Cadangan Konservasi Rentis Gunung Korbu 2011

Nak mintak tolong? atau nak tanya sesuatu? ada cadangan? poskan disini. Terima kasih
User avatar
am
Pendaki Sondol
Posts: 459
Joined: 12 Dec 2005, 19:41
Location: Somban, NSDK
Contact:

Cadangan Konservasi Rentis Gunung Korbu 2011

Post by am » 03 May 2011, 11:13

Salam kepada penggiat aktiviti mendaki gunung,

Niat dan harapan untuk melakukan kerja-kerja amal terhadap alam..

Melihatkan keadaan rentis di beberapa bahagian ke Gunung Korbu melalui Sungai Termin semakin terhakis dan diambang kerosakan yang pada akhirnya akan mengundang bahaya yang lebih kepada pendaki pada suatu hari nanti... Am mencadangkan untuk melakukan program untuk membaik pulih serta mencari alternatif yang boleh digunakan untuk memudahkan pendaki melalui rentis ini pada masa akan datang, disamping dapat menjaga struktur tanah yang semakin terhakis itu..

Kepada sesiapa yang biasa ke Gunung Korbu mungkin anda dapat membayangkan kawasan-kawasan yang dinyatakan disini.

Jika aktiviti ini dapat dijalankan, pesanan kepada para jurupandu dan gogo yang aktif membawa masuk pendaki sekitar kawasan banjaran titi...." munculkan lah diri anda...."

Sekian.
find me more at multiply | blogspot | flickr

Lt.Cmdr. Kamal Ariffin
Kerabat Gunung
Posts: 1318
Joined: 12 Jan 2006, 11:43
Location: Gunung Bawah Laut
Contact:

Re: Cadangan Konservasi Rentis Gunung Korbu 2011

Post by Lt.Cmdr. Kamal Ariffin » 03 May 2011, 15:23

Wah Korbu pulak
Lalu Sungai Temin belakang PGA tuhhh
laluan nostagia tu..............

silalah munculkan diri

User avatar
am
Pendaki Sondol
Posts: 459
Joined: 12 Dec 2005, 19:41
Location: Somban, NSDK
Contact:

Re: Cadangan Konservasi Rentis Gunung Korbu 2011

Post by am » 03 May 2011, 18:48

Wah Korbu pulak
Lalu Sungai Temin belakang PGA tuhhh
laluan nostagia tu..............

silalah munculkan diri
i like abg kamal... :minum:
find me more at multiply | blogspot | flickr

User avatar
mizi
Kerabat Gunung
Posts: 1308
Joined: 17 Jul 2006, 15:22
Location: perlis
Contact:

Re: Cadangan Konservasi Rentis Gunung Korbu 2011

Post by mizi » 03 May 2011, 22:24

bila???wlpon aku x aktif lalu situ aku akn tolong mana patut
climb long trail
p11at

User avatar
JeNaL
Pentadbiran
Posts: 1758
Joined: 27 Mar 2007, 16:07
Location: sri kembangan
Contact:

Re: Cadangan Konservasi Rentis Gunung Korbu 2011

Post by JeNaL » 03 May 2011, 22:37

am...

bila dan mcm mana nak buat
--· ··- -· ··- -· --· --- -· ·-·· ·· -· ·
W a r i s a n K h a z a n a h P e r g u n u n g a n
·--- · -· ·- ·-··
Pentadbir GunungOnline
9W2WZL
http://jenal.multiply.com

nazryst
Pendaki Terlampau
Posts: 650
Joined: 16 Feb 2006, 12:17
Location: Natural Geography
Contact:

Re: Cadangan Konservasi Rentis Gunung Korbu 2011

Post by nazryst » 04 May 2011, 07:47

orait...insyallah ai poloo

User avatar
am
Pendaki Sondol
Posts: 459
Joined: 12 Dec 2005, 19:41
Location: Somban, NSDK
Contact:

