buckle karrimor

Nak mintak tolong? atau nak tanya sesuatu? ada cadangan? poskan disini. Terima kasih
Post Reply
JinTanah
Pendaki Gunung
Posts: 6
Joined: 13 Jan 2011, 02:57
Contact:

buckle karrimor

Post by JinTanah » 13 Jan 2011, 21:06

salam.....

nk tnye pd sahabat2 GO.....kat mn nk cari buccal karrimor untk gantian buccal yg telah patah.......

Image
bahagian yang patah

Image
bahagian hadapan buccal

berikut adelah keadaan buccal yg di maksudkn....harap sahabat2 dapat memberi suggestion kat mn nk carik ganti buccal ni.....
klu ade la.......
:roll: :roll: :roll: :roll:

User avatar
poncho
Senator Gunung
Posts: 1890
Joined: 05 Dec 2005, 15:59
Location: southern
Contact:

Re: buccal karrimor

Post by poncho » 13 Jan 2011, 21:18

salam.....

nk tnye pd sahabat2 GO.....kat mn nk cari buccal karrimor untk gantian buccal yg telah patah.......
wslm.
buckle untuk model beg apa nie?
if a tree falls in the woods... do all the other trees laugh at it?

Image Mounthopper

JinTanah
Pendaki Gunung
Posts: 6
Joined: 13 Jan 2011, 02:57
Contact:

Re: buccal karrimor

Post by JinTanah » 13 Jan 2011, 21:24

salam.....

nk tnye pd sahabat2 GO.....kat mn nk cari buccal karrimor untk gantian buccal yg telah patah.......
wslm.
buckle untuk model beg apa nie?


karrimor cheetah 60-85L...

User avatar
biNGai
Kerabat Gunung
Posts: 3216
Joined: 19 Dec 2005, 13:18

Re: buccal karrimor

Post by biNGai » 13 Jan 2011, 22:01

tuka pkai bakel 3rd party laa..sana tearproof ade jual..1 set 5 hengget saja..tapi tkde cap karrimor laa..kalo mao cap karrimor, sendri lukis pkai cat minyak :pig:
M.A.L.A.S - Copyright © 2003-2009. All rights reserved.
"Demi langit beserta seluruh binaannya, Demi bumi serta yang ada di hamparannya, Demi jiwa dan seluruh penyempurnaannya.."

JinTanah
Pendaki Gunung
Posts: 6
Joined: 13 Jan 2011, 02:57
Contact:

Re: buccal karrimor

Post by JinTanah » 14 Jan 2011, 00:09

hehehe.....yelah......sygnye da patah.....huhuhuhu

Lt.Cmdr. Kamal Ariffin
Kerabat Gunung
Posts: 1318
Joined: 12 Jan 2006, 11:43
Location: Gunung Bawah Laut
Contact:

Re: buccal karrimor

Post by Lt.Cmdr. Kamal Ariffin » 14 Jan 2011, 10:49

Jadi Cap rimau jer :tembak:

Defcon
Webmaster Team
Posts: 308
Joined: 26 Dec 2006, 22:54
Location: 127.0.0.1
Contact:

Re: buccal karrimor

Post by Defcon » 14 Jan 2011, 12:21

HUhuhu sejak akhir akhir nie rasanya cam banyak pulak saya terdengar, terbaca, terlihat err terpijak blom lagi pasal kes bakel pecah nie huhuhuh... Fuih! mintak jauh hehehe
.::[x]:

User avatar
deep purple
Pendaki Tegar
Posts: 226
Joined: 17 Mar 2006, 16:08
Location: lembah kelang
Contact:

Re: buccal karrimor

Post by deep purple » 14 Jan 2011, 14:47

salam,

gua ingat buccal tu menatang apa...buckle rupanya!!!.. :mrgreen: :keke:
HUhuhu sejak akhir akhir nie rasanya cam banyak pulak saya terdengar, terbaca, terlihat err terpijak blom lagi pasal kes bakel pecah nie huhuhuh... Fuih! mintak jauh hehehe
.
betol3x...first time dengar buckle kaput...x senonoh betol barang karrimor skrg nih :evil:

