Via Ferrata di Kinabalu

Nak mintak tolong? atau nak tanya sesuatu? ada cadangan? poskan disini. Terima kasih
Post Reply
User avatar
mohdariff
Pendaki Gunung
Posts: 39
Joined: 09 Apr 2011, 17:30
Location: Tempat Sunyi

Via Ferrata di Kinabalu

Post by mohdariff » 08 Aug 2011, 11:28

Salam kepada semua warga GO,

Jika ada sesiapa yang pernah melakukan aktiviti via ferrata d Kinabalu diharap
dapat memberitahu sedikit pengalaman dan persiapan untuk melakukan aktiviti ini
ya. Semoga orang lain juga dapat mempelajari sesuatu dari ilmu anda,terima kasih. :lol:

carbonara
Pendaki Gunung
Posts: 18
Joined: 02 Jul 2011, 02:49

Re: Via Ferrata di Kinabalu

Post by carbonara » 17 Aug 2011, 02:09

memang seronok main via feratta at mountain torq

mereka ada 2 package,
yang panjang(low's peak circuit) atau pendek(walk the torq).
(kalau nk trill main yg panjang semestinya)

so far untuk bermain Via feratta ni x memerlukan apa2 persiapan pun. senang je main benda nih. Lagi
penting buat persiapan untuk climb kinabalu kerana ianya sungguh fisically dan kadang2 bole kene high altitude sickness

segala kemahiran akan diajar oleh traineer nanti, senang je. x susah pon. Bawak baju sejuk yg sesuai sebab kuat angin
dkt area tuh dan pakai glove yang sesuai. x terlalu tebal sebab senang nak pegang carribenar... apa2 pon memang enjoy main menatang nih :)

User avatar
mohdariff
Pendaki Gunung
Posts: 39
Joined: 09 Apr 2011, 17:30
Location: Tempat Sunyi

Re: Via Ferrata di Kinabalu

Post by mohdariff » 17 Aug 2011, 20:12

Bahaya x jika hujan waktu main menatang ni?haha

carbonara
Pendaki Gunung
Posts: 18
Joined: 02 Jul 2011, 02:49

Re: Via Ferrata di Kinabalu

Post by carbonara » 18 Aug 2011, 00:39

memang bahaya pon.. but don worry. traineers yg incharge tu jaga semuanya. kalau x bleh main mmg mereka tutup
terus permainan via feratta whole day . so depends on lucks. sama juga dengan nak pegi sumits kinabalu, if hujan lebat juga
semua org x dibenarkan mendaki. so bole sampai laban rata sajela.

if nak main via feratta, 1st day mesti kene sampai dekat laban rata/pendant hut sebelum jam 4 ptg
2nd day pulak kalau climb ke sumit, mesti turun dekat saya-sayat point before jam 8 pagi

User avatar
akimura
Pendaki Gunung
Posts: 45
Joined: 03 Jul 2011, 08:37

Re: Via Ferrata di Kinabalu

Post by akimura » 01 Sep 2011, 07:32

Kalo trainers diaorang cancel via ferata sbb ujan, diorang refund blk tak duit tu?
Conquered: Broga, Tabur, Kinabalu, Besar Hantu, Bunga Buah, Irau, Belumut, Panti, Ulu Semangkok

My shop:
http://www.mudah.my/waterproof-outdoor
http://www.facebook.com/waterproof.outdoor

User avatar
mohdariff
Pendaki Gunung
Posts: 39
Joined: 09 Apr 2011, 17:30
Location: Tempat Sunyi

Re: Via Ferrata di Kinabalu

Post by mohdariff » 06 Sep 2011, 14:30

Kira ben laa...Awal2 dia dh britau.

carbonara
Pendaki Gunung
Posts: 18
Joined: 02 Jul 2011, 02:49

Re: Via Ferrata di Kinabalu

Post by carbonara » 07 Sep 2011, 18:59

pasal refunds tu aku x berapa sure.. tpi ikut logik, kalau x boleh naik atas sebab yg x dapat di elakkan, mungkin diorang refunds balik la duit tuh.. company yg incharge Via feratta ini dari singapore owner dia. so diorg ni strick sikit lah ..biaselah singaporian :)

User avatar
deep purple
Pendaki Tegar
Posts: 226
Joined: 17 Mar 2006, 16:08
Location: lembah kelang
Contact:

Re: Via Ferrata di Kinabalu

Post by deep purple » 09 Sep 2011, 16:01

salam,

dh tanya masa kt kaunter Mei aritu, personal tu kata "NO REFUND" :(

"FLASHDANCE" ~IRENE CARA~

http://phototrek.wordpress.com/

azkramm
Pendaki Gunung
Posts: 130
Joined: 09 Jul 2012, 12:09

Re: Via Ferrata di Kinabalu

Post by azkramm » 26 Sep 2012, 17:07

hebat!

Post Reply