Re: Cadangan Konservasi Rentis Gunung Korbu 2011

Post by am » 04 May 2011, 16:05

terima kasih kerana bagi feedback yang positif, dan am akan carik tarikh yang sesuai, bincang-bincang cadangnya dan form 2-3 team... masuk tarikh selang 1-2 hari.... buat kerjaaaaaaaaaaaaaa
find me more at multiply | blogspot | flickr

nazryst
Pendaki Terlampau
Posts: 650
Joined: 16 Feb 2006, 12:17
Location: Natural Geography
Contact:

Re: Cadangan Konservasi Rentis Gunung Korbu 2011

Post by nazryst » 04 May 2011, 22:29

ermmm kalau kita tawaf tak bleh ker... gotong royong bersih kan track Senooi sekali laa bang... ada jugak alternatif jalan emergency atau apa ker.... kalau sanggup laaa am... ini cadangan ajer

User avatar
am
Pendaki Sondol
Posts: 459
Joined: 12 Dec 2005, 19:41
Location: Somban, NSDK
Contact:

Re: Cadangan Konservasi Rentis Gunung Korbu 2011

Post by am » 05 May 2011, 01:17

bila???wlpon aku x aktif lalu situ aku akn tolong mana patut
:kah:
ermmm kalau kita tawaf tak bleh ker... gotong royong bersih kan track Senooi sekali laa bang... ada jugak alternatif jalan emergency atau apa ker.... kalau sanggup laaa am... ini cadangan ajer
bole gak encik nazryst. tapi kan? kalau ade le yg sanggup, larat x larat je jawapannye... xmau la ade sisa2 lagi tertinggal kt belakang.. jenuh nk masuk lagi kutip....

sampah tak jadi masalah besar kt korbu nie... kt seroje leh dibakor2 kan je... kat kijang tuh bawak kuar ler, ade mangkuk2 yg tinggalkan kasut getah, stokin, suar dalam dan sebagainye... depe ingat monyet leh pakai kut? atau ade geng lain yg x cukup suar dalam leh pinjam kut?

masalah utama adalah bahagian trek yang memerlukan pendaki memanjat tebing tinggi dengan bantuan akar-akar kecil dan pokok yang makin ditariik makin nak tumbang rupenye... coba bayangkan kalau pokok tu dan tombang? lagu mane nk daki tebing 90 darjah yang berketinggian lebih kurang 5-6 meter tue? lebih2 lagi galas haversack berat2 dan abang guide tiada hulurkan pertolongan.... :tembak: kesiannnnn,....
find me more at multiply | blogspot | flickr

nazryst
Pendaki Terlampau
Posts: 650
Joined: 16 Feb 2006, 12:17
Location: Natural Geography
Contact:

Re: Cadangan Konservasi Rentis Gunung Korbu 2011

Post by nazryst » 05 May 2011, 07:13

abang guide bukan tak nak hulur kan pertolongan .... belom dapat permit tow orang lagi... tenguk semua badan abang guide dari kategori sederhana besarnya... takkan laa nak winch orang yang 3 kali ganda... silap silap, dua dua terjon wooo....

User avatar
JeNaL
Pentadbiran
Posts: 1758
Joined: 27 Mar 2007, 16:07
Location: sri kembangan
Contact:

Re: Cadangan Konservasi Rentis Gunung Korbu 2011

Post by JeNaL » 05 May 2011, 14:48

lama tak revisit korbu ni.... pernah pergi pun sekali jer. tu pun dah lama gila.... 1995
--· ··- -· ··- -· --· --- -· ·-·· ·· -· ·
W a r i s a n K h a z a n a h P e r g u n u n g a n
·--- · -· ·- ·-··
Pentadbir GunungOnline
9W2WZL
http://jenal.multiply.com

User avatar
matsaiko
Senator Gunung
Posts: 2786
Joined: 22 Dec 2005, 16:52
Location: GOMBAK Territory

Re: Cadangan Konservasi Rentis Gunung Korbu 2011

Post by matsaiko » 05 May 2011, 15:03

trek nak naik chuban tu ke yg ko maksudkan am? cemana nak repair tu?
To Conquer Without Risk Is To Triumph Without Glory
www.azreenismail.com

