Page 1 of 1

bantuan ttg kebocoran khemah

Posted: 23 Jun 2010, 15:46
by sreet
salam sahabat²...
mana nk cari gam utk khemah spy x leaking...
sy ada hammock berflyshet + berkelambu tp bile ujan air leh masuk dr jahitan flyshet dgn jaring kelambu...try tampal duck tape tp lelama tebuka gak...huhuhu
harap sahabat² boleh bantu dgn gtau apakah gam yg sesyai & dimana utk mendptkannye... mkasey daun keladi

Image

Re: bantuan ttg kebocoran khemah

Posted: 23 Jun 2010, 18:44
by nadir
paling baik dan yang saya rekomend ialah seam grip. gam nih memang power , tapi susah nak carik.

kalau bende lain, aku pernah tengok orang sapu dengan lilin, pastu jemur.

tak pun cuba tutup jahitan tu dengan silicone sealant.

Re: bantuan ttg kebocoran khemah

Posted: 24 Jun 2010, 09:26
by sreet
mkasey bro nadir...gam tu mmg susah nk carik...merate² dah ushar...huhuhu
silicone sealant ek...akan try...mkasey byk²

Re: bantuan ttg kebocoran khemah

Posted: 24 Jun 2010, 11:11
by Lt.Cmdr. Kamal Ariffin
Buleh sapu dengan latex
Selalu kilang sarung tangan ada guna benda ni.
Susu getah la....... tapi ada bau.
Getah Sekerap

Re: bantuan ttg kebocoran khemah

Posted: 25 Jun 2010, 07:33
by Hangar 18
mkasey bro nadir...gam tu mmg susah nk carik...merate² dah ushar...huhuhu
silicone sealant ek...akan try...mkasey byk²
cuba cari kat ace hardware, ari tu aku ada beli 1 kat sana.

Re: bantuan ttg kebocoran khemah

Posted: 25 Jun 2010, 12:08
by sreet
mkasey bro LCKA...tp mcm payah je nk mendptkan getah latex tu kan...hmmm

thx bro H18...smlm ada ushar kat kedai hardware, tp rupanye bemcm² jenis silicone sealant ni.. fening kepale xtau nk pilih mane satu..akhirnye x beli pown lg...hmmm

Re: bantuan ttg kebocoran khemah

Posted: 01 Sep 2010, 06:30
by poncho
seam grip ni dijual kat kedai outdoor yang berkapasiti tinggi.
dah try cari kat Evergreen Cambell, Outdoor Centre Ampang atau UFL ke? rasanya ada kat situ kalau stok tak habis lah