Gam apa yang KUAT?

Nak mintak tolong? atau nak tanya sesuatu? ada cadangan? poskan disini. Terima kasih
Post Reply
User avatar
Bunta
Pendaki Gunung
Posts: 71
Joined: 27 Aug 2007, 13:10
Location: Trence Town

Gam apa yang KUAT?

Post by Bunta » 04 Sep 2011, 11:07

Salam Hari Raya sume..
Gam apa yg paling sesuai utk tampal kasut? Kalau boleh aku xnk jahit kasut tu.so sape2 yg tau kasi share2 la skit.TQ, salam
Take "5" bro..nk masak maggi jap.

User avatar
mizi
Kerabat Gunung
Posts: 1308
Joined: 17 Jul 2006, 15:22
Location: perlis
Contact:

Re: Gam apa yang KUAT?

Post by mizi » 08 Sep 2011, 20:59

gam gajah...sbb gajah besa :lidah:
climb long trail
p11at

azhaar
Pendaki Gunung
Posts: 100
Joined: 16 Jul 2007, 16:19

Re: Gam apa yang KUAT?

Post by azhaar » 09 Sep 2011, 16:51

kata cobbler aku gam 2 minit super strong tu (yg buat kita panik kalu jari melekat!) tak sesuai untuk kasut sebab dia rigid tak flexible untuk pergerakan kasut. Bagus untuk kasut kata dia gam dunlop yg cobbler selalu pakai (yang budak2 buat hidu) Tapi aku sendiri bwk gam 2 minit tu dgn jarum dan benang kasut untuk repair emergency kat trek.

User avatar
seper4alif
Kerabat Gunung
Posts: 2100
Joined: 01 Jun 2006, 09:42
Location: gelanggang TokMeor
Contact:

Re: Gam apa yang KUAT?

Post by seper4alif » 11 Sep 2011, 21:43

gam 2 sec nih biasanyer di gunakan dek tukang kayu jer.... tapi dia tak tahan basah... sebab tuh dia juga di gunakan oleh org pompuan untuk pakai kuku tipu alaala drakulatuh....

so terbaik buat masa nih gam daunlop lah, cuma kita kena tahu cara pengunaan nya.. tuh saja
: tempat nak di gam mesti kering 100%
: rata kedua belah tempat yg nak di tampal
: tiak berminyak paling penting dan.....
: pastikan di tampal selepas gam sebati dengan tempat yg di sap... paling kurang 3 minit lah beb

dan lagi satu bukti kenapa gam dunlop hebat....
ramai budak budak naik ke langit guna kan gam tuh tanpa jadi angkasawan haahaha (gam cap askar kawat)
seper4alif
:::masuk tempat orang bawak otak bukan pisau:::
Image ImageImage

Tokwan
Pendaki Gunung
Posts: 130
Joined: 17 Jun 2011, 14:06

Re: Gam apa yang KUAT?

Post by Tokwan » 13 Sep 2011, 13:22

Gam apa pun tak tahan lama sebab kalau ada pergerakan, nanti kuar gak...kena jahit jugak.

outworldstuff
Pendaki Gunung
Posts: 25
Joined: 01 Sep 2011, 11:57

Re: Gam apa yang KUAT?

Post by outworldstuff » 13 Sep 2011, 18:23

try usha kat Giant.
kat bahagian peralatan rumah tu ada banyak pilihan gam. try yang untuk industri tu

Tokwan
Pendaki Gunung
Posts: 130
Joined: 17 Jun 2011, 14:06

Re: Gam apa yang KUAT?

Post by Tokwan » 14 Sep 2011, 10:04

Nak banyak pilihan, tgk kat Ace Hardware yang berdekatan....tapi untuk kasut ni...ishk...lece sikit.....kat Ace Hardware, punyala banyak choices samapi nak bond Polyethylene pun depa ada.

User avatar
irmuaaz
Pendaki Hebat
Posts: 360
Joined: 18 May 2011, 00:49
Location: Seri Kembangan
Contact:

Re: Gam apa yang KUAT?

Post by irmuaaz » 22 Sep 2011, 21:35

Betul cakap Tokwan. Ubat dia kena pergi Ace Hardware. Belambak2 jenis gam ada. Epoxy, silicone semua ada. Kalau pengalaman saya nak lekat kasut kena pakai 2 part glue. Satu gam satu hardener/curer.
Muaaz Mohamad Nor
Footsteps Travel and Outdoor Gear
www.footsteps.com.my
info@footsteps.com.my

User avatar
nadir
Ahli Kehormat GO
Posts: 1586
Joined: 05 Dec 2005, 16:30
Location: Penang Darul Mamak
Contact:

Re: Gam apa yang KUAT?