User avatar
mizi
Kerabat Gunung
Posts: 1308
Joined: 17 Jul 2006, 15:22
Location: perlis
Contact:

Re: Cadangan Konservasi Rentis Gunung Korbu 2011

Post by mizi » 05 May 2011, 19:11

part yg teruk aku rasa kt akar tu am..aku dh puas belek dr suma arah..x buleh naik tebing..klu ada tali bule pakai blk trek lama tepi tuu...
climb long trail
p11at

solo
Pendaki Tegar
Posts: 211
Joined: 06 Dec 2005, 17:43
Location: Bukit Lanjan
Contact:

Re: Cadangan Konservasi Rentis Gunung Korbu 2011

Post by solo » 05 May 2011, 20:12

Kat puncak Korbu Sampah banyak...out of sight je...mau 8-9 beg guni.

kalo dapat tukar anchor tali tu boleh kot. problem sekarang ni anchor tali dah tak kuat.

alang2 tukar tali sekali lah....
Hari
M: +6019 347 1239 ; E: 9W2ILD@gmail.com
WILD JUNCTION ( www.wildjunction.com)
9W2ILD (Niner Whiskey Too India Lima Delta)

Tropical Mountain Guide
Wilderness First Responder ( WMI of NOLS )
Nature Guide ( Licence # 9596 )

~ what we do in life, echoes in eternity

User avatar
am
Pendaki Sondol
Posts: 459
Joined: 12 Dec 2005, 19:41
Location: Somban, NSDK
Contact:

Re: Cadangan Konservasi Rentis Gunung Korbu 2011

Post by am » 06 May 2011, 16:45

trek nak naik chuban tu ke yg ko maksudkan am? cemana nak repair tu?
haaaaaa..... itu lah dia!
part yg teruk aku rasa kt akar tu am..aku dh puas belek dr suma arah..x buleh naik tebing..klu ada tali bule pakai blk trek lama tepi tuu...
haaaaa..... akar tulah yang bersalah! hehehe~

camnie:-
- apa kata kalau dpt sponsor "baik" kita pikul tangga luminium naik atas kasik letak kat situ
- kalau xda sponsor "baik" kita bikin tangga kayu je macam orang asli buat... janji leh tampung berat pendaki dan beg yang digalas mereka dan tak jatuh tersungkur kalau....jatuh :mrgreen:
- kat "batu dinding" lepas pada akar tuh nk ganti pakai tali kern yang dah expire <-- ini pun kalau ade kompeni2 spt Camp5, MadMonkey atau climber2 lain dpt sponsor....
- sampah kat puncak kasi clear dr celah2 bedah semua

jadi, siapa nk buat same2? kite leh wat meeting kasi ini green project sukses? kalau sama-sama kerjasama, dah sukses nanti siapa nk angkat banner, silakanlah~ boleh wat promo masing2 punya kelab ke, kompeni ke, blog ke... ikut suka masing2 lah. janji trek tu selamat dan kalau hujan takde lah teruk sangat hakisannye nanti..

apa kata surbey?
find me more at multiply | blogspot | flickr

User avatar
rembau
Pemegang Amanah GO
Posts: 1394
Joined: 06 Dec 2005, 08:41

Re: Cadangan Konservasi Rentis Gunung Korbu 2011

Post by rembau » 06 May 2011, 17:01

den pi meeting boleh le...nak kena pi repair tu yg aku tgh PEENING fikir ratus kali...
Dan Kami jadikan di bumi gunung-ganang yang menetapnya, supaya bumi itu tidak menggegar mereka; dan Kami jadikan di celah-celahnya jalan-jalan laluan, supaya mereka mendapat petunjuk.(Surah Al-Anbiyaa':31)

User avatar
am
Pendaki Sondol
Posts: 459
Joined: 12 Dec 2005, 19:41
Location: Somban, NSDK
Contact:

Re: Cadangan Konservasi Rentis Gunung Korbu 2011

Post by am » 06 May 2011, 17:03

den pi meeting boleh le...nak kena pi repair tu yg aku tgh PEENING fikir ratus kali...
ngehngehngehnnn... :keke:
find me more at multiply | blogspot | flickr

