SURVEY | Penyedia Perkhidmatan Telekomunikasi Pilihan

Nak mintak tolong? atau nak tanya sesuatu? ada cadangan? poskan disini. Terima kasih
Post Reply

Penyedia Perkhidmatan Telekomunikasi Pilihan

Poll ended at 06 Aug 2011, 16:51

Celcom
9
43%
Maxis
9
43%
Digi
3
14%
U Mobile
0
No votes
Lain-lain
0
No votes
 
Total votes: 21

User avatar
poncho
Senator Gunung
Posts: 1890
Joined: 05 Dec 2005, 15:59
Location: southern
Contact:

SURVEY | Penyedia Perkhidmatan Telekomunikasi Pilihan

Post by poncho » 07 Jul 2011, 16:51

salam semua.
kajiselidik yang dibuat ini BUKAN atas dasar keuntungan atau perniagaan. this is non-profit survey.
survey ini bukan untuk kepentingan mana-mana syarikat telekomunikasi atau mana-mana pihak kapitalis. tiada tajaan atau ganjaran tapi atas sifat prihatin sesama warga GO sahaja. tiada paksaan. survey ini dibuat atas dasar perkongsian info dan fakta mengenai apa yang ada dalam komuniti pergunungan tempatan. di masa akan datang, mungkin ada lagi survey berdasarkan permintaan sesama warga GO atau komuniti pendaki kita. walaupun respon bukanlah optimum atau mewakili keseluruhan respon dari seluruh pendaki gunung atau penggiat outdoor di Malaysia, tetapi info yang ada kita boleh gunakan untuk mengenalpasti sifat atau identiti pendaki kita sendiri. ini kerana majoriti 'player' atau tenaga penggerak dunia pergunungan tempatan tahu kewujudan GO dan aktif di GO. sedikit sebanyak identiti pendaki kita boleh dikenalpasti di sini. jadi gunakan info yang ada hasil survey dan kerjasama kita dan manfaatkanlah sebaik mungkin.

diharap setiap warga GO sudi respon pada peti undi yang ada. klik sahaja, tak perlu baling dadu pun kan? :mrgreen:
klik pada pilihan yang UTAMA kalau anda ada guna lebih dari 1 pilihan. timekasih
if a tree falls in the woods... do all the other trees laugh at it?

Image Mounthopper

Lt.Cmdr. Kamal Ariffin
Kerabat Gunung
Posts: 1318
Joined: 12 Jan 2006, 11:43
Location: Gunung Bawah Laut
Contact:

Re: SURVEY | Penyedia Perkhidmatan Telekomunikasi Pilihan

Post by Lt.Cmdr. Kamal Ariffin » 08 Jul 2011, 08:45

Pilihan.
Sy sebenarnya mengguna beberapa bijik HP buruk dengan plan berbeza mengikut keperluan jadi agak sukar untuk membuat pilihan.
Cellcom : Bil Gomen bayar dan hanya untuk urusan resmi kerajaan.
Digi : Untuk membuat pangilan luar negara kerana survey yang saya buat menunjukkan harga termurah untuk membuat pangilan luar negara. Biasanya membuat panggilan ke Hong Kong, Indonesia, Bangladesh, India dan UK.
Maxxis: Untuk keluarga kerana anak anak saya menggunakannya jadi sy perlu ada line maxxis yang sama untuk harga yang murah.

Tapi susah kan bak bawak 3 HP sekali dan kekadang tercicir jadi kena pakai beg pula sekarang, dalam beg tu ada macam macam termasuk pistol dan biasanya 2 kotak peluru.

User avatar
mizi
Kerabat Gunung
Posts: 1308
Joined: 17 Jul 2006, 15:22
Location: perlis
Contact:

Re: SURVEY | Penyedia Perkhidmatan Telekomunikasi Pilihan

Post by mizi » 08 Jul 2011, 19:12

saya peleh celcom...sbb sayang la beli prepaid zaman rm 150 dulo..la tingai seploh saja haramm
climb long trail
p11at

User avatar
poncho
Senator Gunung
Posts: 1890
Joined: 05 Dec 2005, 15:59
Location: southern
Contact:

Re: SURVEY | Penyedia Perkhidmatan Telekomunikasi Pilihan

Post by poncho » 10 Jul 2011, 20:42

thanks pada yang sudi reply dan respon.
kalau takde masa nak reply pun, harap sudi la kiranya klik dan submit respon. tak perlu bagi nombor IC semua tu pun. minta tolong ye. ilebiu all
if a tree falls in the woods... do all the other trees laugh at it?

