bantuan ttg kebocoran khemah

Nak mintak tolong? atau nak tanya sesuatu? ada cadangan? poskan disini. Terima kasih
Post Reply
User avatar
sreet
Pendaki Gunung
Posts: 10
Joined: 12 May 2010, 14:06

bantuan ttg kebocoran khemah

Post by sreet » 23 Jun 2010, 15:46

salam sahabat²...
mana nk cari gam utk khemah spy x leaking...
sy ada hammock berflyshet + berkelambu tp bile ujan air leh masuk dr jahitan flyshet dgn jaring kelambu...try tampal duck tape tp lelama tebuka gak...huhuhu
harap sahabat² boleh bantu dgn gtau apakah gam yg sesyai & dimana utk mendptkannye... mkasey daun keladi

Image
('',) Amacam ada Bran ('',)

User avatar
nadir
Ahli Kehormat GO
Posts: 1586
Joined: 05 Dec 2005, 16:30
Location: Penang Darul Mamak
Contact:

Re: bantuan ttg kebocoran khemah

Post by nadir » 23 Jun 2010, 18:44

paling baik dan yang saya rekomend ialah seam grip. gam nih memang power , tapi susah nak carik.

kalau bende lain, aku pernah tengok orang sapu dengan lilin, pastu jemur.

tak pun cuba tutup jahitan tu dengan silicone sealant.
Ahmad Nadir Askandar
http://www.outdoordynamics.com.my - Buy outdoor gear online - free delivery !
Join us at FaceBook! - http://www.facebook.com/group.php?gid=340358030429

User avatar
sreet
Pendaki Gunung
Posts: 10
Joined: 12 May 2010, 14:06

Re: bantuan ttg kebocoran khemah

Post by sreet » 24 Jun 2010, 09:26

mkasey bro nadir...gam tu mmg susah nk carik...merate² dah ushar...huhuhu
silicone sealant ek...akan try...mkasey byk²
('',) Amacam ada Bran ('',)

Lt.Cmdr. Kamal Ariffin
Kerabat Gunung
Posts: 1318
Joined: 12 Jan 2006, 11:43
Location: Gunung Bawah Laut
Contact:

Re: bantuan ttg kebocoran khemah

Post by Lt.Cmdr. Kamal Ariffin » 24 Jun 2010, 11:11

Buleh sapu dengan latex
Selalu kilang sarung tangan ada guna benda ni.
Susu getah la....... tapi ada bau.
Getah Sekerap

User avatar
Hangar 18
Kerabat Gunung
Posts: 1356
Joined: 18 Jan 2006, 15:18
Location: Bkt Jalil
Contact:

Re: bantuan ttg kebocoran khemah

Post by Hangar 18 » 25 Jun 2010, 07:33

mkasey bro nadir...gam tu mmg susah nk carik...merate² dah ushar...huhuhu
silicone sealant ek...akan try...mkasey byk²
cuba cari kat ace hardware, ari tu aku ada beli 1 kat sana.

User avatar
sreet
Pendaki Gunung
Posts: 10
Joined: 12 May 2010, 14:06

Re: bantuan ttg kebocoran khemah

Post by sreet » 25 Jun 2010, 12:08

mkasey bro LCKA...tp mcm payah je nk mendptkan getah latex tu kan...hmmm

thx bro H18...smlm ada ushar kat kedai hardware, tp rupanye bemcm² jenis silicone sealant ni.. fening kepale xtau nk pilih mane satu..akhirnye x beli pown lg...hmmm
('',) Amacam ada Bran ('',)

User avatar
poncho
Senator Gunung
Posts: 1890
Joined: 05 Dec 2005, 15:59
Location: southern
Contact:

Re: bantuan ttg kebocoran khemah

Post by poncho » 01 Sep 2010, 06:30

seam grip ni dijual kat kedai outdoor yang berkapasiti tinggi.
dah try cari kat Evergreen Cambell, Outdoor Centre Ampang atau UFL ke? rasanya ada kat situ kalau stok tak habis lah
if a tree falls in the woods... do all the other trees laugh at it?

Image Mounthopper

Post Reply