User avatar
biNGai
Kerabat Gunung
Posts: 3216
Joined: 19 Dec 2005, 13:18

Re: Cadangan Konservasi Rentis Gunung Korbu 2011

Post by biNGai » 08 May 2011, 02:40

jom la pegi rembau..nanti aku set route baekkk punye lagi kasi ko navigate sampai chuban..jom jommm..

ekekekeke..
M.A.L.A.S - Copyright © 2003-2009. All rights reserved.
"Demi langit beserta seluruh binaannya, Demi bumi serta yang ada di hamparannya, Demi jiwa dan seluruh penyempurnaannya.."

User avatar
nadir
Ahli Kehormat GO
Posts: 1586
Joined: 05 Dec 2005, 16:30
Location: Penang Darul Mamak
Contact:

Re: Cadangan Konservasi Rentis Gunung Korbu 2011

Post by nadir » 19 May 2011, 10:14

menarik nih..... keep me informed!
Ahmad Nadir Askandar
http://www.outdoordynamics.com.my - Buy outdoor gear online - free delivery !
Join us at FaceBook! - http://www.facebook.com/group.php?gid=340358030429

User avatar
soulfly
Kerabat Gunung
Posts: 1147
Joined: 18 Mar 2008, 15:57
Location: SENTUL

Re: Cadangan Konservasi Rentis Gunung Korbu 2011

Post by soulfly » 19 May 2011, 11:10

ya memang menarik..am..jom ngeteh sembang pasal ini projek,manalah tau kot2 ada pehak berwajib boleh membantu...
kalo ada gambar trek yang teruk2 tuh boleh lah abadikan kat sini...
lama sangat...

User avatar
JeNaL
Pentadbiran
Posts: 1758
Joined: 27 Mar 2007, 16:07
Location: sri kembangan
Contact:

Re: Cadangan Konservasi Rentis Gunung Korbu 2011

Post by JeNaL » 19 May 2011, 14:38

apa kata kita kumpul dana kat GO ni. buat mcm kita buat sebelum ni. cuma kali ni untuk konservasi

Am, kena jemput IR Rembau masa meeting pasal slope repair ni kerja dia

Ngai.... bawa Rembau kena bawa sleeping bag sekali
--· ··- -· ··- -· --· --- -· ·-·· ·· -· ·
W a r i s a n K h a z a n a h P e r g u n u n g a n
·--- · -· ·- ·-··
Pentadbir GunungOnline
9W2WZL
http://jenal.multiply.com

nazryst
Pendaki Terlampau
Posts: 650
Joined: 16 Feb 2006, 12:17
Location: Natural Geography
Contact:

Re: Cadangan Konservasi Rentis Gunung Korbu 2011

Post by nazryst » 19 May 2011, 17:50

cheittt bawak rembau kena bawak sleeping bag mendanya..... dia kalau boleh nak suruh dodoikan sekali...manja dia ni.....beseeeenyeee dieee....

User avatar
am
Pendaki Sondol
Posts: 459
Joined: 12 Dec 2005, 19:41
Location: Somban, NSDK
Contact:

Re: Cadangan Konservasi Rentis Gunung Korbu 2011

Post by am » 21 May 2011, 10:02

Terima kasih sebab support, encik mamak, encik nadir, encik jenal dan encik nazryst... Insyallah minggu depan camne yok? Dimana-mana tempat yang sesuai...

* Baru balik dari KORBU... Ngeri seyh~
find me more at multiply | blogspot | flickr

nazryst
Pendaki Terlampau
Posts: 650
Joined: 16 Feb 2006, 12:17
Location: Natural Geography
Contact:

Re: Cadangan Konservasi Rentis Gunung Korbu 2011

Post by nazryst » 21 May 2011, 11:09

minggu depan bleh laa... kat manusalwa ke atau markas di kota damansara? mana mana kau senang laa am...

