semenanjung dulu)
Last edited by dirik on 10 Nov 2009, 00:38, edited 1 time in total.

TuanTanahKedaung
Pendaki Gunung
Posts: 50
Joined: 06 Mar 2008, 12:11
Location: Bandar Sunway
Contact:

Re: Bebudak GO Area Sabah/Sarawak

Post by TuanTanahKedaung » 25 Feb 2009, 00:55

ada sesiapa yg berada di tawau atau semporna?

mau deal jd tour guide sambilan aku di sana pada 3-5hb April 2009

UTAN UJAN
to RETREAT is to RETRIEVE !!

User avatar
che'gu
Pendaki Tegar
Posts: 289
Joined: 27 Jan 2009, 01:58

Re: Bebudak GO Area Sabah/Sarawak

Post by che'gu » 26 Feb 2009, 14:46

Salam...

2. Dirik dari Tawau, Sabah
(Tapi sekarang ni masih study lagi, jadi sondol gunung di semenanjung dulu la)

ok dirik, blk sabah nnt sondol gunung kat sabah plak.... :lol:

User avatar
dirik
Pendaki Gunung
Posts: 42
Joined: 20 Oct 2008, 10:15
Location: KaKiKu
Contact:

Re: Bebudak GO Area Sabah/Sarawak

Post by dirik » 27 Feb 2009, 21:49

ok dirik, blk sabah nnt naik gunung kat sabah plak.... :lol:
He...He.. Selain dari naik gunung kat semenanjung ni, sambil-sambil tu penuhkan ilmu di dada dulu le.....hiihihhi
Saya budak baru belajar....
Last edited by dirik on 10 Nov 2009, 00:40, edited 2 times in total.

User avatar
maclan
Pendaki Tegar
Posts: 256
Joined: 15 Jan 2007, 17:39
Location: Kaki Gunung
Contact:

Re: Bebudak GO Area Sabah/Sarawak

Post by maclan » 28 Feb 2009, 10:08

dirik..ko balik sabah nt....

setup la trip trusmadi ke...tambayukon ke tuk kiteorg..hehe...
nk jadi peserta jek..hehhe..
ko uruskan semua...bersame org2 kg ko la uruskan..hehhe
http://www.kerex.multiply.com
outdoor in everywhere...

Image

User avatar
dirik
Pendaki Gunung
Posts: 42
Joined: 20 Oct 2008, 10:15
Location: KaKiKu
Contact:

Re: Bebudak GO Area Sabah/Sarawak

Post by dirik » 01 Mar 2009, 16:01

dirik..ko balik sabah nt....

setup la trip trusmadi ke...tambayukon ke tuk kiteorg..hehe...
nk jadi peserta jek..hehhe..
ko uruskan semua...bersame org2 kg ko la uruskan..hehhe
boleh jak nanti urus.....
tapi kena sanggup datang sabah lah....
Last edited by dirik on 10 Nov 2009, 00:42, edited 1 time in total.

Lt.Cmdr. Kamal Ariffin
Kerabat Gunung
Posts: 1318
Joined: 12 Jan 2006, 11:43
Location: Gunung Bawah Laut
Contact:

Re: Bebudak GO Area Sabah/Sarawak

Post by Lt.Cmdr. Kamal Ariffin » 02 Mar 2009, 08:21

Bila kan mau muleh ka Sabah tu.
Gunung yang tak pernah dengar tu ,,,, Gunung yang tak payah panjat.
Langkah je :tembak:
Kamik orang lama di Sabah tu. Buleh jugak sondol nanti :minum:

User avatar
che'gu
Pendaki Tegar
Posts: 289
Joined: 27 Jan 2009, 01:58

Re: Bebudak GO Area Sabah/Sarawak

Post by che'gu » 04 Mar 2009, 19:54

Aii....dirik sorang jer ker yg area sabah/sarawak nih? Rasa cam ramai jer....Tak kisah la korang asal dari area sini or org semenanjung tp bermastautin/menetap area sini. Tujuannya hanya satu jer iaitu utk sama2 buat team utk sondol gunung2 kat sini. Selain tambahkan kenalan rakan2 yg sehobi. Sesambil tu bleh la tolong kwn2 kat semenanjung yg mengidam nk sondol gunung2 tu........ok, aku update kan disini...korang follow la kalu berkenan di hati.....

