osprey.....daypack

Nak mintak tolong? atau nak tanya sesuatu? ada cadangan? poskan disini. Terima kasih
Post Reply
achik84
Pendaki Gunung
Posts: 68
Joined: 25 Aug 2009, 12:53

osprey.....daypack

Post by achik84 » 28 Feb 2011, 13:01

assalamualaikum sumer...sy ada 2 soalan ni...

1) sy nk ty la review pasal brand osprey ni.mcm mana ye? ok x kalo nk dibandingkan ngn karimor apa pro n con nyer?
2) saiz apa yg sesuai utk daypack?

tq so much kpda yg sudi nk jwb

betterman
Pemegang Amanah GO
Posts: 2828
Joined: 04 Dec 2005, 08:39
Location: Bawah beirut
Contact:

Re: osprey.....daypack

Post by betterman » 02 Mar 2011, 10:02

salam achik...

the best part about osprey ialah ringan dan walaupun nampak kecik, tapi buleh masuk banyak barang.
Getting to the summit is optional, getting down is mandatory...

achik84
Pendaki Gunung
Posts: 68
Joined: 25 Aug 2009, 12:53

Re: osprey.....daypack

Post by achik84 » 04 Apr 2011, 14:48

kurang respon..ok xpe..thanks sudi jwb

Lt.Cmdr. Kamal Ariffin
Kerabat Gunung
Posts: 1318
Joined: 12 Jan 2006, 11:43
Location: Gunung Bawah Laut
Contact:

Re: osprey.....daypack

Post by Lt.Cmdr. Kamal Ariffin » 05 Apr 2011, 08:23

Tak banyak respon sebab tak banyak yang mampu beli

nazryst
Pendaki Terlampau
Posts: 650
Joined: 16 Feb 2006, 12:17
Location: Natural Geography
Contact:

Re: osprey.....daypack

Post by nazryst » 05 Apr 2011, 14:38

susah mau celita maa... tala munyi....

achik84
Pendaki Gunung
Posts: 68
Joined: 25 Aug 2009, 12:53

Re: osprey.....daypack

Post by achik84 » 29 Jul 2011, 19:59

itu mcm kah?huhuhuhu...tenkiu kengkawan

User avatar
khairil
Pendaki Gunung
Posts: 114
Joined: 04 Jun 2010, 11:43
Location: putrajaya

Re: osprey.....daypack

Post by khairil » 02 Aug 2011, 13:00

tgk kat Tearproof Mid valley..osprey saiz 30L pon besar gak...mcm deuter uptown 50L ahahaha..
tp osprey mmg best...
What a mountain do to men, it humbles you
------------------------------------------
Gunung Mu, Gunung Ku Jua

User avatar
Luarpintu
Pendaki Gunung
Posts: 67
Joined: 16 Mar 2009, 20:18

Re: osprey.....daypack

Post by Luarpintu » 06 Feb 2012, 11:41

Sy guna osprey comet..memang ringan giler dan banyak baju boleh masuk!xrugi ah beli :)

User avatar
seper4alif
Kerabat Gunung
Posts: 2100
Joined: 01 Jun 2006, 09:42
Location: gelanggang TokMeor
Contact:

Re: osprey.....daypack

Post by seper4alif » 07 Feb 2012, 19:11

kena tanya dak dak johor nih... akadamik, ita, frost, abg amer, paku emas pon kot....

ada kes patah tulang halus tepi bag, tapi takda ganti dan takleh nak repair.... tah le... cer try pm "akademik"
seper4alif
:::masuk tempat orang bawak otak bukan pisau:::
Image ImageImage

User avatar
pachio
Pendaki Gunung
Posts: 95
Joined: 15 Jul 2008, 14:30

Re: osprey.....daypack

Post by pachio » 09 Feb 2012, 20:20

Osprey ada all mighty guarantee..(betul ke ejaan ni).osprey akan baiki kerosakan atau ganti beg. Aku pakai osprey kestrel mmg ok..sgt ringan
gegar gunung gemora
kelab kembara perintis

User avatar
seper4alif
Kerabat Gunung
Posts: 2100
Joined: 01 Jun 2006, 09:42
Location: gelanggang TokMeor
Contact:

Re: osprey.....daypack

Post by seper4alif » 09 Feb 2012, 21:02

hee he... benda macam tuh lah yg kawan tuh baca... sampai ke KL dia datang nak anta bag... sekali return balik... kena kua duit sendiri klu tak silap
seper4alif
:::masuk tempat orang bawak otak bukan pisau:::
Image ImageImage

User avatar
pachio
Pendaki Gunung
Posts: 95
Joined: 15 Jul 2008, 14:30

Re: osprey.....daypack

Post by pachio » 09 Feb 2012, 23:52

Ini mcm kena bwk tuntutan tribunal pengguna ni
gegar gunung gemora
kelab kembara perintis

kabusgunung
Skuad GPS GO
Posts: 737
Joined: 19 Jan 2006, 20:31

Re: osprey.....daypack

Post by kabusgunung » 10 Feb 2012, 08:48

tak ramai yang pakai osprey...

User avatar
seper4alif
Kerabat Gunung
Posts: 2100
Joined: 01 Jun 2006, 09:42
Location: gelanggang TokMeor
Contact:

Re: osprey.....daypack

Post by seper4alif » 10 Feb 2012, 17:17

tah le.. pope pon tunggu dia reply sebab nyer.. dia pakai dia tahu lah kot....
nih diorang g naik mulu murut pagi tadi 6 org klu tak silap.... dak dak osprey ler nih...

mementang le aku takda bag tuh kena tinggal plak aku kat kelumpor nih ceees
seper4alif
:::masuk tempat orang bawak otak bukan pisau:::
Image ImageImage

User avatar
pachio
Pendaki Gunung
Posts: 95
Joined: 15 Jul 2008, 14:30

Re: osprey.....daypack

Post by pachio » 11 Feb 2012, 00:07

Naik mulu dgn murud skali ke?dasyat..
gegar gunung gemora
kelab kembara perintis

User avatar
seper4alif
Kerabat Gunung
Posts: 2100
Joined: 01 Jun 2006, 09:42
Location: gelanggang TokMeor
Contact:

Re: osprey.....daypack

Post by seper4alif » 11 Feb 2012, 01:42

hah? erk biasa biasa jer kot tuh
seper4alif
:::masuk tempat orang bawak otak bukan pisau:::
Image ImageImage

User avatar
pachio
Pendaki Gunung
Posts: 95
Joined: 15 Jul 2008, 14:30

Re: osprey.....daypack

Post by pachio » 11 Feb 2012, 13:44

hah? erk biasa biasa jer kot tuh
Budget besar tu
gegar gunung gemora
kelab kembara perintis

User avatar
seper4alif
Kerabat Gunung
Posts: 2100
Joined: 01 Jun 2006, 09:42
Location: gelanggang TokMeor
Contact:

Re: osprey.....daypack

Post by seper4alif » 11 Feb 2012, 17:32

tak ga... jumpe interprise harga interprise leer klu kawan ngan sdn bhd, haraga pon cenggini ler... cer carik kawan JKKKK kampung jer...
hantok hantok ler jadi nyer.... ok jer ikut dak dak nih pernah ikut TT rm150 jer 5 hari makanan sendiri... siap tido haritage hotel cameron lagi satu malam...

ikut g tambuyukon ngan trusmadi siap kapal terbang rm900.... em murah kan....

apa yang penting keeerja saaama
seper4alif
:::masuk tempat orang bawak otak bukan pisau:::
Image ImageImage

azkramm
Pendaki Gunung
Posts: 130
Joined: 09 Jul 2012, 12:09

Re: osprey.....daypack

Post by azkramm » 19 Oct 2012, 16:04

osprey? terbaiklah..
padding argon 70 siap boleh custom molding lagi.

maksudnya, padding kat pinggang tu bila beli, tokeh kedai akan ukur pinggang kita. pastu dia masukkan padding yang fit dgn ukuran pinggang kita tu dalam satu alat..macam oven nak bakar. lepas tu siaplah..

so padding yang dah di molding kan ni cuma owner aje yang fit nak pakai. kalau ada kawan gemuk nak pinjam..mungkin susah sikit tak fit dengan body..

Post Reply