"BIG CITY" ~SCORPIONS~

http://phototrek.wordpress.com/

Defcon
Webmaster Team
Posts: 308
Joined: 26 Dec 2006, 22:54
Location: 127.0.0.1
Contact:

Re: buccal karrimor

Post by Defcon » 14 Jan 2011, 23:17

salam,

gua ingat buccal tu menatang apa...buckle rupanya!!!.. :mrgreen: :keke:
HUhuhu sejak akhir akhir nie rasanya cam banyak pulak saya terdengar, terbaca, terlihat err terpijak blom lagi pasal kes bakel pecah nie huhuhuh... Fuih! mintak jauh hehehe
.
betol3x...first time dengar buckle kaput...x senonoh betol barang karrimor skrg nih :evil:

"BIG CITY" ~SCORPIONS~

http://phototrek.wordpress.com/
Wsalam,

wakakakka.... Tapi Seyes abang rosmal huhuhu bukan nak ngutuk huhuhu.... nak nasik tambah lelebih takut owner baru gi bakar bag :evil: hehehe... so far pengalaman saya pakai bag ranking PMR pom masih elok lagik bakelnya...walaupun dah lenjan kaw kaw huhuhuhu... seret pom pom...senyum jah...hujan panas hujan panas lagik...huhuhuh lupa ayat sapa ..lama dah...ayatnya berbunyi lebih kurang... "argh! beli bag camping memahal memang dah mainan utk heavy duty kalu pakai sesayang xleh lanyak baik beli bag cap angsa aje" huhuhhuhuhu
.::[x]:

JinTanah
Pendaki Gunung
Posts: 6
Joined: 13 Jan 2011, 02:57
Contact:

Re: buccal karrimor

Post by JinTanah » 20 Jan 2011, 14:42

salam,

gua ingat buccal tu menatang apa...buckle rupanya!!!.. :mrgreen: :keke:
HUhuhu sejak akhir akhir nie rasanya cam banyak pulak saya terdengar, terbaca, terlihat err terpijak blom lagi pasal kes bakel pecah nie huhuhuh... Fuih! mintak jauh hehehe
.
betol3x...first time dengar buckle kaput...x senonoh betol barang karrimor skrg nih :evil:

"BIG CITY" ~SCORPIONS~

http://phototrek.wordpress.com/
Wsalam,

wakakakka.... Tapi Seyes abang rosmal huhuhu bukan nak ngutuk huhuhu.... nak nasik tambah lelebih takut owner baru gi bakar bag :evil: hehehe... so far pengalaman saya pakai bag ranking PMR pom masih elok lagik bakelnya...walaupun dah lenjan kaw kaw huhuhuhu... seret pom pom...senyum jah...hujan panas hujan panas lagik...huhuhuh lupa ayat sapa ..lama dah...ayatnya berbunyi lebih kurang... "argh! beli bag camping memahal memang dah mainan utk heavy duty kalu pakai sesayang xleh lanyak baik beli bag cap angsa aje" huhuhhuhuhu

hehe.....ni sume la nk beli beg bru ni....... :lidah: :lidah: :lidah:

User avatar
vanhemeir
Pendaki Hebat
Posts: 399
Joined: 12 Dec 2006, 13:47
Location: Abu Dhabi, UAE
Contact:

Re: buccal karrimor

Post by vanhemeir » 20 Jan 2011, 16:11

"argh! beli bag camping memahal memang dah mainan utk heavy duty kalu pakai sesayang xleh lanyak baik beli bag cap angsa aje" huhuhhuhuhu
beg heavy duty tu kalau di lanyak, serek2x bagai dah boleh tahan 10 tahun, bayangkan kalau pakai dengan cermat2x... boleh tahan 50 tahun!

kak ngah
Pendaki Gunung
Posts: 29
Joined: 02 Dec 2010, 17:12

Re: buccal karrimor

Post by kak ngah » 21 Jun 2011, 15:33

kalau buckle bole ganti kan?

kalau plastik yg secure besi frame bag tu pecah cemana ya? selalu jadi terutama pada karrimor old skool...

