Kayak di Penang

Nak mintak tolong? atau nak tanya sesuatu? ada cadangan? poskan disini. Terima kasih
Post Reply
Tokwan
Pendaki Gunung
Posts: 130
Joined: 17 Jun 2011, 14:06

Kayak di Penang

Post by Tokwan » 18 Aug 2011, 11:37

Sapa main kayak disini? Kalau boleh, yang dok kat Penang la...kalau tak dok di Penang tapi rajin main kayak kat area Perak pun ok jugak.
Dah lama tak main kayak ni, jadi baru ni beli sebuah.....(melalui anak saudara, yang ada kawan kat KL ka atau mana ntah)...jadi dok tengok saja kayak tu...nak le kena main jugak. Kalau ada sapa sapa main Kayak, pm me).

User avatar
khairil
Pendaki Gunung
Posts: 114
Joined: 04 Jun 2010, 11:43
Location: putrajaya

Re: Kayak di Penang

Post by khairil » 18 Aug 2011, 16:05

aihh takkan dok tgk saja...tokwan buat kayak solo la pi kola perlis...baru rekod...
What a mountain do to men, it humbles you
------------------------------------------
Gunung Mu, Gunung Ku Jua

Tokwan
Pendaki Gunung
Posts: 130
Joined: 17 Jun 2011, 14:06

Re: Kayak di Penang

Post by Tokwan » 19 Aug 2011, 06:33

Solo ka? Tak beghapa beghani lagi...kena ada kughang kugahng dua pengapit, selain Mungkar dan Nangkir....hehehehe

User avatar
khairil
Pendaki Gunung
Posts: 114
Joined: 04 Jun 2010, 11:43
Location: putrajaya

Re: Kayak di Penang

Post by khairil » 19 Aug 2011, 11:41

Solo ka? Tak beghapa beghani lagi...kena ada kughang kugahng dua pengapit, selain Mungkar dan Nangkir....hehehehe
huihh tokwan...2 malaikat tu bukan yg tanya soalan kubuq ka??? bahaya hang nih...underground sungguh...yg tulih amal kita bukan raqib dan atib ka?
What a mountain do to men, it humbles you
------------------------------------------
Gunung Mu, Gunung Ku Jua

Tokwan
Pendaki Gunung
Posts: 130
Joined: 17 Jun 2011, 14:06

Re: Kayak di Penang

Post by Tokwan » 22 Aug 2011, 08:14

Ke3na ingat jugak yang kat kuboq tu..yang selalu dok ikut mana pun tetapla Raqib and Atib...hehehe...berdighi bulu ghoma nuuu...hahahaha

User avatar
irmuaaz
Pendaki Hebat
Posts: 360
Joined: 18 May 2011, 00:49
Location: Seri Kembangan
Contact:

Re: Kayak di Penang

Post by irmuaaz » 22 Sep 2011, 23:16

Saya kayak gak tapi kat laut ni tak berapa la. Saya kayak kat tasik je. Raban best, Temenggor best. Kenyir lagi la luas bagaikan lautan. Bera best gak tapi resort dia fail byk, bukan sikit. Nak camping pun payah pasal dia tanah paya.

Best kayak kat tasik ni nak carik air minum senang bila camping/expedition. Cuma bawak water filter la pasal air tasik ni suspect sikit dan byk sediment.

Saya terpikir nak organise trip ke Tasik Raban dalam bulan sepuluh masa Deepavali. Ada orang interested ka?
Muaaz Mohamad Nor
Footsteps Travel and Outdoor Gear
www.footsteps.com.my
info@footsteps.com.my

User avatar
sukahatiadam
Pendaki Gunung
Posts: 128
Joined: 08 Oct 2009, 12:59
Location: Sungai Sedim
Contact:

Re: Kayak di Penang

Post by sukahatiadam » 23 Sep 2011, 14:17

sy kayak di sungai sedim jer

User avatar
irmuaaz
Pendaki Hebat
Posts: 360
Joined: 18 May 2011, 00:49
Location: Seri Kembangan
Contact:

