Page 1 of 1

Via Ferrata di Kinabalu

Posted: 08 Aug 2011, 11:28
by mohdariff
Salam kepada semua warga GO,

Jika ada sesiapa yang pernah melakukan aktiviti via ferrata d Kinabalu diharap
dapat memberitahu sedikit pengalaman dan persiapan untuk melakukan aktiviti ini
ya. Semoga orang lain juga dapat mempelajari sesuatu dari ilmu anda,terima kasih. :lol:

Re: Via Ferrata di Kinabalu

Posted: 17 Aug 2011, 02:09
by carbonara
memang seronok main via feratta at mountain torq

mereka ada 2 package,
yang panjang(low's peak circuit) atau pendek(walk the torq).
(kalau nk trill main yg panjang semestinya)

so far untuk bermain Via feratta ni x memerlukan apa2 persiapan pun. senang je main benda nih. Lagi
penting buat persiapan untuk climb kinabalu kerana ianya sungguh fisically dan kadang2 bole kene high altitude sickness

segala kemahiran akan diajar oleh traineer nanti, senang je. x susah pon. Bawak baju sejuk yg sesuai sebab kuat angin
dkt area tuh dan pakai glove yang sesuai. x terlalu tebal sebab senang nak pegang carribenar... apa2 pon memang enjoy main menatang nih :)

Re: Via Ferrata di Kinabalu

Posted: 17 Aug 2011, 20:12
by mohdariff
Bahaya x jika hujan waktu main menatang ni?haha

Re: Via Ferrata di Kinabalu

Posted: 18 Aug 2011, 00:39
by carbonara
memang bahaya pon.. but don worry. traineers yg incharge tu jaga semuanya. kalau x bleh main mmg mereka tutup
terus permainan via feratta whole day . so depends on lucks. sama juga dengan nak pegi sumits kinabalu, if hujan lebat juga
semua org x dibenarkan mendaki. so bole sampai laban rata sajela.

if nak main via feratta, 1st day mesti kene sampai dekat laban rata/pendant hut sebelum jam 4 ptg
2nd day pulak kalau climb ke sumit, mesti turun dekat saya-sayat point before jam 8 pagi

Re: Via Ferrata di Kinabalu

Posted: 01 Sep 2011, 07:32
by akimura
Kalo trainers diaorang cancel via ferata sbb ujan, diorang refund blk tak duit tu?

Re: Via Ferrata di Kinabalu

Posted: 06 Sep 2011, 14:30
by mohdariff
Kira ben laa...Awal2 dia dh britau.

Re: Via Ferrata di Kinabalu

Posted: 07 Sep 2011, 18:59
by carbonara
pasal refunds tu aku x berapa sure.. tpi ikut logik, kalau x boleh naik atas sebab yg x dapat di elakkan, mungkin diorang refunds balik la duit tuh.. company yg incharge Via feratta ini dari singapore owner dia. so diorg ni strick sikit lah ..biaselah singaporian :)

Re: Via Ferrata di Kinabalu

Posted: 09 Sep 2011, 16:01
by deep purple
salam,

dh tanya masa kt kaunter Mei aritu, personal tu kata "NO REFUND" :(

"FLASHDANCE" ~IRENE CARA~

http://phototrek.wordpress.com/

Re: Via Ferrata di Kinabalu

Posted: 26 Sep 2012, 17:07
by azkramm
hebat!