Page 1 of 1

apa jenama ni?dari mana?

Posted: 05 May 2011, 09:12
by kungfu1panda
tolong~~~
kawanku dari kampung ku suruh ku bantu beli suitcase sebab dia nak pergi luar negara melancong...dia suruh ku cari the suitcase nama Antler..ku x pernah dengar lah...dari negara mana Antler ni?mahal ke?berapa harga nya?pening lah sekarang..

Re: apa jenama ni?dari mana?

Posted: 05 May 2011, 11:18
by atticustica
camne ko post kt dalam forum ni?? guna posmen ke? tenet kan ada... cari je dalam tenet..

Re: apa jenama ni?dari mana?

Posted: 06 May 2011, 00:28
by orga
atticustica wrote:camne ko post kt dalam forum ni?? guna posmen ke? tenet kan ada... cari je dalam tenet..
tau la ko tuh register dah lama..nampak register user yg baru 2 post ko dah tunjuk handal sini eh..
dak2 gng tunjukkan bahasa yg baek lebe2 lg kepada mereka yg baru2 nk berjinak2 kt GO ni..
ngko dulu pon register GO trus pos kt kedai taw..semata2 nk berniaga..tp kami kt sini wat tak kisah sbb pikir ko dak baru register..macam lama2 paham la tuh..tp makin lama makin berdesing pulak..
jadi bila turn org laen pulak, wat la camne org kt sini layan dulu..
mana org tak tau jalan, tunjukkan la..jgn sampai org tu tak dtg2 lg pulak..dan org laen takut lak nk bertanya..
okeh..ni nasihat baek2..budi bahasa tu adat dak2 gunung..peace.

Re: apa jenama ni?dari mana?

Posted: 06 May 2011, 06:05
by keong
Hello kungfu1panda!
Ah...jenama Antler. I pun pernah dengar dan tengok tapi dah lupa kat mana. Kalau tak silap, brand ni dari UK, tapi mungkin made kat tempat lain.
Harga? Macam semua barang baik, mungkin agak tinggi kut. Tapi yang lebih merisaukan kalau ada replica atau fake kat Malaysia.

Hope that helps!

Re: apa jenama ni?dari mana?

Posted: 06 May 2011, 07:15
by Azman_202
kungfu1panda wrote:tolong~~~
kawanku dari kampung ku suruh ku bantu beli suitcase sebab dia nak pergi luar negara melancong...dia suruh ku cari the suitcase nama Antler..ku x pernah dengar lah...dari negara mana Antler ni?mahal ke?berapa harga nya?pening lah sekarang..
Brand ni kalau tak silap aku dia wat luggage bag..seangkatan ngn Delsey , Samsonite etc....pernah gak tgk kat DDF dulu...durability dia leh tahan gak...aku tgk ada satu org ni dia test pijak beg tu kosong .... then dia wat bnd yg sama kat Delsey..heheh..akhirnya dia beli Antler..heheheh...apapun pilihan di tangan Anda :minum:

Re: apa jenama ni?dari mana?

Posted: 06 May 2011, 07:55
by biNGai
orga wrote:
atticustica wrote:camne ko post kt dalam forum ni?? guna posmen ke? tenet kan ada... cari je dalam tenet..
tau la ko tuh register dah lama..nampak register user yg baru 2 post ko dah tunjuk handal sini eh..
dak2 gng tunjukkan bahasa yg baek lebe2 lg kepada mereka yg baru2 nk berjinak2 kt GO ni..
ngko dulu pon register GO trus pos kt kedai taw..semata2 nk berniaga..tp kami kt sini wat tak kisah sbb pikir ko dak baru register..macam lama2 paham la tuh..tp makin lama makin berdesing pulak..
jadi bila turn org laen pulak, wat la camne org kt sini layan dulu..
mana org tak tau jalan, tunjukkan la..jgn sampai org tu tak dtg2 lg pulak..dan org laen takut lak nk bertanya..
okeh..ni nasihat baek2..budi bahasa tu adat dak2 gunung..peace.

dia skang byk koleksyen beg & barang2 olskul/rare la orga..tuh psal byk eksen..tambahan plak dia macho, muke kiut, rambut panjang, keje enjinyio, makin tambah eksen la dia..


ehh projek gaharu ko daa kuar brapa botol minyak pati orga? 1 botol RM25k kan? :pig:

Re: apa jenama ni?dari mana?