User avatar
soulfly
Kerabat Gunung
Posts: 1147
Joined: 18 Mar 2008, 15:57
Location: SENTUL

Re: Cadangan Konservasi Rentis Gunung Korbu 2011

Post by soulfly » 30 May 2011, 09:54

am..nanti jangan lupa bawak gambar skali...
lama sangat...

User avatar
span
Pendaki Sondol
Posts: 415
Joined: 22 Aug 2008, 10:44
Location: atas batu
Contact:

Re: Cadangan Konservasi Rentis Gunung Korbu 2011

Post by span » 31 May 2011, 16:15

salam, hehehe dah lama gak den x masuk GO ni, Sebenarnya saya dah lama berhajat nak postkan pasal Korbu kat dalam Go ni pasal masaalah yang menimpa gunung korbu via sg termin ni, tapi tadi belek2 terjumpa topik ni yang en am dah post kan heheh,

saya bercadang agar trek ni di tutup buat sementara, maksud saya kita tutup dlm masa 3 ke 4 bulan bagi tujuan penambahbaikan sbb trek ni dah teruk sangat dah, last baru2 ni saya pergi kayu yang tuk tuk kiter mendaki kat sclope yang 90 deg tu dah patah, dan agah susah nak naik dah, so bila kiter tutup trek ni, dapat la kiter antar group2 yang sudi membuat amal jariah tuk membaiki balik trek tu,

bari grup yang masih berminat nak mendaki , diaorang masih boleh menggunakan treak senooi untuk sampai ke puncak, dan pada masa yang sama boleh la membersih semak 2 yang ada kat trek senooi tu hehehe , bg saya kalo nak tutup trek sg termin tu kiter kene berbincang bersama-sama dengan pihak pengurusan empangan tersebut bagi menjayakan program yang kita rancangkan ini, bermakna kiter tetapkan tarik dari biler sampai bila supaya pihak empangan tidak membenarkan pendaki untuk memasuki kawasan empangan tersebut.

ini sekadar buah fikiran serta cadangan daripada saya org yang baru dalam bidang pergunungan ini, kalo ada tersalah cadangan minta dimaafkan ye , kepada otai2 Go saya mintak maaf awal2 kalau Cadangan saya ni membuat anda terasa yek

kat sni saya mengofer kan diri ( nak offer duit x mampu ) tuk juin trip ni sekiranya ingin dijalankan ( kalau tiada masaalah kesihat @ masaalah lain inshaalah saya juin) hehhe
-L@YAN JeW MeNtEL Tu BeB-

User avatar
shahrul
Senator Gunung
Posts: 819
Joined: 25 Apr 2011, 08:21
Location: streets of uptown

Re: Cadangan Konservasi Rentis Gunung Korbu 2011

Post by shahrul » 01 Jun 2011, 06:33

- apa kata kalau dpt sponsor "baik" kita pikul tangga luminium naik atas kasik letak kat situ
nak tangga berapa tinggi?
saya ade je tangga luminum kek umah tu ..V shape.. berabuk dah

tinggi lbh kurang sampai je nak cuci kipas kat siling ghumah :keke:

project target date bila? lepas raya bole?
_________________
_________________

User avatar
aliph
Pendaki Gunung
Posts: 167
Joined: 16 Feb 2011, 15:28

Re: Cadangan Konservasi Rentis Gunung Korbu 2011

Post by aliph » 02 Jun 2011, 15:09

count me in
am,serra mike serra aku kalau ada meeting ngan kompom tarikh
9W2 VCR
MARES
'BeTtEr To LiGhT A MuTiArA HiTaM ThAn To CuRsE A DaRkNeSs'

User avatar
khairil
Pendaki Gunung
Posts: 114
Joined: 04 Jun 2010, 11:43
Location: putrajaya

Re: Cadangan Konservasi Rentis Gunung Korbu 2011

Post by khairil » 03 Jun 2011, 11:38

niat murni.. teringin nak join..
buat la time cuti hari malaysia..lepas raya
What a mountain do to men, it humbles you
------------------------------------------
Gunung Mu, Gunung Ku Jua