Lt.Cmdr. Kamal Ariffin
Kerabat Gunung
Posts: 1318
Joined: 12 Jan 2006, 11:43
Location: Gunung Bawah Laut
Contact:

Re: buccal karrimor

Post by Lt.Cmdr. Kamal Ariffin » 21 Jun 2011, 15:45

Hantar je kat Muzium
Beli Beg Baru idak kan orang yang meniaga beg Karrimor tu gulung tikar lak.

User avatar
JeNaL
Pentadbiran
Posts: 1758
Joined: 27 Mar 2007, 16:07
Location: sri kembangan
Contact:

Re: buccal karrimor

Post by JeNaL » 21 Jun 2011, 19:08

tak leh gamkan ker tu...

atau beli bag baru jer la...hehhehee
--· ··- -· ··- -· --· --- -· ·-·· ·· -· ·
W a r i s a n K h a z a n a h P e r g u n u n g a n
·--- · -· ·- ·-··
Pentadbir GunungOnline
9W2WZL
http://jenal.multiply.com

User avatar
poncho
Senator Gunung
Posts: 1890
Joined: 05 Dec 2005, 15:59
Location: southern
Contact:

Re: buccal karrimor

Post by poncho » 21 Jun 2011, 23:11

kalau buckle bole ganti kan?

kalau plastik yg secure besi frame bag tu pecah cemana ya? selalu jadi terutama pada karrimor old skool...
balut dengan getah (tayar getah, getah yang dibentuk dari tayar kereta, etc.) pada hujung besi.
fungsi plastik nie untuk elakkan besi koyakkan kain beg dan untuk penampung beban pada penyambung top dan frame utama.
if a tree falls in the woods... do all the other trees laugh at it?

Image Mounthopper

kak ngah
Pendaki Gunung
Posts: 29
Joined: 02 Dec 2010, 17:12

Re: buccal karrimor

Post by kak ngah » 22 Jun 2011, 01:10

terima kasih encik poncho

saya cuba jahit/tampal dgn kulit kasut...harap2 ok utk trip minggu ni..nak buang/beli bag baru sayang plak sebab bag ni old skool punya..part2 lain,buckle,zip etc semua ok lagi..

User avatar
Hangar 18
Kerabat Gunung
Posts: 1356
Joined: 18 Jan 2006, 15:18
Location: Bkt Jalil
Contact:

Re: buccal karrimor

Post by Hangar 18 » 09 Aug 2011, 15:31

sy ada spare part buckle2 karrimor, berghaus & lowe.
berminat mau beli?

User avatar
mizi
Kerabat Gunung
Posts: 1308
Joined: 17 Jul 2006, 15:22
Location: perlis
Contact:

Re: buccal karrimor

Post by mizi » 11 Aug 2011, 20:53

sy ada spare part buckle2 karrimor, berghaus & lowe.
berminat mau beli?
ada yg sekali ngan tali kaaa??dada punya hehehhe..bak kata abam orga karimor hang tu cacat ekekeke..gamfam :lidah:
climb long trail
p11at

User avatar
Hangar 18
Kerabat Gunung
Posts: 1356
Joined: 18 Jan 2006, 15:18
Location: Bkt Jalil
Contact:

Re: buckle karrimor

Post by Hangar 18 » 12 Aug 2011, 12:05

aiyark.. itew item tak de plak bang.
tapi selain benda tu semua ada..
hatta hip belt SA 7000 new pun ada.

Post Reply