1. che'gu - lawas
2. dirik - tawau
3.
4.

User avatar
abe~G
Pendaki Tegar
Posts: 246
Joined: 20 Oct 2006, 15:19
Location: Manjung
Contact:

Re: Bebudak GO Area Sabah/Sarawak

Post by abe~G » 05 Mar 2009, 10:09

hehehe abe~G pun akan dok sabah jugak tapi pada masa akan datang ler.... kemungkinan besar ,cuma tak tau bila...

coming soon... :keke:

User avatar
che'gu
Pendaki Tegar
Posts: 289
Joined: 27 Jan 2009, 01:58

Re: Bebudak GO Area Sabah/Sarawak

Post by che'gu » 05 Mar 2009, 16:21

Yer ker? Kalu jd, penuhkan la list kat sini yer. Akan ku tungguuu...nnt tiba saat itu.... :keke:

User avatar
Hangar 18
Kerabat Gunung
Posts: 1356
Joined: 18 Jan 2006, 15:18
Location: Bkt Jalil
Contact:

Re: Bebudak GO Area Sabah/Sarawak

Post by Hangar 18 » 20 Aug 2009, 14:32

aik?

gogoyeaha tak perasan ke ada topik ni.

fadzli
Pendaki Gunung
Posts: 96
Joined: 09 Feb 2006, 23:57
Location: selangor
Contact:

Re: Bebudak GO Area Sabah/Sarawak

Post by fadzli » 23 Aug 2009, 16:02

En fendy..
ada contact no gogoyeaha ka? ..
nak deal pasal nak naik kinabalu tahun depan le heheh
tunggu gek dia reply msg? tp tak reply2 le plak?
LiveLEARNhikePLAY

User avatar
Hangar 18
Kerabat Gunung
Posts: 1356
Joined: 18 Jan 2006, 15:18
Location: Bkt Jalil
Contact:

Re: Bebudak GO Area Sabah/Sarawak

Post by Hangar 18 » 24 Aug 2009, 14:09

No gogoyeaha 012-2926413

fadzli
Pendaki Gunung
Posts: 96
Joined: 09 Feb 2006, 23:57
Location: selangor
Contact:

Re: Bebudak GO Area Sabah/Sarawak

Post by fadzli » 25 Aug 2009, 14:54

mekacih..
LiveLEARNhikePLAY

gogoyeaha
Otai Gunung
Posts: 897
Joined: 07 Dec 2005, 20:29

Re: Bebudak GO Area Sabah/Sarawak

Post by gogoyeaha » 25 Sep 2009, 12:19

Sorry...xperasan topic ni. Lagipun bz sket buat kueh raya, jadi jarang masuk GO. hehehe
Ok che'gu, kawe asal dari Kota Bharu Kelate tp kini (dah 3 tahun lebih) bertugas di K. Kinabalu, mungkin boleh masuk senarai tu.
Nanti turun KK kita lepak borak panjang. Sorry hari tu ko dtg, aku bz memancing.
Apapun mmg aku pun perlukan bala tentera di jajahan sini sebab byk lagi kawasan belum diterokai. hehehe.

che'gu, ko kat Lawas kan?

gogoyeaha
Otai Gunung
Posts: 897
Joined: 07 Dec 2005, 20:29

Re: Bebudak GO Area Sabah/Sarawak

Post by gogoyeaha » 25 Sep 2009, 12:26

setahu aku xramai yg ada kat sabah ni.
kalau ada pun ramai mencari rezeki/belajar di semenanjung
salah sorang yg aku nak dia balik ke sabah ialah adam akan tumbrio. hehehe
ni anak didik legenda ni....kena pegang dia ni. hehehe

duuuuuulu masa kenal outdorr dan sebelum aku posting KK, ada Aweng yang aktif. Tp bila aku posting KK/skang ni menyepi=tidak aktif gunung (katanya). Ni pun otai jugak ni.