User avatar
am
Pendaki Sondol
Posts: 459
Joined: 12 Dec 2005, 19:41
Location: Somban, NSDK
Contact:

Re: Cadangan Konservasi Rentis Gunung Korbu 2011

Post by am » 06 Jun 2011, 12:16

encik;

span - cadangan yang bernas.. nanti bila 9w2ILD pulang kita bincang sama2... ada gak terpikir.. bagus2..
otakotak - terima kasih.. v shape tu kita boleh tengok nanti kekerasan/ketahanan material
aliph - i'll text you kalau ada apa2 info nanti
khairil - mungkin untuk sambutan new year nanti.
find me more at multiply | blogspot | flickr

Lt.Cmdr. Kamal Ariffin
Kerabat Gunung
Posts: 1318
Joined: 12 Jan 2006, 11:43
Location: Gunung Bawah Laut
Contact:

Re: Cadangan Konservasi Rentis Gunung Korbu 2011

Post by Lt.Cmdr. Kamal Ariffin » 06 Jun 2011, 15:00

New Year cantik gak tu
Sebab aku bercuti dari Krismas ha ha ha
Sungai Temin untuk aku la memang ada sentimental Value sebab mula mula aku jadi Kedet tempat tu la mainan aku dan mula aku jatuh centa pada gunung tu sebab Laluan Sungai Temin inilah.

User avatar
span
Pendaki Sondol
Posts: 415
Joined: 22 Aug 2008, 10:44
Location: atas batu
Contact:

Re: Cadangan Konservasi Rentis Gunung Korbu 2011

Post by span » 06 Jun 2011, 15:38

encik;

span - cadangan yang bernas.. nanti bila 9w2ILD pulang kita bincang sama2... ada gak terpikir.. bagus2..
otakotak - terima kasih.. v shape tu kita boleh tengok nanti kekerasan/ketahanan material
aliph - i'll text you kalau ada apa2 info nanti
khairil - mungkin untuk sambutan new year nanti.



ok boleh jew paper hal nanti roje2 la ekkk, tp kalo ujung taun ni takut ada hal, x der masaalah la saya cube, tapi kalo bab nak nego ngan pihak empangan inshaalah saya cuba membantu mana yang boleh
-L@YAN JeW MeNtEL Tu BeB-

solo
Pendaki Tegar
Posts: 211
Joined: 06 Dec 2005, 17:43
Location: Bukit Lanjan
Contact:

Re: Cadangan Konservasi Rentis Gunung Korbu 2011

Post by solo » 08 Jun 2011, 15:44

Salam,

rasanya kalo kita meeting time bulan puasa boleh? buat gathering buka puasa sekali.

73s
Hari
M: +6019 347 1239 ; E: 9W2ILD@gmail.com
WILD JUNCTION ( www.wildjunction.com)
9W2ILD (Niner Whiskey Too India Lima Delta)

Tropical Mountain Guide
Wilderness First Responder ( WMI of NOLS )
Nature Guide ( Licence # 9596 )

~ what we do in life, echoes in eternity

User avatar
am
Pendaki Sondol
Posts: 459
Joined: 12 Dec 2005, 19:41
Location: Somban, NSDK
Contact:

Re: Cadangan Konservasi Rentis Gunung Korbu 2011

Post by am » 13 Jun 2011, 13:09

Terbaik!
find me more at multiply | blogspot | flickr

User avatar
ahmad saufi
Pendaki Gunung
Posts: 39
Joined: 20 May 2006, 12:40
Location: kuala selangor

Re: Cadangan Konservasi Rentis Gunung Korbu 2011

Post by ahmad saufi » 03 Jul 2011, 11:40

Salam,

rasanya kalo kita meeting time bulan puasa boleh? buat gathering buka puasa sekali.