Post by nadir » 04 Oct 2011, 19:21

heheheh semua gam yang aku pernah try utk gam kasut semua fail , cuma satu saja yang berjaya ..... McNett punya Seam Grip.

aku gam tapak kasut jogging aku, sampai hancur kasut tu, tapak dia masih melekat. banyak jugak la kasut aku tampal, sekali dengan watershoe ngan kasut trekking. semua ok.

Seam grip ni digunakan utk camp repairs - tampal lubang / seam sealant dan lain lain. masalahnya takleh dapat kat mesia lagi... tapi saya tengah try dapatkan.
Ahmad Nadir Askandar
http://www.outdoordynamics.com.my - Buy outdoor gear online - free delivery !
Join us at FaceBook! - http://www.facebook.com/group.php?gid=340358030429

User avatar
rainmaker
Pendaki Tegar
Posts: 282
Joined: 24 May 2010, 13:18
Location: Setapak, KL
Contact:

Re: Gam apa yang KUAT?

Post by rainmaker » 18 Oct 2011, 08:46

heheheh semua gam yang aku pernah try utk gam kasut semua fail , cuma satu saja yang berjaya ..... McNett punya Seam Grip.

aku gam tapak kasut jogging aku, sampai hancur kasut tu, tapak dia masih melekat. banyak jugak la kasut aku tampal, sekali dengan watershoe ngan kasut trekking. semua ok.

Seam grip ni digunakan utk camp repairs - tampal lubang / seam sealant dan lain lain. masalahnya takleh dapat kat mesia lagi... tapi saya tengah try dapatkan.
mcm best je gam tu. cpt2 la bwk masuk msia.hehe
You tell me we can start the rain, You tell me that we all can change, You tell me we can find something to wash the tears away.

ImageImageImage

User avatar
Luarpintu
Pendaki Gunung
Posts: 67
Joined: 16 Mar 2009, 20:18

Re: Gam apa yang KUAT?

Post by Luarpintu » 02 Dec 2011, 08:36

Gambir & gampang :keke:

User avatar
am
Pendaki Sondol
Posts: 459
Joined: 12 Dec 2005, 19:41
Location: Somban, NSDK
Contact:

Re: Gam apa yang KUAT?

Post by am » 02 Dec 2011, 09:21

McNett nie da ade kat Lafuma Bangsar
find me more at multiply | blogspot | flickr

Tokwan
Pendaki Gunung
Posts: 130
Joined: 17 Jun 2011, 14:06

Re: Gam apa yang KUAT?

Post by Tokwan » 02 Dec 2011, 14:35

Gam kasut paling kuat...jahit ler...hehehehe

User avatar
orga
Senator Gunung
Posts: 2088
Joined: 05 Dec 2005, 22:09
Location: n9 & melaka
Contact:

Re: Gam apa yang KUAT?

Post by orga » 08 Dec 2011, 12:36

mcnett freesole..
syampoo, seal, spray utk beg2 aqu, aqu guna brand mcnett..
ImageImageImage

User avatar
rainmaker
Pendaki Tegar
Posts: 282
Joined: 24 May 2010, 13:18
Location: Setapak, KL
Contact:

Re: Gam apa yang KUAT?

Post by rainmaker » 09 Jan 2012, 22:46

mcnett freesole..
syampoo, seal, spray utk beg2 aqu, aqu guna brand mcnett..
mane nk dpt barg mcnett ni?
You tell me we can start the rain, You tell me that we all can change, You tell me we can find something to wash the tears away.

ImageImageImage

User avatar
orga
Senator Gunung
Posts: 2088
Joined: 05 Dec 2005, 22:09
Location: n9 & melaka
Contact:

Re: Gam apa yang KUAT?

Post by orga » 13 Jan 2012, 17:02

aqu beli kt obersea..kt sini cuba roger Am kt lafuma bangsar..
ImageImageImage

blacksword
Pendaki Gunung
Posts: 57
Joined: 25 Apr 2011, 16:53

Re: Gam apa yang KUAT?

Post by blacksword » 01 Mar 2012, 10:51

bro jumpe dalam ebay mcnett freesole ....
ni link die http
://www.ebay.com/itm/McNett-GEAR-AID-Freeso ... 3cc2ed4098

yang nie die ship worldwide

Post Reply