Image Mounthopper

User avatar
biNGai
Kerabat Gunung
Posts: 3216
Joined: 19 Dec 2005, 13:18

Re: SURVEY | Penyedia Perkhidmatan Telekomunikasi Pilihan

Post by biNGai » 10 Jul 2011, 23:44

saya pkai DiGi..psal dua kaler kuning dan saya suke kuninggg..hehe
M.A.L.A.S - Copyright © 2003-2009. All rights reserved.
"Demi langit beserta seluruh binaannya, Demi bumi serta yang ada di hamparannya, Demi jiwa dan seluruh penyempurnaannya.."

User avatar
sany ADALAH alger
Otai Gunung
Posts: 932
Joined: 18 Apr 2006, 09:38
Location: in the middle of jungle called KAY HELL
Contact:

Re: SURVEY | Penyedia Perkhidmatan Telekomunikasi Pilihan

Post by sany ADALAH alger » 11 Jul 2011, 09:59

celcom.

saya telah pakai no nie since 1998 lagi!

kalau kat oversea saya lebih suka pakai local SIM. lagi murah roaming mahal cam haram!
CARPE DIEM!

User avatar
poncho
Senator Gunung
Posts: 1890
Joined: 05 Dec 2005, 15:59
Location: southern
Contact:

Re: SURVEY | Penyedia Perkhidmatan Telekomunikasi Pilihan

Post by poncho » 11 Jul 2011, 12:52

ada 15 orang je ke yang ada handphone? hehe. kamonnn
if a tree falls in the woods... do all the other trees laugh at it?

Image Mounthopper

User avatar
aliph
Pendaki Gunung
Posts: 167
Joined: 16 Feb 2011, 15:28

Re: SURVEY | Penyedia Perkhidmatan Telekomunikasi Pilihan

Post by aliph » 11 Jul 2011, 14:11

yg laen guna handy kot...
9W2 VCR
MARES
'BeTtEr To LiGhT A MuTiArA HiTaM ThAn To CuRsE A DaRkNeSs'

Denan
Pendaki Sondol
Posts: 411
Joined: 09 Feb 2011, 14:44
Location: USJ

Re: SURVEY | Penyedia Perkhidmatan Telekomunikasi Pilihan

Post by Denan » 11 Jul 2011, 16:19

saya pilih Maxis...
dari dulu sampai skang... family pun ramai pakai maxis. tq

User avatar
poncho
Senator Gunung
Posts: 1890
Joined: 05 Dec 2005, 15:59
Location: southern
Contact:

Re: SURVEY | Penyedia Perkhidmatan Telekomunikasi Pilihan

Post by poncho » 19 Jul 2011, 05:01

jom klik
if a tree falls in the woods... do all the other trees laugh at it?

Image Mounthopper

User avatar
Kasnalagat
Pendaki Tegar
Posts: 288
Joined: 26 Mar 2008, 08:30
Location: pelantar merenung bulan
Contact:

Re: SURVEY | Penyedia Perkhidmatan Telekomunikasi Pilihan

Post by Kasnalagat » 20 Jul 2011, 12:58

Sudah dibaca & dah di'click'.

Tak pernah guna Penyelia Telco lain, stakat ni guna maxis sejak tahun 2000 lg. (SIm rega 200++), tak pernah tuka no. Pada aku memasing ada pro & contra, semua pun nk untung, takde jimat apapun sebab zaman sekarang kalau takde hp tak sah. Teringin kembali ke zaman 'wired phone only'..terkenang jasa2 public phone yg banyak menyimpan khazanah peranti sosial, kepada pasangan2 yg bercinta zaman tu & telah berkahwin zaman sekarang..comapared to FB, Internet, Broadbang & Wifi oleh anak2 muda masakini. Kenangan silam....
"TranQuiLLity.."

User avatar
pokcik gunung
Pendaki Gunung
Posts: 154
Joined: 10 Mar 2011, 19:51
Location: Maran,Pahang

Re: SURVEY | Penyedia Perkhidmatan Telekomunikasi Pilihan

Post by pokcik gunung » 22 Jul 2011, 15:55

sy guna maxis.klau digi btul2 ada orang kuning yg ikut walau ke gunung mana pun sy akan tukar kpda digi.boleh jadi porter tu.untung2
EKSPLORASI KEBESARAN ALLAH
https://facebook.com/saiditurbo

Post Reply