Posted: 06 May 2011, 08:51
by Manpahang
antler ni brand dr UK, siapa yg biasa main barang uk dia tahu la..
ni website dia http://www.antler.co.uk
boleh tengok pasal model dan harga sekali..
harap membantu..

Re: apa jenama ni?dari mana?

Posted: 06 May 2011, 10:25
by orga
biNGai wrote:
orga wrote:
atticustica wrote:camne ko post kt dalam forum ni?? guna posmen ke? tenet kan ada... cari je dalam tenet..
tau la ko tuh register dah lama..nampak register user yg baru 2 post ko dah tunjuk handal sini eh..
dak2 gng tunjukkan bahasa yg baek lebe2 lg kepada mereka yg baru2 nk berjinak2 kt GO ni..
ngko dulu pon register GO trus pos kt kedai taw..semata2 nk berniaga..tp kami kt sini wat tak kisah sbb pikir ko dak baru register..macam lama2 paham la tuh..tp makin lama makin berdesing pulak..
jadi bila turn org laen pulak, wat la camne org kt sini layan dulu..
mana org tak tau jalan, tunjukkan la..jgn sampai org tu tak dtg2 lg pulak..dan org laen takut lak nk bertanya..
okeh..ni nasihat baek2..budi bahasa tu adat dak2 gunung..peace.

dia skang byk koleksyen beg & barang2 olskul/rare la orga..tuh psal byk eksen..tambahan plak dia macho, muke kiut, rambut panjang, keje enjinyio, makin tambah eksen la dia..


ehh projek gaharu ko daa kuar brapa botol minyak pati orga? 1 botol RM25k kan? :pig:
haha..aqu kasi komen membina tu ngai..takan tu pon nk sentap kot..tp biar org kate brg tak rare/olskool, janji ada gak la gambo trip yg bole up..hehe

itu ladang gaharu blom bole korek isik lg la ngai..pejam celik ada lg setahun sengah mao matang..aqu pon malas nk membaja..mao carik beg vintage dulu mao taruk baja dalam nk pikol..ekeke

erm..ramai pon mao kasi info..mekaseh, camtu la idup berjiran..aqu mao pindah ini topik ke thread pertanyaan la..sana lebe sesuai kena dgn topik..

Re: apa jenama ni?dari mana?

Posted: 06 May 2011, 18:47
by poncho
try tanya kat sini:

Cuir Group
Office Tel: 603 2288 8899 | Office Fax: 603 2288 8811
Email: admin@cuirboutique.com
No. 39, Jalan Maarof, Bangsar, 59100 Kuala Lumpur.

klik sini untuk details.

Re: apa jenama ni?dari mana?

Posted: 06 May 2011, 19:37
by mizi
orga wrote:
atticustica wrote:camne ko post kt dalam forum ni?? guna posmen ke? tenet kan ada... cari je dalam tenet..
tau la ko tuh register dah lama..nampak register user yg baru 2 post ko dah tunjuk handal sini eh..
dak2 gng tunjukkan bahasa yg baek lebe2 lg kepada mereka yg baru2 nk berjinak2 kt GO ni..
ngko dulu pon register GO trus pos kt kedai taw..semata2 nk berniaga..tp kami kt sini wat tak kisah sbb pikir ko dak baru register..macam lama2 paham la tuh..tp makin lama makin berdesing pulak..
jadi bila turn org laen pulak, wat la camne org kt sini layan dulu..
mana org tak tau jalan, tunjukkan la..jgn sampai org tu tak dtg2 lg pulak..dan org laen takut lak nk bertanya..
okeh..ni nasihat baek2..budi bahasa tu adat dak2 gunung..peace.
kan dah kenaa...hahaha..sebotol rm 25 k.. kali ngan 10 botol =250k huhhh pokcik kayo..x yah jual beg pon x paa.. :lidah: :lidah:

Re: apa jenama ni?dari mana?