User avatar
che'gu
Pendaki Tegar
Posts: 289
Joined: 27 Jan 2009, 01:58

Re: Bebudak GO Area Sabah/Sarawak

Post by che'gu » 08 Oct 2009, 01:54

Sorry...xperasan topic ni. Lagipun bz sket buat kueh raya, jadi jarang masuk GO. hehehe
Ok che'gu, kawe asal dari Kota Bharu Kelate tp kini (dah 3 tahun lebih) bertugas di K. Kinabalu, mungkin boleh masuk senarai tu.
Nanti turun KK kita lepak borak panjang. Sorry hari tu ko dtg, aku bz memancing.
Apapun mmg aku pun perlukan bala tentera di jajahan sini sebab byk lagi kawasan belum diterokai. hehehe.

che'gu, ko kat Lawas kan?
Ha, ada pon...ko la yg aku tunggu masuk list nih. Hehehe...tak kisah tanah kelahiran kat mana, janji dia berada di bumi borneo ni ha. Aku pun asal Trg, baru jer menetap kat Borneo ni.Pasal hari tu no hal, lenkali leh jumpa lagi.

Yup, aku kat Lawas. Nk cari kaki nyondol kat sini susah, nyondol pun ikut org kg jer...hehe..

User avatar
che'gu
Pendaki Tegar
Posts: 289
Joined: 27 Jan 2009, 01:58

Re: Bebudak GO Area Sabah/Sarawak

Post by che'gu » 08 Oct 2009, 01:56

...
salah sorang yg aku nak dia balik ke sabah ialah adam akan tumbrio. hehehe
ni anak didik legenda ni....kena pegang dia ni. hehehe

duuuuuulu masa kenal outdorr dan sebelum aku posting KK, ada Aweng yang aktif. Tp bila aku posting KK/skang ni menyepi=tidak aktif gunung (katanya). Ni pun otai jugak ni.

ha....pegang, jgn tak pegang....org2 hebat kena jaga baik2, kumpul ilmu+pengalaman diorg.

gogoyeaha
Otai Gunung
Posts: 897
Joined: 07 Dec 2005, 20:29

Re: Bebudak GO Area Sabah/Sarawak

Post by gogoyeaha » 08 Oct 2009, 11:08

sondol jgn xsondol
aku kat sini pun tiada geng.
plan nak buat salt trail (penampang>tambunan)

ko xlayan mancing ka? lawas tu dgr citer best mancing.

User avatar
che'gu
Pendaki Tegar
Posts: 289
Joined: 27 Jan 2009, 01:58

Re: Bebudak GO Area Sabah/Sarawak

Post by che'gu » 08 Oct 2009, 22:06

sondol jgn xsondol
aku kat sini pun tiada geng.
plan nak buat salt trail (penampang>tambunan)

ko xlayan mancing ka? lawas tu dgr citer best mancing.
Salt trail? Ok gak tuh (tp tak penah dengar...hehe...)
Sebenarnya bnyk trip bleh wat kat sini. The Death March trail ada...Area Keningau/Tenom ada...Maliau Basin ada...Long Pasia pon best gak. Pulau2 jgn cerita lah. Mcm2 adalah. Nnt dh jmpa bleh bincang panjang. :minum:

Mancing? Layan gak...tp bukan kategori pro la. Ikut2 orang jer. Joran pun murah2 jer. Kat Lawas ni mmg ada tmpt yg best mancing, tp aku tak try secara serius lagi. Main2 jer...

Udang galah pun bnyk...sambil mancing udang galah, bleh tngk buaya bersidai kat tebing sungai..hehehe....

gogoyeaha
Otai Gunung
Posts: 897
Joined: 07 Dec 2005, 20:29

Re: Bebudak GO Area Sabah/Sarawak

Post by gogoyeaha » 08 Oct 2009, 22:33

tulah...kita kena mula dulu ni che'gu. dapat cari sorang dua lagi dari sabah...boleh ON mana2 trip.

aku ada jugak terpk nak pegi lawas utk mancing. target selunsong lah. yup...dgr citer sepit biru kat sana meriah...tp mancing sepit biru...aku kureng sket.

User avatar
che'gu
Pendaki Tegar
Posts: 289
Joined: 27 Jan 2009, 01:58

Re: Bebudak GO Area Sabah/Sarawak

Post by che'gu » 11 Oct 2009, 03:36

ha, ok gak tuh. Minggu depan aku turun kk...16hb. Bleh la duduk2 pekena teh...bincang mana yg patut.

