Khidmat Guide Yong Yap, Tok Nenek, Bubu n Berhid

Nak mintak tolong? atau nak tanya sesuatu? ada cadangan? poskan disini. Terima kasih
Post Reply
Ujang
Pendaki Tegar
Posts: 221
Joined: 15 Dec 2005, 00:22
Location: Damansara
Contact:

Khidmat Guide Yong Yap, Tok Nenek, Bubu n Berhid

Post by Ujang » 24 Mar 2010, 17:48

Salam,

lama dah tak posting dalam GO nie.. hanya view jerk... hehe
ok... berbalik pada tajuk di atas, aku ingin menyampaikan jika sesiapa yang nak naik gunung-gunung yang dinyatakan di atas melalui Pos Brooke boleh menggunakan khidmat guider yang arif dengan permukaan bumi di sana dan jika nak gunakan khidmat OA Pos Brooke boleh berhubung terus dengan Rajis (tok batin) Pos Brooke dengan bayaran korang deal sendiri... hehe.. kat bawah nie no phone dia...

Nama : Rajis
Jawatan : Tok Batin
DUN : Pos Brooke
No Tel : 016-512 6443
Waktu Panggilan : Hari Jumaat (sebab di keluar pergi solat Jumaat dekat Kampung Raja)
Kalau tak dpt call dia : Korang tinggalkan SMS


Sekian, terima kasih

User avatar
poncho
Senator Gunung
Posts: 1890
Joined: 05 Dec 2005, 15:59
Location: southern
Contact:

Re: Khidmat Guide Yong Yap, Tok Nenek, Bubu n Berhid

Post by poncho » 25 Mar 2010, 10:00

Ujang,
Tok Batin untuk Pos Sg Rengil adalah Tapa tu.
Rajis ni anak buah Tapa yang paling senior merangkap "penolong kanan" Tapa. hehe.

ya betul, Rajis memang paling arif dengan seluruh ceruk bumi Yong Yap, Tok Nenek, Berhid atau Medang Valley (fuhh..nama mat saleh). memang baik dan peramah. kelebihan untuk pendaki muslim, Rajis adalah saudara kita juga. jadi dia faham adat resam dan tatatertib agama.
if a tree falls in the woods... do all the other trees laugh at it?

Image Mounthopper

Ujang
Pendaki Tegar
Posts: 221
Joined: 15 Dec 2005, 00:22
Location: Damansara
Contact:

Re: Khidmat Guide Yong Yap, Tok Nenek, Bubu n Berhid

Post by Ujang » 25 Mar 2010, 11:48

ohh... tapa lagik ke..?
ok2... tapi apa2 pun kalu masuk sana just jumpa Rajis jerk...
malas nak jumpa tapa... hehe...
senang berurusan dengan Rajis....

Post Reply