Posted: 07 May 2011, 05:16
by rembau
Keutamaan rebranding GO adalah kepada ilmiah dan perkongsian maklumat samada dari segi pendakian, maklumat terkini berbentuk log/gambar/laporan, perbincangan masalah dan cara pratis terbaik serta etc lain yang mmbantu ke arah peningkatan mutu pendakian sehingga ianya mencapai salahsatu sumbangan industri. Peniagaam didalam ni adalah antara medium sokongan memeriahkan GO dan ianya jugak amat digalakkan disini bagi melihat pendaki mempunyai platform berniaga dlm dunia kecil ini. Ini adalah antara tujuan awal dan kenapa kami bersetuju mewujudkan kembali GO setelah melihat banyak kes kecedaraan, hilang, kesan pada alam dan etc kalau tidak dikongsi secara bersama maka keadaan akan bertambah buruk. Perlu diingatkan kita kekurangan bahan rujukan berbentuk buku maka idea GO adalah mengabungkan pengiat dibawah platform natural dgn rasa saling menghormati. Memdidik adalah tujuan asal dan sebanyak mana yg baru maka sebesar itu le kewajipan kami @ warga GO cuba sesama memeriah yg baru agar keseinabugan ilmu diteruskan

Re: apa jenama ni?dari mana?

Posted: 07 May 2011, 20:53
by nazryst
biNGai wrote: dia skang byk koleksyen beg & barang2 olskul/rare la orga..tuh psal byk eksen..tambahan plak dia macho, muke kiut, rambut panjang, keje enjinyio, makin tambah eksen la dia..


ehh projek gaharu ko daa kuar brapa botol minyak pati orga? 1 botol RM25k kan? :pig:

wallla weyyyyy..... dalam diam ngaiii pun sensitipppp.... 25k tu solid molid ke ngaiii ... lepas tolak bajer.... masa nak nunggu semua... kono tanyo enjinyiooo niiiii....

Re: apa jenama ni?dari mana?

Posted: 19 May 2011, 11:02
by soulfly
atticustica wrote:camne ko post kt dalam forum ni?? guna posmen ke? tenet kan ada... cari je dalam tenet..
ko tengok tuh..kungfu1panda dah lari...
kasar sangat bunyi tu der...

Re: apa jenama ni?dari mana?

Posted: 21 May 2011, 10:10
by am
Heeeheeeheee... KungFuPanda pun pandai merajuk. Kombinasi transformasi maklumat melalui jari hendaklah selari dengan kata hati. Erk apakah maksudnya ini? Huhu.. Hantam sajalah~

Re: apa jenama ni?dari mana?

Posted: 13 Jun 2011, 15:59
by crampizium
orga wrote:
atticustica wrote:camne ko post kt dalam forum ni?? guna posmen ke? tenet kan ada... cari je dalam tenet..
tau la ko tuh register dah lama..nampak register user yg baru 2 post ko dah tunjuk handal sini eh..
dak2 gng tunjukkan bahasa yg baek lebe2 lg kepada mereka yg baru2 nk berjinak2 kt GO ni..
ngko dulu pon register GO trus pos kt kedai taw..semata2 nk berniaga..tp kami kt sini wat tak kisah sbb pikir ko dak baru register..macam lama2 paham la tuh..tp makin lama makin berdesing pulak..
jadi bila turn org laen pulak, wat la camne org kt sini layan dulu..
mana org tak tau jalan, tunjukkan la..jgn sampai org tu tak dtg2 lg pulak..dan org laen takut lak nk bertanya..
okeh..ni nasihat baek2..budi bahasa tu adat dak2 gunung..peace.

Like !! :minum:

Re: apa jenama ni?dari mana?

Posted: 16 Jun 2011, 16:31
by kak ngah
antler ni tak silap saya ada buat beg untuk gitar juga.tak tau le company sama ke lelain