Selunsong? Ha...aku dngr citer dr kaki pancing kat sini mmg bnyk la kalu musim dia. Takpe, nnt kalu tiba musim aku roger2...

User avatar
dirik
Pendaki Gunung
Posts: 42
Joined: 20 Oct 2008, 10:15
Location: KaKiKu
Contact:

Re: Bebudak GO Area Sabah/Sarawak

Post by dirik » 08 Nov 2009, 21:07

salah sorang yg aku nak dia balik ke sabah ialah adam akan tumbrio. hehehe
ni anak didik legenda ni....kena pegang dia ni. hehehe
kalau tak silap la... nama dia ADAM BACHOK kan...asal TAWAU juga...
hihihihi.... Kalau tak silap, dia ada belajar kat tempat aku juga. kat UTHM Johor.

Tapi tak pernah pun joint program under kelab kami...
kenal pun, kenal macam tu je...hihihihihiii. Dia pun sunyi je kat sini ni....(Kalau orang dia betul la)...

gogoyeaha
Otai Gunung
Posts: 897
Joined: 07 Dec 2005, 20:29

Re: Bebudak GO Area Sabah/Sarawak

Post by gogoyeaha » 08 Nov 2009, 21:42

dirik;
yup budak tawau. dia mmg xjoin kelab-kelab ni..hehehe. dia gerakan bawah tanah je.

User avatar
dirik
Pendaki Gunung
Posts: 42
Joined: 20 Oct 2008, 10:15
Location: KaKiKu
Contact:

Re: Bebudak GO Area Sabah/Sarawak

Post by dirik » 08 Nov 2009, 22:01

dirik;
yup budak tawau. dia mmg xjoin kelab-kelab ni..hehehe. dia gerakan bawah tanah je.
oh, betul lah dia tu....
ada gak dia datang perjumpaan kitaorang, dalam sekali dua, lepas tu senyap....
sembang punya sembang, rupanya orang kampung.... hihihihhi

gogoyeaha
Otai Gunung
Posts: 897
Joined: 07 Dec 2005, 20:29

Re: Bebudak GO Area Sabah/Sarawak

Post by gogoyeaha » 08 Nov 2009, 22:13

Cuba ko anjur xtvt snooker bawah kelab kembara tu...mesti dia join. hahahaha
Otai snooker di Kingfisher tu. hehehe

User avatar
dirik
Pendaki Gunung
Posts: 42
Joined: 20 Oct 2008, 10:15
Location: KaKiKu
Contact:

Re: Bebudak GO Area Sabah/Sarawak

Post by dirik » 08 Nov 2009, 22:25

Oh, otai snooker rupanya adam ni...
Ada juga buda dalam kelab kami kenal adam ni...
Member aku cakap dulu, rambut dia panjang, sekarang dah pendek.. Dah jadi kemas dah.... Nak blajar kot...

gogoyeaha
Otai Gunung
Posts: 897
Joined: 07 Dec 2005, 20:29

Re: Bebudak GO Area Sabah/Sarawak

Post by gogoyeaha » 09 Nov 2009, 18:51

tunggu korang semua balik lah...baru meriah

User avatar
dirik
Pendaki Gunung
Posts: 42
Joined: 20 Oct 2008, 10:15
Location: KaKiKu
Contact:

Re: Bebudak GO Area Sabah/Sarawak

Post by dirik » 10 Nov 2009, 00:48

Insyaallah...
Memang ada perancangan juga nanti bila dah balik Sabah...
Member ada juga selalu panggil datang tempat dia naik gunung.... (Area Keningau)
Sebab dengar dari Keningau boleh naik Trusmadi, tapi ambil masa 2 hari la nak sampai puncak.... (betul ke tak).... :lol:

gogoyeaha
Otai Gunung
Posts: 897
Joined: 07 Dec 2005, 20:29

Re: Bebudak GO Area Sabah/Sarawak

Post by gogoyeaha » 10 Nov 2009, 23:27

aku pun tgh cari info nak transtrusmadi (keningau>puncak>tambunan). suruh member ko atur satu trip

User avatar
dirik
Pendaki Gunung
Posts: 42
Joined: 20 Oct 2008, 10:15
Location: KaKiKu
Contact:

Re: Bebudak GO Area Sabah/Sarawak

Post by dirik » 11 Nov 2009, 20:06

Cadang nak buat nanti, bila dah balik Sabah...
Member tu pun sama study ngan aku... Jadi rancangan tu tangguh dulu sebab takda kawan yang minat....