73s
w'salam mrSolo ( wahhh...semakin kerap bg salam skrg yekk...;)
alhamdullillah....

insyallah lps kita berbuka- kita start borak2 tajuk Konservasi Rentis Gunung Korbu pulak....
aku suka dpt joint trip Konservasi niiii....

keep up mrAm & mrSolo...;)

User avatar
aliph
Pendaki Gunung
Posts: 167
Joined: 16 Feb 2011, 15:28

Re: Cadangan Konservasi Rentis Gunung Korbu 2011

Post by aliph » 04 Jul 2011, 10:07

bukak pose kul 7.30+++++ptang kan
bukan awal lagi kan
nanti tempat d informasikan....
9W2 VCR
MARES
'BeTtEr To LiGhT A MuTiArA HiTaM ThAn To CuRsE A DaRkNeSs'

User avatar
Luarpintu
Pendaki Gunung
Posts: 67
Joined: 16 Mar 2009, 20:18

Re: Cadangan Konservasi Rentis Gunung Korbu 2011

Post by Luarpintu » 04 Jul 2011, 11:43

Salam semua,

Cadangan yang baik.Cuma nk tau satu je,projek ni nanti dibuka kepada sesiapa sahaja atau yang dah kenal sesama sendiri?
Sy sokong cdgn baik ni.T.kasih

solo
Pendaki Tegar
Posts: 211
Joined: 06 Dec 2005, 17:43
Location: Bukit Lanjan
Contact:

Re: Cadangan Konservasi Rentis Gunung Korbu 2011

Post by solo » 04 Jul 2011, 12:08

Salam,

rasanya kalo kita meeting time bulan puasa boleh? buat gathering buka puasa sekali.

73s
w'salam mrSolo ( wahhh...semakin kerap bg salam skrg yekk...;)
alhamdullillah....

insyallah lps kita berbuka- kita start borak2 tajuk Konservasi Rentis Gunung Korbu pulak....
aku suka dpt joint trip Konservasi niiii....

keep up mrAm & mrSolo...;)
thanks bro. kita sama2 plan, execute n jayakan. kalo x kita sape lagi. :lol:
Hari
M: +6019 347 1239 ; E: 9W2ILD@gmail.com
WILD JUNCTION ( www.wildjunction.com)
9W2ILD (Niner Whiskey Too India Lima Delta)

Tropical Mountain Guide
Wilderness First Responder ( WMI of NOLS )
Nature Guide ( Licence # 9596 )

~ what we do in life, echoes in eternity

solo
Pendaki Tegar
Posts: 211
Joined: 06 Dec 2005, 17:43
Location: Bukit Lanjan
Contact:

Re: Cadangan Konservasi Rentis Gunung Korbu 2011

Post by solo » 04 Jul 2011, 12:09

bukak pose kul 7.30+++++ptang kan
bukan awal lagi kan
nanti tempat d informasikan....

nanti akan di informasikan. follow post ni je. 73s
Hari
M: +6019 347 1239 ; E: 9W2ILD@gmail.com
WILD JUNCTION ( www.wildjunction.com)
9W2ILD (Niner Whiskey Too India Lima Delta)

Tropical Mountain Guide
Wilderness First Responder ( WMI of NOLS )
Nature Guide ( Licence # 9596 )

~ what we do in life, echoes in eternity

solo
Pendaki Tegar
Posts: 211
Joined: 06 Dec 2005, 17:43
Location: Bukit Lanjan
Contact:

Re: Cadangan Konservasi Rentis Gunung Korbu 2011

Post by solo » 04 Jul 2011, 12:11

Salam semua,

Cadangan yang baik.Cuma nk tau satu je,projek ni nanti dibuka kepada sesiapa sahaja atau yang dah kenal sesama sendiri?
Sy sokong cdgn baik ni.T.kasih
akan dibuka kepada semua yang nak berkhidmat. kenal time projek pun boleh. look out for further info soon. 73s
Hari
M: +6019 347 1239 ; E: 9W2ILD@gmail.com
WILD JUNCTION ( www.wildjunction.com)
9W2ILD (Niner Whiskey Too India Lima Delta)

Tropical Mountain Guide
Wilderness First Responder ( WMI of NOLS )
Nature Guide ( Licence # 9596 )

~ what we do in life, echoes in eternity

Post Reply