Re: Kayak di Penang

Post by irmuaaz » 24 Sep 2011, 03:01

Jom tokwan ekspedisi Tasik Temenggor ke Kem Sungai 6. Baru 25 km dari jeti awam kat Pulau Banding. Ada berani?
Muaaz Mohamad Nor
Footsteps Travel and Outdoor Gear
www.footsteps.com.my
info@footsteps.com.my

viceroy
Pendaki Gunung
Posts: 70
Joined: 29 Mar 2007, 12:36

Re: Kayak di Penang

Post by viceroy » 19 Nov 2011, 21:09

nak main kayak area lumut ..leh jugak..!! dulu pernah open trip kat KHK & GO..(beberapa tahun nan lalu..hee)

User avatar
seper4alif
Kerabat Gunung
Posts: 2100
Joined: 01 Jun 2006, 09:42
Location: gelanggang TokMeor
Contact:

Re: Kayak di Penang

Post by seper4alif » 19 Nov 2011, 23:44

klu dulu kayak kayak nih aku respek gak kat joyah sportrim,... tapi mana tah dia menghilang.... habis pantai serawak dia balu sensorang
seper4alif
:::masuk tempat orang bawak otak bukan pisau:::
Image ImageImage

Tokwan
Pendaki Gunung
Posts: 130
Joined: 17 Jun 2011, 14:06

Re: Kayak di Penang

Post by Tokwan » 01 Dec 2011, 14:16

Aku takut la main kat sungai...takut boya.....tasik kita pun ada boya jugak...hehehehe

kayrol
Pendaki Tegar
Posts: 266
Joined: 20 Jan 2008, 21:33
Location: http://mytripadventure.blogspot.com/
Contact:

Re: Kayak di Penang

Post by kayrol » 04 Jan 2012, 17:54

Sapa main kayak disini? Kalau boleh, yang dok kat Penang la...kalau tak dok di Penang tapi rajin main kayak kat area Perak pun ok jugak.
Dah lama tak main kayak ni, jadi baru ni beli sebuah.....(melalui anak saudara, yang ada kawan kat KL ka atau mana ntah)...jadi dok tengok saja kayak tu...nak le kena main jugak. Kalau ada sapa sapa main Kayak, pm me).
salam tok wan,
aku dok kat penang gak, selalu wat main kayak laut ni,
aku selalu turun kat teluk kumbar,
kalau nak join sama bolehlah....

Tokwan
Pendaki Gunung
Posts: 130
Joined: 17 Jun 2011, 14:06

Re: Kayak di Penang

Post by Tokwan » 30 Jul 2012, 14:18

Alamak Kayrol...camnala leh terlepas posting ni....ok, lepas raya ni kita start...

viceroy
Pendaki Gunung
Posts: 70
Joined: 29 Mar 2007, 12:36

Re: Kayak di Penang

Post by viceroy » 31 Jul 2012, 19:00

nak ikut..nak ikut

Tokwan
Pendaki Gunung
Posts: 130
Joined: 17 Jun 2011, 14:06

Re: Kayak di Penang

Post by Tokwan » 01 Aug 2012, 07:37

Viceroy...ko dok mana? Tokwan try PM Kayrol tapi tak masuk...apa kata Viceroy tolong aturkan. Tokwan boelh paddle setiap ahad pagi lagi baguih...

viceroy
Pendaki Gunung
Posts: 70
Joined: 29 Mar 2007, 12:36

Re: Kayak di Penang

Post by viceroy » 01 Aug 2012, 23:54

saya kat lumut le tokwan....ngan keyrol ni tak le biasa sgt..ade le sekali naik ngan gunung ngan dia..pastu berkayak kat teluk kumbar ngan dia..nak tolong aturkan yg camane..?!

Tokwan
Pendaki Gunung
Posts: 130
Joined: 17 Jun 2011, 14:06

Re: Kayak di Penang

Post by Tokwan » 02 Aug 2012, 14:53

Kat Lumut ka? Nak kontek Kayrol tak dak number.

Tokwan
Pendaki Gunung
Posts: 130
Joined: 17 Jun 2011, 14:06

Re: Kayak di Penang

Post by Tokwan » 03 Aug 2012, 11:09

Tokwan PM Kayrol tapi tak masuk....sapa ada number talipon dia?

Post Reply