User avatar
che'gu
Pendaki Tegar
Posts: 289
Joined: 27 Jan 2009, 01:58

Re: Bebudak GO Area Sabah/Sarawak

Post by che'gu » 12 Nov 2009, 00:00

dirik, kalu jadi trusmadi ni...jgn lupa aku sekali. Kalu kena dng time aku nk ikut...

gogoyeaha
Otai Gunung
Posts: 897
Joined: 07 Dec 2005, 20:29

Re: Bebudak GO Area Sabah/Sarawak

Post by gogoyeaha » 12 Nov 2009, 23:06

Cadang nak buat nanti, bila dah balik Sabah...
Member tu pun sama study ngan aku... Jadi rancangan tu tangguh dulu sebab takda kawan yang minat....
aku/ramai yg minat.

gogoyeaha
Otai Gunung
Posts: 897
Joined: 07 Dec 2005, 20:29

Re: Bebudak GO Area Sabah/Sarawak

Post by gogoyeaha » 12 Nov 2009, 23:07

dirik, kalu jadi trusmadi ni...jgn lupa aku sekali. Kalu kena dng time aku nk ikut...
che'gu...kalau trip cuti sekolah susah sket sebab biasanya cuti sekolah tiket flite mahal. hehehe

User avatar
che'gu
Pendaki Tegar
Posts: 289
Joined: 27 Jan 2009, 01:58

Re: Bebudak GO Area Sabah/Sarawak

Post by che'gu » 13 Nov 2009, 17:26

tak mahal kalu kene dng promosi. aku blk kg cuti bulan 6 dpt harga RM200++ pegi blk utk dua org. Tp airasia la..

gogoyeaha
Otai Gunung
Posts: 897
Joined: 07 Dec 2005, 20:29

Re: Bebudak GO Area Sabah/Sarawak

Post by gogoyeaha » 14 Nov 2009, 06:37

wow...murah. ooo boleh dpt jugak ye murah time cuti sekolah. maybe airasia xtahu jadual cuti sekolah bila. hehehe

User avatar
dirik
Pendaki Gunung
Posts: 42
Joined: 20 Oct 2008, 10:15
Location: KaKiKu
Contact:

Re: Bebudak GO Area Sabah/Sarawak

Post by dirik » 14 Nov 2009, 09:59

aku/ramai yg minat.
Isyaallah.... Kalau teda halangan...
Tapi ni just perancangan yang akan jadi or tak....
Al-Maklumlan, kami ni masih lagi menghadap buku...hihihihi... Budak Baru Nak Belajar...

User avatar
che'gu
Pendaki Tegar
Posts: 289
Joined: 27 Jan 2009, 01:58

Re: Bebudak GO Area Sabah/Sarawak

Post by che'gu » 14 Nov 2009, 13:03

wow...murah. ooo boleh dpt jugak ye murah time cuti sekolah. maybe airasia xtahu jadual cuti sekolah bila. hehehe
bukan airasia x tahu jadual cuti sekolah, aku rasa mereka sengaja jer sbb nk suruh rakyat 1Malaysia pegi bercuti dng anak2 mereka.aku rasa la.....

gogoyeaha
Otai Gunung
Posts: 897
Joined: 07 Dec 2005, 20:29

Re: Bebudak GO Area Sabah/Sarawak

Post by gogoyeaha » 14 Nov 2009, 20:14

aku/ramai yg minat.
Isyaallah.... Kalau teda halangan...
Tapi ni just perancangan yang akan jadi or tak....
Al-Maklumlan, kami ni masih lagi menghadap buku...hihihihi... Budak Baru Nak Belajar...
tanya dia dari keningau masuk belah mana? starting point kamoung apa?

Post Reply